Moderator: Jerry
Kijanka pisze:Witam!!! Mam pytanie- ile palą Wasze Dyskoteki...? Bo jak gadałem z innym użytkownikami td5 to moja chyba troche przesadza z żarłocznością... W trasie przy stałej prędkości 110 na tempomacie nie ma szans żeby zejść poniżej 11litrów...Już nie mówiąc o mieście- 16- 17 litrów to standard przy spokojnej jeździe...
Wiem że blisko 2,5 tony robi swoje ale bez przesady... Aż się boje co będzie jak założę MTeki i bagażnik dachowy
Wasze Disco też tak palą czy z moją jest coś nie tak??? Jaka może być przyczyna??? Z góry dzięki za odpowiedzi:)
selim pisze:jak się jeździ..... to się liczy
a jak się "błyszczy i bryluje" ino na forum
to- takie rzeczy nie mają znaczenia.....
Znam takich co mają emteki, bagażnik, wyciągarkę lift 3" a autem tylko do pracy jeżdżą a potem na forum mówią że spalanie nie ma znaczenia;) Bo jak się dziennie robi 20km to faktycznie nawet jak 50litrów pali to nie ma znaczenia;););)pezet pisze:A te emteki i bagażnik dachowy to tak do jazdy na codzień?
Po mieście?
manual czy automat?Kijanka pisze:Witam!!! Mam pytanie- ile palą Wasze Dyskoteki...? Bo jak gadałem z innym użytkownikami td5 to moja chyba troche przesadza z żarłocznością... W trasie przy stałej prędkości 110 na tempomacie nie ma szans żeby zejść poniżej 11litrów...Już nie mówiąc o mieście- 16- 17 litrów to standard przy spokojnej jeździe...
Wiem że blisko 2,5 tony robi swoje ale bez przesady... Aż się boje co będzie jak założę MTeki i bagażnik dachowy
Wasze Disco też tak palą czy z moją jest coś nie tak??? Jaka może być przyczyna??? Z góry dzięki za odpowiedzi:)
Na przykład taki.Kijanka pisze:Znam takich co mają emteki, bagażnik, wyciągarkę lift 3" a autem tylko do pracy jeżdżą a potem na forum mówią że spalanie nie ma znaczenia;) Bo jak się dziennie robi 20km to faktycznie nawet jak 50litrów pali to nie ma znaczenia;););)pezet pisze:A te emteki i bagażnik dachowy to tak do jazdy na codzień?
Po mieście?
To po co td5 kupowales?Grabo pisze:Czyli starsze 200, 300 TDI paliły mniej, niż te nowsze? To po co je zmieniali?
różnie, staram się nad tym nie zastanawiać i nie liczyć. Raz jeden jedyny udało mi się zrobić 700 na zbiorniku, ale to nie na moje nerwy... Generalnie przyjmuję zasięg 500 km i tyle. I tankować jak najczęściej, żeby nie bolałoKijanka pisze:Ja też automat... To może nie jest tak źle z tym moim spalaniem... A średnie w cyklu mieszanym jakie Ci wychodzi bo mi około 16,5 litra i to przy oszczędnej jeździe...Średnio na baku 600km robie...
Dziennikarz pyta kierowcę na stacji paliw:kosa20 pisze: I tankować jak najczęściej, żeby nie bolało
16.5 to za dużo. Ja jeżdżę prawie cały czas na AT-kach i spala średnio 12Kijanka pisze:Ja też automat... To może nie jest tak źle z tym moim spalaniem... A średnie w cyklu mieszanym jakie Ci wychodzi bo mi około 16,5 litra i to przy oszczędnej jeździe...Średnio na baku 600km robie...
sla66 pisze:Dziennikarz pyta kierowcę na stacji paliw:kosa20 pisze: I tankować jak najczęściej, żeby nie bolało
"Czy odczuwa pan wzrost ceny paliw?"
"Nie. Zawsze tankuję za 100 zł."
Nigdy mi nie spalił więcej niż zatankowałem.
W mieście nie mam pewności ale wychodzi w okolicy 12.Jerry pisze:W mieście automat jakieś 13,8...
Wcale nie kupowałem, pytam tylko z ciekawości, bo te stare były ponoć oszczędne jak szkociadas bombowiec pisze:To po co td5 kupowales?Grabo pisze:Czyli starsze 200, 300 TDI paliły mniej, niż te nowsze? To po co je zmieniali?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość