IC SERIA 4x4 - Nowy Sącz

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

fiejas

Re: IC SERIA 4x4 - Nowy Sącz

Post autor: fiejas » czw wrz 24, 2009 8:04 pm

hubi77 pisze:
gizmo pisze: Przez zimę prawdopodobnie dostanie nowe serducho,
To widze, ze wszyscy wymieniaja silniki przez zime :) Moj tez sie zupelnie nie sprawdzil i mam juz na celowniku inny ...
A zdradzisz cóż takiego skrywa się pod tą czerwoną maską?

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » czw wrz 24, 2009 8:11 pm

fiejas pisze:
hubi77 pisze:
gizmo pisze: Przez zimę prawdopodobnie dostanie nowe serducho,
To widze, ze wszyscy wymieniaja silniki przez zime :) Moj tez sie zupelnie nie sprawdzil i mam juz na celowniku inny ...
A zdradzisz cóż takiego skrywa się pod tą czerwoną maską?
Scierwo 5.0L z Mustanga '94. Problem jest tylko taki, ze poprzedni wlasciciel myslal dupa jak go kupowal, bo silnik jest tuningowany prawdopodobnie pod 1/4 mili i do offroad sie wogole nie nadaje. Ma kute walki, zmieniony polerowany kolektor i przepustnice edelbrocka.
Efekt jest taki ze co z tego, ze ma jakies 270-280 koni jak wiekszosc z nich dostaje powyzej 4000 obr a konczy sie kolo 6000obr. Do 4000 obr spi. Caly rajd jechalismy wiec na 1 biegu, bo na 2 nie byl w stanie sie wkrecic na 4000 zeby dostac kopa bo byl za slaby.
Drobnymi usterkami tylko sobie wykopal glebszy grob :) Temu silnikowi mowimy do widzenia.

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » czw wrz 24, 2009 8:29 pm

coś ci Sławciu w tym salerno internet nie działa co napier...dalasz po kilka postów tej samej treści , to na przyszły sezon wkładamy 4.0 z BM ki , jestem za , tylko kto Cie bedzie z drzew zeskrobywał ciśnieniowcu jeden . :lol:

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » czw wrz 24, 2009 8:32 pm

Scierwo 5.0L z Mustanga '94. Problem jest tylko taki, ze poprzedni wlasciciel myslal dupa jak go kupowal, bo silnik jest tuningowany prawdopodobnie pod 1/4 mili i do offroad sie wogole nie nadaje. Ma kute walki, zmieniony polerowany kolektor i przepustnice edelbrocka.
Efekt jest taki ze co z tego, ze ma jakies 270-280 koni jak wiekszosc z nich dostaje powyzej 4000 obr a konczy sie kolo 6000obr. Do 4000 obr spi. Caly rajd jechalismy wiec na 1 biegu, bo na 2 nie byl w stanie sie wkrecic na 4000 zeby dostac kopa bo byl za slaby.
Drobnymi usterkami tylko sobie wykopal glebszy grob :) Temu silnikowi mowimy do widzenia.[/quote]
wyrzućcie go w moją stronę :)21 .

fiejas

Post autor: fiejas » czw wrz 24, 2009 9:00 pm

Też miałem powiedzieć, że chętnie się nim zaopiekuje :P :)21

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » czw wrz 24, 2009 9:01 pm

bedziesz wkładał do xtraila

Awatar użytkownika
Kamel

Post autor: Kamel » czw wrz 24, 2009 9:06 pm

A ja silnik zostawiam, bo on mimo zapowiedzi nie zawiódł mnie. Zmienię resory na nowsze nieco co by mi się znowu 4 nie złamały na jednej dziurze. Reszta w miare ok.
FORTITUDINE VINCIMUS

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » czw wrz 24, 2009 9:12 pm

zmień resory na jak to ostanio usłyszałem na "sprale" :P :)2

Awatar użytkownika
Kamel

Post autor: Kamel » czw wrz 24, 2009 9:22 pm

Na co je zmienię to sie jeszcze "obaczy", a te sprale to ciekawe moga być, się rozpatrzy :wink:
FORTITUDINE VINCIMUS

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » czw wrz 24, 2009 9:33 pm

fiejas pisze:Też miałem powiedzieć, że chętnie się nim zaopiekuje :P :)21
To jak zakopie dziada to podam publicznie wspolrzedne GPS :)21

fiejas

Post autor: fiejas » czw wrz 24, 2009 9:44 pm

anatol pisze:bedziesz wkładał do xtraila
NIe tam do Xa, Niewiadów mi na podwórku stoi, spawarka w garazu i ciągle mam głupie pomysły, zeby jakąś zmote na kratownicy zrobić. Tylko spawanie musze poćwiczyć bo jak mi jakaś rura sie urwie ..................
:)21

