deszcze idą
Moderator: Marcin-Kraków
Re: deszcze idą
pozwolę sobie na odrobinę sceptycyzmu..
spadł wczoraj śnieg - jakieś 2cm, jest teraz +2 st i pewnie zaraz zniknie
poprzednie lata były podobne...
Też wolałbym do -10 i śniegu po pachy ale obawiam się, ze się nie ziści. Za to - będzie listopad do czerwca
Też wolałbym do -10 i śniegu po pachy ale obawiam się, ze się nie ziści. Za to - będzie listopad do czerwca
Jak ktoś ma paścia co nie odpali przy -30, albo nie wie jak paściowi pomóc jak nie chce tego zrobić o własnych siłach - to jego problemjradek pisze:To jej pewnie nie odpali.

Mam te same obawy. Ostatni raz śnieg we Wrocławiu leżał dłużej trzy lata temu. Dwa i rok temu było po tygodniu zimy. Reszta to właśnie listopad tak od października do maja. Takie jebnięcie zimy jak w święta 2001 mi się marzy.Mroczny pisze:pozwolę sobie na odrobinę sceptycyzmu..

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Tak w skrócie opisałem mechanizm, którego NIE WIDAĆ w prognozach.
Gdyby jedna coś się kopyrtnęło to czeka nas mniej-więcej takie scenariusz:
1-2 doby opadów śniegu, na nizinach spada ~20 cm białego, na terenach podgórskich x2.
potem przychodzi piękne słońce, ciśnie nas 1020 hp i najcieplejszym momencie doby -15 st C
E:
Modele klimatyczne NOAA przewidywały tą zimę jako ciepłą lub rekordowo ciepłą
Gdyby jedna coś się kopyrtnęło to czeka nas mniej-więcej takie scenariusz:
1-2 doby opadów śniegu, na nizinach spada ~20 cm białego, na terenach podgórskich x2.
potem przychodzi piękne słońce, ciśnie nas 1020 hp i najcieplejszym momencie doby -15 st C
E:
Modele klimatyczne NOAA przewidywały tą zimę jako ciepłą lub rekordowo ciepłą
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
w końcu by uruchomili stok w Babicy

Ostatnio jak spadła temp. poniżej 0 stopni to pociągi pozamarzały czy cuś, a w wiadomościach pokazywali koksowniki na ulicach, chyba początek 2014r.
A ja wciąż czekam od wielu lat na uczciwe opady śniegu.

A ja wciąż czekam od wielu lat na uczciwe opady śniegu.

Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...
- Misiek Cypr
-
Ale marudy ze skleroza z Was. Miedzy 2008 do 2013 zimy w Gdyni bylo pelne sniegu I mrozne. W 2008 byl problem gdzie snieg wywozic nawet, bo nie bylo juz miejsca na odsniezanie, tak bylo 3 miesiace.
W 2013 Zima odpuscila w Kwietniu. 1 kwietnia, byl Lany Poniedzialek, sniegu bylo po pachy w Trojmiescie...
W 2013 Zima odpuscila w Kwietniu. 1 kwietnia, byl Lany Poniedzialek, sniegu bylo po pachy w Trojmiescie...
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Faktycznie w tym okresie były bardziejsze zimy, ale dalej cienkie. Poważny mróz był gdzieś w 2006. Pamiętam, że złapało w nocy nagle od +1 do - 20.
Koledze auto zamarzło w kałuży głębokiej i musieliśmy je uwalniać czajnikiem z wrzątkiem
Jak już skończyłem się śmiać, to wsiadłem w swój samochód i okazało się, że zamek drzwi pasażera zamarzł w pozycji otwarte
Wraz z obecną małżonką trzymającą drzwi jeździliśmy po mieście w poszukiwaniu odmrażacza do zamków (jakieś święto, wszystko poza stacjami paliw pozamykane). Dopiero na trzeciej stacji znalazłem, bo przypadkiem gdzieś pod regałem znaleźli. Fajny był to dzionek.
Koledze auto zamarzło w kałuży głębokiej i musieliśmy je uwalniać czajnikiem z wrzątkiem

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Jakeś panike tu dostrzegam... 
Jednego gówna tylko bym bardzo nie chciał doświadczyć: zmrożona ziemia + mróz + deszcz. Z resztą sobie poradzimy...
@Misiek, więcej musisz do nas przyjeżdżać - lato suche i gorące, zima ciepła i bezśnieżna... A nie to Wasze morze

Jednego gówna tylko bym bardzo nie chciał doświadczyć: zmrożona ziemia + mróz + deszcz. Z resztą sobie poradzimy...
@Misiek, więcej musisz do nas przyjeżdżać - lato suche i gorące, zima ciepła i bezśnieżna... A nie to Wasze morze

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Śnieży...
Pięknie
Paraliż komunikacyjno-umysłowy za 3...2...1...
Pięknie

Paraliż komunikacyjno-umysłowy za 3...2...1...

Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

A moje Pajero nieczynne, zostala mi Astra na calorocznych...
On pomaga latem, mam tez bialy skuter, tez na lato.
Na szczescie jutro nie musze nigdzie jechac.
Na szczescie jutro nie musze nigdzie jechac.
Ja tam mam czarny.
Całoroczny. Jeżdżący.
Kiedy chcę i gdzie chcę.
Stary kapeć musi jeździć.
Inaczej się psuje. Sam z siebie.

Całoroczny. Jeżdżący.
Kiedy chcę i gdzie chcę.

Stary kapeć musi jeździć.
Inaczej się psuje. Sam z siebie.

Wujek Dobra Rada 

mroźno a ma być jeszcze zimniej
Lekki chłodek jak na razie, a mają jakieś niże/wyże napływać przypływać i będzie cieplej 

Position between East and West makes it ideal for a home base while travelling around the world...
- Misiek Cypr
-
U nas sypie okrutnie jeno, na drogach armagedon, poza Gdynia.
513549044
513549044
U nas już stabilnie. -12 i powoli spada, drogi albo zaśnieżone albo zasmarkane mieszanką soli, piachu i syfu, powoli zamarzającą. Śnieg pięknie skrzypi pod butem, księżyc i gwiazdy bardzo urokliwe. Aż szkoda trochę, że jeszcze za wcześnie na sowy...
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- Misiek Cypr
-
U nas -kilka, ze 3, albo 4. Ale polaczone z wiatrem, sztormem, daje fajne efekty nad morzem. Sopelki w poziomie na lawkach I takie tam smaczki. W Gdyni sa dwa rodzaje deszczu: pionowy I poziomy. Obecnie mamy poziomy deszcz ze sniegiem, co daje fajne efekty. 

513549044
513549044
-7.1, rekord tegorocznej zimy 

-
deszcze idą
w Bangladeszu
u mnie w centralnej o 4 rano - 15 , obecnie coraz cieplej , tylko - 13 ,
śniegu ze 20 cm w porywach aczkolwiek wczoraj na polnej drodze był z lekka problem przebić się zestawem z 2 t na haku , zawiało - rutinoscorbin pomógł
w Bangladeszu
u mnie w centralnej o 4 rano - 15 , obecnie coraz cieplej , tylko - 13 ,
śniegu ze 20 cm w porywach aczkolwiek wczoraj na polnej drodze był z lekka problem przebić się zestawem z 2 t na haku , zawiało - rutinoscorbin pomógł

VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
- alibia1112
W centrum dalej mrozi . Teraz -16 i piękne pogoda przez cały dzień była.
A jak w innych rejonach u was?
A jak w innych rejonach u was?
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było