Mosty napędowe z Defendera...
Moderator: Jerry
Mosty napędowe z Defendera...
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć jakie Simexy pociągną te mosty...
Mosty zrobione od podstaw na podzespołach MAXI DRIVE (bez zwolnic) z blokadami...
Chciałbym używać oczywiście dwóch blokad...
Zastanawiam się nad 35/10.5 ale nie wiem czy mosty dadzą radę na dodatek z blokadami...
Warto wspomnieć że samochód ma silnik 4.6 z Range Rovera...
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Chciałbym się dowiedzieć jakie Simexy pociągną te mosty...
Mosty zrobione od podstaw na podzespołach MAXI DRIVE (bez zwolnic) z blokadami...
Chciałbym używać oczywiście dwóch blokad...
Zastanawiam się nad 35/10.5 ale nie wiem czy mosty dadzą radę na dodatek z blokadami...
Warto wspomnieć że samochód ma silnik 4.6 z Range Rovera...
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Jeep Wrangler 4.0|lift 5"|35" Bogger|Warn 8274 z Silnikiem od XP 6KM|...i duperele 

Re: Mosty napędowe z Defendera...
36 też dadzą radę
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
najsłabszym elementem w zestawie jest przegub. reszta jest prawie niezniszczalna
a masz już graty MD czy dopiero zamierzasz kupić?

a masz już graty MD czy dopiero zamierzasz kupić?
Zabieram się za budowę tomcat'a.
Rama jest,mosty są,szkielet jest...
I do kupienia to jest narazie także pytam
Rama jest,mosty są,szkielet jest...
I do kupienia to jest narazie także pytam

Jeep Wrangler 4.0|lift 5"|35" Bogger|Warn 8274 z Silnikiem od XP 6KM|...i duperele 

przeguby sobie kup CAM-owskie z bezpiecznikami i półosie MD
wtedy mosty dadzą radę
wtedy mosty dadzą radę
RR Classic 3.5 V8, Disco 200, Disco 300 

Ale jak z przednią blokadą?
Da się ją dotknąć czy nie?
Bo chcę auto do Adventure,a tam zwolnic nie wolno...
Ale jak taki zestaw MAXI DRIVE nie będzie wytrzymywał to albo mosty z Nissana Patrola albo TGB C303... + mechanik

Ale jak taki zestaw MAXI DRIVE nie będzie wytrzymywał to albo mosty z Nissana Patrola albo TGB C303... + mechanik

u mnie padły tylko przeguby na co dzień na simexach 35*10,5*16KamilJeep pisze:Ale jak z przednią blokadą?
Ale jak taki zestaw MAXI DRIVE nie będzie wytrzymywał to albo mosty z Nissana Patrola albo TGB C303... + mechanik![]()

na PP tomcatem się łapiesz do EXKamilJeep pisze: Bo chcę auto do Adventure,a tam zwolnic nie wolno...

No ale jak kurrr ;/ zwolnic nie ma,elektryczna winda jest nadkola niewyciete są ... To o co kurde chodzi ...

bo to ma być samochód seryjny a nie zmotaKamilJeep pisze:No ale jak kurrr ;/ zwolnic nie ma,elektryczna winda jest nadkola niewyciete są ... To o co kurde chodzi ...

No tak,tylko że popatrz na to też z innej strony...Flor pisze:bo to ma być samochód seryjny a nie zmotaKamilJeep pisze:No ale jak kurrr ;/ zwolnic nie ma,elektryczna winda jest nadkola niewyciete są ... To o co kurde chodzi ...
Każde auto możesz budować od podstaw i później założyć sobie karoserię samochodu taką jaką lubisz.
Wszystko można budować od podstaw Defender,Patrol,G Klasa,Samurai,Wrangler etc...
I przyjeżdżasz na Puchar Polski z nastawieniem do klasy Adventure w którym taki TomCat niczym nie odbiega od tamtych samochodów tylko laminatową ładną karoserią i pancerną klatką...
Zwolnic nie ma,elektryczna winda jest,niewycięte nadkola są....
Moim zdaniem coś trzeba zmienić w regulaminach...
Bania...

hehe regulaminy chciał ominąć spryciarz 

LR DI 300tdi MY95'
PRZYGODY4x4
PRZYGODY4x4
hehe
No ale wytłumaczcie mi co jest 'lepszego' w tomcacie?

No ale wytłumaczcie mi co jest 'lepszego' w tomcacie?

jest zmotą. a w klasie ADV są auta seryjne. co tu jest nie do zrozumienia?
To,że każde auto możesz sobie zrobić od podstaw,jakie Ci się podoba.
A że ma kawałek laminatu i wygląda bojowo nie znaczy że jest rasową terenówką
Pamiętajmy,że to wszystko to podzespoły Land Rovera,także 'zmoty' to ja tam nie widzę.
Ale to tylko moje zdanie,ja się nie znam więc nie dyskutujmy niepotrzebnie;)
Pozdrawiam Serdecznie...
A że ma kawałek laminatu i wygląda bojowo nie znaczy że jest rasową terenówką

Pamiętajmy,że to wszystko to podzespoły Land Rovera,także 'zmoty' to ja tam nie widzę.
Ale to tylko moje zdanie,ja się nie znam więc nie dyskutujmy niepotrzebnie;)
Pozdrawiam Serdecznie...