Jak szybko...
Moderator: Jerry
Jak szybko...
Woz mi od mechaniora wrocil i cos slabawy mam wrazenie (po wymianie uszczelki pod glowica)
Jadac normalnie po autostradzie 85-90km/h wskaznik turbo pokazuje mi miedzy 0.5 a 0.7 bar.
Ostatnio sprawdzilem ile mam zapasu no i rozsadnie bujnal sie do 105, jak go przytrzymalem to 110. Oczywista turbo na 1bar wtedy. Ogolnie jezdze lejzistajla ale wydawa mnie sie cos ze 0.5-0.7 bar przy spokojnej na maxa jezdzie to jakby troche duzo, no i maksymalna tez jakby sporo ponizej kreski.
jak co def 110, 200tdi 255/85/16 bfgMT, na dopingu (juz takiego kupilem) turbo 1bar, paliwo podkrecone (chyba bo zaslepka zdieta z pompy wiec chyba bylo mieszane cos), inter alisporta.
Dodam ze woz nie kopci, troche jasnego dymu na zimnym przez minute czy cos, potem ladnie. Pali za pierwszym razem, idzie rowno.
Jadac normalnie po autostradzie 85-90km/h wskaznik turbo pokazuje mi miedzy 0.5 a 0.7 bar.
Ostatnio sprawdzilem ile mam zapasu no i rozsadnie bujnal sie do 105, jak go przytrzymalem to 110. Oczywista turbo na 1bar wtedy. Ogolnie jezdze lejzistajla ale wydawa mnie sie cos ze 0.5-0.7 bar przy spokojnej na maxa jezdzie to jakby troche duzo, no i maksymalna tez jakby sporo ponizej kreski.
jak co def 110, 200tdi 255/85/16 bfgMT, na dopingu (juz takiego kupilem) turbo 1bar, paliwo podkrecone (chyba bo zaslepka zdieta z pompy wiec chyba bylo mieszane cos), inter alisporta.
Dodam ze woz nie kopci, troche jasnego dymu na zimnym przez minute czy cos, potem ladnie. Pali za pierwszym razem, idzie rowno.
Land Rover:One Wife... Livid !
Immobilised LandRover is a moral defeat for the driver!
- Misiek Cypr
-
Re: Jak szybko...
Wbrew pozorom, taka predkosc dla kiosku, to juz duze obciazenie dla silnika.
Cisnienie doladowania, nie zalezy od predkosci, tylko od obciazenia silnika, czyli zapotrzebowania mocy. Po cisnieniu, mozesz okreslic obciazenie silnika.
Jakby dobrze opomiarowac silnik, to z ilosci RPMow, cisnienia doladowania i ilosci paliwa lanego do cylindrow, wyliczysz aktualna moc.
W sumie to chyba masz wszystko w porzadku, choc nigdy nie jezdzilem z boost gaugem
i nie wiem jak on sie w samochodzie zachowuje.
Cisnienie doladowania, nie zalezy od predkosci, tylko od obciazenia silnika, czyli zapotrzebowania mocy. Po cisnieniu, mozesz okreslic obciazenie silnika.
Jakby dobrze opomiarowac silnik, to z ilosci RPMow, cisnienia doladowania i ilosci paliwa lanego do cylindrow, wyliczysz aktualna moc.
W sumie to chyba masz wszystko w porzadku, choc nigdy nie jezdzilem z boost gaugem

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- Damian
-
- Kontaktowanie:
może zapomniałeś, że masz licznik w milach? 

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
to jakiś nowomodny wskaźnik stanu najebki?Baron pisze:licznik barów?

LR
LR
taaaa, ile Ci jeszcze ciśnienia zostału w pęcherzu do najbliższego baru i kibelka... 

Sip - Dop
...jajco holenderskie blues...
...jajco holenderskie blues...
Nie, kasztany jedne, licznik mam i w milach i w kilometrach, wiec podalem tu w kilometrach ... no... 
W wskaznika cisnienia tez nie mam w milach ... no...
Mowta ile wasze kioski pomykaja, ale mnie sie cus wydaje ze jak na predkosc przelotowa to cisnienie turbiny z deka za wysokie (patrz, obciazenie silnika wlasnie), ale porownania nie mam niestety...
...aaa tymbardziej ze kiosk na dopingu kurna

Mowta ile wasze kioski pomykaja, ale mnie sie cus wydaje ze jak na predkosc przelotowa to cisnienie turbiny z deka za wysokie (patrz, obciazenie silnika wlasnie), ale porownania nie mam niestety...

znaczy EPO? 

a jaki masz sufix skrzyni i przełożenie w reduktorze?Troy pisze:Nie, kasztany jedne, licznik mam i w milach i w kilometrach, wiec podalem tu w kilometrach ... no...

