Zakliczyn Koniec czerwca

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
nawiedzony
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nawiedzony » wt lip 01, 2008 8:06 am

odnośnie członkostwa w klubie "waszej" załogi to:www.4x4.mielec.pl - członkowie - poz 16 Daniel Włodek -sam. SEMAK ,Miłego Dnia!!!!
nawiedzony

Awatar użytkownika
ROBOSPACK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ROBOSPACK » wt lip 01, 2008 9:14 am

Miskiller pisze:Foto kary numer dwa: na pierwszym zdjeciu tasma nie dotknieta lina, a na drugim tasma z kolkiem podniesionym do gory i moja reka dotykajaca kolka...

Obrazek

Obrazek
A masz zdjęcie jak wyciągałeś tego kołka, żeby go lina nie zwaliła?? A apropos Twojej wcześniejszej wypowiedzi, to jest żenujące, że robisz taką aferę(gdyby Daniel nie był w klubie, może mógłbyś próbować nas oczerniać)Moim skromnym zdaniem trzeba mieć jaja do jazdy i odrobinę honoru, żeby się przyznać do błędu. Pozdrawiam Wszystkich

Awatar użytkownika
ROBOSPACK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ROBOSPACK » wt lip 01, 2008 9:31 am

A swoją drogą nie rozumiem jak można swoim kolegom zarzucać niesprawiedliwość. Miała być dobra zabawa, a zrobiła się wielka draka(może trzeba coś zrobić jeszcze w trakcie rajdu z rosnącym poziomem adrenaliny, a nie obniżać go po fakcie). Obrażanie się na wszystkich i wszystko jest niepoważne. Pozdrawiam Cię Michał

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt lip 01, 2008 10:03 am

po pierwsze na nikogo sie nie obrazam...

po drugie wiem, ze Daniel nie jest w klubie tylko dalej widnieje na liscie czlonkow i ma nawet fajny pseudonim (szacunek dla nawiedzonego :)3 )

po trzecie nie oczerniam was tylko zwracam uwage na pewne nieprawidlowosci np: wyznaczanie trasy przez uczestnikow pseudo sportowej rywalizacji wlasnymi autami i chwalenie sie tym na stronie klubowej.

po czwarte kolek z tasma podniosla do gory lina a nie moja reka.

po piate bede zadal uniewaznienia wynikow tak tylko dla zasady bo zgodnie z regulaminem ktory otrzymalem przed rajdem auta wyznaczajace trace powinny byc zdyskwalifikowane.

Moim skromnym zdaniem trzeba mieć jaja do jazdy i odrobinę honoru, żeby się przyznać do błędu.
i tego co poniektorym z Mieleckiego klubu Wzajemnej Adoracji brakuje.

i niech kazdy kto bedzie wybieral sie na wasze imprezy dowie sie, ze nie sa one oparte na sportowej rywalizacji....
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

Awatar użytkownika
ROBOSPACK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ROBOSPACK » wt lip 01, 2008 10:10 am

i właśnie robisz dym tylko po to, żeby wszystkim coś pokazać(bez względu na to, czy masz rację, czy nie), a odnośnie tyczenia trasy, to możesz porozmawiać na ten temat z Danielem(a może on wypowie się też w swoim imieniu na temat rajdu??) i Jackiem, oni Ci powiedzą coś więcej. Pozdro

900
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 900 » wt lip 01, 2008 10:21 am

Czyli "tradycyjne" już problemy z ekstremą w Zakliczynie. A co do powiedzenia mają przedstawiciele innych klas????

Awatar użytkownika
kamill00
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kamill00 » wt lip 01, 2008 10:30 am

żeby jeździć to trzeba mieć jaja. I popatrz sobie na miejsce trzecie. Objechała Was kolejna suzuka. Oni trasy nie wytyczali. Wcale nie pisze tego dla kosy z Wami. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
husky

Post autor: husky » wt lip 01, 2008 11:07 am

kamill00 pisze:żeby jeździć to trzeba mieć jaja. I popatrz sobie na miejsce trzecie. Objechała Was kolejna suzuka. Oni trasy nie wytyczali. Wcale nie pisze tego dla kosy z Wami. Pozdrawiam
Bo to ta seryjna suzuka co objeżdża zmoty za 60k , tak jak w zeszłym roku :D
k160 3,3d,sopa,35",star
suzuki land cruiser 2,0,31",spr,arb,star+el
HAMMER vario

ULTRA-TEAM
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

KLUB

Post autor: ULTRA-TEAM » wt lip 01, 2008 11:13 am

Jacek z klubu wypisal sie pierwszy teraz juz wiem dlaczego, uwazam ze nalozenia na nas dwoch taryf w drugim dniu bylo zenujace ( na kazdym normalnym rajdzie po to jest otasmowany odcinek zeby nie wyjezdzac poza niego zarysem samochodu nie ulatwiajac sobie tym ) i nawet zerwanie tasmy przez pilota ktory zapina line do drzewa poza trasa nie ma zadnego znaczenia !!!!
a co do WIELKIEGO KLUBU okolo 30 sam. zawsze jezdzily i tak na rajdy dwie zalogi , i tak juz pewnie zostanie ....

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt lip 01, 2008 11:14 am

kamill00 pisze:żeby jeździć to trzeba mieć jaja. I popatrz sobie na miejsce trzecie. Objechała Was kolejna suzuka. Oni trasy nie wytyczali. Wcale nie pisze tego dla kosy z Wami. Pozdrawiam
ok, widziales wyniki ?
odejmij dwie nieslusznie naliczone kary... bo to tu o nie chodzi.
niestety po nieudanych rozmowach z sedziami z mieleckiego klubu poruszam sprawe na forum i nie tylko tak aby inni sympatycy off-roadu wiedzieli jak wygladaja imprezy przygotowane, sedziowane i w ktorych uczestnicza czlonkowie Mieleckiego Klubu Wzajemnej Adoracji. A wystepuje tu rowniez w imieniu Daniela.

Awatar użytkownika
kamill00
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kamill00 » wt lip 01, 2008 11:15 am

Pozdrowienia dla suzuki z miejsca III od suzuki z miejsca II. Nie damy sie semakowi!!! Hurra :D

Awatar użytkownika
husky

Re: KLUB

Post autor: husky » wt lip 01, 2008 11:24 am

ULTRA-TEAM pisze:Jacek z klubu wypisal sie pierwszy teraz juz wiem dlaczego, uwazam ze nalozenia na nas dwoch taryf w drugim dniu bylo zenujace ( na kazdym normalnym rajdzie po to jest otasmowany odcinek zeby nie wyjezdzac poza niego zarysem samochodu nie ulatwiajac sobie tym ) i nawet zerwanie tasmy przez pilota ktory zapina line do drzewa poza trasa nie ma zadnego znaczenia !!!!
a co do WIELKIEGO KLUBU okolo 30 sam. zawsze jezdzily i tak na rajdy dwie zalogi , i tak juz pewnie zostanie ....
Dzień dobry !!
k160 3,3d,sopa,35",star
suzuki land cruiser 2,0,31",spr,arb,star+el
HAMMER vario

Awatar użytkownika
GUTMAN
Kontaktowanie:

Post autor: GUTMAN » wt lip 01, 2008 11:24 am

Miałem się nie wypowiadać, ale gwoli rozjaśnienia tematu innym podrzucę kilka kwestii:
- Przed wjazdem na odcinki w sobotę i niedzielę sędziowie uprzedzali (dopytywałem się o to specjalnie), że każde strącenie taśmy/kołka przez linę/auto/pilota jest karane, więc trza było uważać specjalnie na to - nie było to sprecyzowane w regulaminie i tutaj decyzja sędziów była wiążąca, więc pytaliśmy każdego jednego jak jest z przejazdem, żeby była jasność... Zresztą chyba na większości rajdów tak jest, że lina i pilot traktowane są jako część załogi.
- Miskiller - zgadza się, ten kołek z taśmą wyszedł przy pomocy liny, później go włożyłeś na swoje miejsce - stałem metr od niego, wszyscy widzieli, interpretacja sędziów tego zdarzenia i wcześniejszej kary pewnie była jak wyżej
- dopuszczenie do startu zawodników układających trasy budzi kontrowersje jak zawsze i wszędzie, osobiście nie popieram tego, ale o szachrajstwach w sędziowaniu chyba nie może być mowy, bo załoga z I miejsca karę też dostała, jak zasłużyła (położony słupek), a resztę przejazdów oba samochody miały czystych - więc sprawa sędziowania na czyjąś korzyść raczej tutaj odpada (podrzuć przy okazji punkt regulaminu gdzie jest napisane, że załogi ustawiające trase nie mogą startować - bo nie mogłem znaleźć, a ciekawość jest)
- Daniel jest na stronie klubowej, z tego co słyszałem to inni członkowie mówili, że należy do klubu, a tu się okazuje, że nie... ?
- grochówka jak wcześniej ktoś napisał - dramatyczna... dobrze, że na drugi dzień można było wziąć bigos, był troche lepszy :-?
- co do samej imprezy to trasy techniczne, dobrze, że nie było lagrów po 50m do przeciagania się, bo to bez sensu, tylko więcej technicznej jazdy, choć i tak wyścig wyciągarek był - trza robić mechanika do suzy, nie ma wyjścia :wink:
- próby dobrze oznaczone i dużo sędziów, przerażali tylko motocykliści i quadowcy - jeden z quadów (choć ktoś tam mówił, że to ponoć nie zawodnik) wjechał na trasę extremy gdzie na stromej ścianie wisiał samochód na wyciagarce, a on sobie upalał na dole w błocie w najlepsze - bezmyślność nie zna granic !!
- Miskiller ma rację, gdyby nie ich jedna kara, nie mielibyśmy 3 miejsca, bo pierwszego dnia wyprzedziliśmy semaka tylko o 20 sekund - i na koniec dla jaj - hehehe, nie damy sie semakowi :lol:

pozdrowionka dla wszystkich zawodników!!
Szalony Iwan EVO (kto by zliczył!)
;)

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt lip 01, 2008 12:07 pm

GUTMAN pisze: Przed wjazdem na odcinki w sobotę i niedzielę sędziowie uprzedzali (dopytywałem się o to specjalnie), że każde strącenie taśmy/kołka przez linę/auto/pilota jest karane, więc trza było uważać specjalnie na to - nie było to sprecyzowane w regulaminie i tutaj decyzja sędziów była wiążąca, więc pytaliśmy każdego jednego jak jest z przejazdem, żeby była jasność... Zresztą chyba na większości rajdów tak jest, że lina i pilot traktowane są jako część załogi.
na kazdym rajdzie bylo tz. spotkanie organizacyjne przed rajdem gdzie informowano zawodnikow o roznych dziwnych rzeczach, tutaj niestety nikt mnie ani Daniela nie poinformowal, ze dotykanie tasm grozi kara... normalnie na innych rajdach, zlotach itd... norma jest, ze tasma ogranicza pole manewru auta a nie liny z auta lub pilota... uznawane sa tylko takie zerwania tasm gdzie auto znajdzie sie poza tasmami... ale w zakliczynie nie zerwalem zadnej tasmy... NIE ZERWALEM ! Gdyby mnie ktos poinformowal ustnie lub napisal to w regulaminie nie dotykal bym zadnej tasmy, choc to byloby dla mnie dziwne... pierwszy raz sie z taka zasada spotykam...

- Miskiller - zgadza się, ten kołek z taśmą wyszedł przy pomocy liny, później go włożyłeś na swoje miejsce - stałem metr od niego, wszyscy widzieli...
ciesze sie, ze zgadzasz sie zemna...

