II Edycja Seria4x4
Moderator: Pasza
Re: II Edycja Seria4x4
przecież nikt do nikogo pretensji nie ma tak ze nie wiem o co chodzi , z tego co komandir mówił to bedzie niezła ścigaczka , a toważysko bedzie tak jak pisze aduko w zakliczynie na pikniku ,
Regulamin wg Szczepana powinien byc gotowy na początku lutego, napewno bedą w nim zmiany po podpowiedziach zawodników . Plany na ten rok to jak najwięcej jazdy około 100 km odcinki bedą szybkie i techniczne.
KDK MOTOSPORT
I jeszcze jedno piszcie jakie zmiany wprowadzilibyscie w regulaminie z 2009r
KDK MOTOSPORT
Ja bym był np. za tym, żeby wprowadzić zapis, że OS liczony jest do wyników, jeżeli ukończy go 60% zawodników, nie tak jak kiedyś w Zakliczynie gdzie ponad połowa zawodników utknęła w wielkie dziurze którą rozjeździli inni, (kto był ten wie).komandor pisze:I jeszcze jedno piszcie jakie zmiany wprowadzilibyscie w regulaminie z 2009r
Jeżeli trasa OS zmieni się w trakcie zawodów, to załogi które jechały po wcześniejszej wersji, to załoga będzie miała do wyboru, czy powtórzyć OS, albo będzie podwojony najlepszy z czasów następnych przejazdów., nie tak jak na rundzie w Rytrze gdy fiejas przestawił bramki.
Gdy pomiar czasu próby jest błędny z przyczyn błędu sędziego, tak samo jak w przypadku zmiany trasy
Załoga która podczas OS stanie w miejscu, musi bezwzględnie usunąć auto z trasy odcinka, nieważne gdzie, żeby nie blokować przejazdu, tak jak było w Nowym Sącz, gdy ktoś kogoś holował po trasie gdy inni startowali. Za takie utrudnienie definitywnie DSQ.
Generalka w klasach liczona systemem punktowym, tak jak kiedyś GrandPrix Małopolski.
To takie moje spostrzeżenia póki co

CHARIOT Rally Team 4x4
Ej no bez przesady. Duzo ścigania wcale nie koliduje z miłą koleżeńską atmosferąanatol pisze:przecież nikt do nikogo pretensji nie ma tak ze nie wiem o co chodzi , z tego co komandir mówił to bedzie niezła ścigaczka , a toważysko bedzie tak jak pisze aduko w zakliczynie na pikniku ,

Nie koliduje ,ale.....fiejas pisze:Ej no bez przesady. Duzo ścigania wcale nie koliduje z miłą koleżeńską atmosferąanatol pisze:przecież nikt do nikogo pretensji nie ma tak ze nie wiem o co chodzi , z tego co komandir mówił to bedzie niezła ścigaczka , a toważysko bedzie tak jak pisze aduko w zakliczynie na pikniku ,

Popieram wsio co wyskrobał andrzejaduko pisze:Ja bym był np. za tym, żeby wprowadzić zapis, że OS liczony jest do wyników, jeżeli ukończy go 60% zawodników, nie tak jak kiedyś w Zakliczynie gdzie ponad połowa zawodników utknęła w wielkie dziurze którą rozjeździli inni, (kto był ten wie).komandor pisze:I jeszcze jedno piszcie jakie zmiany wprowadzilibyscie w regulaminie z 2009r
Jeżeli trasa OS zmieni się w trakcie zawodów, to załogi które jechały po wcześniejszej wersji, to załoga będzie miała do wyboru, czy powtórzyć OS, albo będzie podwojony najlepszy z czasów następnych przejazdów., nie tak jak na rundzie w Rytrze gdy fiejas przestawił bramki.
Gdy pomiar czasu próby jest błędny z przyczyn błędu sędziego, tak samo jak w przypadku zmiany trasy
Załoga która podczas OS stanie w miejscu, musi bezwzględnie usunąć auto z trasy odcinka, nieważne gdzie, żeby nie blokować przejazdu, tak jak było w Nowym Sącz, gdy ktoś kogoś holował po trasie gdy inni startowali. Za takie utrudnienie definitywnie DSQ.
Generalka w klasach liczona systemem punktowym, tak jak kiedyś GrandPrix Małopolski.
To takie moje spostrzeżenia póki cocoś się pewnie jeszcze wymyśli
Kto był na zeszłej Serii w zakliczynie pewnie doskonale pamięta OS w Stróżach.
aduko przejechaliście po słupku i chyba nie dostaliście punktów karnych prawda?
Załogi które jechały przed wami jakoś się nie żaliły z tego powodu.
Panowie przecież chyba o to w tym chodzi żeby jednak jakiś poziom trudności był.
To jest off-road a nie jakaś zabawa w której się prowadzi zawodników za rączkę.
Ścigamy się po bezdrożach w końcu.....
Panowie przecież chyba o to w tym chodzi żeby jednak jakiś poziom trudności był.
To nie ta dziura i nie ta edycji, nie przejechaliśmy przez słupek ale zaraz przy krawędzi. Miałem na myśli dziurę dwa lata temu na torze gdzie w tamtym roku nie było trasy.Marcin4x4 pisze:Kto był na zeszłej Serii w zakliczynie pewnie doskonale pamięta OS w Stróżach.
Jedyne słupki które rozjeżdżaliśmy, to te które nie były oznaczone flagami.
Dokładnie mówiąc ta dziura: http://www.youtube.com/watch?v=4_ykLvtaTTI
CHARIOT Rally Team 4x4
tak wiem że o ten chodzi 
Z tym że był przejezdny, a rozkopały go załogi z klasy sport.
Wszystko jest pięknie ładnie na filmie jak to pan Żyła mówi do załogi Vipera: "skop tak żeby nikt nie przejechał".
Trasa była ok tylko że za takie zachowanie powinno się wykluczyć danego zawodnika z dalszego udziału w rajdzie.

