Tomcat - motał tu ktoś?
Moderator: Jerry
Re: Tomcat - motał tu ktoś?
mnie sie marzy
wystarczy?

wystarczy?

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Poważnie?
Myslalem, ze to juz przezytek ale mi sie podoba.
Myslalem, ze to juz przezytek ale mi sie podoba.
jak na moje potrzeby i aspiracje - i tak przerasta
mój największy problem - nie wiem sam czego chcę. Ma mieć 4 drzwi, ważyć 1500kg, zakręcić agresywną oponą ca 35" i ma niewymagać kompleksowej przebudowy aby mógł jechać... Chcę mój jeździć z dzieciorem i żoną tak jak jeździliśmy parchem..
mój największy problem - nie wiem sam czego chcę. Ma mieć 4 drzwi, ważyć 1500kg, zakręcić agresywną oponą ca 35" i ma niewymagać kompleksowej przebudowy aby mógł jechać... Chcę mój jeździć z dzieciorem i żoną tak jak jeździliśmy parchem..
Czyli jest nas trzech już. Z czego na pewno dwóch ma ten sam problem - Bejbiczorty skutecznie ograniczają możliwość poruszania się krótkim parchem, a alternatywą jest Rubicon za zylion. Nie mam niestety zyliona, a nawet jakby miał, to wydanie zyliona na auto nie jest w zgodzie z moim podejściem do motoryzacji 

Ostatnio zmieniony ndz gru 18, 2011 12:56 pm przez ernil, łącznie zmieniany 1 raz.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
parch, przynajmniej krótki, ma zasadniczą przewagę nad rubioconem - jak zrolujesz (a zrolujesz) to wiesz, ze jeśli nie masz gaśnicy luzem - nic Ci się nie stanie. A jak zapniesz pas to nawet się nie poobijasz.
Słabo widzę natomiast - rolkę jakimkolwiek hardtopowym rzęchem w ukraińskim lesie pełnym pniaków i kamulców
Słabo widzę natomiast - rolkę jakimkolwiek hardtopowym rzęchem w ukraińskim lesie pełnym pniaków i kamulców
Ja wiem, że wbrew temu, co sądzi @Powa, nie ma lepszego auta niż Patrol. Obaj jednak wiemy, że z jednym fotelikiem jest sporo zabawy, a co dopiero z dwoma...
Jak się wkurzę, to wywalę te fotele z tyłu co mam i zrobię tam jakiegoś custom-isofixa zmyślnego i dalej będzie to najlepsze auto na świecie
Jak się wkurzę, to wywalę te fotele z tyłu co mam i zrobię tam jakiegoś custom-isofixa zmyślnego i dalej będzie to najlepsze auto na świecie

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
mroku do takich potrzeb najlepsza bedzie ladnie zrobiona toyota kzj73 3.0td lub nawet kzj77
juz widzialem pare razy 73 na dachu- bezpiecznie jak przy normalnym nadwoziu
a co do tomcata i glownie zmot "ala tomcat"
Wg mnie jest to fajna opcja do sciganki- maratony itd
Co najsmieszniejsze - Wedlug dzisiejszych standartow robi sie to coraz...bardziej niskobudzetowa opcja ( dol parcha, silnik bmw, nadwozie tomcat)
w ostry teren to z tomcata moze byc conajwyzej maska ... reszte teren strasznie. Nie raz widzialem tomcaty zostawiajace swoje plastiki na drzewach
juz widzialem pare razy 73 na dachu- bezpiecznie jak przy normalnym nadwoziu
a co do tomcata i glownie zmot "ala tomcat"
Wg mnie jest to fajna opcja do sciganki- maratony itd
Co najsmieszniejsze - Wedlug dzisiejszych standartow robi sie to coraz...bardziej niskobudzetowa opcja ( dol parcha, silnik bmw, nadwozie tomcat)
w ostry teren to z tomcata moze byc conajwyzej maska ... reszte teren strasznie. Nie raz widzialem tomcaty zostawiajace swoje plastiki na drzewach
No nie taka najlepsza, przeca Mroku napisał:Drako pisze:mroku do takich potrzeb najlepsza bedzie ladnie zrobiona toyota kzj73 3.0td lub nawet kzj77
Mroczny pisze: zakręcić agresywną oponą ca 35" i ma niewymagać kompleksowej przebudowy aby mógł jechać...

willys.
halik dał radę
halik dał radę

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- wojtek_kom
-
Tak tu wpadłem ... włóż siedzenia z Galaxy/Sharan/Alhambra. Masz normalne siedzenie, po rozłożeniu masz z siedzenia fotelik dla dzieciaka.ernil pisze:Ja wiem, że wbrew temu, co sądzi @Powa, nie ma lepszego auta niż Patrol. Obaj jednak wiemy, że z jednym fotelikiem jest sporo zabawy, a co dopiero z dwoma...
Nissan-y
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Ja rodziny do samochodow juz nie mieszam. Za dużo zmiennych.
Tak jak Drako pisze dol parcha silnik bmw a reszta stąd np.:
http://lr.pl/sklep/zestaw-tomcat-klatka ... 17293.html
Kiedys widzialem tego albertowego Tomcata we Wroclawiu. Jest dosc mały i ciasny jak dla mnie ale jakos to przeżyje.
Tak jak Drako pisze dol parcha silnik bmw a reszta stąd np.:
http://lr.pl/sklep/zestaw-tomcat-klatka ... 17293.html
Kiedys widzialem tego albertowego Tomcata we Wroclawiu. Jest dosc mały i ciasny jak dla mnie ale jakos to przeżyje.
Rozważałem to. O ile dla starszego dzieciora (5 lat, przerośniętywojtek_kom pisze:(...) włóż siedzenia z Galaxy/Sharan/Alhambra (...)

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
jakies 10 lat temu pierwsze egzemplarze w polsce skreconoSzarbia pisze:Warto sie bawic?
Jakies wrażenia?
czesław&jarząbek pisze:to byl czesław&jarząbek.

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Dlatego tez pytanie jest w miare zasadne jak rozumiem.LR_Olek pisze:jakies 10 lat temu pierwsze egzemplarze w polsce skreconoSzarbia pisze:Warto sie bawic?
Jakies wrażenia?
w sumie nie....,bo przeciez jak latwo zauwazyc nie sa to pojazdy bardzo popularne w kraju.
Ale z fabryki willysa chyba. Zara sprawdze....bo wiesz....nie śpię bo myje motòrczesław&jarząbek pisze:to byl cj.

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
przciez grucha nie ma motoru
gruszkin pisze:
wlacz gg
- Szarbia
-
- Kontaktowanie: