zawieszenie do 110 pickup
Moderator: Jerry
zawieszenie do 110 pickup
potrzebuje porady - defender 110 pickup z zamonowanym na pace podnosnikiem koszowym - ma w zestwie założone sprężyny podwojne w tyle takie jak w 130 - mimo to na zakretach nie jest dobrze - potrzebuje info co zamontowac by lepiej trzymal sie drogi, waga zestawu ktory ma zamontowany to ok 3 ton.. nie chodzi mi o podniesienie co o utwardzenie . Amory ma seryjne, producent tylko zmienil sprzezyny tyl.
jedyne co znalazlem w necie to do wiertnicy zamontowanej na 110 załozyli zestaw Scorpion Racing Extreme High Load - gdzie ewentulanie czegos takiego szukac
jedyne co znalazlem w necie to do wiertnicy zamontowanej na 110 załozyli zestaw Scorpion Racing Extreme High Load - gdzie ewentulanie czegos takiego szukac
Re: zawieszenie do 110 pickup
skontaktuj się z importerami Dobinsona - www.dobinsons.pl - zaopatrują kopalniane defy 130 w zawieszenia 

a stabilizatory są?rafał29 pisze:potrzebuje porady - defender 110 pickup z zamonowanym na pace podnosnikiem koszowym - ma w zestwie założone sprężyny podwojne w tyle takie jak w 130 - mimo to na zakretach nie jest dobrze - potrzebuje info co zamontowac by lepiej trzymal sie drogi, waga zestawu ktory ma zamontowany to ok 3 ton.. nie chodzi mi o podniesienie co o utwardzenie . Amory ma seryjne, producent tylko zmienil sprzezyny tyl.

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

A to ten co w zeszłym już roku w metrobie spawali ?rafał29 pisze:potrzebuje porady - defender 110 pickup z zamonowanym na pace podnosnikiem koszowym - ma w zestwie założone sprężyny podwojne w tyle takie jak w 130 - mimo to na zakretach nie jest dobrze - potrzebuje info co zamontowac by lepiej trzymal sie drogi, waga zestawu ktory ma zamontowany to ok 3 ton.. nie chodzi mi o podniesienie co o utwardzenie . Amory ma seryjne, producent tylko zmienil sprzezyny tyl.

Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
nie to nie bylo wypadkowe, ale oryginalne zawieszenie nie robi..
nie mowie ze wypadkowe, tylko cos tam w metrobie z takim robili - wiec pytam czy ten 
W koncu wielu takich w okolicy nie ma.

W koncu wielu takich w okolicy nie ma.
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
tasiemiec dobrze gada...stabilizator, polibusze twarde na całość, zewnętrzne sprężyny hardmadafaka heavy duty i hardmadafaka gazowe amortyzatory.
i felgi można dać odsadzone żeby mu w szerokość odrobinę poszło.
i felgi można dać odsadzone żeby mu w szerokość odrobinę poszło.
#noichuj
felgi też racja, kojarzysz Czesławie felgi z onetone?
6,5r16 odsadzone tak jakby je ktoś odwrócił... zagadnienie zgłębiałem przy okazji rozkmniania opon 9.00R16
Dawno dawno temu angole głupie nie były, a fabryka stworzyła rozwiązania pod niemal każde możliwe zapotrzebowanie. Trzeba tylko wiedzieć komu zadać jakie pytanie. Bo jak byś dziś poprosił pana w salonie o odpowiednie skonfigurowanie użytkowego pojazdu to by ci co najwyżej gumowe dywaniki dał
6,5r16 odsadzone tak jakby je ktoś odwrócił... zagadnienie zgłębiałem przy okazji rozkmniania opon 9.00R16

Dawno dawno temu angole głupie nie były, a fabryka stworzyła rozwiązania pod niemal każde możliwe zapotrzebowanie. Trzeba tylko wiedzieć komu zadać jakie pytanie. Bo jak byś dziś poprosił pana w salonie o odpowiednie skonfigurowanie użytkowego pojazdu to by ci co najwyżej gumowe dywaniki dał

