Disco II zestaw harman cardon
Moderator: Jerry
Disco II zestaw harman cardon
Witam na początek od razu napomnę przeszkuałem forum i odpowiedzi nie znalazłem, mam pytanie do użytkowników Disco z tym zestawem czy u was też tak wszystko pierdzi ? nawet przy basie na minimum ? od czego zacząć sprawdzanie takiego zestawu w sensie czy zakładac już najgorszy scenariusz że głosniki już padnięte i trza wymieniac wszytko czy może śrubki się poluzowały ? 

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: Disco II zestaw harman cardon
radio oryginalne? jeśli nie, to mogą być źle podłączone głośniki pod końcówki mocy
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
masz coś zepsute...
powinno grać wzorowo
powinno grać wzorowo
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
nie zapominaj ze to LR. nie odkryłeś Ameryki. niedługo dowiemy się co ma ZEPSUTEgri74 pisze:masz coś zepsute...

D2 TD5 Było
jak pierdzi to pewnie coś się przypaliło
ale ja marke od niedawna trenuje ,więc za wiele nie wniosę do rozmowy .
coś sie chyba skrzaczyło ,bo u mnie śmiga ładnie

ale ja marke od niedawna trenuje ,więc za wiele nie wniosę do rozmowy .
coś sie chyba skrzaczyło ,bo u mnie śmiga ładnie

DII
mam ten zestaw. Powinno grać czystko bez buczenia itp...
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
Hmm no tak myślałem, że coś nie tak bo sprzęt generalnie powinien pieknie brzmieć, czy radio oryginalne no właśnie a jak to sprawdzić wygląda jak firmowe LR ale czy od zestawu HK to już nie wiem - jest jeszcze zmieniarka podłaczona i działa
Ma ktoś koncepcję jak powinno wyglądac radio od zestawu HK jakieś zdjęcia może link ? 

zdjęcie zapożyczone.
Oto poglądowe foto radia jakie mam w swoim aucie:

a wzamacniacz pod fotelem kierowcy jest? Zobacz może masz nie fabryczne głośniki bo komuś się spodobały..
Pewnie pierdzą basy w bagażniku. Sprawdź głośniki w drzwiach od bagażnika.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Uf radio mam identyczne a fotka hmm wiem nawet skadvip pisze:zdjęcie zapożyczone.

Jeśli chodzi o głośniki w drzwiach od bagaznika to gra to strasznie cicho nawet jak zrobię głosniej to i tak cicho sobie tam buczy, czy jest wzmacniacz pod siedzeniem kierowcy hmm musze sprawdzić.
Rozumiem że opcja Spatial to takie niby soround ?
Mam takie pytanko, w swoim D2 mam oryginalne radio kaseciaka sterowanego rowniez z kierownicy. Na tym ze radyjku pisze ze mozna przelaczyc input na zmieniarke ktorej nie mam.
I tu nastepuje pytanie zasadnicze:
Czy mozna zamiast zmieniarki podpiac np GPSa w ktorym jest otwarzarka Divx/Mp3 z wyjsciem na sluchawki. Jezeli tak to gdzie szukac kabla bo po zdjęciu obudowy fotela pasazera nie ma zadnych kabli z wolna zlaczka a pod fotelem kierowcy jest ATARI od automata.
Znajomy tak mial w jakim starym pasacie zrobione ze wystawal mu kabelek z minijackiem i podpinal se tam mp3 i w radio ustawial CD ale tam bylo jakies radio kasetowe GrunDIGa chyba.
I tu nastepuje pytanie zasadnicze:
Czy mozna zamiast zmieniarki podpiac np GPSa w ktorym jest otwarzarka Divx/Mp3 z wyjsciem na sluchawki. Jezeli tak to gdzie szukac kabla bo po zdjęciu obudowy fotela pasazera nie ma zadnych kabli z wolna zlaczka a pod fotelem kierowcy jest ATARI od automata.
Znajomy tak mial w jakim starym pasacie zrobione ze wystawal mu kabelek z minijackiem i podpinal se tam mp3 i w radio ustawial CD ale tam bylo jakies radio kasetowe GrunDIGa chyba.
--
LR DII Td5
Pomóż Maksiowi http://www.maksymek.pl
LR DII Td5
tak nie da rady , ale sa inne sposoby działające
jacka z przodu też da radę zrobić
jacka z przodu też da radę zrobić
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
No to chetnie bym zapoznal sie z jakims rozwiazaniem. Niechcialbym rezygnowac z tego radia i sterowania w kierownicy na rzecz jakiegos paszcza z MediaMarktu bo droższym szkoda kusić społeczeństwo.
--
LR DII Td5
LR DII Td5
poszukaj na alegro zmieniarka usb
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Gri daj jakiś cynk o tym dżeku. Chciałem sobie podłączyć jeszcze mp3, nawet kiedyś pytałem, ale nikt nic nie wiedział.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
No tak emulator zmieniarki jest rozwiazaniem. Myslalem jednak ze da sie na krotko to jakos zrobic. Widac jest to skompliowane i wymaga dodatkowej logiki.
--
LR DII Td5
LR DII Td5
Hej problemem sa głosniki w drzwiach, te na samym dole, musze tam zerknąc szybkie pytanie czy do głosników sie dobiore bez dejmowania całego boczku, wystarczy tą kieszeń platikowa odkrecić czy nie jest tak cudownie ?
lepiej zdejmij boczek , latwo jest
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Ok dzieki za info, jak zobacze co tam znajde dam znać 

