Początkujący
Moderator: Marcin-Kraków
Początkujący
Hej,
Dopiero zaczynam zabawę z 4x4 i jestem kompletnie zielony w temacie. Chciałem sie na weekend wybrać w bieszczady pojeździć po jakiś górkach i laskach. Przespać gdzieś w namiocie i przynajmniej powąchać wyprawowy klimat. Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś ślad do przejechania okolice, miejscówke na nocleg?
Informacje o tym co zrobić, żeby to było legalne.
Za wszystkie wady z góry dzięki.
Ale najbardziej mi zależy na jakimś śladzie fajnej lekkiej trasy.
Dopiero zaczynam zabawę z 4x4 i jestem kompletnie zielony w temacie. Chciałem sie na weekend wybrać w bieszczady pojeździć po jakiś górkach i laskach. Przespać gdzieś w namiocie i przynajmniej powąchać wyprawowy klimat. Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś ślad do przejechania okolice, miejscówke na nocleg?
Informacje o tym co zrobić, żeby to było legalne.
Za wszystkie wady z góry dzięki.
Ale najbardziej mi zależy na jakimś śladzie fajnej lekkiej trasy.
Re: Początkujący
"Przewodnik 4x4 BF Goodrich" - kupisz u oponiarzy lub znajdziesz w internecie.
Były też jakieś bieszczadzkie trasy w auto świat 4x4, poszukaj archiwaliów...
Były też jakieś bieszczadzkie trasy w auto świat 4x4, poszukaj archiwaliów...
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Dzięki,
Tego w Auto Świecie nie znalazłem, ale przednik GoodRich wygląda super. Nie wiesz czy są dostępne ślady na Garmina tych tras?
Tego w Auto Świecie nie znalazłem, ale przednik GoodRich wygląda super. Nie wiesz czy są dostępne ślady na Garmina tych tras?
Mogę skomentować? mogę mogę? plissss... 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
No dawaj... 

A to z mapą zwykłą się do cholery nie da? Początkujący musi od garmina ze śladem zaczynać bo inaczej polegnie? Czy Wyście poszaleli wszyscy? A mapę zwykłą, a przewodnik papierzany, a wysilić się i se na podstawie, a niech tam, tfuu internety jakiejś obmyślić... Bo jak na garminach, to moze lepiej na nintendo pograć, od czasu do czasu można i komuś łeb odstrzelić przy okazji... No w dupach się poprzewracało całkiem... bez termoaktywnej bielizny też się nie da na pewno, a jak spacer z psem, to tylko z ajpodem przytroczonym do ramienia, żeby pulsu nie podniosło...
Umie ktoś jeszcze zapałki i saperkę obsługiwać?? Podpowiem ze nie chodzi o aplikacje na ajfona...

Umie ktoś jeszcze zapałki i saperkę obsługiwać?? Podpowiem ze nie chodzi o aplikacje na ajfona...
erpe_roman
erpe_roman
do tego krzesiwo i maczeta i tak na tydzien w dzicz nowych wysłać ..

MAsz racje .. swiat schodzi na psy ... niedlugo to nawet wysrać sie bez ajfona nie da rady

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Ale plus jest taki, że przynajmniej pyta co i jak, żeby trzody nie robić, tylko po legalu jechać.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Najpierw trzeba posiedzieć przy googlu i googlu mapy, dokładnie opracować trasę i sobie ją zapisać.
Potem trzeba pojechać na miejsce i się porządnie zgubić.
Wtedy jest najfajniej.
Jeżeli jesteś kolego początkujący to może nie zaczynaj od Bieszczad, tylko od pustyni Błędowskiej, lub czegoś co masz pod domem. Nie jedź sam, wyprawy w jedno auto są jak seks w pojedynkę, dużo lepiej jest mieć z kim dzielić emocje, trudy i sukcesy, w dwa auta jest też dużo bezpieczniej.
powodzenia
Potem trzeba pojechać na miejsce i się porządnie zgubić.
Wtedy jest najfajniej.
Jeżeli jesteś kolego początkujący to może nie zaczynaj od Bieszczad, tylko od pustyni Błędowskiej, lub czegoś co masz pod domem. Nie jedź sam, wyprawy w jedno auto są jak seks w pojedynkę, dużo lepiej jest mieć z kim dzielić emocje, trudy i sukcesy, w dwa auta jest też dużo bezpieczniej.
powodzenia
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
A co to kuźwa? Środkowa Afryka?
erpe_roman
erpe_roman
Nie, ale jak mu się coś nie spodoba/nie uda/coś popsuje to będzie miał mniej asfaltem/taniej za lawetę do domu.
- brodafidela
-
Jeszcze mu każcie dupę łopianem podcierać...
Robinsony Kruzoe od siedmiu boleści...
---
Chetka
Może na sam początek podepnij się pod jakiś wyjazd zorganizowany, popracujesz w grupie, z roadbookiem, browara przy ognisku strzelisz, ludzi jakiś poznasz...
Zawszeć to na początek w kupie lepiej.... W razie jakby co - sam w rzyci nie zostaniesz...
I weż se do srania- papier do dupy a na ognisko zapalniczkę ...
Lepsze niż łopian czy pocieranie drewienek....
Robinsony Kruzoe od siedmiu boleści...

