Po zrzuceniu głowicy okazało się, że 1 cylinder nie jest zatarty a ... wytłuczony

Rys, objawów zatarcie brak w każdym razie, podobnie jak kompresji.
Wie ktoś gdzie szukać silnika Td5 po za allegro?
Moderator: Jerry
wiesz angielski temperament, niemiecka technologiastanderus pisze:jo, w końcu mają 60 lat of experience![]()
A miałeś jakieś objawy tego "latania", zanim doszło do "pieeeeerdut" ?standerus pisze:Po zrzuceniu głowicy okazało się, że 1 cylinder nie jest zatarty a ... wytłuczonyi tłok lata w nim niczym wiadomo-kto po pustym sklepie. Sklejone/zapieczone pierścienie chyba spowodowały taki luz, innego pomysłu nie mamy. Przypuszczalnie już go kupiłem z walniętym silnikiem.
zrób sondę...standerus pisze:A przynajmniej mam taką nadzieję.[...]
Tak.brodafidela pisze:A miałeś jakieś objawy tego "latania", zanim doszło do "pieeeeerdut" ?standerus pisze:Po zrzuceniu głowicy okazało się, że 1 cylinder nie jest zatarty a ... wytłuczonyi tłok lata w nim niczym wiadomo-kto po pustym sklepie. Sklejone/zapieczone pierścienie chyba spowodowały taki luz, innego pomysłu nie mamy. Przypuszczalnie już go kupiłem z walniętym silnikiem.
odmę to miał w płucach.DamnIt! pisze:A odma?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość