Szyberdachy w Disco - co można zrobić?
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
Szyberdachy w Disco - co można zrobić?
Bracia i Siostry (bo i One też występują w roli użytkowników),
leje się na łeb - bo konstruktor szyberków pomysłowością przebija producentów Łady Niva i qurwica człowieka ogarnia jak po każdym kapuśniaczku musowo parcha osuszać. Narazie poprawiam bubel brytyjski w sposób cywilizowany - zdjąłem podsufitkę wtóry już raz i przytroczę plastik z króćcem do metalowej kuwety (gdyż się rozszczelnił) - bo brytyjski lub innej narodowości debil drutuje oryginalnie coś czego drutować się nie powinno i ja siłą rzeczy stawiam się w tej samej pozycji.
Ale - ośmielę się zapytać - czy ktoś z szanownych Braci lub Sióstr - zaspawał wpizdu szpary na szyberdachu? Bo myślę i tak w konsekwencji uczynić, bo ile by nie drutował to i tak się w końcu spierdoli i będzie się lało - nie ma mocnych - idę o zakład.
Zdrowia
leje się na łeb - bo konstruktor szyberków pomysłowością przebija producentów Łady Niva i qurwica człowieka ogarnia jak po każdym kapuśniaczku musowo parcha osuszać. Narazie poprawiam bubel brytyjski w sposób cywilizowany - zdjąłem podsufitkę wtóry już raz i przytroczę plastik z króćcem do metalowej kuwety (gdyż się rozszczelnił) - bo brytyjski lub innej narodowości debil drutuje oryginalnie coś czego drutować się nie powinno i ja siłą rzeczy stawiam się w tej samej pozycji.
Ale - ośmielę się zapytać - czy ktoś z szanownych Braci lub Sióstr - zaspawał wpizdu szpary na szyberdachu? Bo myślę i tak w konsekwencji uczynić, bo ile by nie drutował to i tak się w końcu spierdoli i będzie się lało - nie ma mocnych - idę o zakład.
Zdrowia
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Szyberdachy w Disco - co można zrobić?
to nie drutuj tylko ładnie naprawPrzem Stachyra pisze: bo ile by nie drutował to i tak się w końcu spierdoli i będzie się lało
instrukcja na forum jest
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

- brodafidela
-
Ja tam myślę, że zaspawanie całości jest dobrym rozwiązaniem i wszystki inne w konsekwencji do niego zmierzają.
Ale piekny tutorial naprawy szyberdachu jest gdzieś na forumie.
Ale piekny tutorial naprawy szyberdachu jest gdzieś na forumie.
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
Ja tam lubię swoje i lubię ich używać. Raz tylko ciekło, jak się jeden odpływ zapchał.
Drugi raz też bym wybrał "z" a nie "bez".

łoś też człowiek
mam gościa w lublinie, mi naprawił, jak chcesz to na priv wyślę ci namiary, pozdrawiam
DISCO 300
- Damian
-
- Kontaktowanie:
dokładnie, szybry to jedna z ważniejszych dla mnie zalet autaWiechu pisze:Ja tam lubię swoje i lubię ich używać. Raz tylko ciekło, jak się jeden odpływ zapchał.
u mnie też był przytkany jeden kanalik
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
-
- jestem tu nowy...
Tak czy siak - Drodzy Mili - syf w parchu naprawić trzeba. I ni chu chu nie przekonam się do przydatności szyberdachów, a zwłaszcza gównianego dziadostwa jakie zafundowali w Disco II.
A jak we wqurqwie - po zadrutowaniu - dalej bedzie lujnia - zaspawam i dam wyraz swego zadowolenia (o ile spawacz nie zjara mi budy lub kabli
).
Ściskam dłonie
A jak we wqurqwie - po zadrutowaniu - dalej bedzie lujnia - zaspawam i dam wyraz swego zadowolenia (o ile spawacz nie zjara mi budy lub kabli

Ściskam dłonie
- Damian
-
- Kontaktowanie:
cóż
tradycja w narodzie nie umiera
tradycja w narodzie nie umiera
LR
LR
ja opierdzieliłem silikonem i przestałem wnikać 

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
ee tam gadanie ,ja mam 2 szybry i nic mi nie cieknie
Jak wcześniej ktos grzebał przy szberdachach to gwawantowane jest ze się będzie lało........

Jak wcześniej ktos grzebał przy szberdachach to gwawantowane jest ze się będzie lało........
jednak szybry lać nie powinny a Koledze leją i coż począć, można użyć dobrej taśmy klejącej ,mniej inwazyjna a wytrzymuje.
LR DI 300tdi MY95'
PRZYGODY4x4
PRZYGODY4x4
Szklaną elektroda ,jak juz panowie to proponował bym posmarować aktywatorem i użyc kleju do szyb ,żadna cholera tego nie ruszy a silikon z czasem puściczesław&jarząbek pisze:szkło się słabo spawa.
chociaż numer z taśmą typu "Power Tape "też mi się podobie
Damian pisze:dokładnie, szybry to jedna z ważniejszych dla mnie zalet autaWiechu pisze:Ja tam lubię swoje i lubię ich używać. Raz tylko ciekło, jak się jeden odpływ zapchał.
bo nie masz klimy ...

I na skrzypienie by pomogło, bo moje nie na czarnym skrzypiały jak kolana osiemdziesięciolatka.jpi pisze:ja opierdzieliłem silikonem i przestałem wnikać

Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było
macmal2 pisze:I na skrzypienie by pomogło, bo moje nie na czarnym skrzypiały jak kolana osiemdziesięciolatka.jpi pisze:ja opierdzieliłem silikonem i przestałem wnikać
silikon akwarystyczny polecam ...
jakbysce nie mieli gdzie kupic,to sluze pomoca

- Damian
-
- Kontaktowanie:
o jasność w aucie chodzi, nie o powietrzeLR_Olek pisze:Damian pisze:dokładnie, szybry to jedna z ważniejszych dla mnie zalet autaWiechu pisze:Ja tam lubię swoje i lubię ich używać. Raz tylko ciekło, jak się jeden odpływ zapchał.
bo nie masz klimy ...
LR
LR
Damian pisze:o jasność w aucie chodzi, nie o powietrzeLR_Olek pisze: bo nie masz klimy ...
w nocy? ksiezyc i gwiazdy ogladasz jak ten tego na przepastnych kanapach?

Lekko poezją mi tu zakrawa
i romantyzmem

i romantyzmem

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Olo to uznany w światku romantyk i wrażliwa dusza
lubi róż na ten przykład

lubi róż na ten przykład

LR
LR
szybry są dobre do wychodzenia z auta, jak na boku zakończy się jazdę

LR Rendzi stajla 

- Damian
-
- Kontaktowanie:
w RRC tak, ale w disko to jedynie zgrabna 20-latka się przeciśnie 

LR
LR
a na cholerę inne brać?Damian pisze:w RRC tak, ale w disko to jedynie zgrabna 20-latka się przeciśnie

LR Rendzi stajla 

e-Travolta parkujesz gdzieś ? bo chciałem ci pod maskę na chwileczkę zerknąć w celach doświadczalnych,
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi