ankieta

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

FD5SDA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

ankieta

Post autor: FD5SDA » sob gru 29, 2007 1:00 am

Witajcie.
Od początku sledzę i nawet zdarzało się mi uczestniczyć w róznych imprezach offroadowych w Polsce. Forum "Puchar Polski v. Poland Trophy jest tyle interesujące, co bardzo słabo monitorowane przez "moderatorów", gdyż opiera się jedynie na opiniach (na dzień dzisiejszy 41+1 moja) korespondencjach... I jeszcze "opiekunowie tego Forum maja kłopoty z dotarciem do "danych statystycznych" , co całkowicie zakłamuje obraz sytuacji. Dziwi mnie też, że nie spotkało się to do tej pory z żadna reakcją ani Organizatorów Pucharu Polski, ani Poland Trophy . Porównania sa dosyć proste i wystarczy na tym samym portalu porównać ilość sklasyfikowanych Załóg w klasach "sportowych", zamiast mielić "gdybanie". Mam nadzieję, że "Moderatorzy" są w stanie zadac sobie trud polegajacy na prostym zestawieniu ilosci Załóg Sklasyfikowanych w róznych kategoriach właściwych obu "Formułom", które sa zresztą bardzo do siebie podobne.
Jest dla mnie oczywiste, że Uczestnicy tej "Dyskusji" są emocjonalnie zaangażowani i to dobrze. Kłopotem jest porównywanie imprezy , która ma duże ambicje i "na starcie" ogłasza się jako "największa" i "najbardziej prestiżowa" w Polsce... Na to nie odważył sie nigdy nawet "Puchar Polski"... Po "sezonie 2007" prawda "statystyczna" jest jednak inna, niż wynika z "Forum". Jest wrecz druzgocząca dla "Poland Trophy"... Ale to sprawa Właścicieli "Pucharu Polski Off Road 4x4 PL".
Mnie martwi bardziej "polskie piekło". Poszanujmy tradycję . "Puchar Polski" powstał w celu niekomercyjnym, ale to dzięki tej imprezie możemy bez wstydu opowiadać o sukcesach polskich offroaderów na Świecie. Co najmniej przez ostatnie 3 lata jest tez to impreza, która wprowadziła nowe standardy w organizacji imprez offroadowych w Polsce.
Poszanujmy rolę Magazynu "Off - Road 4x4 PL" w tej sprawie. To nie "41+1" głosów na "forum", tylko 20 tys Czytelników "Magazynu", wśród których w wyniku "polskiego piekła" nie znalazł się żaden z moderatorów tego "forum"... Co jest tylko potwierdzeniem, ze "internet jest śmietnikiem"... Pozdrawiam wszystkich uczestników imprez w Polsce.
internet to śmietnik, ale trudno, trzeba w tym grzebać...

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » sob gru 29, 2007 2:06 am

a ja lubie puchar za swoj orginalny klimat... niema wystawnych bankietow a Grzesiek S. stara sie jak moze po rozejsciu sie z orlenem... no i niezapomniany widok miasteczka Yes-u rozbitego w blocie...
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
Feniks

Re: ankieta

Post autor: Feniks » sob gru 29, 2007 2:18 am

FD5SDA pisze:Witajcie.
....
Możesz to napisać jeszcze raz tylko tak żeby prosty człowiek (siebie mam na myśli) mógł zrozumieć ??
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy

ramzes

Post autor: ramzes » sob gru 29, 2007 2:31 am

bedzie ciekawie :)21 można kasztanić ... kolejny topic z cyklu: wpada nowy na impreze

już dzisiaj taki jeden był co to z nim rozprawić sie musieliśmy :evil:
normalnie sie mnoży ostatnio idiotów na forum...

Pozdrawiam :wink: i Szczesliwego nowego roku :)21
era Hdi :)21

BYŁ-> Samurai, Y60 ..

