Orlentrophy 2 runda Ostróda

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Kwadrat

Kontaktowanie:

Post autor: Kwadrat » śr sie 16, 2006 6:16 am

Pit-Bull pisze:Z tymi Sędziami to prawda . Niemal na każdym rajdzie jakaś zamaracha .
Ale zawsze to były błędy przy liczeniu , a nie hamskie numery . Jeszcze jedna ciekawa sprawa jak to jest że załoga Mająca łączny czas przejazdu 20godzin i20 minut są na trzecim miejscu , a my mając łączny cza 19 godzin i 11 minut jesteśmy na czwartym . :oops:

Mnie to przypomina zeszłoroczny orlen :D Na moje pytanie Dlaczego ?? Odpowiedz była taka "Bo oni jadą cały puchar i inm mocno zależy "A wyniki na stronie zmieniały sie jeszcze przez dwa dni :o
Widocznie niektórzy jeszcze dobijali nowe pieczątki :D :D

Prosta rada musimy przed wyjazdem na imprezy typu Orlen stworzyć grupę np.Mazowiecką i mocno ją lobbować składacprotesty i bojkotować :D

Albo poprostu grupę " Reszta Polski "Bo to naprawde jak za komuny. Wszyscy są równi ale niektórzy równiejsi

AdAm

Post autor: AdAm » śr sie 16, 2006 9:03 am

Na kazdej imprezie kolesie sedziow i organizatorow maja ulatwione. I mysle ze nie chodzi tu o Warszawke czy cos. Troche juz przywyklem, ale fakt ze krew zalewa.
Druga rzecz to regulamin - nie sa w nim ujete wszystkie mozliwosci ktore moga wystapic na trasie (a pomyslowosc startujacych nie zna granic), wiec liczenie punktow moze odbywac sie wg. zasad ktorych nie znamy (moze sa wymyslane w trakcie liczenia ?) lub mowil o nich organizator podczas odprawy (co oczywiscie pozniej trudno udowodnic).

Wiec jak to mowia - "to tylko zabawa" :D (za tysiaka ale przynajmniej z pompą... :D)

ps.
I cieszcie sie ze pojezdziliscie a nie padly wam auta na poczatku trasy ;-)
([cenzura] ile razy jeszcze...)

Awatar użytkownika
suzus

Post autor: suzus » śr sie 16, 2006 9:07 am

jeszcze tylko raz 8)

Świstak

Post autor: Świstak » śr sie 16, 2006 9:27 am

Trzeba być twardym i pełnym wiary :D
Szał jego nie z głowy,lecz z serca pochodził

AdAm

Post autor: AdAm » śr sie 16, 2006 9:27 am

suzus pisze:jeszcze tylko raz 8)
Jak plastik zdechnie ponownie to go na ostatniej rundzie jako atrakcje podpalimy...

Co wam tak slabo poszlo ??

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » śr sie 16, 2006 11:23 am

Zjazd dokładnie rzecz biarac to był wiazd na mete ze złej strony. A ominiecie pieczatki to bylo poprostu 50 minut kary. Zjazd nie mogl byc za zjazd z trasy i pojechanie odrazu na mete bo nikt nie zamknal trasyw eic kazdy by mial zjazd. Tak wiec trzeba an mete od odbrej strony wjechać... Moim skromnym zdaniem organizator nie wiedzial ze trasa bedzie tka trudna. Na odprewie poweidzieli że najlepszy przejedzie w 1,5h a tu nikt nei zamknal petli nawet. A co do tego z eostatni mam miej czsu o 2 h to sie zgadza, ale można bylo prolog ostro pojechac i być pierwszym.... Nie krytykuje tutaj nikogo, ale nauczylem sie że nie zawsze trzeba walczyć, bo poprostu czasem sie to zupelnie nie oplaca.

AdAm

Post autor: AdAm » śr sie 16, 2006 11:38 am

A tak z ciekawosci - jak waszym zdaniem byloby traktowane na OSie (otasmowanym) zaliczenie jednej pieczatki, nastepnie przerwanie tasmy i wyjazd poza OS, nastepnie wjazd na ten OS za powiedzmy 200 metrow, podbicie pieczatki i dalej jazda poza tasmami OSem by na nastepne 100 m wjechac OS i dalej jachac wg. niego ?

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » śr sie 16, 2006 11:40 am

Taryfa. Nie widze innej opcji.

AdAm

Post autor: AdAm » śr sie 16, 2006 11:49 am

Paweł Cybulski pisze:Taryfa. Nie widze innej opcji.
Ale za caly OS czy za nastepne pieczatki ? (pierwsza podbita OK). I ta taryfa to ile konkretnie minut bo w regulaminie nie ma konkretnej informacji za co taryfa sie nalezy...

