mam też mały problem z skrzynią, przy zmianie biegów szapie

co wy na to, szybko jechać wymienić na odpowiedni

Moderator: Jerry
nic nie trzeba nigdzie jechaćmarekkub pisze:Wymiana oleju często poprawia działanie jednak to tylko proteza. Jaki jest przebieg?
Warto podjechać do warsztatu z doświadczeniem w skrzyniach ZF (nie koniecznie ASO LR) ten typ tak ma
a w drugą stronę ?gebels pisze:nic nie trzeba nigdzie jechaćmarekkub pisze:Wymiana oleju często poprawia działanie jednak to tylko proteza. Jaki jest przebieg?
Warto podjechać do warsztatu z doświadczeniem w skrzyniach ZF (nie koniecznie ASO LR) ten typ tak ma
fabrycznie skrzynia zalana syntetykiem, minerał też można ale na zimnym będzie szarpać i trzeba go często zmieniać, jak zalejesz syntetykiem to jeśli nie będzie wycieku lub konieczności remontu skrzyni to syntetyk starcza na 300 tyś.
wejdź na strone ZF-a i poszukaj sobie aprowali tam są podane jakie oleje można lać i co ile zmieniać
zresztą gdzieś w temacie Yorka o disco III wklejałem te dane z aprowala
palestyna pisze: Faktycznie masz rację z tym że olej się zmienia po 300 tyś tzn, nie do końca bo wymiany oleju wogóle nie ma tylko przy 300 tyś wymienia się skrzynie![]()
jak przy 300 wymienisz olej to amen luja![]()
![]()
tak się skalda że mam parę samochodów z automatami i mogę się pochwalić że w W220 750tyś najechane bez wymiany skrzyni czy remontu a olej zmieniam co 50 tyś km
ale jak ktoś chce to może czekać![]()
![]()
![]()
palestyna pisze:Teoretycznie ma 190tyś a praktycznie to może i z 500tyś
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość