TRIAL 4X4 SEZON 2011
Moderator: Pasza
Re: TRIAL 4X4 SEZON 2011
Jestem jedną z kobiet jadących trial samurajem (dwie załogi jechały tym samym autem).
Mam spostrzeżenie czytając wszystkie uwagi na forum.
Niesłychanie dużo tu emocji (jest to sport jak każdy inny, stąd też pewnie tyle gorących wypowiedzi) zarówno tych dobrych jak i tych złych.
Uwagę swoją, mam jedną.
Kobiety, tak jak inni ludzie (czytaj mężczyźni) też się emocjonują, choć pewnie tym ludziom (czytaj mężczyznom) może się to wydać zjawiskiem niecodziennym. Otóż tak, zarówno panie sędziujące jak i panie zawodniczki (tu chyba przesadziłam, bo wyraźnie dano nam odczuć, że nimi nie jesteśmy) bardzo emocjonowały się wszystkim, co dzieje się wokół.
Czy to źle, czy dobrze? Nie wiem. Nie mnie to oceniać. Ja się emocjonowałam, bo nie uważam aby ten sport jak i emocje z nim związane, były zarezerwowane wyłącznie dla płci brzydkiej (bez urazy wszyscy panowie zawodnicy i sędziowie).
Kobiety (sędziowie i "zawodniczki"), tak jak inni ludzie (czytaj mężczyźni) odbierając niewybredne komentarze i uwagi pod swoim adresem, też potrafią zapożyczyć wyrazy których nie ma w słowniku kulturalnych ludzi. I to dobrze, bo jakoś bronić się trzeba, choć nie zawsze przystoi to "białogłowej" ( nie czepiam się blondynek-też nią jestem).
Reasumując, wszystkie te kiepskie zdarzenia, niedopowiedzenia, a w pewnych sytuacjach bardzo ostre wypowiedzi psują smak całej zabawy w jeżdżenie wokół słupków.
A szkoda, bo miło byłoby wrócić chociażby z dyplomem za udział w imprezie i ciepłymi wrażeniami z całości.
Mam spostrzeżenie czytając wszystkie uwagi na forum.
Niesłychanie dużo tu emocji (jest to sport jak każdy inny, stąd też pewnie tyle gorących wypowiedzi) zarówno tych dobrych jak i tych złych.
Uwagę swoją, mam jedną.
Kobiety, tak jak inni ludzie (czytaj mężczyźni) też się emocjonują, choć pewnie tym ludziom (czytaj mężczyznom) może się to wydać zjawiskiem niecodziennym. Otóż tak, zarówno panie sędziujące jak i panie zawodniczki (tu chyba przesadziłam, bo wyraźnie dano nam odczuć, że nimi nie jesteśmy) bardzo emocjonowały się wszystkim, co dzieje się wokół.
Czy to źle, czy dobrze? Nie wiem. Nie mnie to oceniać. Ja się emocjonowałam, bo nie uważam aby ten sport jak i emocje z nim związane, były zarezerwowane wyłącznie dla płci brzydkiej (bez urazy wszyscy panowie zawodnicy i sędziowie).
Kobiety (sędziowie i "zawodniczki"), tak jak inni ludzie (czytaj mężczyźni) odbierając niewybredne komentarze i uwagi pod swoim adresem, też potrafią zapożyczyć wyrazy których nie ma w słowniku kulturalnych ludzi. I to dobrze, bo jakoś bronić się trzeba, choć nie zawsze przystoi to "białogłowej" ( nie czepiam się blondynek-też nią jestem).
Reasumując, wszystkie te kiepskie zdarzenia, niedopowiedzenia, a w pewnych sytuacjach bardzo ostre wypowiedzi psują smak całej zabawy w jeżdżenie wokół słupków.
A szkoda, bo miło byłoby wrócić chociażby z dyplomem za udział w imprezie i ciepłymi wrażeniami z całości.
Emocje rzecz zrozumiała.
Wielokrotnie miałem wątpliwości czy stwierdzone przez sędziego wykroczenie miało miejsce czy nie i czasami dyskutowałem z nim jednak nigdy nie obrzucałem go publicznie niewybrednymi epitetami, a jeśli kląłem to na siebie "jaka to ze mnie dupa nie kierowca".
Nie wiem o którą z Pań chodziło i nie chcę cytować słów które użyła.
Wielokrotnie miałem wątpliwości czy stwierdzone przez sędziego wykroczenie miało miejsce czy nie i czasami dyskutowałem z nim jednak nigdy nie obrzucałem go publicznie niewybrednymi epitetami, a jeśli kląłem to na siebie "jaka to ze mnie dupa nie kierowca".
Nie wiem o którą z Pań chodziło i nie chcę cytować słów które użyła.
Samurai - seria
- na serio 
Pacierza i piwa nie odmawiam!

chainz pisze:Czyli do zobaczenia na następnej rundzie trialu.
AMEN
Samurai - seria
- na serio 

Ostatnio zmieniony sob cze 18, 2011 4:47 pm przez oblesnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Samurai - seria
- na serio 

- shrek4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
I już kompetnie nie jako pretensje. Tylko zapytać chciałem poważnie. Mam rozumieć,że jak sie zepsuje samochód na trialu to mozna wymienic na inny i kontynuować impreze? I druga sprawa; w kategorii Babskiej , jeśli oczywiście jeszcze takowa będzie, można jechać samochodem M grupowym, zamiast męczyć się O albo S. bo jak widzę taka sytuacja ma miejsce:)
Uaz Handmade Evo 150, Samurai pomotany, ShrekAwóz.
ja mysle ze klasa dla kobiet jest utworzona dlatego zeby i im dac sie pobawic i niema znaczenia czym jedziesz bo bylo was 4 i Kazda jechala autem z roznej klasy (prawie)
mysle tez ,ze nikt niebedzie robił pod górke jesli autem klasy M zapiszesz sie normalnie jako zawodnik w klasie M a to ze jestes kobieta niebedzie mialo wplywu na to w jakiej klasie jedziesz
mysle tez ,ze nikt niebedzie robił pod górke jesli autem klasy M zapiszesz sie normalnie jako zawodnik w klasie M a to ze jestes kobieta niebedzie mialo wplywu na to w jakiej klasie jedziesz
- shrek4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Tak pytam z ciekawości, bo regulamin jest , tyle, że dotyczy wybranych. A pytam o to na forum, ponieważ wole mieć czarno na białym odpowiedź organizatorów. Bo skoro czytam regulamin, to zabieram z domu auto takie, żeby spełniało wymogi klasy B. Inni widzę nie muszą. Dlatego proszę o jasna odpowiedź; czy auta M klasy będą nadal dopuszczane do startu w klasie B???
to poczekajmy na odpowiedz orga
ale skoro piszesz ,ze w klasie Kobiecej nieczujesz sie doceniona jako zawodnik startuj normalnie w klasie M
chlopaki z dabrowy na Babskim trialu tez jechali w perukach kobiecych dotego
ale skoro piszesz ,ze w klasie Kobiecej nieczujesz sie doceniona jako zawodnik startuj normalnie w klasie M
chlopaki z dabrowy na Babskim trialu tez jechali w perukach kobiecych dotego

- myslowice4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
shrek4x4 pisze:Tak pytam z ciekawości, bo regulamin jest , tyle, że dotyczy wybranych. A pytam o to na forum, ponieważ wole mieć czarno na białym odpowiedź organizatorów. Bo skoro czytam regulamin, to zabieram z domu auto takie, żeby spełniało wymogi klasy B. Inni widzę nie muszą. Dlatego proszę o jasna odpowiedź; czy auta M klasy będą nadal dopuszczane do startu w klasie B???
Jeśli będą dopuszczone to chętnie puszcze moja babe ! Niestety w mojej stajni jest tylko jedno auto i nie mogłem dać szansy mojej kobiecie