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » czw wrz 24, 2009 10:50 pm

gizmo pisze: Nie mamy sponsorów, sami płacimy i sami naprawiamy... to jest spory minus, ale duży plus :)
Też nie mamy :)
gizmo pisze: Wyprzedzanie po 4 auta przerabiałem na MŚOR... wrażenie bezcenne, ale kosztem sprzegła i mocowania amorów... w rezultacie czego skończyliśmy w połowie stawki... a można było spokojniej jechać i dojechać conajmniej w pierwszej 5 :(

Na MŚOR najlepsza jest Suzuka Vitara , a przedewszytkim tjuning by anatol :) Jechałeś Gizmo rok temu?
CHARIOT Rally Team 4x4

cien

Post autor: cien » pt wrz 25, 2009 6:48 am

Rok temu z Gizmem jeżdzilismy ALE ,,wokół ,, trzepaka . Plan na motor 3,5 bmw z automatem ,,,choc 2,5 M50 to niezła opcja więc zobaczymy ,,, Ten który mamy już myslę swoje kilometry wyjeżdził w rajdach :)2 :)2

krzycho.
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krzycho. » pt wrz 25, 2009 2:14 pm

Szykujcie te swoje bryczki :D , wstawiajcie mocne silniki, wzmacniajcie zawieszenia , nie zapomnijcie o hamulcach :)11 :)11 :)11 Niech fantazja będzie z WAMI :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » pt wrz 25, 2009 2:48 pm

krzycho. pisze:Szykujcie te swoje bryczki :D , wstawiajcie mocne silniki, wzmacniajcie zawieszenia , nie zapomnijcie o hamulcach :)11 :)11 :)11 Niech fantazja będzie z WAMI :lol: :lol: :lol:
Hamulce hamulcami, klata przedewszytkim !!
CHARIOT Rally Team 4x4

krzycho.
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: krzycho. » pt wrz 25, 2009 5:14 pm

aduko pisze:
Hamulce hamulcami, klata przedewszytkim !!

Musimy dokonać nowego podziału w klasach, na pewno w obecnej klasie turystycznej !!

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » pt wrz 25, 2009 6:57 pm

Podział klasy to raczej nie, turystyk i piesi? :)23 Tak jak Michał pisał, wystarczy sprecyzować bardziej regulamin co do dostępnych modyfikacji itp, tak jak np. jest w regulaminie MŚOR, tylko bez podziału na pojemności...
CHARIOT Rally Team 4x4

ripperns
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ripperns » pt wrz 25, 2009 7:16 pm

Klasy wg mnie:

Klasa rmpst/baja - czyli auta z paszportami i ksiazkami pojazdu (w razie duzego zainteresowania mozna podzielic na TH i TX(1,2) chodzi o zwezke na powietrzu) - przy tym co obecnie robi sie z mistrzostw polski to moze byc duze zainteresowanie tych zawodnikow do startow o ile teren bedzie typu trudna baja i odcinki bede dlugie.

Klasa Sport - wszystkie auta (klatka, pasy, kubly)

Klasa Turystyczna - Lekko zmodifikowane pojazdy seryjne (zawieszenie, opony, zderzaki)

Klasa Stock - Pojazdy calkowicie seryjne (dopuszczalne bardziej agresywne ogumienie typu AT, MT)

Klasyfikacja Generalna dla wszystkich tych klas (wazne dla porownania - puchary i nagrody niekoniecznie)

Klasa Quad 4wd

Klasa Quad 2wd

Motocykle

Troche tych klas sie pojawilo, ale mozna dawac po 1 pucharze na zaloge

Decydujace zdanie co do klasy sport, turystyk i stock ma komisja badania technicznego (sadze, ze raczej nie powinno byc zadnych wiekszych problemow)

Klasa Stock moze okazac sie calkiem fajnym pomyslem - jest bardzo duzo ludzi, ktorzy maja ochote sprobowac swoich sil w terenie, ale obawiaja sie o swoje pojazdy. Taka klasa powinna jechac na samym koncu (spacerownicy)

Wpisowe na przyszly rok proponuje (w miare mozliwosci)

rmpst, sport - 450 zl

turystyk - 350 zl

stock - 200 zl

Zauwazylem, ze im drozsze wpisowe tym wyzsze zadowolenie czesci startujacych (patrzac na ceny MT, PT, PP)
Miejmy nadzieje, ze Seria4x4 rozrosnie sie do jak najwiekszych rozmiarow.

Sadze, ze takie rozwiazanie bedzie mialo szanse - to sa tylko moje dziwne przemyslenia.

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » pt wrz 25, 2009 7:50 pm

dobrze by było żeby wpisowe szło w parze z nagrodami , dodatkowa klasyfikacja generalna bez nagród ale i bez podziału na klasy też , ciekawie wypada porównanie turystyka sporta i supersporta razem .