Hej no i stalo sie żona pojechała z koleżankami na piwo a ja do garażu, i coś mnie podkusiło rozebrałem ten zestawik z tyłu i co się okazało prezentuje zdjęcie nr 1 załamka jakiś amator dzwięków wsatwił coś tam na krzształt nie wiem czego i wygląda to tak.....

Nigdy nie zgadniecie co znalazłem w miejscu tweetera kolejny badziew wklejony na klej na gorąco kable polutowane nie wiadomo o co chodzi i tak dalej porażka zdjęcie numer dwa.
,
Ale jest też mały plus tego wszystkiego głośniki na dole w drzwiach to HArman KArdon
, podejrzewam że to te z bagażnika .. ale pewności nie mam....

No i teraz pytanie za browarków kilka ...
Czy ktoś może z was ma jakąś specyfikację co powinno być gdzie i o jakiej mocy ? Pomocy

Nigdy nie zgadniecie co znalazłem w miejscu tweetera kolejny badziew wklejony na klej na gorąco kable polutowane nie wiadomo o co chodzi i tak dalej porażka zdjęcie numer dwa.

Ale jest też mały plus tego wszystkiego głośniki na dole w drzwiach to HArman KArdon

No i teraz pytanie za browarków kilka ...
Czy ktoś może z was ma jakąś specyfikację co powinno być gdzie i o jakiej mocy ? Pomocy

Człowiek troche pogrzebał i znalazł otóż jak ktoś ma wyoas High Line (czyli raz z głośnikami w bagazniku, to jest tak)
1. Na słupku powinien być głośnik 30 watt o impendancji 4 Om. Głośnik wysokotonowy.
2. Drzwi przód góra 30 watt impendancja 4 Om. Głośnik średniotonowy.
3. Drzwi przód dół 30 watt impendancja 4 Om. Głośnik niskotonowy.
4. Drzwi tył góra brak danych w zależności od kraju i modelu hmmm ?
5. Drzwi dół 30 wat impendancja 4 Om.
6. Drzwi tylne 30 wat 4O Om niskotonowy.
Może się komuś przyda, i może ktoś wie co z głośnikiem 4 tył górny, Jak by ktoś chciał sobie zakupić zestawik to powiem tak średnio 250 za głośnik trza liczyć plys 800 ziko za tył czyli daje nam to jakieś 3200 za samie głosniki ... hmm droga zabawka..
1. Na słupku powinien być głośnik 30 watt o impendancji 4 Om. Głośnik wysokotonowy.
2. Drzwi przód góra 30 watt impendancja 4 Om. Głośnik średniotonowy.
3. Drzwi przód dół 30 watt impendancja 4 Om. Głośnik niskotonowy.
4. Drzwi tył góra brak danych w zależności od kraju i modelu hmmm ?
5. Drzwi dół 30 wat impendancja 4 Om.
6. Drzwi tylne 30 wat 4O Om niskotonowy.
Może się komuś przyda, i może ktoś wie co z głośnikiem 4 tył górny, Jak by ktoś chciał sobie zakupić zestawik to powiem tak średnio 250 za głośnik trza liczyć plys 800 ziko za tył czyli daje nam to jakieś 3200 za samie głosniki ... hmm droga zabawka..