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » sob gru 29, 2007 7:45 am

ale o sso chozi?? :o

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » sob gru 29, 2007 8:43 am

ramzes pisze: ... kolejny topic z cyklu: wpada nowy na impreze
Fakt
:)21
ramzes pisze:bedzie ciekawie

już dzisiaj taki jeden był co to z nim rozprawić sie musieliśmy :evil:
normalnie sie mnoży ostatnio idiotów na forum...
po tym jak nazwałeś nowego idotą - na pewno

Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
sla66

Post autor: sla66 » sob gru 29, 2007 10:30 am

@Ramzes, zostaniesz potraktowany nak Klucz13... prawnicy , sądy, kilkugodzinne oczekiwanie forum czy masz bana... i głośny powrót po nieobecności na forum , spowodowanej wizytą w terenie. :D
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » sob gru 29, 2007 10:57 am

Kolega lekko sfrustrowany po świętach...czy co....
Co oznacza Puchar Polski....impreza prawie taka jak każda inna...a są z pewnością o niebo lepsze....ale o tym mówią uczestnicy ..a wielu z nich jest na forum....i to ma większe znaczenie niż reklama w jakimś tam czasopiśmie....Wiesz kolego reklama czyni cuda..ale nie na tych co byli ...widzieli ...i stwierdzili że zwykła mało reklamowana popierducha daje lepsze doznania terenowo - towarzyskie niż rozreklamowany chłam...dla ambitnych..... :)3
A o Internecie jako śmietniku to .....wyrażają się reżimy...typu Białoruś czy zacofana Korea...Czas płynie i nośniki medialne ulegają zmianie...był kamień jest papier a do tego jest kochany INTERNET.....a potem to tylko błoto :)2
PS.
Nie byłem na żadnej imprezie z cyklu puchar polski czy innej tego typu....wiec bez obrazy bo piszę ogólnie. :)4
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!

Awatar użytkownika
margod

Kontaktowanie:

Post autor: margod » sob gru 29, 2007 11:58 am

Przeczytałem dwa razy post @FD5SDA i nic z tego nie rozumiem. :-? To co znaczy że Puchar jest lepszą imprezą od Poland Trophy, czy na odwrót ??
A może o coś innego chodzi ??
Może ktoś przetłumacz to z polskiego na nasze. :roll: ??

Awatar użytkownika
skorek

Post autor: skorek » sob gru 29, 2007 12:54 pm

to brzmi jak wypowiedź z mównicy sejmowej :wink: :
nikt nic nie rozumie, a i tak wszyscy wciskają przyciski podnoszą ręce do góry no i kilku przyśnie (wstrzma sie od głosu)

dajcie mu szanse opisać to co myśli jeszcze raz tylko teraz po polsku ?? :D
off road jest jak chodzenie po bagnach, WCIĄGA.

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » sob gru 29, 2007 3:43 pm

Chłop, już to olał i się nie dowiemy, o co chodzi, ani dzień dobry ani dowidzenia. :-?
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
Klamer

Post autor: Klamer » sob gru 29, 2007 5:49 pm

a mi to raczej śmierdzi jakimś ukrytym dnem i podpuchą związaną z tym, że organizatorzy Pucharu i Poland'u nie potrafili dogadać się między sobą jak i z PZMotem, a sezon 2008 poszedł się ...
Takie sobie udowodnienie, która impreza lepsza i ważniejsza - czyli powiększanie już istniejących animozji
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Post autor: Pit-Bull » sob gru 29, 2007 6:38 pm

Jakiś sfrustrowany czy cóś :o

Wyglada to tak jakby konkurencja chciała pozbyć się niewygodnej imprezy i próbuje naszczuć internautów .

Uważam , że warunki konkurencji rynkowej same zweryfikują , która impreza przetrwa.

tylko nie z pzmotem , bo to będzie koniec off roadu :)3
FIGHT NO MORE
To nie prawda co Ci mówiła mama, że przemoc nie rozwiązuje problemów.

www.pitbull4x4.pl

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » sob gru 29, 2007 7:14 pm

margod pisze:Przeczytałem dwa razy post @FD5SDA i nic z tego nie rozumiem. :-? To co znaczy że Puchar jest lepszą imprezą od Poland Trophy, czy na odwrót ??
A może o coś innego chodzi ??
Może ktoś przetłumacz to z polskiego na nasze. :roll: ??
e-tam, to i tak jesteś dobry ja to wczoraj czytałem tak koło 5 po pierwszej, tyle co kolega sfróstrovanyec opublikował... czytam i czytam, Q Se pomyślałem, tępieję na starość, że wstyd przyznać ale, za chiny nic nie rozumiem, to jeszcze raz czytam i że póxno było to piwo jeszcze zrobiłem (dla rozjasnienia umysłu tylko, rzecz jasna) i czytam znowu .. i deja vu, i znowu Q, Se pomyślałem, no bo co miałem pomysleć jak nie Q.. nic nie rozumiem.
Prośbę mam, mógłby mi nikt tego nie wyjaśniać ??
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » sob gru 29, 2007 7:37 pm

