Disco 95 V8i gaśnie przy hamowaniu z górki.
Moderator: Jerry
Disco 95 V8i gaśnie przy hamowaniu z górki.
Witam
Juz kiedys mialem z tym problem i jakos sam sie naprawil, ale jak to zwykle w disco bywa - wrocil ze zdwojona sila.
Zatem koledzy, macie moze pomysl co moze sie dziac? Auto mi gasnie przy rozgrzanym silniku podczas hamowania z gorki.
Pod gorke, na plasko, bokiem, i do gory nogami wszystko jest ok, obroty rowne, natomiast jak na horyzoncie pojawia sie chocby lekkie zbocze
dyskoteka mi gasnie i trzeba ja odpalac na nowo, i tak w kolko zanim nie dojedzie do plaskiego. Dzieje sie to i w terenie i na czarnym.
Pompa paliwa? Pompa hamulcow? Co to moze byc?
Silnik 3.9, 95, cala elektryka porobiona na nowo i sprawdzona.
Swoja droga, jest mozliwosc jakos odkopania swojego loginu i hasla na forum?
Bo zgubilem w pamieci konto z 2007-ego, albo sie usunelo komus, bo dawno nie pisalem, mozliwe to?
Z gory dzieki za wszelka pomoc!
Juz kiedys mialem z tym problem i jakos sam sie naprawil, ale jak to zwykle w disco bywa - wrocil ze zdwojona sila.
Zatem koledzy, macie moze pomysl co moze sie dziac? Auto mi gasnie przy rozgrzanym silniku podczas hamowania z gorki.
Pod gorke, na plasko, bokiem, i do gory nogami wszystko jest ok, obroty rowne, natomiast jak na horyzoncie pojawia sie chocby lekkie zbocze
dyskoteka mi gasnie i trzeba ja odpalac na nowo, i tak w kolko zanim nie dojedzie do plaskiego. Dzieje sie to i w terenie i na czarnym.
Bo zgubilem w pamieci konto z 2007-ego, albo sie usunelo komus, bo dawno nie pisalem, mozliwe to?
Re: Disco 95 V8i gaśnie przy hamowaniu z górki.
gaz (LPG) ?MDW_DH pisze:Witam
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
nie hamować
!

umyc i na komis 

ponawiam pytanie, czy to aby nie v8 i gaz ?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
hmmm, można by podnieść przód budy o 2 cale co by zawsze pod górkę było
sprawdź przewody pod puszką z bezpiecznikami, jak stoisz przy otwartej masce to po lewej stronie. Miałem w 300 tdi że się dławił i gasł jak jechałem pod górkę. Z tym że nie chciał od razu odpalić zazwyczaj - a czasami od ręki. Złamany był jeden przewód masowy.

sprawdź przewody pod puszką z bezpiecznikami, jak stoisz przy otwartej masce to po lewej stronie. Miałem w 300 tdi że się dławił i gasł jak jechałem pod górkę. Z tym że nie chciał od razu odpalić zazwyczaj - a czasami od ręki. Złamany był jeden przewód masowy.
I’d rather push my Land Rover than drive another car.
kiedyś gimli, ale hasła zapomniałem
kiedyś gimli, ale hasła zapomniałem

Kolega już stracił zainteresowanie tematem.bert pisze:ponawiam pytanie, czy to aby nie v8 i gaz ?
Tak tylko wpadł

A gdyby tak było, to co byś sugerował?
sugerował, ależ czyż nie za duże słowa...Flytier pisze:Kolega już stracił zainteresowanie tematem.bert pisze:ponawiam pytanie, czy to aby nie v8 i gaz ?
Tak tylko wpadł.
A gdyby tak było, to co byś sugerował?
a na serio, spotkałem sie w dwóch V* na gazie ( nie sekwencyjnym), że trzeba było przysłonić dolot powietrza (tak gazownicy wykombinowali). Właśnie tak miały (cholera wie dlaczego), że w czasie hamowania, szczególnie konkretniejszego, gasły. Różne regulacje i wymiany elementów na dolocie nic nie dawało, jeno przesłonięcie dolotu do filtra tak mniej więcej w 1/3 wlotu
Jestem jestem, no niestety wlasnie gdyby byl LPG to jeszcze bym wiedzial gdzie mniej wiecej szukac, a to jest czysta benzyna bez zadnych instalacji. Dzisiaj jade rozbierac jeszcze raz wszystko, bo juz mnie to strasznie denerwuje.
Obie lambdy padniete. Ot co.
No to stary - tu nie będę odkrywcą - masz naprawdę zepsute auto. Ale jest rada: wymień te sondy!!! /Forumowicze zawsze pomogą/. Nie dziękuj - uwielbiam to robić.
Nawiasem mówiąc w USA są oryg. za grosze -ale te koszty wysyłki...

Nawiasem mówiąc w USA są oryg. za grosze -ale te koszty wysyłki...
P38A HSE 1995 V8 LPG oraz aprilia mojito 50
Widać już byłLR_Olek pisze:jedz do warsztatu

Był, działa, problem rozwiazany. No to w gorki. 

a był... hmmm to jedź do innego warsztatu 

Żeby teraz tylko nie zaczął gasnąć pod górkęMDW_DH pisze:Był, działa, problem rozwiazany. No to w gorki.