Marcinie, dopytam się Honzy żeby nie było potem jaj na innych eliminacjach. Nasza się zakończyła i w tym sezonie raczej nie będziemy robić drugiej rundy, więc Twoje pytanie (słuszne) będzie dotyczyło pozostałych eliminacji (Wisła, Lędziny, Ostrava).shrek4x4 pisze:Tak pytam z ciekawości, bo regulamin jest , tyle, że dotyczy wybranych. A pytam o to na forum, ponieważ wole mieć czarno na białym odpowiedź organizatorów. Bo skoro czytam regulamin, to zabieram z domu auto takie, żeby spełniało wymogi klasy B. Inni widzę nie muszą. Dlatego proszę o jasna odpowiedź; czy auta M klasy będą nadal dopuszczane do startu w klasie B???
Ja jak pisałem powyżej byłem i jestem przeciwnikiem klasy B ze zmniejszonym wpisowym. Kobieta to pełnoprawny zawodnik, powinna startować w takiej klasie jakie ma auto.
Rozumiem Honzę, że chciał ustanowić dodatkową klasę dla kobiet, żeby była ciekawa rywalozacja i nasze żony/matki/kochanki mogły sprawdzić się w roli kierowcy. Założeniem była raczej zabawa i stąd zapewne "luźne" podejście do tematu w Ostrawie i (niestety) w Jaworznie do klasy B, także jakim autem się startuje.
Jak ustalę z Honzą dam znać.
Automobilklub JAWOR
aaa tak informacyjnie.
Po "imprezie" i noclegu na Sosinie w domkach:
- brak 3 kluczy od domków (Czesi)
- 1 gaśnica 3kg cała zużyta na podłogę w domku (jak wszedłem to biało jak w zimie) (Czesi)
- 10 dużych worków na śmieci wywiezionych z miejsca imprezy
- brama wjazdowa do przespawania i prostowania (ktoś w nią musiał nieźle zaj........bać), dyrektor ośrodka chciał Policję wezwać i pisać protokół, ale uprosiliśmy go że słupek się wyprostuje i pospawa bramę tak, żeby było OK.
następnym razem wszyscy załatwiają sobie nocleg we własnym zakresie.
Po "imprezie" i noclegu na Sosinie w domkach:
- brak 3 kluczy od domków (Czesi)
- 1 gaśnica 3kg cała zużyta na podłogę w domku (jak wszedłem to biało jak w zimie) (Czesi)
- 10 dużych worków na śmieci wywiezionych z miejsca imprezy
- brama wjazdowa do przespawania i prostowania (ktoś w nią musiał nieźle zaj........bać), dyrektor ośrodka chciał Policję wezwać i pisać protokół, ale uprosiliśmy go że słupek się wyprostuje i pospawa bramę tak, żeby było OK.
Automobilklub JAWOR
- shrek4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
W tym ośrodku to już chyba mają Trialowców dość. Ja to ekstrawertyczny jestem i czasem na gorąco powiem za dużo, ale przynajmniej cieszy, że inni też rozrabiają:):):)
Co do baskiej klasy to są za i przeciw. Z jednej strony powinny dziewczyny startować razem z chłopakami. A z drugiej, a to sie wstydzą, a to będzie za trudno i nie dadzą rady.
A pytam czy bedzie można jechać samochodem który pasuje do M klasy, żeby potem nie było niespodzianek i przykrości. Bo się człowiek nastawia na zabawe, ciągnie auto 300 czy 400 km, załatwia urlop, spanie itd. A potem przy rejestracji okaże się ze dziewczyna nie może wystartować w klasie B tym autem bo za bardzo przerobione. I co wtedy? Siąść i płakać? Dlatego bardzo proszę, jeśli zagląda tu ktoś decyzyjny w tej sprawie, to niech udzieli jednoznacznej odpowiedzi.
Co do baskiej klasy to są za i przeciw. Z jednej strony powinny dziewczyny startować razem z chłopakami. A z drugiej, a to sie wstydzą, a to będzie za trudno i nie dadzą rady.
A pytam czy bedzie można jechać samochodem który pasuje do M klasy, żeby potem nie było niespodzianek i przykrości. Bo się człowiek nastawia na zabawe, ciągnie auto 300 czy 400 km, załatwia urlop, spanie itd. A potem przy rejestracji okaże się ze dziewczyna nie może wystartować w klasie B tym autem bo za bardzo przerobione. I co wtedy? Siąść i płakać? Dlatego bardzo proszę, jeśli zagląda tu ktoś decyzyjny w tej sprawie, to niech udzieli jednoznacznej odpowiedzi.
ja miałem chwilowe zaćmienie mózgu i trochę poszalałemchainz pisze: - brama wjazdowa do przespawania i prostowania (ktoś w nią musiał nieźle zaj........bać), dyrektor ośrodka chciał Policję wezwać i pisać protokół, ale uprosiliśmy go że słupek się wyprostuje i pospawa bramę tak, żeby było OK.

