Witam,
ja mam w fabrycznym 255/60/18 General Grabber AT2 i jestem zadowolony. Jeżeli chcesz przy 18-ste coś wyżej to najprostszą opcję możesz wrzucić BFG AT w rozmiarze 265/65/18 - to już jest 32 cale i wchodzi i jest dostępne w Polsce - notabebe takie kapcie w tym rozmiarze były założone na D3 przygotowanym jako testówka przez ARB do reklamy osprzętu ARB, jechały tam też Toyoty i inne Nissany oszpejowane w max co się da by ARB. Uprzedzając odpowiedzi w D3 był zderzak ARB, uchwyt koła bodajże Kaymar, jakieś osłony, snorkel, chyba bagażnik front runner i wspomiane BFG AT.
Prawda jest taka, że jeżeli D3 ma Ci służyć do codziennej jazdy i średniego terenu to BFG AT Ci wystarczy - trzeba się tylko nauczyć tym jeździć i kierując z głową da się naprawdę dużo. Trakcja w tym aucie ze wspomagaczami jest fantastyczna.
Jeśli upierasz się na MT, to masz dwie opcje - kupić 19 i Goodyeary MT/R tak jak było w specyfikacji G4 lub kupić felgi 17 cali i wtedy masz już duży wybór MT-ków z chyba nawet Simexami lub czymś na ich wzór włącznie. Prawda jest taka, że jak wjedziesz na miękki grunt to przy wadze tego auta nawet na simexach pójdziesz jak kotwica na dno, a w średnio trudnym terenie jeżdżąc z głową na AT-ekach tym autem zdziwisz się co można przejechać.
Ale jak to mówią: każdy za swoje bawi się jak chce
Karolek