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

wszystko standard, nie pamietam ile to bylo.
na pewno nie porównuj się z dychoteką
miałem okazję ostatnio pojeździć exmodem(najwolniejsze przełożenia, opony 7,5/16) z dwusetą i podkręconą na maxa turbiną... ruch w wawie o 22 blokował możliwości tego samochodu... nie miałem miejsca by pozapierdalać, a ochotę miał wielką

miałem okazję ostatnio pojeździć exmodem(najwolniejsze przełożenia, opony 7,5/16) z dwusetą i podkręconą na maxa turbiną... ruch w wawie o 22 blokował możliwości tego samochodu... nie miałem miejsca by pozapierdalać, a ochotę miał wielką

Nie wiem, co tam masz na tym dopingu, ale standardowe turbiny trzysety, to spokojnie 1, a nawet chwilami 1.1 dmuchają.Troy pisze:
Tak mi przynajmniej, manometr w dwóch motorach wskazywał.
łoś też człowiek
no tak ale trzysety maja przyciete gdzieindziej, maja egry i inne cuda. 200 ma seryjnie 0.7
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Kubuś, co to by było gdyby dać w Twoje wyścigowe dłonie dajmy na to...matizaWąż pisze:na pewno nie porównuj się z dychoteką![]()

LR
LR
każdy się ściga tym czym może 

Wąż - a tak z ciekawosci -
ile twoje cudo bujnie się na trasie ?
(tak z GPS-a)?
ile twoje cudo bujnie się na trasie ?
(tak z GPS-a)?
LR 109 S III 2,25>2.5>300tdi
LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
HGW nie mam GPSa
prędkość zależy w głównej mierze od wytrzymałości kierownika
prędkościomierz o dwóch lat chyba nie działa

prędkość zależy w głównej mierze od wytrzymałości kierownika

prędkościomierz o dwóch lat chyba nie działa

Ostatnio zmieniony czw kwie 01, 2010 10:00 am przez Wąż, łącznie zmieniany 1 raz.

wiem -
widziałem gostka jak na szosie , ze sporej górki wyprzedzał autobus PKS-u
jadąc -----
ciągnikiem Ursus C-360 z przyczepą -
gościu był - ZIELONY na gębie
Potem z nim gadaliśmy - to się przyznał że jakoś nieświadomie na luz wrzucił,
potem to już poszło ....
z górki
widziałem gostka jak na szosie , ze sporej górki wyprzedzał autobus PKS-u
jadąc -----

ciągnikiem Ursus C-360 z przyczepą -
gościu był - ZIELONY na gębie
Potem z nim gadaliśmy - to się przyznał że jakoś nieświadomie na luz wrzucił,
potem to już poszło ....
z górki

LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
a poropo-s
wąż jaką masz mniej więcej v- przelotową,
a jaką mniej / więcej v-max
???
wąż jaką masz mniej więcej v- przelotową,
a jaką mniej / więcej v-max

LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
w drodze do krakowa usnąłem raz za kierą, obudziłem się na końcu długiego zjazdu... prędkość światła została nieświadomie przekroczona 

7 dych na luzie, jak się śpieszę to potrafię wyżej dobić
kiedyś mało porszaka cabrio nie wyprzedziłem z dwoma glancusiami za kierą... jebany prawy pas był zablokowany

kiedyś mało porszaka cabrio nie wyprzedziłem z dwoma glancusiami za kierą... jebany prawy pas był zablokowany

no uspokoiłeś mnie -
u mnie przelot 85,
ale max to tylko 110 i to muszę mieć ze 3 km prostej

u mnie przelot 85,
ale max to tylko 110 i to muszę mieć ze 3 km prostej

LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
w dychotece ostra padaczka mi łapie przy 60 ale jak ją depnąć to mija wraz z przekroczeniem osiemdziesięciu...
prawie jak bariera dźwięku
prawie jak bariera dźwięku

Moj Disco motur 200 w budzie 300 osiaga 120 bez wiekszych ceregieli i to dość szybko nawet 
Prędkośc mozna utrzymac bo nic nie wyje, słychac tylko wysoki, cichy dzwiek ze skrzyni. Ja jednak nie wytrzymuje tej prędkosci zbyt długo - psycha mi puszcza

Prędkośc mozna utrzymac bo nic nie wyje, słychac tylko wysoki, cichy dzwiek ze skrzyni. Ja jednak nie wytrzymuje tej prędkosci zbyt długo - psycha mi puszcza

Engine 200tdi inside 300 body
my tu o seriach padaczkach gadamy, motory bez turbo, 4 biegowe skrzynie i przełożenia 4,7 w mostach... twoja psycha by pękła przy przekroczeniu ośmiu dych takim pojazdem