mam potłuczoną tylną lampę (w słupku) w discovery II, czy lampa z ANGLIKA jest taka sama jak EUROPA

Moderator: Jerry
'LUKA WAWA pisze:Witam,
mam potłuczoną tylną lampę (w słupku) w discovery II, czy lampa z ANGLIKA jest taka sama jak EUROPA?
jak karwa odwrotnie nie rozumiem. odbłyśnik inaczej skierowany czy co?LR_Olek pisze:'LUKA WAWA pisze:Witam,
mam potłuczoną tylną lampę (w słupku) w discovery II, czy lampa z ANGLIKA jest taka sama jak EUROPA?
to anglia nie jest w europie?
a tak na serio,to bedzie ci odwrotnie migac kierunek
no np. jak włączysz awaryjne, to nie będą po obu stronach migały jednocześnie, tylko na przemiangruszkin pisze:jak karwa odwrotnie nie rozumiem. odbłyśnik inaczej skierowany czy co?
TRAWOLT pisze:no np. jak włączysz awaryjne, to nie będą po obu stronach migały jednocześnie, tylko na przemiangruszkin pisze:jak karwa odwrotnie nie rozumiem. odbłyśnik inaczej skierowany czy co?![]()
gruszkin pisze:jak karwa odwrotnie nie rozumiem. odbłyśnik inaczej skierowany czy co?LR_Olek pisze:'LUKA WAWA pisze:Witam,
to anglia nie jest w europie?
a tak na serio,to bedzie ci odwrotnie migac kierunek
PiRoman pisze:Kuźwa... a ja myślałem, ze mi Kabal pchnął zepsutą lampę do pajero bo:
świeci > nie świeci > świeci > nie świeci > świeci
Już trzecia wymieniam, a to tak ma być?
to chodzi o przesunięcie faz prądu, anglicy jeżdżą po odwrotnej stroniePiotrul pisze:Ale dlaczego tak jest, to cholera wie
Też tak myślałem ale cena tych przejściówek na aledrogo jest powalająca.Salata123 pisze: ps. prawie wszystkie 90 i 110 przekładane z anglików mają takie przejściówki! Tam sytuacja jest identyczna.
ta, chyba w poznaniusbb pisze:ja pierdziele, jebła gdzieś jakaś bomba z sarinem czy co ?
Salata123 pisze:ta, chyba w poznaniusbb pisze:ja pierdziele, jebła gdzieś jakaś bomba z sarinem czy co ?
to zależy od rocznika modeluSalata123 pisze:to wszytko przez to że w Anglii jeździ się po drugiej stronie, znaczy lewej. Podobno sprytny elektryk jest w stanie to obejść, wymieniając mikroprocesor sterujący kierunkowskazami. kiedyś nawet widziałem na allegro przejściówki na kostki, z europejskich kostek na angielskie lampy!
ps. prawie wszystkie 90 i 110 przekładane z anglików mają takie przejściówki! Tam sytuacja jest identyczna.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość