TD5 skrzynia automat poziom oleju
Moderator: Jerry
TD5 skrzynia automat poziom oleju
W którym miejscu mogę sprawdzić poziom oleju w automacie ZF'a Discovery II TD5 ? Tzn. gdzie znajduje się miarka (bagnet) , bo jak sprawdzić ( że na N itd....) to wiem .
Re: TD5 skrzynia automat poziom oleju
nie ma bagnetu.korek jest
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Widziałem tam 2 korki ,jeden od dołu miski a drugi na wysokości 2 -3 cm od spodu miski po boku miski . Rozumiem że to ten trochę wyżej ?
- Kolega Gajowy
-
Morpheus pisze:Widziałem tam 2 korki ,jeden od dołu miski a drugi na wysokości 2 -3 cm od spodu miski po boku miski . Rozumiem że to ten trochę wyżej ?

- kosa20
- Kontaktowanie:
Tak, ten wyżej. sprawdzasz na uruchomionym silniku. Jak masz wątpliwości, to lepiej podjedź na sprawdzenie do kogoś, kto ma pojęcie, bo se kuku zrobisz.Morpheus pisze:Widziałem tam 2 korki ,jeden od dołu miski a drugi na wysokości 2 -3 cm od spodu miski po boku miski . Rozumiem że to ten trochę wyżej ?

Dziękuje kolegom , tak podejrzewałem ale wolałem się upewnić, żeby nie zrobić sobie kuku.
Mam swój warsztat, przerabiam auto dla kolegi
myśliwego. Lift 2,5 '' + opony 32 cale. Auto wygląda i sprawuje się rewelacyjnie, lecz chciałem posprawdzać wszystkie inne podstawowe tematy, a z automatem ZF,a nie miałem nigdy doczynienia . Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedź.

myśliwego. Lift 2,5 '' + opony 32 cale. Auto wygląda i sprawuje się rewelacyjnie, lecz chciałem posprawdzać wszystkie inne podstawowe tematy, a z automatem ZF,a nie miałem nigdy doczynienia . Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedź.
tylko jak zalejesz to go odpal i powajchuj troche, i dolej jeszcze