HELP !! tył opada
Moderator: Jerry
HELP !! tył opada
Witam ! Niestety ale mam znowu problem ze swoim disco 2, i mam nadzieje że mój przypadek nie jest odosobniony . Problem to opadający tył po przejechaniu przynajmniej 30 kilometrów wtedy to moje disco zaczyna skakać jak piłka co doprowadza mnie do choroby morskiej.Wychodzę a tu leży tył , gaszę silnik i zapalam słyszę jak zaczyna działać pompka przez max 8 sek. i tyle tył trochę drgnie wiec gaszę znów zapalam i pompka pompuje tylko 3 sek. i tak cały czas. Natomiast jak postoi sobie minimum 40 min.na zgaszonym silniku to po odpaleniu pompuje tył do dobrego poziomu .Potem znowu 30 kilometrów spoko i historia od początku, dodam ze na małych dystansach do 10 kilometrów wszystko jest ok zdarza się rzadko ze opadnie na postoju ale wtedy jak nierówno stoi . Bardzo proszę o pomoc wszystkich bo samochód jest mi teraz bardzo potrzebny mieszkam na zapadłej wsi pod wawą i muszę jakoś wyjechać przez zaspy .
Pozdro.
Pozdro.
Re: HELP !! tył opada
sam nic nie zrobisz....
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
znaczy sie chciales powiedziec: "jedz do warsztatu"
Ach, ten tekst nalezy do Olka... Czy Polska juz ratyfikowala ACTA 

D2 TD5 Było
Myślę że dam sobie radę bez problemu z naprawą tylko nie wiem co powoduje to zachowanie, liczę na to że ktoś miał podobną przypadłość .Przed chwilą wróciłem ze sklepu i stało się to ponownie tyle że po przejechaniu tylko 5 kilometrów.Ta konstrukcja w tym pojeździe to jakiś żart, coraz bardziej się przekonuje do wyrzucenia posranego pneumatycznego zawieszenia.Póki co może ktoś co podpowie 

może poduszka, może czujnik, może kompresor....
Poduszki nie załatasz, czujnika sam nie sprawdzisz chyba że pęknięty bądź złamany...
Zaoszczędzisz kosztów podjeżdżając do jakiegoś warsztatu...
No bo po co masz kupować czujniki jak padły poduszki albo odwrotnie...
Jak będziesz wiedział jaka przyczyna to sam sobie poradzisz z wymianą.
Poduszki nie załatasz, czujnika sam nie sprawdzisz chyba że pęknięty bądź złamany...
Zaoszczędzisz kosztów podjeżdżając do jakiegoś warsztatu...
No bo po co masz kupować czujniki jak padły poduszki albo odwrotnie...
Jak będziesz wiedział jaka przyczyna to sam sobie poradzisz z wymianą.
Zrob se lift 2" i wyrzuc to badziewie, bedziesz mial z glowy...ale na kompa i tak bedziesz musial podjechacwykr pisze:Myślę że dam sobie radę bez problemu z naprawą tylko nie wiem co powoduje to zachowanie, liczę na to że ktoś miał podobną przypadłość .Przed chwilą wróciłem ze sklepu i stało się to ponownie tyle że po przejechaniu tylko 5 kilometrów.Ta konstrukcja w tym pojeździe to jakiś żart, coraz bardziej się przekonuje do wyrzucenia posranego pneumatycznego zawieszenia.Póki co może ktoś co podpowie

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
i tak poduchy siądą i tak....
Tak więc będzie miał do wybory czy pozostać na pneumatyce czy wrzucić bezproblemowe sprężyny
Tak więc będzie miał do wybory czy pozostać na pneumatyce czy wrzucić bezproblemowe sprężyny
wydaje mi sie że problem tkwi w poduszce, prawdopodobnie puszcza a pompka cały czas pompuje a z tego co wiem ma zabezpieczenie przed przegrzaniem i to by tłumaczyło ze podnosi sie po godzinie pytanie czy dziura w jednej poduszce powoduje opadnięcie całego tyłu ?
Wystarczy że jedna jest walnięta i ci tyłek opuści...
Pamiętaj żeby wymienić 2 sztuki bo szkoda kompresora o ile nie lepiej założyć sprężyny
Pamiętaj żeby wymienić 2 sztuki bo szkoda kompresora o ile nie lepiej założyć sprężyny
Jutro pryskam na poduchy
typowa usterka
i banalna

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Temat zamknięty, dziury w poduchach .Może kto wie gdzie kupić po taniości ?
dzwoń do Rafała z demolki 696740620
właśnie wywalili poduchy od kowala194 więc leżą na półce
w warsztacie
pewnie chętnie się pozbędzie
właśnie wywalili poduchy od kowala194 więc leżą na półce

pewnie chętnie się pozbędzie
Disco 300 '97 2,5 Tdi - wyprawówka
Wyprawy 4x4
Wyprawy 4x4
W sobotę , poduchy w mojej Dyscotece zaczęły odmiawiać posługi vel żyć własnym życiem
Pojawiło się pytanie: Czy jest różnica w doborze sprężyn do 5 i 7 osobowej. Zanalazłem dwa "podobne" zestawy do konwersji i oprócz ceny nie widać różnicy (brak w opisie towaru).
Pojawiło się pytanie: Czy jest różnica w doborze sprężyn do 5 i 7 osobowej. Zanalazłem dwa "podobne" zestawy do konwersji i oprócz ceny nie widać różnicy (brak w opisie towaru).
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
w sklepiewykr pisze:Temat zamknięty, dziury w poduchach .Może kto wie gdzie kupić po taniości ?
pytanie z dupy tak jakby d2 było promem kosmicznym....
wymiana poduszki to 17 minut tyle samo ile trzyma klejenie jej siutrem z patyka
A co to jest ... ja dawno na podhalu nie byłem ale ....gruszkin pisze:(...) siutrem z patyka

Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]
SALLAAA [jej]
nie krzycz na mnie bo sie w sobie zamkne..........gruszkin pisze:pytanie z dupy tak jakby d2 było promem kosmicznym....

D2 TD5 Było
borkows pisze:A co to jest ... ja dawno na podhalu nie byłem ale ....gruszkin pisze:(...) siutrem z patyka![]()