ankieta
Moderator: Pasza
Wreszcie bardziej merytorycznie.
Wszyscy tutaj mieliśmy problem ze zrozumieniem Twojego tekstu i różnie odbieraliśmy to, co napisałeś w poprzednim poście i jak rozumiem wyjaśnienie jest w liniach: "... Co do komentarza, na temat "śmietnika i statystyk", to zawiera sie w nim sprzeczność, bo albo polegamy na statystykach, albo nie... (Statystycznie co czwarty jest Chińczykliem, ale to nie znaczy, że statystyki sa "be"...). Jeżeli już zabieramy sie za publikacje danych, to róbmy to po prostu rzetelnie, bo na wyniku jest czasami głupio..."
Prośba o szersze wyjaśnienie tej kwestii, bo myślę, że nie do końca rozumiemy.
Wszyscy tutaj mieliśmy problem ze zrozumieniem Twojego tekstu i różnie odbieraliśmy to, co napisałeś w poprzednim poście i jak rozumiem wyjaśnienie jest w liniach: "... Co do komentarza, na temat "śmietnika i statystyk", to zawiera sie w nim sprzeczność, bo albo polegamy na statystykach, albo nie... (Statystycznie co czwarty jest Chińczykliem, ale to nie znaczy, że statystyki sa "be"...). Jeżeli już zabieramy sie za publikacje danych, to róbmy to po prostu rzetelnie, bo na wyniku jest czasami głupio..."
Prośba o szersze wyjaśnienie tej kwestii, bo myślę, że nie do końca rozumiemy.
Nadal ześwirowany...
Re: dziękuje za rady
Odpowiem za nim zrobi sie głośno, a głos (pióro) zabiorą wielcy tego forum, jednym słowem odpiszę Ci jak nowy - nowemu.FD5SDA pisze: ....
Co Ty właściwie chcesz napisać

