przedni dyfer od disco 300 do 200
Moderator: Jerry
przedni dyfer od disco 300 do 200
witam
nie ma czy sie chwalić ugotowałem przedni dyfer w DI 200. Ze względu to to że 200 to już powoli ginący gatunek pomyslałem o włożeniu dyfra od 300 z 24 zębami na wieloklinie. Pyt. do szacownego grona jest: czy jest to możliwe przy wymianie jedynie dyfra i półosiek?
nie ma czy sie chwalić ugotowałem przedni dyfer w DI 200. Ze względu to to że 200 to już powoli ginący gatunek pomyslałem o włożeniu dyfra od 300 z 24 zębami na wieloklinie. Pyt. do szacownego grona jest: czy jest to możliwe przy wymianie jedynie dyfra i półosiek?
Disco 200, TLC 100, NP300, hil
Re: przedni dyfer od disco 300 do 200
nie jest
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
klasikow ryndza jeszcze sporo jezdzi wiec dyfry sa dostepne, motywem zmiany moze byc wieksza trwalosc "zazebien"300 ale tu jeszcze przeguby, zabieraki...
wsadz sobie na miejsce przedniego tylny dyfer a na tyl zanabadz "trutraka", to chyba najlepsze rozwiazanie
pzdr
Norbert J. Zbróg
wsadz sobie na miejsce przedniego tylny dyfer a na tyl zanabadz "trutraka", to chyba najlepsze rozwiazanie
pzdr
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
tył juz śmiga na 300. A z przodu bez kombinacji wstawiłem używke 200 zobaczymy ile wytrzyma dzięki
Ile, ile. Do nastepnego razu, co moze byc szybko.gruzja pisze:tył juz śmiga na 300. A z przodu bez kombinacji wstawiłem używke 200 zobaczymy ile wytrzyma dzięki

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
nie mozna na zycie patrzec tak pesymistycznie...
Norbert J. Zbróg
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Sie zgadzam, ale wez pod uwage ze to LR a szczegolnie legendarne dyfry ktore wytrzymuja tylko dluzej na czarnym.bert pisze:nie mozna na zycie patrzec tak pesymistycznie...
Norbert J. Zbróg

serio ?
nie wiem, nie znam sie...
Norbert J. Zbróg
Norbert J. Zbróg
Serio ? Nie przejmuj sie ja tez sie nie znambert pisze:serio ?
Norbert J. Zbróg

pamiętajcie że nasz dział przeglądają czasem konfidenci (patrolowcy i inni skośnoocy). Oficjalnie napędy w LR są niezniszczalne dorównują skośnookim a nawet je przewyższają i nie są robione z gównolitu 

Jakby te niezniszczalne mosty mialy po 4 satelity, to juz bym nic nie mowil... 

były 4 satelity w roverowskich mostach, do 90tek na tył szły w wersji HD
jakoś los sprawił, że mam dwie

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

Szczesciarz z Ciebie, ale w maszych discach jest inaczej...Wąż pisze:były 4 satelity w roverowskich mostach, do 90tek na tył szły w wersji HD![]()
większym problemem niż 2 satelity jest to, że ośka satelitów nie jest zablokowana w koszuAdamek pisze:ale w maszych discach jest inaczej...
przez co kręci się, wyrabiając jajo, tworząc luz i pod obciążeniem wtedy występuje bum - trzeba przyspawać

jeśli jajo nie występuje, luzy pokasowane to są tacy co na 32" jeżdżą i jeżdżą i jeżdżą
a są tacy co co chwila coś popsują - więc nie wiem o co chodzi, bo ja to ...

LR Rendzi stajla 

w nowych już jest blokowana
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
ja je z dyskoteki wyciągnąłem, którą ktoś wcześniej z głową ztuningowałAdamek pisze:Szczesciarz z Ciebie, ale w maszych discach jest inaczej...Wąż pisze:były 4 satelity w roverowskich mostach, do 90tek na tył szły w wersji HD![]()

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 

dokładnie luz na ośce i satelity wyszły sie przewietrzyćTRAWOLT pisze:większym problemem niż 2 satelity jest to, że ośka satelitów nie jest zablokowana w koszuAdamek pisze:ale w maszych discach jest inaczej...
przez co kręci się, wyrabiając jajo, tworząc luz i pod obciążeniem wtedy występuje bum - trzeba przyspawać![]()
![]()
jeśli jajo nie występuje, luzy pokasowane to są tacy co na 32" jeżdżą i jeżdżą i jeżdżą
a są tacy co co chwila coś popsują - więc nie wiem o co chodzi, bo ja to ...![]()

Sprawa zasadnicza jest taka, że kosz tych zacnych satelit jest z masła, w roku ubiegłym objawiło się to u mnie luzem na kole słonecznym poosiowym 2mm, dało to efekt taki że koła satelit z kołami zabierającymi półosi współpracowały na końcówkach zębów. Za to oś w korpusie siedziała sztywno .....
jak tak sobie czasami to ogladam to jak z ruskim motórem...
ważne że pojazd daje znaki 

jak tak sobie czasami to ogladam to jak z ruskim motórem...

Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750
M-72 MW-750
trutak i problem z bani w zasadzie na zawsze, od kilku ladnych lat mam w tylnych mostach trutraki (ryndze i dyskoteki 200) i zapomnialem o sypiacych sie dyfrach (z tylu) przedwczoraj jeden przod mi sie przypomnial i sypnol, mialem co nieco jeszcze na polce, ale biorac pod uwage ceny uzywek ( o nowych manelach nie wspominajac) to i do przodu bede wkladal trutraki
Norbert J. Zbróg
Norbert J. Zbróg
- adas bombowiec
lepiej zatulejowac.TRAWOLT pisze:większym problemem niż 2 satelity jest to, że ośka satelitów nie jest zablokowana w koszuAdamek pisze:ale w maszych discach jest inaczej...
przez co kręci się, wyrabiając jajo, tworząc luz i pod obciążeniem wtedy występuje bum - trzeba przyspawać![]()
![]()
z tym spawaniem to był żarcikadas bombowiec pisze:lepiej zatulejowac.

LR Rendzi stajla 

- adas bombowiec
Aha.TRAWOLT pisze:z tym spawaniem to był żarcikadas bombowiec pisze:lepiej zatulejowac.![]()
Ale z zatulejowaniem nie.

Tulejować to można by było obudowę od Czapajewa lub innego wartościowszego sprzęta, a tu się albo wybite na śmietnik daje albo w miarę dobre wkleja na loctite,
Pocieszę Was.....w ruskim motocyklu z napędem na kosz jest ten sam problem, oski satelit wyrabiają korpus i zaczyna się psucie.....
Coraz więcej analogi, może mieli wspólnych konstruktorów
z tym że ruskie tak nie gnije
Pocieszę Was.....w ruskim motocyklu z napędem na kosz jest ten sam problem, oski satelit wyrabiają korpus i zaczyna się psucie.....
Coraz więcej analogi, może mieli wspólnych konstruktorów

M-72 MW-750
M-72 MW-750
- adas bombowiec
Koszt takiej operacji to jakies 100zl na dyfer. Za uzywany dyfer do dyskoteki potrafia zedrzec do 800zl. Wg. mnie warto nawet wytargac jeszcze sprawne dyfry, zatulejowac i ... czekac az oska pekniemoto pisze:Tulejować to można by było obudowę od Czapajewa lub innego wartościowszego sprzęta, a tu się albo wybite na śmietnik daje albo w miarę dobre wkleja na loctite,

Ale ze jak? Angielskie dyfry w ruskich motocyklach, czy ruskie dyfry w angielskich samochodach?moto pisze:Pocieszę Was.....w ruskim motocyklu z napędem na kosz jest ten sam problem, oski satelit wyrabiają korpus i zaczyna się psucie.....
Coraz więcej analogi, może mieli wspólnych konstruktorów![]()

Jak by były ruskie dyfry w LR'ach to byś o 2 satelitach nie pisał, tam w standardzie jest 4pin.
Tulejowanie czaszy wcale nie jest proste, chodzi o bazowanie na jajowatym otworze, w rezultacie można mieć bardziej spektakularny wybuch niż bez tego
Tulejowanie czaszy wcale nie jest proste, chodzi o bazowanie na jajowatym otworze, w rezultacie można mieć bardziej spektakularny wybuch niż bez tego

M-72 MW-750
M-72 MW-750