reduktor w TD5
Moderator: Jerry
reduktor w TD5
może mi ktoś wyjaśnić po co w tym reduktorze są dwa otwory kontrolne wlewu oleju bo według książki serwisowej ma być 2,1l oleju , po odkręceniu pierwszego wlewa się około 1,5l ,a na drugim z lewej strony-klucz 22, wchodzi chyba ze 4l
Re: reduktor w TD5
jeden jest na krawędzi obudowy ręcznego ,korek taki sam jak spustowy , a drugi tak jak pisałem , po lewej śruba na klucz 22
lej tak ...co by Ci 5l nie weszło
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
ten z lewej strony to tzw. multi-cap oil.
Lejesz do skrzyni i reduktora jednocześnie.
Widocznie masz wersję dakakarową
W 1999r Arthur Conan Doyle opatentował i wprowadził na taśmę produkcyjną obudowę z dwoma korkami i funkcją multi-cap oil. Zresztą poczytaj sobie w przyklejonym temacie o historii landrowera, nawet tam jest to opisane jako rewolucyjne rozwiązanie, które miało dać niebagatelna przewagę nad samochodami mitsubishi, gdzie olej nalewano klasycznie, Czyli dwa razy dłużej niż przy wykorzystaniu multi-cap oil. Szkoda, że start disco II w rajdzie dakar nie doszedł do skutku
Zresztą jak poszukasz w angielskiej encyklopedii lr`a to znajdziesz jeszcze wiele uzasadnień dla multi-cap oil!
np.

Widocznie masz wersję dakakarową

W 1999r Arthur Conan Doyle opatentował i wprowadził na taśmę produkcyjną obudowę z dwoma korkami i funkcją multi-cap oil. Zresztą poczytaj sobie w przyklejonym temacie o historii landrowera, nawet tam jest to opisane jako rewolucyjne rozwiązanie, które miało dać niebagatelna przewagę nad samochodami mitsubishi, gdzie olej nalewano klasycznie, Czyli dwa razy dłużej niż przy wykorzystaniu multi-cap oil. Szkoda, że start disco II w rajdzie dakar nie doszedł do skutku

Zresztą jak poszukasz w angielskiej encyklopedii lr`a to znajdziesz jeszcze wiele uzasadnień dla multi-cap oil!
np.
Sir... Mój drogi... Ten pan do SirSalata123 pisze:ten z lewej strony to tzw. multi-cap oil.
Widocznie masz wersję dakakarową![]()
W 1999r Arthur Conan Doyle opatentował (...)

dalej nie wiem czy ten Sir to udoskonalił czy raczej bardziej namotał ,po południu sprawdzę czy lejąc olej tym multi -cap olej leci tylko do reduktora czy razem do skrzyni i reduktora
Sprawdź po vinie w serwisie czy na 100 procent masz multicap. Inaczej popadniesz w niepotrzebne koszty...
lejesz tym od góry
poziom sprawdzasz tym od wału
poziom sprawdzasz tym od wału
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
dobra lejesz tym od góry a jak jest ten multi to leci też do skrzyni ,a skrzynia potrzebuje mtefa
Salata123 idź się w niedzielę pomodlić o to żebyśmy się nie spotkali kiedyś w terenie 

A ja mam nadzieje jednak, że się kiedyś spotkamy,
opanujesz zielone jajo i dojedziesz
ps. co w aso powiedzieli?
opanujesz zielone jajo i dojedziesz

ps. co w aso powiedzieli?

wprawdzie to angol ...ale nie mini-moris
i, nie ma obiegu połączonego ..hehe
w chuja Cię robią i dobrze się przy tym bawią

i, nie ma obiegu połączonego ..hehe
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
Czemu? czemu? Chętnie posłuchamleszek torbicki pisze:już wiem czemu nikt nie lubi warszawiaków

się zastanawiałem kto pierwszy się złamieselim pisze:(...)

Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]
SALLAAA [jej]
jak nie masz pojęcia to auto
do jakiegoś rzemieślnika wstaw
do jakiegoś rzemieślnika wstaw
landwarsztat
" i tak warto żyć"
" i tak warto żyć"