Taaaa szczególnie ta obcięta buda ma wpływ. Zmniejsza opór powietrza przy tych ogromnych prędkościachoblesnik pisze: Czy może większą przepaść buduje to co jest w twoim aucie już za kabiną kierowcy?

Bicie piany

Moderator: Pasza
Taaaa szczególnie ta obcięta buda ma wpływ. Zmniejsza opór powietrza przy tych ogromnych prędkościachoblesnik pisze: Czy może większą przepaść buduje to co jest w twoim aucie już za kabiną kierowcy?
Nie.... bo nie uważam ,że twoje auto jest lepsze. Modyfikacje, których dokonałeś moim zdaniem w 50% polepszyły właściwości jezdne, a 50% pogorszyły je. Jak dopracujesz to pogadamyZun pisze: Marku w Ostravie robimy tak - dostajesz moje auto i nim startujesz , a ja sobie wystartuje twoim . Co Ty na to
To potraktuj to jako współorganizator a nie gorący od podniecenia fircyk .oblesnik pisze:Nie.... bo nie uważam ,że twoje auto jest lepsze. Modyfikacje, których dokonałeś moim zdaniem w 50% polepszyły właściwości jezdne, a 50% pogorszyły je. Jak dopracujesz to pogadamyZun pisze: Marku w Ostravie robimy tak - dostajesz moje auto i nim startujesz , a ja sobie wystartuje twoim . Co Ty na to.
I problem nie leży w tym, że masz furę mega wypas i wszystkich wykaszasz i dlatego trzeba Cię udupić.
Mi osobiście jako zawodnikowi u dupy wisi gdzie będziesz startował, a moje wypowiedzi w tym temacie proszę traktuj jako współorganizatora, do którego docierają uwagi ludzi.
Że niby o co ci chodzi bo nie kumam?marhuda_ pisze:Świetnie!
Zaraz pewno się dowiemy o pochodzeniu do kilku pokoleń wstecz. Czy aby na pewno o to idzie?
oblesnik pisze: Mi osobiście jako zawodnikowi u dupy wisi..
obawiam się że z tego pisania nic nie wynika i tyleZun pisze:... gorący od podniecenia fircyk .
Adaś jak zwykle w sednoAdAm pisze:A wydawało się że to taka bezciśnieniowa impreza. Tak sobie pyrkają powoli, nikt nie biega, nie krzyczy, wszystko na luzie.
Widać jednak że pewien poziom adrenaliny musi być w OFF-ROADzie zachowany i jak nie na trasie to poza nią.
A tak stojąc z boku to trochę się dziwię że ktoś akurat o Zuna się czepia, skoro jego to na pudle chyba jeszcze nie widziałem (aczkolwiek pewnie jakiś 3 plac może kiedyś i wyhaczył), więc konkurencja to marna. No chyba że ktoś się pluje bo jakby Zun był w innej klasie, to by był na 11 miejscu a nie na 12
![]()
Wg. mnie liczy się tylko 1 miejsce, każde następne to można sobie podarować, bo znaczy że się nie było najlepszym i trzeba jeszcze popracować. Bić pianę to można jak się jest na 2 a się wie że ten z pierwszego kombinował. Jak Zun będzie co imprezę wygrywał to się go regulaminowo uwali i tyle(a nie jest to problem bo z tego co widzę to się coś tam w regulaminie co chwilę zmienia).
ps.
Dobrze że w klasie Biesiadnej nie ma ciśnienia. Kamper wymiata
Sam jestem ciekaw co by z tego wyszloleszek pisze:
a jak będziemy mieli wygrywać to mamy na to prosty sposób.
zmienimy się miejscami i nie ujmując nic radkowi bo postępy od momentu kiedy się poznaliśmy zrobił ogromne w prowadzeniu samochodu.
