jesienny żubr :D:D

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » ndz wrz 28, 2008 7:13 pm

ORGANIZACJA !! !! !! !! !! Sam nie wiedziałeś co gdzie jak i z czym sie je !! !! !! !! A konkretnie to:
-nie wiedziałeś gdzie kończy sie oes na pustyni a prosiłeś żeby tam postawić ci kogoś do kontroli przejazdu
- nie potrafiłeś zapanować nad sytuacją na trasie ( zawodnicy nie wiedzieli jak dojechać na oesy a z resztą "organizatorzy" też)
- nie potrafiłeś wyposarzyć kierowników odcinków w mape odcinka czy chociaż informacje o przebiegu trasy i ilości pkp
-nie zorganizowałeś zapoznaia z trasami na kamieniołomach
- nie porozstawiałeś sędziów chociażby w kluczowych punktach tras
- trasy zmieniały swój bieg podczas trwania rajdu (bo komuś wydała sie za trudna przeprawa wodna)
- organizatorzy siedzieli głownie przy starcie do oesów i nic nie wiedzieli , o co bys nie zapytał to echo....,
- zawodnicy jeździli bezładnie nie mogąc odszukać trasy na płaskim otwarym terenie

wymieniać dalej czy wystarczy ?? :evil: ?? :evil: ??
i powtarzam chcieliśmy pomóc od początku ja Maciek i inni , sam prosiłeś o tą pomoc zrobiliśmy co mogliśmy , ale nikt z waszego powodu nie bedzie więcej obrywał po głowie od uczestników , jak i od "organizatorów"
bo poświęcanie dla tego typu imprezy swojego czasu i pieniędzy to raczej porażka
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

Awatar użytkownika
Wehrmacht
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Wehrmacht » ndz wrz 28, 2008 9:15 pm

Jestem bardzo ciekawy jakbys komus miejscowemu wytlumaczyl jak dojechac z wyjazdu z lasu na przyklad w Kornatce, czy Gdowie. Tłumaczyłem wam sprawe wedlug roadbooka, powiedzialem ze moge podac dystans z Chechła i tyle. Nie znam nazw zwyczajowych miejsc bo na mapie ani w GPS tego nie ma. Jakbyście więcej pomagali przy tyczeniu to może bym poznal troche waszej lokalnej terminologii. Jak wytlumaczylem swojemu czlowiekowi to dojechal tam od kopa.
Tak wogule to w nocy nie było ani jednego odcinka specjalnego, tylko normalna klasyczna trasa. Jeżeli natomiast mowisz o etapie dziennym to wybacz, ale na moim odcinku jakos sędziowie wszystko wiedzieli.
Wytłumacz mi prosze jeszcze jak mam obchodzic z zawodnikami Oes ktorego przejscie na piechote trwa dwie godziny i miejscami jest po pachy wody. To nie są rempsty , zawodnik ma się orientowac, po to wieszam kilometry taśm, zeby nie musiec nikomu nic pokazywac. Wyobraz sobie obchodzenie z zawodnikami trasy oesow w Miastku- Kazdy oes zajmuje około 6-8 godzin jechania autem na pelnej faji, zeby obejsc to z zawodnikami sedzia musialby ze soba wziasc namiot i konserwy, bo szli by dwa-trzy dni. Już nie mowie o tak dlugich odcinkach specjalnych jak na Dresden- Breslau. Zeby tam obejsc to z buta dwa tygodnie by nie starczyly. To jest rajd PTTK czy off-road?
w miejscu gdzie nie nie przewiduje sedziego stawiam PKP (punkt KONTROLI przejazdu) i zawodnicy sedziuja sie sami podbijajac pieczatki.

Prosze wiec , Obrzucaj mnie blotem dalej- nie zapomne sprawy skomentowac. Chętnie też udziele ci informacji na temat tego gdzie stawia sie ludzi na trasie, jak mozna zmodyfikowac pojecie odcinka specjalnego, Jakie sa kompetencje sedziego. Pisz śmiało- Jak nie chcesz tymi dywagacjami zanudzić kolegow na forum, Prosze o PW.

Pozdrawiam Serdecznie!
KST Żubry Kraków

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » ndz wrz 28, 2008 10:14 pm

a ja mam pytanko w pikniku w zakliczynie startowałem z nr 53 nissanem zajałem 3 miejsce , na drugim rajdzie w zakliczynie suzuka z numerem 173 ( bo nie było 53 a patrol sie sprzedał ) zajałem 4 miejsce , czemu punkty nie sa sumowane tylko jestem na 6 i 9 miejscu w generalce , a powinienem być na drugim .

