zaciski ham. tył - defender

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
tedi73

zaciski ham. tył - defender

Post autor: tedi73 » śr sie 04, 2010 10:45 pm

Witam panowie, znów prośba do użytkowników Microcat'a,
potrzebuję numer części jak w tytule, defender '94 110ka, most salisbury (nie wiem czy ma to znaczenie), wentylowane tarcze,
wymieniałem wszystkie węże, a miałem też nowe odpowietrzniki, więc tez chciałem wymienić :), okazało się, ze w jednym zacisku (prawym) odpowietrznik trzymał sie na dwuch zwojach gwintu, reszta była wyłamana, gdybym tego nie ruszał było by ok :/,
będę wdzięczny za numery prawego i lewego tył
było disco 300 TDI '96
był Land Rover defender 110 cysetka '94
jest Toyota SURF 2.4 TD '92 automat

Awatar użytkownika
gri74

Re: zaciski ham. tył - defender

Post autor: gri74 » śr sie 04, 2010 11:05 pm

RTC 1526
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » śr sie 04, 2010 11:13 pm

@gri74 dzięki :), ale znów błędnie przedstawiłem sytuację :), chodzi mi o numery zacisków tylnych na tarcze wentylowane,
bo raczej nagwintować, ani zaspawać się tego urwanego elementu nie da (chyba)
było disco 300 TDI '96

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » śr sie 04, 2010 11:55 pm

sorki Panowie za zmyłki, coś mi nie pasowało w tym co napisałem i poszedłem sprawdzić :), z tyłu tarcze nie są wentylowane :)

EDIT:
Znalazłem chyba odpowiednie numery (chociaż pewien nie jestem) STC1268 i STC1269, mam pewne wątpliwości odnośnie aftermarketowych zamienników, cały czas zresztą wszyscy tutaj marudzą na Britshit :), cena w sumie jest ok, ale może poszukać czegoś na szrotach, jak myślicie?

EDIT:
gdzieś wyczytałem (w kilku miejscach), że zaciski do 110ki są większe, od tych do 90ki, ale wszystkie zaciski jakie znalazłem maja w opisie tylko 90
było disco 300 TDI '96

Awatar użytkownika
moto

Post autor: moto » czw sie 05, 2010 9:08 pm

Może lewym wiertłem spróbuj to usunąć, tez mi kiedyś pękł, ale dało się wyrwać drania
Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » czw sie 05, 2010 10:45 pm

odpowietrznik wykręciłem (stary), później wkręciłem nowy i obróciłem go o kawałek za daleko, czułem jak przeskoczył :/,
nie ułamał się odpowietrznik, tylko zacisk na około niego, stary odpowietrznik trzymał się na dwóch zwojach gwintu, gdybym nie próbował wymieniać starego wszystko by było ok, ktoś to urwał i wkręcił z czuciem, co mu się udało trzeba przyznać, bo nie ciekło :)
teraz musiał bym zaspawać otwór po odpowietrzniku i odpowietrzać przewodem lub tą śrubą zaślepiającą, spawanie chyba odpada ze względu na to ze zacisk to chyba jakiś stop, wiec w grę wchodzi kupno nowego lub szukanie na szrocie, jednym bo w okolicy tylko jeden gość zajmuje się konkretnie LR,
się rozpisałem :)

EDIT:
tłumaczenie jak zwykle wychodzi mi kiepsko, muszę chyba strzelić fotkę, zaraz to zrobię :)

EDIT 2:
po kolejnym obejrzeniu zacisku dochodzę do wniosku, że to ja urwałem ten odpowietrznik :/, chociaż nie przypominam sobie żebym użył siły (dużej względnie) do dokręcania, nie zmienia to jednak faktu, ze muszę chyba kupić drugi zacisk

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

jakieś takie to za świeże :/
było disco 300 TDI '96

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”