Disco III - problem z hamulcem postojowym (EBP)
Moderator: Jerry
Disco III - problem z hamulcem postojowym (EBP)
Dzisiaj rano (-14) po przejechaniu kilku metrów, zatrzymaniu się i zaciągnięciu ręcznego, po mniej więcej minucie samochód nie ruszył.
Pojawił się komunikat o awarii hamulca postojowego.
Niestety po podważeniu tej płytki za dźwignią hamulca nie widzę tam żadnej linki do zwolnienia awaryjnego hamulca :/.
Czy te hamulce puszczą jak się ociepli (mogę wjechać do garażu kilka metrów z zaciągniętym myślę ze da radę)?
pozdr
Y
Pojawił się komunikat o awarii hamulca postojowego.
Niestety po podważeniu tej płytki za dźwignią hamulca nie widzę tam żadnej linki do zwolnienia awaryjnego hamulca :/.
Czy te hamulce puszczą jak się ociepli (mogę wjechać do garażu kilka metrów z zaciągniętym myślę ze da radę)?
pozdr
Y
Re: Disco III - problem z hamulcem postojowym (EBP)
jest linka awaryjna
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
No wiem, że być powinna, z rysunku w instrukcji wynika, że powinna być pod tą płytką za hamulcem niestety... nie mogę znaleźć jak pisalem.
pozdr
Y
pozdr
Y
Bo wklejalem, ale cos sie chyba nie dodalo:
http://ww2.justanswer.com/uploads/Mikde ... elease.jpg
Cwiczylem niedawno z kumplem podobny temat. W sumie dojechalismy ~kilometr do cieplego i puscilo po kilku godzinach.
http://ww2.justanswer.com/uploads/Mikde ... elease.jpg
Cwiczylem niedawno z kumplem podobny temat. W sumie dojechalismy ~kilometr do cieplego i puscilo po kilku godzinach.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Uff poszło. Dziękuję za rysunek - taki sam lub podobny jest instrukcji obsługi - niestety pod zobrazowaną płytką plastikową są tylko przewody elektryczne - na wszelki wypadek nie ciągnąłem ich
.
Linka awaryjnego zwalniania hamulca (w wersji w której kierownica jest po właściwiej stronie) znajduje się po drugiej strony tunelu z lewakiem biegów w stosunku do dźwigienki samego hamulca, pod gumową wanienką i plastikiem.
pozdr
Y

Linka awaryjnego zwalniania hamulca (w wersji w której kierownica jest po właściwiej stronie) znajduje się po drugiej strony tunelu z lewakiem biegów w stosunku do dźwigienki samego hamulca, pod gumową wanienką i plastikiem.
pozdr
Y
- HiJack
-
W czasie przekrecania kluczyka do odpalenia auta wciskaj przycisk hamulca (jak do zwolnienia) - tak w wiekszosci przypadkow udaje sie odblokowac EPB.
Przynajmniej u mnie dzialalo, ale czasami bez linki sie nie da...
Przynajmniej u mnie dzialalo, ale czasami bez linki sie nie da...
D3 
One wife, livid

One wife, livid
mit
i zbieg okoliczności

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
jak ma w konfiguracji ustawione samowyłączanie po wrzuceniu D to takie wrażenie może powstać przy wykonaniu w jednym ciągu czynności: noga na hamulec-odpalenie-D-jazda
taki zbieg mitu i okoliczności
taki zbieg mitu i okoliczności

#noichuj
- HiJack
-

D3 
One wife, livid

One wife, livid
- SzczesnyLR
ale nie musiHiJack pisze:Mój to manual i MY07, więc samowylaczanie działa standardowo

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
- HiJack
-
Taaaa
ostatnio odmowil wspolpracy bo czujnik polozenia biegow dzialal z opoznieniem.... Wszystko wrocilo do normy po ponownym skalibrowaniu...
Poza tym to prawie zawsze zwalniam recznie

Poza tym to prawie zawsze zwalniam recznie

D3 
One wife, livid

One wife, livid
Mit nie mit, - dzisiaj zona dzwoni z pytaniem co robic bo przypadkowo zaciagnela hamulec i i nie puszcza.
Pomoglo
Dzieki.
pozdr
Y
Pomoglo

Dzieki.
pozdr
Y