A gdzie jest w regulaminie napisane , że nie można mieć instalacji gazowej ? Jak byk jest napisane , że modyfikacje układu paliwowego są dozwolone , a po drugie rozumiem ze widziales moj dowod rejestracyjny skoro zakladasz z gory ze jest tam cos nie tak ? Skoro tak to jako organizator zachowales sie bardzo nie fer , a jesli nie to jako organizator nie powinieneś się opierać na złosliwym gadaniu tylko na faktach - krócej nie być stronniczym. Gorąco polecam , żeby na przyszłość nie robić z siebie idioty. To następne bicie piany i szukanie powodu , żeby mnie wyje.bać. A Ci co tak szczekają i biją piane dookoła niech dobrze poszukają w majtkach może znajdą tam choć ociupinke odwagi by zamiast obrażać nas i szkalować ku swojej uciesze to po prostu zgłosić protest - może wtedy raz na zawsze ustali się kto ma rację a kto burakromski pisze: Co do Zuna, to sprawa ma się podobnie... Protestujący niech robią to oficjalnie i tyle. Przegląd w "S" zgodnie z regulaminem musi być - nasza wina, że nie sprawdziliśmy dowodu rej. Myślę że wbitej instalacji gazowej tam bym nie znalazłWięc"M" jak nie wiem! Tyle... I nie ma co się drzwi i szyb czepiać
![]()
I co do tego nie mam wątpliwości oczywiście. Masz racjęZun pisze:A gdzie jest w regulaminie napisane , że nie można mieć instalacji gazowej ? Jak byk jest napisane , że modyfikacje układu paliwowego są dozwolone .
Za rok będąleszek pisze: 2. ogólnie nigdzie nie ma koszy.
romski pisze:Za rok będąleszek pisze: 2. ogólnie nigdzie nie ma koszy.Będzie trial między koszami
Jeśli tak naprawdę kryterium kwalifikującym do klasy S byłby aktualny PRAWDZIWY przegląd techniczny samochodu (a nie załątwiona pieczątka w dowodzie) to obstawiam że 90% pojazdów z S wyleciałoby do M, więc akurat z tym brakiem wbitego gazu do dowodu to słaby argument. W świetle prawa samochód który np. nie ma niebieskiej kontrolki zapalonych świateł drogowych nie powinien przejść badania technicznego dokłądnie tak samo jak samochód który ma założoną instalację bez kwitów. Oczywiście Zun pewnie może sobie "załatwić" wbicie w dowód instalacji, a narobi sobie tylko bez sensu kosztów. Czy wtedy będzie się kwalifikował do klasy S i nikt się nie będzie czepiał ?romski pisze:... Jednak jest napisane, że należy mieć przegląd techniczny a tym samym dopuszczenie pojazdu do ruchu. Dowodu nie widziałem, ale sam przyznałeś dwa dni po rajdzie, kiedy znów zaczęli wszyscy słać tym razem na nasze konto swoje żale na Twój temat, jak rozmawialismy telefonicznie, że gazu to Ty w dowód wbitego nie maszZun pisze:A gdzie jest w regulaminie napisane , że nie można mieć instalacji gazowej ? Jak byk jest napisane , że modyfikacje układu paliwowego są dozwolone .![]()
A skoro nie masz, a w samochodzie takowy masz, to jest to równoznaczne z absolutnym brakiem przeglądu, chyba, żeta butla gazowa z tyłu jest pusta i nie podłączona do układu zasilania silnika...
Albo wbij przegląd z instalacją gazową, albo kwalifikujesz się do "M" i tyle.
Tylko jeszcze troche rozszerze to co napisał Adam. Wasze auta w myśl prawa polskiuego też nie powinny mieć przeglądu i poruszać się po drogach. Niebęde tu cytował stosownych przepisów , ale jak ktoś sie uprze zacytuje.romski pisze:W myśl prawa, instalacja gazowa jest modyfikacją wymagającą homologowania i okresowych badań technicznych. Ty takowych nie posiadałeś, bynajmniej udokumentowanych na dzień zawodów, co sam przyznałeś.
żeby to Siara albo Magu napisał to jeszczeleszek pisze: tam przynajmniej jest z kim pić.
trenuje dziadku dość sporo ostatnioJeepFan pisze:żeby to Siara albo Magu napisał to jeszczeleszek pisze: tam przynajmniej jest z kim pić.
ale Ty placku beskidzki??????
Oj, żałuj... było bogato, szczególnie ten sobotni "nocny odcinek specjalny" był w tym roku sczególnie emocjonującyleszek pisze: chyba ostatnia dobra impreza to hellowisko nie byłem w tym roku ale jak znam wyluzowaną opolską ekipę było fajnie.
leszek pisze: szkoda do zapowiadało się fajnie i udało się ściągnąć fajne ekipy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości