IC SERIA 4x4 - Nowy Sącz

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

fiejas

Re: IC SERIA 4x4 - Nowy Sącz

Post autor: fiejas » sob wrz 26, 2009 11:18 am

Piotruś wszystko się zgadza jednak uwierz mi, ze niedoszacowaliśmy kosztów na początku. Teraz już wiemy, mimo, że w przyszłym roku tak jak pisałem rajdy będą jeszcze dłuzsze niż tegoroczna eliminacja w NS.
Gizmo jak tylko będę wiedział kiedy jadę na południe to na pewno dam znać :)

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » sob wrz 26, 2009 8:12 pm

Znaczy się mam po Ciebie przyjechać ??
Tylko ja się boję jeździć samochodem :(... po asfalcie :(
Dzisiaj weryfikowaliśmy kolejne trasy na Hołdzie... 100ha terenu :)
Żabka... po prostu Żabka :-)
4X4 EXTREME TEAM i koniec...
www.dobreherbaty.pl

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » sob wrz 26, 2009 8:20 pm

fiejas pisze: Teraz najważniejsze to znalezienie terenów,$, a o nagrodach pomyślimy później :)
I tak ma byc. Z nagrodami to jest tak, ze i tak 70% obdarowanych cos sie niepodoba, bo nie pasuje, nie ten kolor albo cos jeszcze innego.
Najwazniejsza jest i tak dobra zabawa i fajne trasy, a na grody sa sprawa przynajmniej dla mnie mocno drugorzedna.

hubi77
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hubi77 » sob wrz 26, 2009 8:22 pm

gizmo pisze:PP wpisowe nawet dla turystyka wynosi 800PLN, a np na ostatniej Rundzie w Ostródzie nawet OSów nie było, tylko niby mieliśmy się po roadbooku ścigać w 3 Załogi :)11
W Dynowie bedzie Was 4 :) Normalnie bedzie walka o pudlo :)21

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » sob wrz 26, 2009 8:25 pm

4 jest zapisanych i opłaconych :) my jesteśmy na "liście rezerwowej" jak zwykle :) bo nie lubię przelewów :)
Walka będzie, jak w końcu naprawię Smoczycę :/
Co do nagród, pisałem to samo wcześniej :)
Trasy są :) tylko org nie lubi Południa)
www.dobreherbaty.pl

mirowoz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mirowoz » ndz wrz 27, 2009 11:42 am

fiejas pisze:Wiele się zmieni,tak naprawde to badania techniczne wówczas rozwiąze sie problem myśle że duży (technicznie sprawne autko) i może a w szczególności nie stawiaj na auta nasze ponieważ wszyscy patrzą na na nas a potem tak jak widzisz pastwią sie nad ta klasa nigdy ja nie pojade tak jak pan co ma autko za ?... ale jak ci panowie bedą zmuszeni do jazdy długodystansowej i z ksiązki w/g tego co im pilot mówi to mysle ze zrewidują swoje poglądy na naszą jazde robię wiele aby na takiej imprezie pojawiało sie wielu zawodników ze sprzetem sprawnym i ubranych przepisowo (czego w najmniejszym stopniu obecnie sie nie wymaga choćby kaski jakies takie ) ok wiem ze kasa ale baniaka nie odkupisz i tak by można w nieskończonośc swoje a reszta swoje panowie zacznijcie patrzyć przed siebie i badzcie pewni ze juz nie bawem rajdy popierdółki beda historią wiec przy budowie waszych wózków zerkajcie do załączników FIA szczegolnie do J który wam wiele powie . Jeszcze raz dziękuje za swietną zabawepozdrawiam organizatorów głeboki ukłon za chciejstwo oraz wszystim włodarzom bez których ta imprez nie miała by miejsca jeszcze raz ukłony dla was tak trzymajcie i do przodu i jeszcze jedno ilość wozkow nie stanowi o dobrej imprezie pozdrawiam Mirek zmykam na urlop strzelba!!!
Naprawdę wiele.
To co na pewno.
Zniknie klasa Turystyczna. Owszem będzie klasa dla samochodów seryjnych z dopuszczonymi przeróbkami ale będzie mocno rygorystyczna również pod kątem zaawansowania startujących.
Opony - kołek nie będzie dopuszczony, nie wiem co z Simexem.
Wpisowe, wpłacone do dnia x - 100% w dniu rajdu 130-150% - przez to, ze większość wpłat następuje w biurze rajdu w dniu imprezy co więcej wielu zawodników nie wysyła zgłoszenia przez internet nie wiemy ilu będzie zawodników.
Obecna Turystyczna będzie miała jakieś 50% jazdy tego co wyższe klasy. Dodam, ze celujemy by każda impreza miała minimum 60+ a celem ( nie mówię, ze już w przyszłym roku) jest 150-200 dla klasy Super Sport/Goście juz teraz szukamy terenów.
Zmian szykuje się cała masa. Na lepsze oczywiscie :)
Co do rozdysponowywania nagród... nie do mnie z tym pytaniem :)

aduko pisze:A czytałem czytałem, no i macie niejasności :D Teraz pisze nie dlatego, że się czepiam i coś mnie denerwuje, ale jak ma być cacy to cacy :D

Co do tych niejasności, klasyfikacja generalna i poszczególnych eliminacji, klasa super sport, według regulaminu takiej nie ma :)21 :)21 :)21

A jeżeli w przyszłym roku też ma być tak jak w tym to może w końcu w tych gościach pojedziemy :)23

mirowoz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mirowoz » ndz wrz 27, 2009 11:48 am

aduko pisze:Noo i własnie tego chciałem uniknąć, nic nie wnoszącej kłótni o nic, przecież pisałem że nie mam do nikogo żalu, wiem przecież, że jeździłeś na serie4x4 aby przyzwyczaić się do sprzętu, ja to wszystko Mirku wiem i rozumiem, nic nikomu nie zarzucam i niczego się nie domagam :)
jeszcze tylko powiem że jechałem na zwężsce i doważony jako jedyny wózek spełniałem normy klasowe jak i th tak i t1 i cięzko sie jedzie sprzetem tydzien przed imprezą i tydzien po imprezie (baja) ale jak piszesz rozumiesz wiec dzieki za wyrozumiałośc pozdro

mirowoz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mirowoz » ndz wrz 27, 2009 12:07 pm

ripperns pisze:Klasy wg mnie:

Klasa rmpst/baja - czyli auta z paszportami i ksiazkami pojazdu (w razie duzego zainteresowania mozna podzielic na TH i TX(1,2) chodzi o zwezke na powietrzu) - przy tym co obecnie robi sie z mistrzostw polski to moze byc duze zainteresowanie tych zawodnikow do startow o ile teren bedzie typu trudna baja i odcinki bede dlugie.

Klasa Sport - wszystkie auta (klatka, pasy, kubly)

Klasa Turystyczna - Lekko zmodifikowane pojazdy seryjne (zawieszenie, opony, zderzaki)

Klasa Stock - Pojazdy calkowicie seryjne (dopuszczalne bardziej agresywne ogumienie typu AT, MT)

Klasyfikacja Generalna dla wszystkich tych klas (wazne dla porownania - puchary i nagrody niekoniecznie)

Klasa Quad 4wd

Klasa Quad 2wd

Motocykle

Troche tych klas sie pojawilo, ale mozna dawac po 1 pucharze na zaloge

Decydujace zdanie co do klasy sport, turystyk i stock ma komisja badania technicznego (sadze, ze raczej nie powinno byc zadnych wiekszych problemow)

Klasa Stock moze okazac sie calkiem fajnym pomyslem - jest bardzo duzo ludzi, ktorzy maja ochote sprobowac swoich sil w terenie, ale obawiaja sie o swoje pojazdy. Taka klasa powinna jechac na samym koncu (spacerownicy)

Wpisowe na przyszly rok proponuje (w miare mozliwosci)

rmpst, sport - 450 zl

turystyk - 350 zl

stock - 200 zl

Zauwazylem, ze im drozsze wpisowe tym wyzsze zadowolenie czesci startujacych (patrzac na ceny MT, PT, PP)
Miejmy nadzieje, ze Seria4x4 rozrosnie sie do jak najwiekszych rozmiarow.

Sadze, ze takie rozwiazanie bedzie mialo szanse - to sa tylko moje dziwne przemyslenia.

wszystko jest ok ale jak mają być długie odcinki (prawdziwie długie 30-50km) to wpisowe za niskie prosze wybaczcie też jeżdze za wlasne pieniądze ale musi być strefa serwisowa gdzie spokojnie rozłożymy własne graty namioty auta myjki etc.. a to wszystko kosztuje i nic nie stoi na przeszkodzie aby np 600 złociszy a profesjonalnie włacznie z opisem trasy i nie jazda na czuja tylko niech pilot sie wykaże póki co u was sobie spał tylko czasem dawał głos sprawdzając czy szczekaczka działa a książka jest jednym z elementów takich rajdów więc proszę o wyzsze wpisowe dłuższe odcinki o wiele dłuższe i ksiązki pozdro