---
Chetka
Może na sam początek podepnij się pod jakiś wyjazd zorganizowany, popracujesz w grupie, z roadbookiem, browara przy ognisku strzelisz, ludzi jakiś poznasz...
Zawszeć to na początek w kupie lepiej.... W razie jakby co - sam w rzyci nie zostaniesz...
I weż se do srania- papier do dupy a na ognisko zapalniczkę ...

Lepsze niż łopian czy pocieranie drewienek....

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
No bardzo chętnie nie sam a z kimś pojade. Ale to co do tej pory znalazłem to długie i dalekie wyprawy komercyjne. O ile komercja mi nie przeszkadza o tyle czasu narazie mało i weekend to max co moge. Gdzie na forum można się z kimś jakoś spiknąć? Nie widziałem takiego działu?
A po internecie troche pogrzebałem - znalazłem Roadbook'a goodricha i bardzo mi się spodobał. Być może zmienie plany z bieszczad na Kieleczczyzne bo i bliżej i tras tam więcej.
A po internecie troche pogrzebałem - znalazłem Roadbook'a goodricha i bardzo mi się spodobał. Być może zmienie plany z bieszczad na Kieleczczyzne bo i bliżej i tras tam więcej.
Strona główna- regiony. Zapukaj, może Cię wpuszczą 

Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
No tak właśnie myślałem. Zapukałem już i czekam. Dzięki za podpowiedź.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Jakie auto masz ?
Wiem kto w Sączu organizuje wycieczki weekendowe - popatrz sobie na wyprawyterenowe.pl . I na fejsie pod tą samą nazwą
Wiem kto w Sączu organizuje wycieczki weekendowe - popatrz sobie na wyprawyterenowe.pl . I na fejsie pod tą samą nazwą

y60 autobus, czerwony.
Strona główna - wycieczki
Jak nikogo nie znajdziesz to sam zorganizuj. Wymyśl coś na 4-8 godzin daj ogłoszenie w w/w dziale i czekaj. Ja tak zaczynałem, a właściwie cały czas zaczynam i jest już parę osób, które chcą ze mną jeździć. Masz sensowne oponki czy szosówki? Od tego dużo zależy jak daleko możesz się wpakować w... kłopoty
Jak nikogo nie znajdziesz to sam zorganizuj. Wymyśl coś na 4-8 godzin daj ogłoszenie w w/w dziale i czekaj. Ja tak zaczynałem, a właściwie cały czas zaczynam i jest już parę osób, które chcą ze mną jeździć. Masz sensowne oponki czy szosówki? Od tego dużo zależy jak daleko możesz się wpakować w... kłopoty
Mam PATROLA GR Y61 LONG na oponach MT 35 z wyciągarką. Zważywszy na masę spowodowaną sporą ilością dodatków jest raczej wyprawowy i też byłbym zainteresowany czymś łagodnym zwłaszcza na początek.
Dzięki za podrzucenie stronek zaraz popatrze. A na organizacje nie czuje sie na siłach - na razie wolałbym pojeździć gdzieś poza polem i lasem pod domem zanim zaczne coś organizować. Licze na to, ze dodadzą mnie w końcu do grupy Małopolska i tam sie coś znajdzie.
Dzięki za podrzucenie stronek zaraz popatrze. A na organizacje nie czuje sie na siłach - na razie wolałbym pojeździć gdzieś poza polem i lasem pod domem zanim zaczne coś organizować. Licze na to, ze dodadzą mnie w końcu do grupy Małopolska i tam sie coś znajdzie.
Jedź na pierwszy lepszy rajd w klasie turystycznej gdzieś niedaleko. To takie zajebiście nieskomplikowane jest...
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Łał
W myślach stawiałem na CR-V II 2,0 w gazie na agresywnych zimówkach.
A ty masz Y61 na MT 35 i chcesz delikatnie?
Normalnie nie wiem jak to skomentować.
Organizowanie wycieczek nie jest trudne.
Kup sobie podręcznik Sławka Makaruka.
W myślach stawiałem na CR-V II 2,0 w gazie na agresywnych zimówkach.
A ty masz Y61 na MT 35 i chcesz delikatnie?
Normalnie nie wiem jak to skomentować.

Organizowanie wycieczek nie jest trudne.
Kup sobie podręcznik Sławka Makaruka.
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Przecież napisał, że jest kompletnie zielony, więc całkiem logicznym podejściem jest nie pchanie się na dzień dobry na ładogę 

y60 autobus, czerwony.
No samochodzik jest fajny i profesjonalnie zrobiony w dobrej firmie. Ja kompletnie początkujący chce zacząć jakoś delikatnie. Myśle też o jakimś kursie. Problemem jest tylko to, że w tym roku mam tylko dwa wolne weekendy. Ten i następny.
Kiedyś trzeba na to wszystko zarobić 
Nie wiedziałem, że te grupy są zamknięte...

Co masz na myśli? Jaka to ściema?Wowos pisze:Aby być dodanym do Małopolski musisz iść na ściemę.

Pogubiłem się.
To dobrze, że chce delikatnie na początek, plusik dodatni za rozsądek.
Ale co to jest delikatnie dla parcha na 35 z zielonym łącznikiem?
Nie potrafię tego umieścić na skali.
I gdzie jest suzi4wd? i jego komentarze do wszystkiego?
To dobrze, że chce delikatnie na początek, plusik dodatni za rozsądek.
Ale co to jest delikatnie dla parcha na 35 z zielonym łącznikiem?
Nie potrafię tego umieścić na skali.
I gdzie jest suzi4wd? i jego komentarze do wszystkiego?