Sprężyny Britpart HD
Moderator: Jerry
- Michał...G
-
Sprężyny Britpart HD
Witam mam pytanie odnośnie sprężyn britpart HD, posiadam taki komplet sprężyn (przód i tył) Lecz właśnie są one zapakowane w pudełka bez oznaczeń, które są na przód a które na tył, to samo tyczy się sprężyn również na nich nie ma jakichkolwiek oznaczeń. Jedyna różnica jaka jest między nimi to grubość drutu(cieńszy i grubszy). I tutaj jest pytanie czy sprężyny z grubszym drutem(zwojem) to są przednie czy tylne sprężyny - które na przód a które na tył. Dziękuje z góry za odpowiedź 

gg7764250
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Re: Sprężyny Britpart HD
zakladasz na krzyz ewentualnie jedziesz do serwisu 

a jeszcze powinna byc roznica w dlugosci sprezyn, zaleznie czy prawa czy lewa strona...
Mistrzow uprasza sie o spokoj
britpart zmieniajac molekuly sprezyny doszedl do tego, ze jak zimno to sie kurcza, a jak cieplo to sie rozciagaja no i wydluzaja sie na wyjebach. wiec dluzsze zakladaj po tej stronie gdzie bedzie wiecej dziur i gdzie sprezyna bedzie bardziej pracowac.
Grube na tył, cienkie przód.
A co do przodu ,to u mnie obie strony są(były) tej samej wysokości.
Wg. mnie przód jest za słaby i szybko siada, ja zmieniłem na scorpion racing i jest ok
A co do przodu ,to u mnie obie strony są(były) tej samej wysokości.
Wg. mnie przód jest za słaby i szybko siada, ja zmieniłem na scorpion racing i jest ok

...
no to tyl + 100, a przod +150
- Michał...G
-
Różnicy nie ma co mnie też zdziwiło wszystkie są równe.tybero pisze:a jeszcze powinna byc roznica w dlugosci sprezyn, zaleznie czy prawa czy lewa strona...

gg7764250
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
Honker 2,9Tdi
LR Discovery 300TDi
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Britpartowi nie chciało się robić innych długości dla wersji RHD i LHDMichał...G pisze:Różnicy nie ma co mnie też zdziwiło wszystkie są równe.tybero pisze:a jeszcze powinna byc roznica w dlugosci sprezyn, zaleznie czy prawa czy lewa strona...
zresztą i tak nie miałoby to znaczenia, bo te sprężyny lubią sobie siadać jak chcą
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- polar71
- jestem tu nowy...
RRC V8 Range oRange 
Di 300 Nominał ....

Di 300 Nominał ....
na kartonach są numery części ,
miałem taki sam dylemat
miałem taki sam dylemat