Wyleczcie mnie...

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

siwkoland
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Wyleczcie mnie...

Post autor: siwkoland » wt maja 03, 2011 8:56 pm

Witam wszystkich.
Od paru dni choroba zwana przez niektórych landroverozą toczy mój umysł i ciało( Jest to stadium początkowe gdyż LR jescze nie posiadam a jedynie napaliłem się jak szczerbaty na suchary). Otóż w dniu sprzedaży ostatniego auta wpadł mi w oko Discovery I i za nic nie chce wypaść- chodzę go oglądać regularnie i robię podchody do właścicieli w sprawie transakcji. Jeżdżę sporo po budowach(serwisówki autostrad) i lekkim terenie więc auto w sam raz.Oraz coraz bardziej podobają mi się zastosowania mniej przyziemne a bardziej służące utytłaniu się w błocie i kurzu(jakbym miał tego w robocie mało :lol: ).
Ale do rzeczy - przeczytałem sporą część działu LR i teoretycznie po tym powinienem już nawet nie spojrzeć na psujące się padło jakim jest każde Disco ale ...jakoś ciągnie mnie. I proszę szanownych forumowiczów o pomoc w zakupie - jeśli jest jakaś dobra dusza z okolic Tarchomina dysponująca chwilką czasu w piątek lub sobotę (6,7 maja) to będę wdzięczny. Historia pojazdu rokuje dobrze ale niepokoją mnie ogniska rdzy na niemalże każdym elemencie nadwozia i ogólnie ...zielony jestem. Nie bez znaczenia jest również możliwość poznania osoby bardziej doświadczonej ...przez LR'y :P
Jeszcze uniżenie zapytam: Czy któryś z wielkich tego forum podpowie mi, gdzie znajdę historię pojazdu i jego dokładną specyfikację po n-rze VIN ? Widziałem, że coś takiego można zdobyć ale nigdzie linku nie dojrzałem. Ten dekoder przyklejony na górze bardzo ogólny taki. Zależy mi na takowym rozwiązaniu, gdyż rozmijam się ciągle z właścicielami tego upatrzonego Disco i wolałbym mieć jakiś pogląd na auto zanim pojadę z nim do jakiejś Land Przychodni a tam mi zdiagnozują mnóstwo niezgodności między stanem obecnym a dniem opuszczenia fabryki. To co zdiagnozował dekoder jest zgodne z tym co widzę : 300 Tdi,1998 r, automat.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kolega Gajowy

Re: Wyleczcie mnie...

Post autor: Kolega Gajowy » śr maja 04, 2011 5:39 am

Od paru dni choroba zwana przez niektórych landroverozą toczy mój umysł i ciało( Jest to stadium początkowe gdyż LR jescze nie posiadam a jedynie napaliłem się jak szczerbaty na suchary).
przeczytałem sporą część działu LR i teoretycznie po tym powinienem już nawet nie spojrzeć na psujące się padło jakim jest każde Disco ale ...jakoś ciągnie mnie.
Z Landroverem jest jak z zona albo kochasz albo nienawidzisz :lol:
Wyleczcie mnie...
Po co leczyc ?? Kup a potem dolacz do nas piszacych co dzisiaj padlo... :wink:
Ostatnio zmieniony śr maja 04, 2011 6:01 am przez Kolega Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hadek

Post autor: hadek » śr maja 04, 2011 5:59 am

Naturalne środowisko każdego LR?

Warsztat :)21
Lepiej pózno niz wcale

Awatar użytkownika
PabloGda
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: PabloGda » śr maja 04, 2011 9:48 am

Choroba nie choroba ja też przed zakupem czytałem to forum 3 miesiące i powiem prawie nie kupiłem ale jednego dnia cos się zmieniło w moim życiu nie wiem jak i nie wiem kiedy ale przed domem stoi sobie LR Disco II :), i nie ma tragedii powiem ci z tymi warsztatami to jak z każdym autem :) ja narazie przez dwa miesiące byłem dwa razy :lol: a prawda jest taka że zawsze z duperelkami i jak narazie nigdy mnie nie zawiódł :) A zasadzie czemu jedynkę chcesz kupić ciężko będzie znaleźć ezgzemplarz bez rdzy chyab albo się mylę ....
do zabaczenia pod i jak nad wodą
LR Discovery II 1999 td5 AT
www.forum-tryton.pl

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » śr maja 04, 2011 3:13 pm

siwkoland pisze:Witam wszystkich.
jeśli jesteś w stanie utrzymać wodze desperacji do wtorku, to we wtorek ok. 19.00 będę w pewnej sprawie na tarchominie

nr do mnie masz na PW
od jutra do pon się raczej nie dodzwonisz

ciechana lubię
:)21
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
pamejudd

Post autor: pamejudd » śr maja 04, 2011 7:54 pm

Widze korelacje pomiedzy:
siwkoland pisze:ogniska rdzy na niemalże każdym elemencie nadwozia
a:
siwkoland pisze: 300 Tdi
[/quote]

Znaczy - dekoder nie klamie.
130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » czw maja 05, 2011 5:28 pm

landryne to trzeba uczuciowo kupić i za dużo nie myśleć :)21
tak zrobiłem i nie żałuję

ps
przecież żony też focha czasem mają :)21
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

siwkoland
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: siwkoland » pt maja 06, 2011 9:43 pm

Dziękuję za odezwę i jednocześnie przepraszam za brak czynnego uczestnictwa w dyskusji- miałem dziki tydzień w pracy.Postaram się jutro odpisać szerzej i w wątku i odpowiedzieć na PW- teraz śpię na stojąco :P

Awatar użytkownika
pamejudd

Post autor: pamejudd » pt maja 06, 2011 10:25 pm

siwkoland pisze:miałem dziki tydzień w pracy.Postaram się jutro odpisać szerzej i w wątku i odpowiedzieć na PW- teraz śpię na stojąco :P
Ty tez? :lol:
130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”