RHINo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: RHINo » śr sie 16, 2006 1:24 pm

Zapytałem się sędziego o ominięcie pieczątki na odcinku nocnym.
Odpowiedział mi , że nie wiadomo ile czasu będzie odjęte ,
ponieważ trwają dyskusje : " minus 50 minut albo dwie godziny , bo
chyba tyle jest warta ta próba ".
Niech żyje regulamin !
Na dziennym odcinku sędzia przemieścił taśmę w trakcie
trwania rajdu , uniemożliwiając ominięcie maruderów.
Twierdził , że ktoś wyrwał drzewo i nie ma jak zawiązać taśmy.
Czekałem prawie dwie godziny na swoją kolejkę i w końcu dałem
sobie luzu i wycofałem się z dalszej jazdy.

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » śr sie 16, 2006 2:47 pm

Taryfa jest to nie za pieczatke tylko za cały etap i równe to jest najgorszy czas plus 30% ale po tym jak to przemyślałem to chyba by poprostu sędzia nie wpuścił, albo by zanotował jak było i potem była by wielka debata co z tym zrobić. Wyjechanie poza taśmy nie było karane w żaden sposob, chodziło o to że za brak pieczątki w karcie regulamin moowił + 50 min. Czyli tak na logike każdy kto nei zamknal trasy ( tu wszyscy ) wyjechał poza taśmy, bo jak ktoś jechał między taśmami to nie było opcji nei podbić pieczątki (długie linki do kart). Mowie wam że tak wyszło, bo trasa byla trudniejsza niz sie wszyscy spodziewali.

Awatar użytkownika
Siarra

Post autor: Siarra » śr sie 16, 2006 2:57 pm

AdAm pisze:I cieszcie sie ze pojezdziliscie a nie padly wam auta na poczatku trasy ;-)
a co tym razem ??
SIARRA

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » śr sie 16, 2006 3:41 pm

Siarra pisze:
AdAm pisze:I cieszcie sie ze pojezdziliscie a nie padly wam auta na poczatku trasy ;-)
a co tym razem ??
jak silnik robił to leciały mosty

teraz mosty pancerne to silnik pokazuje fochy

Marek to chyba nerwicy dostanie

:)21
LJ 70

Świstak

Post autor: Świstak » śr sie 16, 2006 4:40 pm

Paweł Cybulski pisze:Taryfa jest to nie za pieczatke tylko za cały etap i równe to jest najgorszy czas plus 30% ale po tym jak to przemyślałem to chyba by poprostu sędzia nie wpuścił, albo by zanotował jak było i potem była by wielka debata co z tym zrobić. Wyjechanie poza taśmy nie było karane w żaden sposob, chodziło o to że za brak pieczątki w karcie regulamin moowił + 50 min. Czyli tak na logike każdy kto nei zamknal trasy ( tu wszyscy ) wyjechał poza taśmy, bo jak ktoś jechał między taśmami to nie było opcji nei podbić pieczątki (długie linki do kart). Mowie wam że tak wyszło, bo trasa byla trudniejsza niz sie wszyscy spodziewali.

Wyjazd z Oesu przez taśmy zaraz po zrobieniu pieczatki i wjazd przed pieczątka to chyba coś innego niz odpuszczenie całego Oesu i zgłoszenie tego sędziemu
Szał jego nie z głowy,lecz z serca pochodził

Awatar użytkownika
charlie70

Post autor: charlie70 » śr sie 16, 2006 4:44 pm

Adam oprócz Waszych dyplomów z bojanowa mam jeszcze te z ostrody. Odbierzesz je czy czekacie na kraków? :roll:

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » śr sie 16, 2006 7:05 pm

Mag69 pisze:teraz mosty pancerne to silnik pokazuje fochy
w NT nic nie wskazywalo aby silnik niedomagal...
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

AdAm

Post autor: AdAm » czw sie 17, 2006 8:10 am

Miskiller pisze:
Mag69 pisze:teraz mosty pancerne to silnik pokazuje fochy
w NT nic nie wskazywalo aby silnik niedomagal...
Tez nas to zdziwilo. Jeszcze pare dni wczesniej pieknie smigal...

charlie70 pisze:Adam oprócz Waszych dyplomów z bojanowa mam jeszcze te z ostrody. Odbierzesz je czy czekacie na kraków? :roll:
Odbierzemy hurtem... :D

Mag69 pisze:
Siarra pisze:
a co tym razem ??
jak silnik robił to leciały mosty

teraz mosty pancerne to silnik pokazuje fochy

Marek to chyba nerwicy dostanie
:)21
Nerwica to malo ;-) Jajca zaczely sie od prologu, a jak podjechalismy na start nocnego odcinka to zaczelo padać i silnik przestal dzialac poprawnie. No i tak lało sobie juz caly czas.
Trasa jak trasa ale prawdziwy off-road to mielismy ładujac plastika na ciezarowke ;-)
Godzinke to trwalo jak nic (a oczywiscie z nieba sie lalo caly czas). Jakby tak ze 2 razy go wrzucic i zrzucic to nie trzeba na impreze jechac...
Pełna akcja z uzyciem wyciagarki, hi-lifta, pasow sciagajacych, podnosnika hydraulicznego i najazdow jako trapow... :D
Nawet myslelismy zeby zostac popatrzec ale caly czas padalo wiec bez sensu...
Oczywiscie po godzinie jazdy w strone Katowic wyszlo slonce i swiecilo pieknie do konca dnia.
:D :D :D

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » czw sie 17, 2006 9:03 am

Bardzo fajnie się was oglądało :)2

powiesiłem trochę zdjęć tutaj http://brodnica4x4.fotosik.pl/albumy/42611.html

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » czw sie 17, 2006 12:23 pm

Świstaku drogi:) jestem zdania że za taka jazde powinnabyć taryfa, ponieważ na tym słynnym cmentażu, czy jakoś tak, można było wjeżdżając od boku zrobić pieczątki bez windy, a w najgorszym wypadku jadac na niej 2 - 3 m. tak więc jest to próba oszustwa, za co powinna być taryfa. Amen.