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » ndz wrz 27, 2009 2:26 pm

wg. mnie jeśli wpisowe bedzie wyzsze niż 400 zł to możecie od razu zamknąc klase turystyczna bo nie bedzie chetnych do startu , zawsze mozna zrobić dopłaty za auto serwisowe , ewentualnie rożne wpisowe w róznych klasach jak pisał sławek .

mirowoz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mirowoz » ndz wrz 27, 2009 5:36 pm

anatol pisze:wg. mnie jeśli wpisowe bedzie wyzsze niż 400 zł to możecie od razu zamknąc klase turystyczna bo nie bedzie chetnych do startu , zawsze mozna zrobić dopłaty za auto serwisowe , ewentualnie rożne wpisowe w róznych klasach jak pisał sławek .
między innymi po to jest wpisowe wysokie na poważnych imprezach aby ludki miały pełną profeske a są i takie ze prócz wysokiego wpisowego jest dodatek strefy i tak : za lawete ... za samochód do 3,5 tony , za samochod do 12 ton i powyżej i wówczas mam swoje miejsce gdzie mogę wszystko co przepis strefy pozwala robić a jezeli zostaną wprowadzone długie odcinki i bedzie ksiązka a może nawet element nawigacji to ilu pilotów mamy co to potrafią robić to jedno a teraz druga sprawa chcecie długich odcinków i ja też a wiem że tereny są kosztowne przy tego typu rajdach musisz bulić i to słono nikt na piękne oczy ci nic nie da wiec cierpliwości poczekajmy co bedzie a myśle że nie odpuszczą i bedzie tylko lepiej pozdro Mirek

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » ndz wrz 27, 2009 5:39 pm

Mniejsze wpisowe dla klasy TRV wg mnie jest ok, to jest to, co staram się wywalczyć w PP. I zgadzam się, że nakłady na profesjonalnie przygotowaną imprezę są duże, więc wpisowe też może być wyższe, przy założeniu dłuższych odcinków i całej reszty, tzw oprawy :)
Np, koncert Madonny albo Elvisa Presleya bardzo podniósłby ranking takiej imprezy... no i oczywiście baza noclegowa... nie rozumiem jak org może robić takie imprezy daleko od Hoteli SPA i 5 gwiazdkowych, że nie wspomnę o tak podstawowym elemencie jak taniec go-go przed startem każdego zawodnika !! :)11 totalne nieporozumienie :)
www.dobreherbaty.pl

mirowoz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mirowoz » ndz wrz 27, 2009 5:47 pm

gizmo pisze:Mniejsze wpisowe dla klasy TRV wg mnie jest ok, to jest to, co staram się wywalczyć w PP. I zgadzam się, że nakłady na profesjonalnie przygotowaną imprezę są duże, więc wpisowe też może być wyższe, przy założeniu dłuższych odcinków i całej reszty, tzw oprawy :)
Np, koncert Madonny albo Elvisa Presleya bardzo podniósłby ranking takiej imprezy... no i oczywiście baza noclegowa... nie rozumiem jak org może robić takie imprezy daleko od Hoteli SPA i 5 gwiazdkowych, że nie wspomnę o tak podstawowym elemencie jak taniec go-go przed startem każdego zawodnika !! :)11 totalne nieporozumienie :)

a mnie się wydawało że to wszystko było a presleya i madonne owszem ale na inna imprezke zapros :P

fiejas

Post autor: fiejas » ndz wrz 27, 2009 5:57 pm

Widzę, ze dyskusja zeszła na temat wpisowego :)
Najwazniejsze, ze dyskusja trwa bo właśnie z takiej dyskusji, Waszych uwag My później wyciągniemy wnioski.
Na pewno jeśli tylko uda nam się to co planujemy i nad czym pracujemy to wpisowe będzie inne niz w tym roku.
Na pewno będzie zróżnicowane, chociażby przez to, że podstawowa klasa będzie miała znacznie mniej jazdy niz Profi.
Jaki będzie podział? NIe wiem tego na dzień dzisiajszy jednak wiem, ze klasa będzie mogła być utworzona jeśli będzie zgłoszonych min 4-5 pojazdów w danej klasie(z wyjątkiem ciężarówek)
Na pewno będzie Seria4x4, Piknik w Zakliczynie i moze dodatkowe jakieś 2 imprezy ale nieco dalej niz w Małopolsce.
Kierunek działania Grupy... imprezy Profi dla wszystkich... odcinki długie, szybkie i techniczne jazda na książkę.

fiejas

Post autor: fiejas » ndz wrz 27, 2009 5:58 pm

gizmo pisze:Znaczy się mam po Ciebie przyjechać ??
Tylko ja się boję jeździć samochodem :(... po asfalcie :(
Dzisiaj weryfikowaliśmy kolejne trasy na Hołdzie... 100ha terenu :)

Gizmo, jak tylko będę wiedział kiedy jadę do Zakliczyna (2-3tyg) to dzwonię do Ciebie i jak znajdziesz chwile to podjade i pogadamy.