Nie znam Cię (to jest mój problem), ani nikogo z przytocznym przez Ciebie osób (mam nadzieję, że one wiedzą iż wspierasz wypowiedzi ich autorytetem). Nic do Ciebie nie mam, ale forum traktuje jako źródło wiedzy i wymiany doświadczeń, więc proszę sznuj tych co je czytają i albo pisz zrozumiale, a prywatne wojenki zostaw na priv albo nie pisz wcale.
Mam wrażenie, że nic poza chęcią podkreslenia kilu nazw nie wynika z tekstu. Co o tyle zdało egzamin że zaraz poszukam tego YES.
Pozdrawiam, i HNY.
PS. Nie mogłem się oprzeć cudzysłów nie służy do wstawiania pomiędzy słów zastępczych gdy nie ptrafimy znaleźć właściwego, a nadużywany strasznie "zaciemia" tekst.
Patrol GRY303
Powstałem z zabanowania, zawsze będę tu Nowy
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
statystyka itp.
Jeżeli chodzi o statystyke, to uwazam, ze "moderatorzy" powinni się po prostu bardziej postarać i albo podawać dane wstępne, albo nie. Wszelkie "rankingi" po prostu są inaczej bez sensu. Albo sa profesjonalnie przygotowane, albo jest to zawsze jakaś "tuba reklamowa" i fałszowanie rzeczywistości... Zwłaszcza, jeżeli "ankieta" dotyczy łatwo dostępnych danych. Są proste dane wstępne , zawierające się w choćby wynikach zawodów publikowanych w tej witrynie.
Moja uwaga dotyczyła tego, ze jeżeli już Ktoś decyduje się na ankietę typu "PP" verse "PT", to powinien wykazać minimum wiedzy na temat tak ilości, jak jakości, jezeli sie powołuje na "brakl danych z jednej strony" to powinien z takiej praktyki zrezygnować albo skomentowac "zjawisko".
Mam nadzieję, że to jest dosyć zrozumiała uwaga...
Czy jestem "za", czy "przeciw" ? Nie rozumiem pytania... Jestem za dobrymi imprezami "Off Road" i za takie uważam, te, które znam: "PP", "Pomeranię" i "Magam". Myślę tez , że "PT" jest dobrą imprezą, ale nie byłem tam jeszcze zaproszony, jednak znam Arka i myślę, że jest to dobra impreza... To są znane mi imprezy organizowane przez profesjonalistów. Jestem przeciw imprezom organizowanym "na dziko", bo dzięki temu "spontanowi" wkrótce może stać sie tak, że "zieloni"zablokują wszystko.
"Pitbull" słusznie zauważył, że "PZMOT" może "wykończyć ruch". Właśńie nad tym pracujemy. Trudno mi teraz wytłumaczyć to "Fanom", ale jest takie ryzyko. Naprawdę doceńcie "akrobacje" jakie robimy z Tomkiem Konikiem, Andrzejem Makaranem i "WYdawnictwem"... Polska jes w UE i wkrótce skończą się "żarty" z imprezami "towarzyskimi" i "komercyjnymi". To jest dosyć poważna "dyplomacja". Albo to zrobimy porządnie, albo będziecie sobie mogli jeździć "freestylowo" w Rumunii...
Pozdrawiam i jak pisałem, przepraszam za "kosmiczny nick".
Mój adres mailowy bezposredni to : waldi@yes.pl Pana "Mrocznego (czy jakos tam, proszę o bezposredni kontakt celem nawiązania współpracy...).
Moja uwaga dotyczyła tego, ze jeżeli już Ktoś decyduje się na ankietę typu "PP" verse "PT", to powinien wykazać minimum wiedzy na temat tak ilości, jak jakości, jezeli sie powołuje na "brakl danych z jednej strony" to powinien z takiej praktyki zrezygnować albo skomentowac "zjawisko".
Mam nadzieję, że to jest dosyć zrozumiała uwaga...
Czy jestem "za", czy "przeciw" ? Nie rozumiem pytania... Jestem za dobrymi imprezami "Off Road" i za takie uważam, te, które znam: "PP", "Pomeranię" i "Magam". Myślę tez , że "PT" jest dobrą imprezą, ale nie byłem tam jeszcze zaproszony, jednak znam Arka i myślę, że jest to dobra impreza... To są znane mi imprezy organizowane przez profesjonalistów. Jestem przeciw imprezom organizowanym "na dziko", bo dzięki temu "spontanowi" wkrótce może stać sie tak, że "zieloni"zablokują wszystko.
"Pitbull" słusznie zauważył, że "PZMOT" może "wykończyć ruch". Właśńie nad tym pracujemy. Trudno mi teraz wytłumaczyć to "Fanom", ale jest takie ryzyko. Naprawdę doceńcie "akrobacje" jakie robimy z Tomkiem Konikiem, Andrzejem Makaranem i "WYdawnictwem"... Polska jes w UE i wkrótce skończą się "żarty" z imprezami "towarzyskimi" i "komercyjnymi". To jest dosyć poważna "dyplomacja". Albo to zrobimy porządnie, albo będziecie sobie mogli jeździć "freestylowo" w Rumunii...
Pozdrawiam i jak pisałem, przepraszam za "kosmiczny nick".
Mój adres mailowy bezposredni to : waldi@yes.pl Pana "Mrocznego (czy jakos tam, proszę o bezposredni kontakt celem nawiązania współpracy...).
internet to śmietnik, ale trudno, trzeba w tym grzebać...
Re: statystyka itp.
Pan Mroczny niewątpliwie się skontaktuje - zwłaszcza, że poznaliśmy się kilka lat temu w tej samej kolejce do pana A.K. z ulicy na U. Po starej znajomości mogę Cię zaprosić już teraz do wymiany pw bądź maili (stalstyl@interia.pl) Panie Waldi czy jakoś takFD5SDA pisze:Pana "Mrocznego (czy jakos tam, proszę o bezposredni kontakt celem nawiązania współpracy...).