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » czw sie 17, 2006 12:28 pm

oooo dzieki za galerie:) nawet mamy kilka zdjęć w ruchu:) Bo do tej pory to prawie same z parkingu byly:(

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » czw sie 17, 2006 1:33 pm

Paweł Cybulski pisze:oooo dzieki za galerie:) nawet mamy kilka zdjęć w ruchu:) Bo do tej pory to prawie same z parkingu byly:(
mamy sporo więcej zdjęć więc poszukam , może znajdę gdzieś wasz pojazd w ruchu :)21

AdAm

Post autor: AdAm » czw sie 17, 2006 2:06 pm

Paweł Cybulski pisze:Świstaku drogi:) jestem zdania że za taka jazde powinnabyć taryfa, ponieważ na tym słynnym cmentażu, czy jakoś tak, można było wjeżdżając od boku zrobić pieczątki bez windy, a w najgorszym wypadku jadac na niej 2 - 3 m. tak więc jest to próba oszustwa, za co powinna być taryfa. Amen.
Problemem jest jak traktowac przerwanie tasmy wyjazd poza tasme, a nastepnie wjazd ponowny na trase.

Moga byc co najmniej 2 przypadki
1. Ominiecie samochodow ktore tarasuja trase (tak jak to bylo na pierwszym trawersie w nocy - gdzie jeden sie przewrocil i stawial sie na kola oczywiscie o drzewa na gorze - brak mozliwosci ominiecia bez zerwania tasmy). Nastepnie wjazd na trase oczywiscie przez tasme za np. 30 m.

2. Ominiecie jakiejs trudnej przeszkody poprzez celowe zerwanie tasmy i ponowny powrot na trase za np. 30 m.

Niby fakt ten sam a okolicznosci rozne. W pierwszym przypadku mozna oczywiscie czekac jakes 3 godziny az kolejka sie rozladuje i tym samym nie zdazyc na mete.
Nie wiem jak powinny byc oceniane takie zerwania tasmy - taryfa czy tylko kara za brak pieczatki czy tez kara nie zaliczenia wszystkich pieczatek na danym OSie. W regulaminie powinno to byc jasno napisane a tymczasem nie jest stad rozne "kwiatki" przy liczeniu punktow...

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » czw sie 17, 2006 3:57 pm

Moim jak że skromnym zdaniem po to byli sedziowie, zeby w sytuacji nr. 1 skierowac ruch poza taśmy, jak to z raszta mialo miejsce kielka pieczatek dalej, gdzie Gelenda sie na elektryku ciagnela, a my zastawilismy juz do konca po pogieciu drazka w chińskie Z. Wtedy sedzia zadzwonil do organizatora i powiedzial, że puszcza bokiem i po krzyku. Ogólnie kwestia byla do dogadania z każdym sędzia, tylko trzeba troszke pogadać:) kwestia wyjechania poza taśmy, bo nie czujesz sie w stanaie jechac danej pieczatki, powinno byc + 50 min. A najlepiej jak by bylo ustalone ktora pieczatka ile minut. Jest jesscze opcja ze ktos oscentacyjnie wjezdza po pieczatke od boku i tak za kazdym razem nie walczac wcale. W takeij sytuacji powinna byc taryfa za oszustwo i bez dyskusji:)
Paweł Cybulski napisał:
oooo dzieki za galerie:) nawet mamy kilka zdjęć w ruchu:) Bo do tej pory to prawie same z parkingu byly:(

mamy sporo więcej zdjęć więc poszukam , może znajdę gdzieś wasz pojazd w ruchu
Byl bym wdzieczny za kazde zdjecie naszego Ciapka:)

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Post autor: Pit-Bull » czw sie 17, 2006 7:23 pm

czaykowski pisze:Bardzo fajnie się was oglądało :)2

powiesiłem trochę zdjęć tutaj http://brodnica4x4.fotosik.pl/albumy/42611.html

Dzięki za wspaniałe foty . :D Wielu chłopaków pewnie się ucieszy . :lol: W takim amoku trudno zrobić sobie jakąś fotę. :o Może ktoś ma z cmentarzyska i z trawersów . :wink: To jest też ciekawa sprawa , taka oprawa medialna a na oficjalnej stronie tych zdjęć co kot napłakał .A jakość :)3

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » czw sie 17, 2006 8:46 pm

A moze ktos wie kiedy spodziewac sie relacji w tvn turbo?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”