Wszystko jest pięknie ładnie na filmie jak to pan Żyła mówi do załogi Vipera: "skop tak żeby nikt nie przejechał".
Trasa była ok tylko że za takie zachowanie powinno się wykluczyć danego zawodnika z dalszego udziału w rajdzie.
Z klasy super sport (gości), a że jechali pierwsi...Marcin4x4 pisze:tak wiem że o ten chodzi
CHARIOT Rally Team 4x4
chodziło głównie o to że z reguły 70 konne suzuki dokopywały 200-300 konnym potworom a to miała być taka mała zemsta .
Czerwona świnia będzie w tym roku sponsorem?
ktoś to kiedykolwiek widział/pił?

CHARIOT Rally Team 4x4
pewnie krzyiek pije red pig .
Red pik jest owiany tajemnicą ,a odnosnie tej nieszczesnej dziury to nie powinno jej być , był to błąd mój jako organizatora , odcinki maja byc przejezdne a jeżeli mają występować takie miejsca to jako próba przejazdu np za odzielną nagrodę.
KDK MOTOSPORT
Tak będą os , jak najwięcej jazdy dlatego Zakliczyn nie wchodzi w cykl seria 4x4 i jest organizowany jako X piknik.
Seria to rajdy które muszą mieć około 100 km
Seria to rajdy które muszą mieć około 100 km
KDK MOTOSPORT
w takim razie ponawiam zeszłoroczne apele o mety lotne , do tego fotokomórki , start wg. zegara a nie stopera
anatol pisze:w takim razie ponawiam zeszłoroczne apele o mety lotne , do tego fotokomórki , start wg. zegara a nie stopera
Również się podpisuje pod tym ręcami i nogami

CHARIOT Rally Team 4x4
recami i nogmiaduko pisze: Również się podpisuje pod tym ręcami i nogami[...]

we who are not as others
No i gdzie ten regulamin? Chcecie zrobić porządna imprezę to róbcie wszystko porządnie 

CHARIOT Rally Team 4x4
Regulamin jest na starej stronie , musimy jeszcze w nim zmienić system punktacji. 

KDK MOTOSPORT
komandor pisze:Regulamin jest na starej stronie , musimy jeszcze w nim zmienić system punktacji.
No to dupa, po zawodach: według nowego regulaminu komandora ze strony:
Zgłoszenia będą przyjmowane pocztą elektroniczną i faxem do dnia 18.09.2009 roku

CHARIOT Rally Team 4x4
Panowie nie czepiajcie się szczegułów chodziło mi tylko o punktacje , kary itp otych terminach w regulaminie to ja wiem . Obecnie tworzy się nowa strona na której pojawi sie regulamin z właściwymi terminami imprez , tak naprawdę czekamy na rózne propzycje z Waszej strony odnośnie regulaminu. obecnie skupilismy się na załatwianiu terenów oraz jak najwartościowszych nagród dla uczestników, nie będe opwiadał szczegółow ale to naprawde duzo roboty.
KDK MOTOSPORT