Zaczyna się rozjaśniać, myślę, że Waldek miał na myśli ten o to topic http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=48355 . Gdyby nie zakładał nowego wątku, to pewnie nie było by tych niejasności. Jeżeli chodzi o PP to bardzo cenię sobie tę imprezę i mam zamiar w przyszłym sezonie wystartować w niej. PT również chcę zaliczyć, wszystko zależy od finansów.
W tej kwestii PP ma nieznaczną przewagę. Wpisowe było (i mam nadzieję, że będzie) niższe, co niewątpliwie przyczyniło się do tego, że zdecydowanie więcej załóg wystartowało w PP.
Na szczęście obie imprezy nie kolidują ze sobą w kalendarzu, (ciekawe czy to przypadek, czy Organizatorzy dogadali się w tej kwestii).
W tej kwestii PP ma nieznaczną przewagę. Wpisowe było (i mam nadzieję, że będzie) niższe, co niewątpliwie przyczyniło się do tego, że zdecydowanie więcej załóg wystartowało w PP.
Na szczęście obie imprezy nie kolidują ze sobą w kalendarzu, (ciekawe czy to przypadek, czy Organizatorzy dogadali się w tej kwestii).
"Gonzo" is DEAD
http://www.kominkioffroadteam.pl.tl/Samoch%F3d-4x4.htm
Nie można było tak od razumargod pisze:Zaczyna się rozjaśniać, myślę, że Waldek miał na myśli ten o to topic http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=48355 . Gdyby nie zakładał nowego wątku, to pewnie nie było by tych niejasności.

No przynajmnie zaczyna pisac zrozumiale, szkoda że z typowo polskim podejściem - zamiast starać się zrobić jak najlepszą imprezę (i dobrze ją pokazać), lepiej wylać kubeł pomyj na konkurencję i przy okazji całe forum.
Odnośnie głowego wątku, to czytam oba czsopisma, a nie wystartuje ani w PP ani PT, ani samochód ani umiejętności nie są wystarczające.
Cała dyskusja powinna być przeniesiona do właściwego tematu.
Odnośnie głowego wątku, to czytam oba czsopisma, a nie wystartuje ani w PP ani PT, ani samochód ani umiejętności nie są wystarczające.
Cała dyskusja powinna być przeniesiona do właściwego tematu.
Patrol GRY303
Jak dla mnie nie widzę problemu, z powodzeniem mogą, a nawet powinny być dwie konkurujące imprezy. Pewnie chodzi o coś innego, a co nas jako uczestników już tak bardzo nie obchodzi tzn sponsorów, media, a nawet walka o tereny (wszyscy wiemy co było z III rundą PP). Tu pewnie jest pies pogrzebany. Nie ma sponsora - nie ma imprezy, a przynajmniej tej naj...
.

"Gonzo" is DEAD
suzus pisze:bo wynik ankiety go nie zadawala
ale o tym czy imreza jest dobra czy nie lepsza od czy nie
i mimo wielu zasług dla rozwoju polskiego OR ekipy organizatora decydują zawodnicy a nie organizator