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » pt wrz 25, 2009 8:21 pm

Przesadzacie z tym wpisowym... tak naprawdę obecnie jest na poziomie rajdów pt "wyścigi szczurów wokół trzepaka" a impreza mimo drobnych wg mnie niedociągnięć jest na naprawdę wysokim poziomie... PP wpisowe nawet dla turystyka wynosi 800PLN, a np na ostatniej Rundzie w Ostródzie nawet OSów nie było, tylko niby mieliśmy się po roadbooku ścigać w 3 Załogi :)11 ja i tak wylądowałem w turystyku przypadkowo i napewno w przyszłym roku nie będę w nim jeździł, ale mimo kilku listów do orga o obniżenie wpisowego, coby było więcej chętnych zostało to bez echa :(
Nagrody jak nagrody :) ja na amory i oleje mam kasę :) Może fajnie byłoby, jakby każdy uczestnik Dyplom dostał... to aqrat jest miłe i jeszcze mam miejsce na ścianie :)
Wolę mieć dobrze przygotowane trasy, dobrą organizację i całą oprawę za normalne wpisowe, niż uj wi jakie nagrody, wpisowe wysokości 50PLN za jazdę wokół trzepaka :)
To co było w NS oceniam naprawdę BARDZO POZYTYWNIE !! Jeśli tak będą wyglądały kolejne Wasze imprezy to napewno i ja będę i każdemu będę polecał !!
Żabka... po prostu Żabka :-)
4X4 EXTREME TEAM i koniec...
www.dobreherbaty.pl

komandor

Post autor: komandor » pt wrz 25, 2009 8:48 pm

Gizmo NS to dopiero początek, Grupa 4x4 musi rozwijać imrezy a napewno nie zostanie w miejcu . Sławek podpowiedzi jak najbardziej słuszne .
KDK MOTOSPORT

fiejas

Post autor: fiejas » pt wrz 25, 2009 10:37 pm

Podpisuję się pod tym podziałem wszelkimi moimi członkami (którymi można pisać)
Co do nagród. Piotruś uwierz mi, że my jako Grupa4x4 również chcielibyśmy móc uhonorować Was jak najfajniejszymi/najbardziej przydatnymi nagrodami czasami się jednak nie da. W tym roku i tak nagrody moim skromnym zdaniem były wyśmienite. Na każdej eliminacji telefony komórkowe, akumulatory w konkursach, i wiele wiele innych.
Wierz mi, ze tak jak jest nas teraz 5ciu tak wszyscy pracujemy juz od dawna nad tym by zdobyć środki na organizację imprez w 2010. Tak jak tegoroczna Seria4x4 zaczęła powstawać w sierpniu ubiegłego roku tak Seria2010 powstaje już dzisiaj.
Uwierz mi, ze organizacje tego wszystkiego kosztuje masę $/dutków. I mówię tu tylko o logistyce, zabezpieczeniu itp. Wszyscy na codzień pracujemy i wkładamy w to własne pieniądze i czas. A i tak mamy świadomość tego, ze jest za mało. Bo wg mnie na każdym os powinien stać chociaż jeden nasz samochód terenowy awaryjny, ratownik medyczny na quadzie, sporo więcej osób do zabezpieczenia i nie młodych chłopaków ( z całym szacunkiem do nich, ich pomocy) ale czasami nawet ja nie radziłem sobie z niesfornymi kibicami na poprzednich eliminacjach. Nie wspominając o tym ile razy ktoś grozi obiciem ryja za to, ze dbasz o jego bezpieczeństwo.
Teraz najważniejsze to znalezienie terenów,$, a o nagrodach pomyślimy później :)

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » pt wrz 25, 2009 11:16 pm

co do terenów pisałem na PW, ale musisz się pofatygować :)
Co do sponsorów i pomocy, też mogę pomóc, pisz na PW :) u nas jest nudaaaa :) ile mam razy zmieniać coś w swoich 12 autach bez sensu ?? niech coś się zacznie dziać :) auta i kierowcy są do pomocy... jakieś tam doświadczenie w organizacji też mamy... dutki też jakieś się znajdą :)
Generalnie temat uważam za otwarty do przemyślenia i dogrania :)
Aha... piszę o swoich autach i swoich kierowcach i swoich finansach... więc jestem niezależny od jakiś tam dziwnych organizacji :) (no ok, swoich mam na myśli moje i kontiego)
Żabka... po prostu Żabka :-)
4X4 EXTREME TEAM i koniec...
www.dobreherbaty.pl

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » sob wrz 26, 2009 8:07 am

Michałku za plecami macie najwieksza motoryzacyjna firme w polsce i nie tylko więc nie nażekaj , natomiast o nagrody to ja tak tylko zygam , żeby o nich nie zapomnieć w ferworze walki o teren :P . Jakbyś potrzebował quada do obstawy to mam brutala zu verkaufen . :oops:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”