Discovery I
Moderator: Jerry
- krystian2791
-
Discovery I
Siema mam problem bo musze wymienic simering w tylnim moscie tylko mam problem bo nie wiem jak mam sciagnąc pewna czesc a mianowicie ja z tyłu w disco nie mam krzyzaka tylko gume i jak sciagne wał i ta gume to zostaje taka gwiazdka z trzema łapami ktora trzyma ta gume i tu jest problem bo nwm jak mam sciagnac ta gwiazdke prosze o pomoc
Re: Discovery I
potrzebny ci młotek bezwładnościowy z końcówką w formie śruby(chyba M8 ), którą wkręcasz w nagwintowany otwór wałka centrującego - używasz młotka zgodnie z instrukcją i "wyrywasz" wałek, pod nim jest nakrętka która "trzyma" flanszę, znaczy tę gwiazdkę
inne metody usunięcia wałka mogą doprowadzić cie do ekstazy nerwowej
powodzenia

inne metody usunięcia wałka mogą doprowadzić cie do ekstazy nerwowej

powodzenia
Ja wkręcałem w otwór śrubę i przy pomocy maisla i młotka prałem w łeb śruby od tyłu ale nie pomogło. Ostatecznie naciąłem flanszę w 3 miejscach, następnie zrobiłem nacięcia w tym wałku prowadzącym i przykładając maisel w te nacięcia (w wałku) i młot zeszło, ale u mnie flansza szła do zniszczenia bo zmieniałem wał na taki od dwusety.krystian2791 pisze:Siema mam problem bo musze wymienic simering w tylnim moscie tylko mam problem bo nie wiem jak mam sciagnąc pewna czesc a mianowicie ja z tyłu w disco nie mam krzyzaka tylko gume i jak sciagne wał i ta gume to zostaje taka gwiazdka z trzema łapami ktora trzyma ta gume i tu jest problem bo nwm jak mam sciagnac ta gwiazdke prosze o pomoc
gg 3041301
- krystian2791
-
Dzieki wielkie za fatyge i pomoc