Awatar użytkownika
Wehrmacht
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Wehrmacht » ndz wrz 28, 2008 10:32 pm

Nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie. z takimi watpliwosciami polecam telefon do osoby liczacej te wyniki. Na przyklad do dyrektora rajdu Janusza Borowskiego albo prezesa Flagi.
KST Żubry Kraków

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » ndz wrz 28, 2008 10:35 pm

Mówimy o Żubrach ?? ?? ?? ?? Jesteś śmieszny i tyle odwracasz TWOJE BŁĘDY przeciwko nam ,a sam chciałeś naszej pomocy bo nie miałeś nikogo do pomocy szkoda z tobą rozmawiać PRZYZNAJ SIĘ DAŁEŚ CIAŁA I JUŻ !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! !! Skoro kibice mówili nam " o co tutaj chodzi ?? " to powinno dać Ci coś do myślenia patałachu !!

i zastanów się co piszesz bo chyba nadal nie rozumiesz co Ci nie wyszło !! ?? !! ?? !! ?? !!
I odstaw te PROCHY i zacznij myśleć i żyć normalnie !! !! !! !!
I nie próbuj ze mnie robić idioty bo to bez sensu i tak większość jest po mojej stronie
Pozdrawiam 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

Awatar użytkownika
Wehrmacht
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Wehrmacht » ndz wrz 28, 2008 10:53 pm

Nie widze sensu kontynuowania tej rozmowy w taki sposob tutaj. Jak chcesz mi podocinac to zaloz nowy temat "dowalic wehrmachtowi" i sie zabawimy.
KST Żubry Kraków

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » ndz wrz 28, 2008 11:00 pm

Jeżeli jesteś tak upośledzony że nie potrafisz zrozumieć własnych błędów to raczej nie polemizuj tutaj poparcie mam spore

A twoja wojna słów to bzdura w porównaniu z tym co Spieprzyłeś na rajdzie i tego juznie poprawisz !! !!

Awatar użytkownika
bajaboss
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bajaboss » pn wrz 29, 2008 12:48 am

chodz osobiscie nie wiem dokladnie jak to wszystko wygkadalo to przyjachalem jako kibic na ten rajd i chcac czegokolwiek sie dowiedziec nikt nie potrafil mi udzielic zadnych konkretnych informacji... pytalem oraganizatorow (przynajmniej za takich sie podawali) i zadnej konkretnej informacji nie zdolalem uzyskac, -jak trasa dokladnie wyglada, ile ekip startuje itp itd jako kibic organizacje uwazam za fatalna nikt nic nie wiedzial....
Samurai 1.3 '91

Irek Krak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Irek Krak » pn wrz 29, 2008 8:56 am

viperecki pisze:wydaje mi się że napisałem wszystko co było nie tak ze strony organizatora , były oczywiście wyjątki bo jednej osobie zależało na rajdzie chyba Daniel zbiałego subaru robił co mógł i to za wszystkich :)2 ale reszta , każdy sam sobie ,i niech nikt o nic nie pyta bo nie wiem nie znam się itp. KLĘSKA :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a za czyjeś błędy nie chcemy odpowiadać
Dla sprostowania mam na imie Irek a nie Daniel.
Dziekuje koledze Stasiowi M. za pomoc w oznaczeniu trasy. Zrobilismy wszystko co w naszej mocy aby odcinki w Ogrodziencu byly przejrzyscie oznaczone. Osobiscie zrobilem obchod trasy z zawodnikami i bylo dla nich zrozumiale, ze maja jechac za tasiemkami widocznymi z punktu widzenia kierowcy i pilota. Dziekuje wszystkim za udzial na odcinkach w Ogrodziencu, gdzie sprawowalem "wladze". Za pozostala czesc rajdu nie ponosze odpowiedzialnosci. Dziekuje

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » pn wrz 29, 2008 10:13 am

anatol pisze:a ja mam pytanko w pikniku w zakliczynie startowałem z nr 53 nissanem zajałem 3 miejsce , na drugim rajdzie w zakliczynie suzuka z numerem 173 ( bo nie było 53 a patrol sie sprzedał ) zajałem 4 miejsce , czemu punkty nie sa sumowane tylko jestem na 6 i 9 miejscu w generalce , a powinienem być na drugim .
Bo to się numer startowy liczy :)23
CHARIOT Rally Team 4x4

disc...
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

kurd......

