Nie mogłem znaleźć tematu gdzie się można przywitać więc robie to tutaj - Jarek - mieszkam w Kuklówce, pochodze z Wrocławia, od 3 miesiecy posiadacz disco 95'r 300tdi - do remontu chyba jest w nim wszystko

Podczas "rutynowej" wymiany głowicy w Disco 95'r - 300 tdi wyszedł na jaw mały problem. Kupilem głowice, w której brakuje 3 kanałów chłodniczych, w bloku są one wypełnione płynem chłodniczym więc chyba w głowicy też by się przydały. Oglądałem 5 głowic i w żadnej nie ma tych otworów tylko w mojej starej (która ma najechane 600 tkm, i była spawana 3 razy i znowy przepuszcza). Na zdjęciu widoczna głowica, którą kupiłem - pomiedzy "wypalonymi cylindrami" w górnej cześci pod popychaczami są odciśnięte odwrócone trójkąty (w sumie 3 sztuki) - w ich miejscu u mnie w głowicy są okrągłe otwory które później się rozgałęziają na mniejsze i idą w głowice. Moge założyć głowicę bez tych otworów ? boje się że nie będzie obiegu płynu. Słyszałem już teorie o jakiejś werji afrykańskiej z dodatkowym chłodzeniem ale nic takiego w necie nie wygrzebałem . Dzięki za pomoc.

Uploaded with ImageShack.us