Kontrolka filtra paliwa

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Daarekk

Kontrolka filtra paliwa

Post autor: Daarekk » pn lut 03, 2014 11:59 pm

Cześć
Ostatnio zaświeciła mi się kontrolka filtra paliwa, we włoskiej instrukcji filtro carburante...
Wylałem wszystko co było w filtrze razem z drobnymi brudkami ( filtr nowy, ma ok 5 tys km) i na 2 dni był spokój. Dziś zaświeciło się ponownie ale co jakiś czas gaśnie.

Czy wiecie co to może być?

Dodam że wcześniej jeździłem na BP ultimate, a ostatnio wlałem zwykłą ropkę na BP - to chyba nie ma żadnego znaczenia ale mówię do wiadomości...

Czy mycie karcherem może mieć na to wpływ? O dziwo stało się to kilka dni po myciu i tankowaniu zwykłej ropy (mozliwe ze zbieg okolicznosci)

A może woda w baku...

Ps. Filtr jest w beznadziejnym miejscu, czy macie jakies patenty na przeniesienie go w inne miejsce np pod maskę tam gdzie cieplej?
Discovery II
"Jeśli coś jest za trudne, to znaczy że Ty jesteś za słaby"

staryemeryt

Re: Kontrolka filtra paliwa

Post autor: staryemeryt » śr lut 05, 2014 8:43 pm

to jest czujnik wody w paliwie
VW T4syncro
Samurai 1,6 16V

Awatar użytkownika
borkows

Post autor: borkows » czw lut 06, 2014 8:03 am

Aby to naprawić są dwa wyjścia oszczędnościowe i bardzo oszczędnościowe (kutwiardskie) :)21
Pierwsze - kupić za c.a. 100 plnów nowy czujnik i go wymienić - jakieś 10 min z myuciem rąk po robocie
Drugie (kutwiarskie) - olać, odkręcić czujnik od filtra i przymocować go trytrytką gdzieś żeby nie wisiał. Tutaj oszczędzasz 100 plnów i 5 min. :)21 :)21 :)21

Wybór nalezy do ciebie
Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]

Daarekk

Post autor: Daarekk » ndz lut 09, 2014 10:32 am

Dzięki Panowie, myślałem że nikt nie pomoże. Jeżdzę kilka dni i czujnik jak wcześniej, co jakiś czas się świeci i gaśnie. Tak myślałem że może on coś pierdzieli. Ok w takim razie wymiana, żadne półśrodki ;)
Discovery II
"Jeśli coś jest za trudne, to znaczy że Ty jesteś za słaby"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”