Nio kolo wyraźnie jest mało komunikatywny... ja przez dłuższy moment myślałem, że to ze mną coś nie tak, bo nic nie rozumiem :o i już się zastanawiałem, czy przypadkiem nie powiększam grona 73% Polaków, którzy nie rozumieją instrukcji obsługi prostych urządzeń...a propos @FD5SDA może byś jakąś instrukcję podrzucił - tak dla pewności, żeby wyeliminować tych co sobie nie radzą. :)23
Zbowid

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » sob gru 29, 2007 7:47 pm

nie ma co
trafił gość na podatny grunt

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » sob gru 29, 2007 8:24 pm

Mam teorie, spiskową :)21

– jako że pogrzebałem w śmietniku jakim jest internet to wygrzebałem śmiecia jakim jest biuro tłumaczeń i szkoła językowa YES z zacnego mrocznego Rzeszowa Teoria ta mówi że gość napisał coś po angielsku wrzucił tekst do translatora i wyszło to co zapodał czyli shit :roll:
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

djbigos

Post autor: djbigos » sob gru 29, 2007 9:34 pm

moze ktos to przetlumaczyc na j. polski ??
wg mnie gosciu myli pojecie forum i czasopismo/wydawnictwo
co kogo na forum obchodza jakies statystyki :roll:
pzdr
PS: loguja sie na forum jacys co im nie pasuje, pisza 1 posta i ich reszta nie obchodzi, robia zamieszanie i tyle

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » sob gru 29, 2007 9:39 pm

Mroczny pisze:nie ma co
Mroczny Ty się nie podlizuj tylko mów o co gościowi chodzi - toż to on od Ciebie pewnie... :)21
Zbowid

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » sob gru 29, 2007 9:46 pm

Ja też jestem przeciw :D :)2 a nawet za :)21 :)3

seba l200

Post autor: seba l200 » sob gru 29, 2007 10:04 pm

załamał sie:D:D:D:D
L 200 2008r. bulwar :)
GR Y 60 :)
BMW X5

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » sob gru 29, 2007 10:13 pm

Eskapada pisze:Mam teorie, spiskową :)21

– jako że pogrzebałem w śmietniku jakim jest internet to wygrzebałem śmiecia jakim jest biuro tłumaczeń i szkoła językowa YES z zacnego mrocznego Rzeszowa Teoria ta mówi że gość napisał coś po angielsku wrzucił tekst do translatora i wyszło to co zapodał czyli shit :roll:
pomijajac wszystko inne, pozwole sobie zwrocic uwage na to, ze do YES`a nie dorastasz z czalym szacunkiem dla Twoich dokonan Eskapado. Wiec badz tak dobry i odkrywczo nie wycieraj sobie pyska kims-czyms o kim -czym nie masz pojecia. To, ze ktos cos napisal i wspomnial Yesa, nie jest rownowazne z tym, ze Yes cos z tym ma wspolnego. A YES to miedzy innymi kawalek Camela i kawal dobrej roboty w propoagowaniu PL offroldu
Pozdrawiam Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Feniks

Post autor: Feniks » sob gru 29, 2007 10:25 pm

Czas zamknąc temat. !! !! !!
Patrol GRY303

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » sob gru 29, 2007 10:48 pm

Zbowid pisze:
Mroczny pisze:nie ma co
Mroczny Ty się nie podlizuj tylko mów o co gościowi chodzi - toż to on od Ciebie pewnie... :)21
kolega o kosmicznym nicku, mój krajan, chciał poruszyć temat teorii krytycznej Maxa Horkheimera. Otóż, twórca teorii krytycznej przyznaje naturalnie, że przedmiot poznania może być rozpatrywany z wielu rozmaitych punktów widzenia. Nie jest jednak tak, iżby różne możliwe perspektywy poznawcze uznawał za równorzędne i przypisywał im jednakową doniosłość. W odniesieniu do stosunków społecznych we współczesnym świecie stwierdza, że prawdziwie znaczące jest dziś poznanie panowania klasowego, albowiem ono właśnie stanowi najważniejszą zasadę „konstrukcyjną” istniejącego społeczeństwa. Tego, że ma ono nieludzki charakter, że bazuje na zniewoleniu i niesprawiedliwości, że ogranicza rozwój człowieka, nie dostrzeże ktoś, kto zajmuje w nim uprzywilejowaną pozycję, ponieważ tę „istotę” obecnych stosunków można poznać jedynie będąc w „sytuacji granicznej”: „Jak długo ktoś pozostaje w środku społeczeństwa [...] nie poznaje jego istoty. Im bardziej się od tego bezpiecznego środka oddala, tym mocniej doświadcza praktycznie, że to społeczeństwo opiera się na całkowitym unicestwieniu wszelkich ludzkich wartości”.
A dokładnie, to chciał napisać, że nie ma o tym pojęcia