Post autor: disc... » pn wrz 29, 2008 10:44 am

po pierwsze to na pustyni jakis chu... zerwal kocie oczy i tasmy wiec nie rzucaj sie do tomka bo raczej nikt by ci nie stal całej nocy na pustyni .... :evil: po 2 na kazdym rajdzie jest jakis nie dopal ale wszystko wyszlo na wmiare oki jak ci sie nie podobalo mogles kur... nie jechac!! !! !! !! !! !! !! !! :evil: :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
anatol

Post autor: anatol » pn wrz 29, 2008 11:35 am

aduko pisze:
anatol pisze:a ja mam pytanko w pikniku w zakliczynie startowałem z nr 53 nissanem zajałem 3 miejsce , na drugim rajdzie w zakliczynie suzuka z numerem 173 ( bo nie było 53 a patrol sie sprzedał ) zajałem 4 miejsce , czemu punkty nie sa sumowane tylko jestem na 6 i 9 miejscu w generalce , a powinienem być na drugim .
Bo to się numer startowy liczy :)23
Gadałem z Flagą zmiana numeru by jeszcze uszła ale zmiana auta nie za bardzo co mnie troche dziwi bo pobieznie czytajac regulamin nic o tym nie pisze . Marek nie startował ale i tak wygrał

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » pn wrz 29, 2008 4:18 pm

Koledzy najpierw zafundujcie sobie kurs czytania ze zrozumieniem a potem mnie bluzgajcie ok ??

Piotr RAKO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Piotr RAKO » pn wrz 29, 2008 4:45 pm

Witam uczestników i organizatorów rajdu Jesienny Żubr. Obserwuję wymianę zdań nt imprezy i postanowiłem podzielić się swoimi wrażeniami z rajdu, bo uważam, że ani Żubry ani tym bardziej Tomek nie zasłyżyli na takie połajania.
Z naszego punktu widzenia (jako załogi startującej w klasie Extreme) rajd oceniam pozytywnie. Bardzo ciekawe trasy, zróżnicowane przeszkody i odpowiednia dawka emocji. Nie mielismy problemów z odnalezieniem trasy, a na nasze pytanie o spósób przejazdu jednego z odcinków dostaliśmy od sędziego konkretne i wystarczające wyjaśnienie. Pewne niedocągnięcia organizacyjne zawsze się zdarzały i nie uniknięto ich tym razem, ale przecież nie myli sie tylko ten, kto nic nie robi.
Powtarzałem to wielokrotnie w rozmowach, ale powiem jeszcze raz - zawsze jestem pełen podziwu dla organizatorów rajdów za to, że im sie chce. Przecież to nie jest obowiązek Borówy, Romka, Tomka i dwudziestu kilku innych osób (wybaczcie, że nie wymienię wszystkich), żeby poświęcić czas na (mówiąc w skrócie) znalezienie trasy, załatwienie pozwoleń, opracowanie materiałów, dogranie wszystkiego a potem de facto przyglądanie się jak inni sie bawią. Przeciez oni wszyscy mają "normalną" pracę i inne obowiązki, a organizacją rajdów zajmują się w wolnym czasie. Z prostej matematyki wynika też, że nie robią tego dla pieniędzy. I dlatego, nawet jeśli są pewne niedociągniecia, nigdy nie będę narzekał, bo w końcu oni robią to po to abyśmy my, zawodnicy, mogli się bawić.
Kończąc długi wywód - nie twierdzę, ze rajd był idealny, ale nie znajduję w jego organizacji żadnych powodów do narzekań. Poza tym chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę i miłe spędzenie czasu wśród ludzi o podobnych zainteresowaniach, a nie o szukanie i wyolbrzymianie drobnych niedociągnięć, które każdemu mogą się przytrafić.
Żubry - dziękuję Wam za świetną zabawę! To był jeden z lepszych rajdów na jakich u Was byliśmy.

Piotr RAKO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Piotr RAKO » pn wrz 29, 2008 5:26 pm

Witam ponownie, mamy już na naszej stronie kilka zdjęć z rajdu, na razie tylko odcinek nocny - zerknijcie w wolnej chwili :)Pozdrowienia.
http://www.rako.pl/4x4/index.php?page=g ... show&id=65

Awatar użytkownika
shrek4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: shrek4x4 » pn wrz 29, 2008 5:35 pm

Ja dziękuje " chłopakom" z RAKO za wspolną zabawę i rywalizację , gratuluje wygranej w Jesiennym Żubrze, miło było jak zawsze z Wami powalczyć.
Uaz Handmade Evo 150, Samurai pomotany, ShrekAwóz.

Awatar użytkownika
GUTMAN
Kontaktowanie:

Post autor: GUTMAN » pn wrz 29, 2008 8:11 pm

trasy świetne, choć nocka mało wymagająca i lajtowa jak na extreme - ale za to było duuuużo piachu i mordowanie się z simexami na tymże podłożu :) Za to dzień bardzo fajny i techniczny, brakowało może tylko jakichś trawersików bokiem z asekuracją - ale to nie koncert życzeń, odcinki oceniam wysoko, choć jeden był dramatycznie oznaczony. Co do obsługi i obstawy odcinków (sędziów), to ja mam osobiście kilka zastrzeżeń - można było te wszystkie niedociągnięcia wyeliminować spotykając się z wszystkimi sędziami i organizatorami przed rajdem i zwyczajnie uzgodnić kilka rzeczy jak punktowanie, zapisywanie i obliczanie wyników, znakowanie i zasady panujące w poszczególnych klasach i na poszczególnych odcinkach - zajęłoby to pół godziny, a myślę że by oszczędzilo wiele dyskusji.
Reszta - roadbook, jedzenie, baza - ok., chyba lepiej niż na niektórych wcześniejszych żubrowych rajdach.

