PTO do reduktora LT230
Moderator: Jerry
- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
PTO do reduktora LT230
Witam wszystkich
Mam pytanie co do pto do reduktora LT230.............. Szukałem na forum ale mało informacji o tym...
mam pytanie czy oprócz zresztą trudno dostępnych orginalnych przystawek mocy do reduktorów LT230 ktoś rzeżbił może swoja przystawkę ?
Ponieważ obciąłem przód w swoim RRC na maxa ( chłodnica na pace) nie mam mozliwości montazu już nic na przodzie. No i standardowo mechanik na tył .
Wyciągarka juz jest ale potrzebne zasilanie.... więc prośba do Was o pomysł .... może ktoś to już ćwiczył
Mam pytanie co do pto do reduktora LT230.............. Szukałem na forum ale mało informacji o tym...
mam pytanie czy oprócz zresztą trudno dostępnych orginalnych przystawek mocy do reduktorów LT230 ktoś rzeżbił może swoja przystawkę ?
Ponieważ obciąłem przód w swoim RRC na maxa ( chłodnica na pace) nie mam mozliwości montazu już nic na przodzie. No i standardowo mechanik na tył .
Wyciągarka juz jest ale potrzebne zasilanie.... więc prośba do Was o pomysł .... może ktoś to już ćwiczył
Re: PTO do reduktora LT230
u siebie robiłem przednio-tylne , zębatkowe pto . wyszło drożej niż oryginał za 500 ojro . ale da się , a już sam tył bezpośrednio w linii to jest prawie prościzna . kumaty tokarz da radę .
trzyseta jedna , dwa mechaniki
- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
ginawa pisze:u siebie robiłem przednio-tylne , zębatkowe pto . wyszło drożej niż oryginał za 500 ojro . ale da się , a już sam tył bezpośrednio w linii to jest prawie prościzna . kumaty tokarz da radę .
Mamy takiego .............. zobaczymy . musze iść jednocześnie w dwie strony. Jak sie trafi to super a jak nie to trzeba będzie cos wyrzeźbić.
Jak sobie poradziłeś z wyłączeniem i włączeniem przystawki ?
normalnie , dżwignia i przesuwka na brązie.
- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Zapytam wprost . Czy masz kogoś kto zrobiłby taka przystawkę ?ginawa pisze:normalnie , dżwignia i przesuwka na brązie.
robione było pod moje szkice , wymiary , sposób łożyskowania , dobór materiałów itp . pasowanie luzów jest bardzo ważne , ani za ciasno ani za lużno - próbą było trzymanie na dwóch tysiącach obrotów przez pół godziny , może być ciepłe , ale nie gorące . generalnie drugi raz bym sobie odpuścił i kupił oryginał , są różne wersje dostępne i tańsze i droższe . na tamtym forum podałem niedawno pewne namiary . trzeba pytać chłopaków . odpowiadając na twoje pytanie , nie znam nikogo kto zrobiłby taka przystawkę .
- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
ginawa pisze:robione było pod moje szkice , wymiary , sposób łożyskowania , dobór materiałów itp . pasowanie luzów jest bardzo ważne , ani za ciasno ani za lużno - próbą było trzymanie na dwóch tysiącach obrotów przez pół godziny , może być ciepłe , ale nie gorące . generalnie drugi raz bym sobie odpuścił i kupił oryginał , są różne wersje dostępne i tańsze i droższe . na tamtym forum podałem niedawno pewne namiary . trzeba pytać chłopaków . odpowiadając na twoje pytanie , nie znam nikogo kto zrobiłby taka przystawkę .
Ok, dzieki.
koresponduje z gościem z Niemiec i ma przystawke z mozliwościa pracy przód i tył - koszt 2650 zl po dzisiejszym kursie z przesyłką do Polski pod adres domowy.
Nie wiem czy to drogo i czy warto?
Link
http://www.landrover-winches.com/Parts/ ... nder_LT230
myslowice4x4 pisze:
mam pytanie czy oprócz zresztą trudno dostępnych orginalnych przystawek mocy
eeee?
przeciez one sa normalnie dostepne...
- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
LR_Olek pisze:myslowice4x4 pisze:
mam pytanie czy oprócz zresztą trudno dostępnych orginalnych przystawek mocy
eeee?
przeciez one sa normalnie dostepne...
Niby tak, ale jakoś nie specjalnie je widać.... Moze żle szukam.
Daj namiary na kogoś kto ma " za uczciwe pieniądze"
Sporo jest do Serii 1, 2, 2a i 3 ale do defów ( LT230) orginalnych do tyłu nie specjalnie ...................
szukaj w kraju u chłopaków obeznanych w temacie , mających po parę sztuk żelaza , popytaj w wieliczce , popytaj w poznaniu . pogadaj z tymi ,którzy akurat też szukają pto , u niektórych leżą w garażu i nie schodzą . ten link ,który podałeś trzymaj jako rezerwę , gość ma tego całą paletę więc nie zabraknie . ewentualnie spiknij się z kimś kto również szuka tych zabawek i kupcie troszkę taniej - dobrze robi się z nim interesy .
http://motoallegro.pl/pto-land-rover-de ... 85606.html
ale upewnij się bo mnie to coś na serię wygląda nie na defa
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
bert pisze:http://motoallegro.pl/pto-land-rover-de ... 85606.html
toć to Seria...
a jak ma sie upewnic jak sprzedajacy nie odbiera telefonow, o czym sam napisal

- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dzwoniłem do goscia wcześniej. Przystawka jest do przodu tylko. I napewno seria (choc gosciu nie specjalnie wiedział)!
Flor ma na sprzedaż PTO landroverowe ze STAR-em, pisał Cimyslowice4x4 pisze:Dzwoniłem do goscia wcześniej. Przystawka jest do przodu tylko. I napewno seria (choc gosciu nie specjalnie wiedział)!

Flor pisze:ja mam
- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Karson pisze:Flor ma na sprzedaż PTO landroverowe ze STAR-em, pisał Cimyslowice4x4 pisze:Dzwoniłem do goscia wcześniej. Przystawka jest do przodu tylko. I napewno seria (choc gosciu nie specjalnie wiedział)!
Flor pisze:ja mam
Napisałem FLORowi na PW ale nie odpowiada.... chyba , że coś nie zadziałało

- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Hej Flor
Daj znać bo nie mogę się z Tobą skontaktować .......................
Daj znać bo nie mogę się z Tobą skontaktować .......................

- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
suzus pisze:ja mam dwie
Cześć

myslowice4x4 pisze:suzus pisze:ja mam dwie
CześćNa sprzedaż
pewnie uzywa ich jako maszynek do miesa

- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
mam problem z wysłaniem wiadomości pw. cały czas wiszą "do wysłania". Nie kumam.....
Jesli macie jakieś informacje dajcie znac na maila lub sms...... odpisze , oddzwonie.....
Dzięki
Jesli macie jakieś informacje dajcie znac na maila lub sms...... odpisze , oddzwonie.....
Dzięki
to elementarne...myslowice4x4 pisze:mam problem z wysłaniem wiadomości pw. cały czas wiszą "do wysłania". Nie kumam.....
bedziesz je widzial jako nie wyslane dopoki dopoty odbiorca nie odbierze wiadomosci

- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
LR_Olek pisze:myslowice4x4 pisze:to elementarne...
Tak to rzeczywiście elementarne

Człowiek całe życie się uczy