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ta. na przykład takie felgi.
ale jezeli jest na zwykłych to już wolfy dużo zmienią bo to najbardziej odsadzona z fabrycznych felga.
a jak nie to aftermarket jakiś za dwa razy nic.
ale jezeli jest na zwykłych to już wolfy dużo zmienią bo to najbardziej odsadzona z fabrycznych felga.
#noichuj
No nie do końca, wolf nie jest tak odsadzony jak felga z onetone...czesław&jarząbek pisze:ta. na przykład takie felgi.
niemniej wolf jest teraz za 2x nic(aftermarketowy oczywiście)

no tak - felgi standard i opony Goodyear G90 7.5r16 - mam jakies alusy z duzym odsadzeniem ale nie wiem czy wytrzymaja ciezar to borbet 8J16h2
Ostatnio zmieniony wt sty 03, 2012 10:41 pm przez rafał29, łącznie zmieniany 1 raz.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
pewnie wytrzymają ale słabo będą wygladać na użytkowym wozie.
zapodaj wolfy, polibusz do zawiasu, dobre amortyzatory i sprężyny ze 130hcpu. powinno pomóc.
zapodaj wolfy, polibusz do zawiasu, dobre amortyzatory i sprężyny ze 130hcpu. powinno pomóc.
#noichuj
no sprzezyny z 130hcpu mam komplet nowke na tyl, miales jakies amory ? zerklem na woza - wolfy ma zalozone...
g90 na feldze 6,5cala?
to złe mzimu
załóżcie stabilizator z tyłu, powinno się poprawić
na wykrzyżach wam raczej nie zależy
tu masz jak wygląda felga z oneton
http://www.milweb.net/classifieds/large ... 871&cat=14
to złe mzimu

załóżcie stabilizator z tyłu, powinno się poprawić

na wykrzyżach wam raczej nie zależy

tu masz jak wygląda felga z oneton
http://www.milweb.net/classifieds/large ... 871&cat=14

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
tasiemcze...
wstawianie zdjęcia felgi niedostępnej od zyliona lat wiele nie wniesie.
wstawianie zdjęcia felgi niedostępnej od zyliona lat wiele nie wniesie.
#noichuj
wiem, szukam szukam, gdzie nie pytam to na złom oddali, albo za darmo komuś 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
widziałem nie tak dawno u ex-wiodącego dylera na pikapie. ale czy były oryginalne czy wyspawane przez twórcę ludowego nie wiem. pewnie gdzieś leżą i rdzewieją bo wyglądały na niewyważalne...
#noichuj
Marchewa przespawał swoje w 109ce do starych silwerstonów...

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Nie wiem, chyba z rok go nie widziałem, ale może @Student wie
ja się uparłem że wsadzę 9.00r16 do 90 bez liftu

ja się uparłem że wsadzę 9.00r16 do 90 bez liftu

- Damian
-
- Kontaktowanie:
36 cali? los pomnikos 

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
oglądałem te lacze, potencjał jest spory... zwłaszcza w prześwicie... znajomy obiecał mi jakieś zjechane na próbę...
próba może być nad biebrzą, sam ocenisz wtedy

Taa.. potencjał jest spory.... na wybuch ( możesz jeszcze dla pewności nie sprawdzać luzów w dyfrach...)Wąż pisze:oglądałem te lacze, potencjał jest spory... zwłaszcza w prześwicie... znajomy obiecał mi jakieś zjechane na próbę...
Kurwac... to nawet ja wiem że 9.00 było w tych LR gdzie wsadzali salisbury przód i tył.

ja mam trutraki
tylne półośki mogą tylko oberwać,ale ewentualny wybuch zmobilizuje mnie do przejścia na tarcze i półosie MDE... da radę ja nie pałuje

tylne półośki mogą tylko oberwać,ale ewentualny wybuch zmobilizuje mnie do przejścia na tarcze i półosie MDE... da radę ja nie pałuje

Jakieś 2 lata temu stare silverstony 285/85R16 były w Polsce po około 200 PLN - leżały jakieś 8 lat zapomniane w magazynie w pewnej hurtowni.