FD5SDA
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

dziękuje za rady

Post autor: FD5SDA » ndz gru 30, 2007 12:26 am

Przepraszam, za "Kosmiczny "Nick"" , jakos słabo sie poruszam w "sieciowym świecie" i nie umiałem się dobrze zalogować, ale nie obiecuję poprawy... Jakoś, jak ktoś chciał, to nas znalazł i zidentifikował.
Dla jasności, nazywam sie Waldemar Lenkowski i jestem twórcą grupy YES Adventure Team. Byłem , razem z "moja Grupą" twórcą i "wykonawcą" "YES Team Trophy" - jako rundy Pucharu Polski w roku 2005 (sierpień) , dwóch pierwszych rund "Orlen Trophy Puchar Polski 4x4pl" w roku 2006 ("Bojanów" i "Morąg") oraz realizowaliśmy wszystkie trz rundy "Pucharu Polski 4x4 Off Road PL" (Bojanów , Ostróda, Łubno) w 2007... Wspólpracowaliśmy z Agencją Well Done na zlecenie (i w dobrej współpracy z wydawnictwem "Off Road 4x4 PL".
To dla jasności. Dodam, że z Arkiem Pawełkiem mamy od wielu lat dobre kontakty i to nie jest tak, że ktoś tu kogos "chce wykończyć"...
Miejsca na imprezy nawet na "topie" jest jeszcze sporo, o czym najlepiej świadczy wypowiedź twórcy legendarnej "Pomeranii" (pozdrawiam Norbert).
Kolegę z Rzeszowa, popisującego się erudycją zapraszam serdecznie do naszego biura ul. Reformacka 4 , postaram mu się wytłumaczyć o co chodziło, w tym jak myślałem dosyc zrozumiałym tekście...
Co do komentarza, na temat "śmietnika i statystyk", to zawiera sie w nim sprzeczność, bo albo polegamy na statystykach, albo nie... (Statystycznie co czwarty jest Chińczykliem, ale to nie znaczy, że statystyki sa "be"...). Jeżeli już zabieramy sie za publikacje danych, to róbmy to po prostu rzetelnie, bo na wyniku jest czasami głupio...
Osobom, które zabieraja głos, pomimo, ze nie były ani na "PP" ani na "PT", proponuje przyjechać i albo to obejrzeć, albo od razu wystartować celem "dołożenia tym "miszczom"". Nie wiem doprawdy, kto tu jest bardziej sfrustrowany.
Rozmowy z PZMOT - tak Tomek Konik, Grzesiek Surowiec, jak ja, Marek Rydz czy Andrzej Makaran (nawiasem mówiąc od lat aktywny w tym Związku i naprawdę Wielka Osoba, nie tylko naszym zdaniem) to Grupa, która obserwuje regulaminy i prowadzi rozmowy z PZMOTod lat i nikt niczego nie "odpuszcza", Tym, którzy maja jakąś "orientację w Polsce i na Świecie" nie trzeba tłumaczyć, że wejście w ten "system" spowodowałoby dramatyczny wzrost kosztów i wpisowego. Na razie (nie wiem, jak to jest na "PT") w znacznej części finansuje to WYdawnictwo "Off Road 4x4 PL", bo "PP" jest realizowany systemem prawie w 100% realizujacym wymogi imprez sportowych w rozumieniu przepisów. O ile wiem i znam Arka Pawełka, podobnie dzieje się na "PT".
Na zakończenie chciałbym podziękować wszystkim, którzy zechcieli zabrać głos w tej dyskusji, bo sezon tuz tuż i warto rozmawiać.
Pozdrawiam Wszystkich Fanów Off Roadu
Waldemar "Waldi" Lenkowski YES Adventure Team Rzeszów.
internet to śmietnik, ale trudno, trzeba w tym grzebać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”