problem z migającym stanem licznika
Moderator: Jerry
problem z migającym stanem licznika
Hej wszystkim....
Koledzy problem:
Wymieniłem silnik, z ECU które zakupiłem razem z autem, po podpięciu zczytałem kody pompowtryskiwaczy co by pokrywy nie zrzucać,
następnie podpiąłem stare ECU co było sparowane z BCU i wprowadziłem nowe kody pompowtrysków....
i teraz najlepsze:
Jakimś cudem przy przepinaniu ECU ewentualnie zabawie funkcjami nanocom-a zaczął mi migać stan licznika oraz wskoczył na jakieś 770000 tys kilometrów..... Ktoś wie co może być powodem?
Niby w NC jest funkcja do synchroniacji BCU z licznikiem i odwrotnie ale żadne wartości się nie zmieniają
TAK więc podsumowując:
po przekręceniu zapłonu słyszalny jest dźwięk "ding ding ding" który po odpaleniu milknie, oraz przez cały czas stan licznika miga pokazując 7720000 km i zmieniając wartość wraz z pokonaną odległością czyli prawidłowo....
Koledzy problem:
Wymieniłem silnik, z ECU które zakupiłem razem z autem, po podpięciu zczytałem kody pompowtryskiwaczy co by pokrywy nie zrzucać,
następnie podpiąłem stare ECU co było sparowane z BCU i wprowadziłem nowe kody pompowtrysków....
i teraz najlepsze:
Jakimś cudem przy przepinaniu ECU ewentualnie zabawie funkcjami nanocom-a zaczął mi migać stan licznika oraz wskoczył na jakieś 770000 tys kilometrów..... Ktoś wie co może być powodem?
Niby w NC jest funkcja do synchroniacji BCU z licznikiem i odwrotnie ale żadne wartości się nie zmieniają
TAK więc podsumowując:
po przekręceniu zapłonu słyszalny jest dźwięk "ding ding ding" który po odpaleniu milknie, oraz przez cały czas stan licznika miga pokazując 7720000 km i zmieniając wartość wraz z pokonaną odległością czyli prawidłowo....
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
Re: problem z migającym stanem licznika
Wszystko jest ok, tyle przebiegu ma ten silnik 

nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
tylko że BCU jest od starego motoru tak samo ECU....
Druga sprawa to taka że stan licznika jest zapisywany w BCU.....
Trzecia to taka że znałem oryginalny przebieg auta.... Się zastanawiam co się zjebało

Druga sprawa to taka że stan licznika jest zapisywany w BCU.....
Trzecia to taka że znałem oryginalny przebieg auta.... Się zastanawiam co się zjebało

nie tylko w bcm
ale skoro nie zmieniłeś sterowników to nie powinno mrugać
ale skoro nie zmieniłeś sterowników to nie powinno mrugać
landwarsztat
" i tak warto żyć"
" i tak warto żyć"
no nie zmieniałem.... jakieś pomysły? jakiekolwiek ? 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
coś zdupiłeś tym nano osrano.
albo przebieg był fałszowany wcześniej i w wyniku jakichś operacji z dupy moduły się posypały-zegary na przykład. albo w sposób zmieniający się dynamicznie następuje upadek modułu nadwoziowego który zostanie zasygnalizowany przekreślonym B
stara prawda...nikt tak nie zdupi jak ambitny amator
albo przebieg był fałszowany wcześniej i w wyniku jakichś operacji z dupy moduły się posypały-zegary na przykład. albo w sposób zmieniający się dynamicznie następuje upadek modułu nadwoziowego który zostanie zasygnalizowany przekreślonym B

stara prawda...nikt tak nie zdupi jak ambitny amator

#noichuj
Mnie się pojawiło przekreślone B jak altek świrował. Altek naprawiony B znikło, ale w nagrodę mam to samo co vip... migajacy stan licznika.
Tyle, że przebiegu mi nie zmieniło. Ch.. z tym, nauczyłem się z tym żyć. Pewnie do czasu... 

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
przekreślonego B nie ma.....
Dzisiaj zacznę walkę .....
Dzisiaj zacznę walkę .....

no i dupa z tego....
Trzeba podjechać przy okazji na autologic ....
Grunt że reszta zrobiona....
Zastanawia mnie tylko sygnalizacja dźwiękowa podczas przekręcania kluczyka - 5 piknięć ....
Trzeba podjechać przy okazji na autologic ....
Grunt że reszta zrobiona....

Zastanawia mnie tylko sygnalizacja dźwiękowa podczas przekręcania kluczyka - 5 piknięć ....
droższe dizle mogo mieść troszke wieksze przeloty
trzyseta jedna , dwa mechaniki
No tak.... szczególnie że zmieniony sam silnik bez ruszania BCU