Sam zacząłem jeździć samochodem terenowym jak miałem 13 lat, na pierwszym rajdzie zlocie byłem jak miałem 17 (bo wtedy tak mogłem zrobić prawo jazdy) i też się wtedy czułem jak mistrz nad mistrzami - myślałem sobie "dajcie mi trochę lepszy samochód a objadę wszystkich" - taki ma prawa ten wiek i tyle!
@samurai99 - niestety musisz zaczekać na oficjalne ściganie się w rajdach - bo w off-rodzie u nas nie ma takiej formuły jak np w gokartach - imprez które odbywały by się na zamkniętych torach, obiektach dla określonych grup wiekowych. Większość rajdów nawet na poligonach wykorzystuje drogi publiczne jako drogi dojazdowe - także zawsze, nawet na rajdach amatorskich wymagane jest prawko.
Tak więc zostaje Ci poligon. Chyba tez jest jakiś przepis, że do jakiejś wagi (600kg czy jakoś tak - dokładnie nie pamietam) można mieć prawo jazdy od 16-ki - tylko nie wiem czy uda Ci się aż tak odchudzić samuraja

Albo znajdź taki mały lokalny rajd, zapisz się tam z ojcem, a na samym rajdzie niech ojciec Ci posadzi za kółkiem, będzie robił za pilota i weźmie odpowiedzialność jakby coś się stało i tyle. Nic lepszego na razie nie wymyślisz.