- dopuszczenie do startu zawodników układających trasy budzi kontrowersje jak zawsze i wszędzie, osobiście nie popieram tego, ale o szachrajstwach w sędziowaniu chyba nie może być mowy, bo załoga z I miejsca karę też dostała, jak zasłużyła (położony słupek), a resztę przejazdów oba samochody miały czystych - więc sprawa sędziowania na czyjąś korzyść raczej tutaj odpada (podrzuć przy okazji punkt regulaminu gdzie jest napisane, że załogi ustawiające trase nie mogą startować - bo nie mogłem znaleźć, a ciekawość jest)
Jazda na trasie OS przez Zlotem (oraz do czasu oficjalnego zakończenia Zlotu) - wykluczenie ze zlotu.
- Daniel jest na stronie klubowej, z tego co słyszałem to inni członkowie mówili, że należy do klubu, a tu się okazuje, że nie... ?
Ja wiem, ze Daniel zrezygnowal z czllonkowstwa klubu z paru powodow nieistotnych w tej sprawie

Awatar użytkownika
kamill00
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kamill00 » wt lip 01, 2008 12:12 pm

nie poinformował Was nikt bo sie jak zwykle spóźniliście po tzw NOCNYCH MANEWRACH :D

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt lip 01, 2008 1:09 pm

kamill00 pisze:nie poinformował Was nikt bo sie jak zwykle spóźniliście po tzw NOCNYCH MANEWRACH :D
yhy... boli cie to ? ja lubie sie bawic i nie powinno cie to interesowac z kim, jak i dlaczego tak dlugo...

a co do spoznienia to chyba nie tylko my, ale to bylo w niedziele... wiec w sobote obowiazywal inny regulamin ?

Awatar użytkownika
kamill00
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kamill00 » wt lip 01, 2008 1:14 pm

Michał ale Ty pieprzysz. Nie napisałem tego złośliwie i nic mnie nie boli. Spotkamy sie jeszcze na nie jednym rajdzie i przez te Twoje wywody zawsze będzie krzywus. Zależy Ci na tym???

Awatar użytkownika
ROBOSPACK
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ROBOSPACK » wt lip 01, 2008 1:24 pm

Skoro Daniel zrezygnował z członkostwa w Klubie, to dlaczego po niedzielnym odcinku zapłacił w końcu składkę??
Tak jak Kamil napisał, nikt nikomu nie będzie dawał specjalnych zaproszeń na odprawy(czy jakkolwiek miałoby się to nazywać). To zawodnikom powinno zależeć na punktualności(skoro tak BARDZO zależy na wynikach;). A Ty Michał już sobie odpuść to towarzystwo wzajemnej adoracjii, bo ubliżasz wielu członkom KLUBU. Pozdrawiam Wszystkich!!
Jak mi się coś przypomni, to jeszcze się odezwę.

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt lip 01, 2008 2:41 pm

ROBOSPACK pisze:Skoro Daniel zrezygnował z członkostwa w Klubie, to dlaczego po niedzielnym odcinku zapłacił w końcu składkę??
nawiedzony ci tak powiedzial ? bo prawda jest taka, ze braklo sedzia extremalnego odcinka na piwo... i Daniel pozyczyl 100 zl nawiedzonemu... a nie quarwa skladke... chcesz zobaczyc fotki jak "sedziuja" z piwem w rece ? chcesz ? Bo jakos nie robie z tego afery... a jak bys sie czul widzac jak czlowiek odpowiedzialny za twoje bezpieczenstwo na odcinku saczy browara... moze juz niejednego... a to przeciez kolega z twojego klubu.

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt lip 01, 2008 3:51 pm

ROBOSPACK pisze: To zawodnikom powinno zależeć na punktualności(skoro tak BARDZO zależy na wynikach;).
nie zalezy mi na wyniku z takiej popierdolki jak zakliczyn... nielubie poprostu jak ktos mnie oszukuje...

a w niedziele wolalem szpokojnie zjesc sobie sniadanie niz czekac na start jak w sobote...

jak organizator powaznie podchodzi do tematu to jak napisane jest start o 12:42 to start jest o 12:42... i nie tylko ja spoznilem sie bo bylem 3-ci na 8 zalog .... losowanie startu bylo tylko dla 4 obecnych osob i wylosowalem 4 ale gdybym wylosowal 1 to bylem gotowy na start... to gdzie to spoznienie ? byli tacy co przyjechali po losowaniu i nikt z tego problemu nie robil...