Suma sumarum - było super, bo było miło i wesoło spotkać starych dobrych znajomych, porywalizować i dostać przy okazji po tyłku od chłopaków z Rako - jechaliście Panowie wzorowo !! gratulujemy zwycięstwa raz jeszcze :D :)2

Kto robił jakieś zdjęcia ? wklejcie jakieś linki !
Szalony Iwan EVO (kto by zliczył!)
;)

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » pn wrz 29, 2008 9:41 pm

Jako uczestnik całkowicie podzielam i przyłaczam sie do opini Rako na temat rajdu .
byłem i bawiłem sie zaje....
tereny -------------- zaje....
nocka--------------- zaje...
woda-----------------zaje...
a o reszcie lepiej nie mówic bo GŁOWA BOLI!!!
Pozdrowionka dla wszystkich i dozobaczyska w błocku.

ps. na dyplomie musze sobie napisac ..."objechałem Darka..." hie hie hie..."
przecie nie bede pamietał za rok ze jechał isuzu hie...hie...hie... :wink:Obrazek

Awatar użytkownika
Wehrmacht
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Wehrmacht » pn wrz 29, 2008 10:07 pm

No napstrykałeś tych pucharów nieźle, trzeba bedzie drugą półeczke domontować na nie. Fota pierwsza klasa. Gratulacje.
KST Żubry Kraków

Piotr RAKO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Piotr RAKO » wt wrz 30, 2008 4:59 pm

Do Shreka i Gutmana - nam też było miło powalczyć i dziękuje Wam za twardą rywalizację w tym rajdzie i przez cały sezon - gratulacje za zdobycie I miejsca w generalce klasy Extreme Pucharu Małopolski :)2 :)

Awatar użytkownika
Wehrmacht
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Wehrmacht » śr paź 01, 2008 8:29 am

GUTMAN pisze:brakowało może tylko jakichś trawersików bokiem z asekuracją - ale to nie koncert życzeń
Wiesz... Ja bardzo chciałem takie rzeczy porobić, ale problem jest w tym, że nie ma w klubie wozu, zeby to przejechał tak, żeby było dobrze. Moje terrano się szybciej wywroci na trawersie niż kazde z waszych aut, patrol klubowy to samo. W zeszłym roku miałem do przejechania extreme mocny wóz, który potem nie startował i mogłem sobie pozwolić na wprowadzenie takich właśnie elementow na nocce. Teraz walczyłem o Esioka choc na jeden weekend, ale nic nie zrobie jak auto jest w trakcie motania i stoi na kolkach. Tym razem musiałem temat trawersów odpuścić, co dla mnie, czyli osoby tradycyjnie w Żubrach odpowiedzialnej za extreme stanowi ujme. Zrobiłem ile się dało, bardzo pomogł mi Socho(dzięki!) i następnym razem postaram się podnieść poprzeczkę o te właśnie elementy. Uważam że sposob zachowania na trawersie potrafi bardzo oddzielić ziarno od plewu wsrod załóg...

Pozdrawiam serdecznie i gratuluje wspaniałej walki uwieńczonej sukcesem!
KST Żubry Kraków

Awatar użytkownika
shrek4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: shrek4x4 » czw paź 02, 2008 8:18 am

A nie ma ktoś zdjęć z odcinków wodno-lądowych??
Uaz Handmade Evo 150, Samurai pomotany, ShrekAwóz.

Awatar użytkownika
bohun
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: bohun » pt paź 03, 2008 7:29 am

viperecki pisze:Mówimy o Żubrach ?? ?? ?? ??
MYŚLĘ że WYSZEDŁEŚ na PLACKA !!!!! i zesrałeś się w majty :D

pozdrawiam Żubry i Zawodników!!!!!

Awatar użytkownika
mis33
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mis33 » pt paź 03, 2008 9:55 am

Witam jedno zdanie , organizacja skandaliczna :evil: :evil: :evil:

Piotr RAKO
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Piotr RAKO » pt paź 03, 2008 4:36 pm

Witam, właśnie dostałem od Romka Flagi link do galerii z fotkami z rajdu. Pozdrowienia.
http://members.chello.pl/b.kedzierska/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”