"Gonzo" is DEAD
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
To ja widze margod ,że grubo było 

z nimi zawsze jest grubokonefka pisze:To ja widze margod ,że grubo było

czasem wanna, czasem brama .. 

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
UWAGA !
zmiana miejsca kolejnych zawodów w trialu.
Organizator rundy rozgrywanej w miejscowości ŁAZY - WYSOKA -> KLUB KOJOT.
termin - zostaje jak był, 9-10.VII 2011
wpisowe- 220 zł
wszystkie informacje, zapisy itd - dzwonić do BARTKA z Kojotów pod nr 504 100 732
wpisowe- 220 zł
wszystkie informacje, zapisy itd - dzwonić do BARTKA z Kojotów pod nr 504 100 732
Automobilklub JAWOR
wlasnie dostalem takie info
ma byc grubo
chlopaki sie spinaja i chca pokazac na co ich stac
teren znany objezdzony ale trialu tam jeszcze jako takiego nie bylo a miejscowka ma wszystko co moze byc potrzebne
info rowniez moze byc u prezesa dzidka tel 603162312
ma byc grubo
chlopaki sie spinaja i chca pokazac na co ich stac
teren znany objezdzony ale trialu tam jeszcze jako takiego nie bylo a miejscowka ma wszystko co moze byc potrzebne
info rowniez moze byc u prezesa dzidka tel 603162312
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę
-
A na stronie trialu dalej info o WIŚLE
!!

Coby piwo smak piwa miało...
- Big Daddy
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Link do Google Maps ze współrzędnymi miejsca zawodów.
http://maps.google.pl/maps?q=50.430734, ... 1&t=h&z=18
Oraz na Yoy Tube .
http://www.youtube.com/watch?v=fFR0CJKXfaI
http://maps.google.pl/maps?q=50.430734, ... 1&t=h&z=18
Oraz na Yoy Tube .
http://www.youtube.com/watch?v=fFR0CJKXfaI
- romski
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dokładnie! Wisła wypadła i to prawdopodobnie na zawszechainz pisze:UWAGA !
wpisowe- 220 zł

Domykamy natomiast ustalenia co do organizacji rundy "zastępczej" w innej (sprzyjającej) lokalizacji i wszystko na to wskazuje, że się uda. Termin imprezy po wstępnych ustaleniach z Honzą określony został no wrzesień / październik.
KOJOTOM życzymy udanej imprezy i wszelkiej pomyślności

Do zobaczenia!
to znaczy że będzie promocja i będzie jedna eliminacja więcej w tym roku?romski pisze: Domykamy natomiast ustalenia co do organizacji rundy "zastępczej" w innej (sprzyjającej) lokalizacji ...
Jeżeli coś może się zepsuć-zepsuje się na pewno-prawda ale
Always look on the bright side of life
Always look on the bright side of life