fiejas

Podsumowanie

Post autor: fiejas » wt lip 01, 2008 3:59 pm

Drodzy Panowie i Panie (bo i takie uczestniczyły w Pikniku)
Bardzo mnie cieszą Wasze wypowiedzi. Mimo, ze niektóre nie należą do pochlebnych.
Grochówka - rzeczywiście nie należała do najlepszych, choć jadłem ją późnym wieczorem i była zjadliwa. Na przyszłość możliwe, ze kto inny będzie przygotowywał posiłki.
Wytyczanie tras - Sędziowie z Mielca sa bardzo pomocni przy Pikniku. I to tylko dzięki ich pomocy te trasy są wytyczane.
Pamiętajcie, ze to jest PIKNIK.
Było kilka niedociągnięć ale dzięki Waszym opiniom te niedociągnięcia będą niwelowane.
Widzę jednak, ze tylko klasa Extream się wypowiada, a co z resztą?

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt lip 01, 2008 4:01 pm

kamill00 pisze: Zależy Ci na tym???
nie, ale jak znam zycie to pierwszy przylecisz jak kompresor od arba ani dychnie z rana.... :D

do ciebie akurat nic niemam... ale nie wystartowal bym w rywalizacji wczesniej bedac przy ukladaniu odcinka i majac mozliwosc go przejechac... bo niedzielny zrobilismy w 14 min a gdybym jechal jeszcze raz zrobie go w 10...

Awatar użytkownika
aduko

Post autor: aduko » wt lip 01, 2008 4:27 pm

No piknik w sumie udany, małe zastrzeżenia do obstawienia trasy odcinków, dokładnie na odcinku nr. III, ktoś nam rozciągnął taśmę w poprzek trasy, przez co trochę odhamowaliśmy i straciliśmy parę sekund, co mogło się przełożyć na oczko wyżej w klasyfikacji.

Co do kolejek, jak ktoś jedzie do Zakliczyna to już powinien wiedzieć, że Zakliczyn bez stania to nie Zakliczyn :)23

Co do grochówki się nie wypowiadam bo nie jadłem, ale za to bigosik pyszny :lol:

No i to oczekiwanie na rozdanie nagród! Jak pisze planowo 15:30 to na litość Boską! Starajcie się! 1,5h to dużo czekania!

Pozdrowienia od załogi 113 i do zobaczenia na I Platinum Rally.
CHARIOT Rally Team 4x4

Awatar użytkownika
nawiedzony
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nawiedzony » wt lip 01, 2008 4:51 pm

Każdy dorosły człowiek powinien być odpowiedzialny za to co pisze i mówi i dlatego w odpowiedzi na twój Michał zarzut dotyczący braku kasy na piwo zmuszony jestem stwierdzić iż chyba z braku argumentów coś ci się pomieszało i tak naprawdę toDaniel uiścił składkę klubową w wysokości 100 zł i nie oponował co do konieczności jej zapłaty , ponieważ to jest obowiązek jego jako członka klubu ją zapłacić a mój jako skarbnika ją pobrać.A co do picia piwa na odcinku w czasie sędziowania to chyba mylisz osoby bo " nawiedzony " czyli Ja to ten co puszczał i łapał zawodników na mecie.
Więc jeśli zechcesz wyświadczyć mi łaskę to sprostuj tego feralnego posta
bo to tak trochę "sądem z powództwa cywilnego śmierdzi!!!!!"
nawiedzony

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » wt lip 01, 2008 5:17 pm

nawiedzony pisze:Każdy dorosły człowiek....Więc jeśli zechcesz wyświadczyć mi łaskę to sprostuj tego feralnego posta
bo to tak trochę "sądem z powództwa cywilnego śmierdzi!!!!!"
Niestety tego zrobic nie moge... jestem dorosly i wiem co pisze i mowie. jak chcesz isc do sadu to idz. A co do uiszczenia skladki w niedziele po odcinku to podeszlismy z Danielem do ciebie razem abys zobaczyl ze na filmie nie zerwalismy tasmy, niechciales ogladac filmu ale poprosiles Daniela na prywatna rozmowe... ktora cala slyszalem bo daniel mial na szyji interkom, wiec slyszalem o czym rozmawialiscie... na kolekcji fotek sedziow z odcinka tez jestes... a i dokladnie wiem, ze nawiedzony to ty...

Zablokowany

Wróć do „Turystyczno-sportowe”