Awatar użytkownika
nawiedzony
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nawiedzony » ndz wrz 27, 2009 6:06 pm

Super!!!! Fajnie !!! ale wszyscy zapomnieli o klasie EXTREM !!!
Mamy się wynosić czy wyginąć????
:lol:
nawiedzony

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » ndz wrz 27, 2009 6:08 pm

spoko, najlepiej, żebym trochę wcześniej wiedział, to umówimy się w konkretnym miejscu :)
www.dobreherbaty.pl

fiejas

Post autor: fiejas » ndz wrz 27, 2009 6:12 pm

nawiedzony pisze:Super!!!! Fajnie !!! ale wszyscy zapomnieli o klasie EXTREM !!!
Mamy się wynosić czy wyginąć????
:lol:
Andrzejku Dont worry :)
Myślę, ze pole do popisu dla Extremy też znajdziemy spore. Na pewno chłopaki z Sącza dali pełen popis wynajdując Łabową, a Wy przygotowaliście małe piekiełko dla zawodników :) , Ty wiesz najlepiej co mozemy tam zrobić:) I na pewno zrobimy:)
Mi chodzi po głowie jeszcze jeden pomysł ale muszę zobaczyć jedno miejsce, a wtedy mozemy uskutecznić piękny trial

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » ndz wrz 27, 2009 6:22 pm

tylko nie połącz tego wszystkiego do kupy Michałku , auto do scigania nie bedzie robiło na trialu i odwrotnie .

fiejas

Post autor: fiejas » ndz wrz 27, 2009 6:26 pm

anatol pisze:tylko nie połącz tego wszystkiego do kupy Michałku , auto do scigania nie bedzie robiło na trialu i odwrotnie .
Nie no Piotruś wiem o tym :)
To jest osobna grupa zawodników. Ściganie to jedno a extrema to drugie...

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » ndz wrz 27, 2009 6:27 pm

ja z moją zawichą -2 cale w trialu mam szanse :roll:
Ale planuję zrobić 1 autko na trial na przyszły rok :)
www.dobreherbaty.pl

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » ndz wrz 27, 2009 6:35 pm

sznse są zawsze tylko że nikłe , w trialu zawiecho ma byc wmiare miękkie o duzym skoku , ścigaczem wszystko musisz z buta robić :)3

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » ndz wrz 27, 2009 7:24 pm

dobrze, że mi to napisałeś :)
Michał, będę jutro trasy oglądał na Zlot Śląska, mam Ci jakie foty porobić ??
www.dobreherbaty.pl

Awatar użytkownika
nutka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: nutka » wt wrz 29, 2009 7:12 pm

Witajcie,

Gratuluję wygranych i dobrej zabawy w NS !! !! !! .
My z Kasią niestety nie mogłyśmy wystartować z Wami. Było nam bardzo przykro, ale siła wyższa.
Mam nadzieję, że niebawem dołączymy do Was.
Słyszałam jednak, że zabawa w NS była przednia, aż Wam zazdroszczę :D .
Pozdrawiam Was.
... a łyżka na to ... niemożliwe ;-)
gg 33850062

Awatar użytkownika
gizmo

Kontaktowanie:

Post autor: gizmo » wt wrz 29, 2009 8:42 pm

A tak wszystcy za Wami tęsknili !!
www.dobreherbaty.pl

fiejas

Post autor: fiejas » wt wrz 29, 2009 9:27 pm

Jeśli byłbyś tak miły to super.
Ja najprawdopodobniej będę w przyszły piątek w NS i okolicach i na 90% będę wracał w sobotę do wawy to chętnie podjechałbym do Ciebie pogadać, moze zerknąć na te Wasze Ha jeśli będzie mozliwość.
PZDR
gizmo pisze:dobrze, że mi to napisałeś :)
Michał, będę jutro trasy oglądał na Zlot Śląska, mam Ci jakie foty porobić ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”