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

Nie wszyscy rodzą się z dobrymi plecami w LP i od razu są profesjonalistami w tym co robią...a co do zamykania obszarów przez zielonych to żadna nowość...UE ma swoje prawa i koniec.....nikt nie wmówi że imprezy z większym rozmachem czy o bardziej znanej nazwie mniej ingerują w środowisko niż mniejsze i mniej znane...Czy jestem "za", czy "przeciw" ? Nie rozumiem pytania... Jestem za dobrymi imprezami "Off Road" i za takie uważam, te, które znam: "PP", "Pomeranię" i "Magam". Myślę tez , że "PT" jest dobrą imprezą, ale nie byłem tam jeszcze zaproszony, jednak znam Arka i myślę, że jest to dobra impreza... To są znane mi imprezy organizowane przez profesjonalistów. Jestem przeciw imprezom organizowanym "na dziko", bo dzięki temu "spontanowi" wkrótce może stać sie tak, że "zieloni"zablokują wszystko
Oczywiście imprezom robionym na dziko STOP...ale niech o tym sądzi policja i inne do tego stworzone organa.
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dobrego Roku
Dziękuję jeszcze raz za dużą ilość odpowiedzi.
Z tym wylewaniem pomyj na konkurencję to chyba coś źle zrozumieniliście. Wręcz przeciwnie, jeszcze raz podkreślam, że bardzo cieszy każda nowa dobra impreza w Polsce i do tego grona zaliczam napewno Poland Trophy, tym bardziej, że naprawdę lubię i szanuję Arka Pawełka, z którym spotykaliśmy sie na wielu imprezach i serdecznie Go pozdrawiam.
Moja krytyka dotyczła, co podkreślam sposobu prezentacji "statystyki"...
Jeżeli się na to decydujemy, należy rzetelnie to robić.
Emocje się pojawiły całkowicie niepotrzebne.
Co do nowego wątku, to może czegos nie umiałem zrobić, i się stworzył.
Fajnie, ze przy okazji odezwali sie starzy Znajomi.
Pozdrawiam Wszystkich jeszcze raz
Waldek "Waldi" Lenkowski
Z tym wylewaniem pomyj na konkurencję to chyba coś źle zrozumieniliście. Wręcz przeciwnie, jeszcze raz podkreślam, że bardzo cieszy każda nowa dobra impreza w Polsce i do tego grona zaliczam napewno Poland Trophy, tym bardziej, że naprawdę lubię i szanuję Arka Pawełka, z którym spotykaliśmy sie na wielu imprezach i serdecznie Go pozdrawiam.
Jeżeli się na to decydujemy, należy rzetelnie to robić.
Emocje się pojawiły całkowicie niepotrzebne.
Co do nowego wątku, to może czegos nie umiałem zrobić, i się stworzył.
Fajnie, ze przy okazji odezwali sie starzy Znajomi.
Pozdrawiam Wszystkich jeszcze raz
Waldek "Waldi" Lenkowski
internet to śmietnik, ale trudno, trzeba w tym grzebać...
Re: Dobrego Roku
Dziekuj @Margodowi ze wyjasnil cala ta tajemnicza sprawe i Twoje postyFD5SDA pisze:Dziękuję...
pzdr
Ja tez. Przy jego pontonie plynacym na Horn o malo nie zamarzlem. Tylko co to ma wspolnego z PTFD5SDA pisze:... naprawdę lubię i szanuję Arka Pawełka...

Gadasz caly czas jakies bzdury o jakis statystykach, ktorych nikt nie rozumie

To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
Waldi wziął chyba głosy uczestników dysputy z przytoczonego wątku za bardzo do siebie a wynik ankiety (kto gdzie jedzie) jako wyraz poparcia dla "tej drugiej" imprezy "kosztem tej pierwszej"
No i przy okazji oberwało się moderatorom
Waldku - moderatorzy na tym forum pilnują, żeby ludzie trzymali się regulaminu czyli żeby burdelu nie było... więc nie przeceniaj naszej roli.
A głosy w dyskusjach i wyniki ankiet to jedynie subiektywne i zupełnie prywatne zdanie osób biorących udział w tychże..
Oczywiście baczny i wnikliwy obserwator-analityk wysnuje właściwe wnioski - właściwie odczyta wskazania tego barometru i będzie się baardzo cieszył, ze badania rynku mu się robią same
pozdrawiam
Mariusz Mazurek
No i przy okazji oberwało się moderatorom

Waldku - moderatorzy na tym forum pilnują, żeby ludzie trzymali się regulaminu czyli żeby burdelu nie było... więc nie przeceniaj naszej roli.
A głosy w dyskusjach i wyniki ankiet to jedynie subiektywne i zupełnie prywatne zdanie osób biorących udział w tychże..
Oczywiście baczny i wnikliwy obserwator-analityk wysnuje właściwe wnioski - właściwie odczyta wskazania tego barometru i będzie się baardzo cieszył, ze badania rynku mu się robią same

pozdrawiam
Mariusz Mazurek
Facet jesteś całkowicie nie uleczalny. Cały post jest napisany tak, że wkurwai ludzi takich jak jak czyli totalnie nie zaangażowanych w meritum sprawy. Czytanie i pisanie ze zrozumieniem, to obowiązek piszacych na forum.FD5SDA pisze: Z tym wylewaniem pomyj na konkurencję to chyba coś źle zrozumieniliście.
Normalny człowiek podałby informację dotyczacą ilości załóg w PT (bo jak rozumiem caly ten statystyczny problem tego dotyczy).
Autorem tematu o ile moja skromna wiedza pozwala ocenić nie jest moderator.

Patrol GRY303