Puchar Śląska w trialu - ed. 2010

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Greguaz

Kontaktowanie:

Re: Puchar Śląska w trialu - ed. 2010

Post autor: Greguaz » pt lip 30, 2010 10:45 am

kubaGT pisze:
Greguaz pisze:Korzystając z przerwy w małej wymianie zdań wklejam linka do zdjęć z Wisły i Ostravy
http://www.klan4x4.strefa.pl/TRIAL%20II ... index.html
Zdjęcia robił Dragunov.
Pozdrawiam. :D :D :D
nie bangla
Bangla bangla tylko nie pod Explorerem (nie wiem dlaczego :( )
Uaz 486B R.I.P.
Niva 1,6 86r. dalej śmiga
http://www.anakonda4x4.cba.pl

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » pt lip 30, 2010 10:46 am

bo to zakazana przeglądarka :)21
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

Awatar użytkownika
Greguaz

Kontaktowanie:

Post autor: Greguaz » pt lip 30, 2010 10:55 am

Dragunov pisze:bo to zakazana przeglądarka :)21
Własnie miałem to samo napisać. :D
Uaz 486B R.I.P.
Niva 1,6 86r. dalej śmiga
http://www.anakonda4x4.cba.pl

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » pt lip 30, 2010 6:07 pm

Greguaz pisze:Korzystając z przerwy w małej wymianie zdań wklejam linka do zdjęć z Wisły i Ostravy
Zdjęcia robił Dragunov.
Pozdrawiam. :D :D :D
Dużo fajnych naszych zdjec ;) Nie rozumiem tylko jednego - zdjecia sa robione przez Dragunova , a jak go prosilem zeby mi zdjecia przeslal to tych akurat nie dostalem ;)
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » pt lip 30, 2010 6:13 pm

posłałem.. tylko te z Wisły nie..

płytki będą na Ostravie
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

Awatar użytkownika
romski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: romski » wt sie 03, 2010 1:01 pm

Zun, AdAm, w regulaminie nigdzie nie jest napisane, że to my mamy dopuszczać auta do ruchu, natomiast jest napisane, że takowe dopuszczenie powinno być wbite w dowód rejestracyjny przez stosowny organ. Więc skoro go nie masz, a inni mają, to.... I nie mi oceniać czy pieczątka w dowodzie jest postawiona słusznie czy nie i kto ją jakim prawem postawił... Ma być i tyle -tak ja rozumiem ten zapis. O mnie to możesz sobie nawet z ziemniaka pieczątkę zrobić i wbić w dowód, a wtedy nikt się do tego nie doczepi :-) Może nasze auta oglądałeś a może nie, ale dowodu nie widziałeś i nie wiesz kto, gdzie i jak robił przegląd, oraz na co mamy a na co nie homologację :wink: Przyczepili się do Twojego LPG i braku pieczątki w dowodzie, więc w myśl regulaminu mają rację i tyle.
U nas BT było do d.... , ale w przyszłości będzie z prawdziwego zdarzenia, żeby nikt potem nie mógł zarzucić że ktoś tam był niesłusznie trzeci czy czwarty bo to on powinien być trzeci a nie 27 :D No i kosze będą :)21
Zun, a ja się nie obrażam na Ciebie, bo niby czemu 8) Masz z niektórymi swoje piekiełko i tyle a ja jako organizator staram się być bezstronny. M.in dlatego nie wygrałem :)21 hehe żarcik taki :wink:

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » wt sie 03, 2010 4:57 pm

Ale skoro nie to bie oceniać czy przegląd w samochodzie został wykonany prawnie czy nie i nie masz mocy prawnej do stwierdzenia czy wpisy w dowodzie rejestracyjnym są zgodne z prawdą czy nie to tym bardziej rozmowa o LPG jest bezpodstawna. Pozatym kto wąchał nasz gaz ? A skąd wiesz czy tam był LPG ? A może to był czysty propan :)21 To należałoby potraktować jako prostą przeróbkę układu paliwowego mającą na celu oczywiście wzrost mocy - w przypadku propanu wcale nie małą ;) Zresztą przeróbka bardzo często stosowana w amerykańskich zawodach w RockCrawlingu ;)
Świszcząca Suka Stage I

AdAm

Post autor: AdAm » wt sie 03, 2010 8:45 pm

Niestety, ale Zun ma w tym przypadku rację. Może stwierdzić że butle sobie założył aby sobie ciepłej herbaty na gazie zagotować a skoro nikt nie jest tam kompetentny do oceniania stanu technicznego pojazdu (a dokładniej jego dopuszczenia do ruchu drogowego) to można mu naskoczyć. Nie czarujmy się - ważne badania techniczne są na imprezach terenowych tylko i wyłącznie dupochronem organizatora w przypadku, gdy ktoś śmietnikiem naprędce w szopie poskładanym, komuś lub sobie poważną krzywdę zrobi. Tylko że o ile dobrze pamiętam to w tej klasie najbardziej zmotanych śmietników samochód nie musi mieć przeglądu, więc akurat w tej formule OFF-ROADu te badania techniczne są raczej niepotrzebne i może wystarczyły by jakieś oświadczenia zawodników itp.

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » wt sie 03, 2010 9:35 pm

AdAm pisze:skoro nikt nie jest tam kompetentny do oceniania stanu technicznego pojazdu (a dokładniej jego dopuszczenia do ruchu drogowego) to można mu naskoczyć. Nie czarujmy się - ważne badania techniczne są na imprezach terenowych tylko i wyłącznie dupochronem organizatora w przypadku, gdy ktoś śmietnikiem naprędce w szopie poskładanym, komuś lub sobie poważną krzywdę zrobi. Tylko że o ile dobrze pamiętam to w tej klasie najbardziej zmotanych śmietników samochód nie musi mieć przeglądu, więc akurat w tej formule OFF-ROADu te badania techniczne są raczej niepotrzebne i może wystarczyły by jakieś oświadczenia zawodników itp.

I tu dotknąłeś sedna sprawy, a mianowicie jak daleko jest w stanie zaryzykować organizator? Bo dobrze jest jak jest dobrze ale jak coś się komuś stanie to wtedy poszkodowani zapominają, że bawią się na własną odpowiedzialność i nie wiadomo czy ktoś kogoś nie będzie skarżył o odszkodowanie. I nie mówcie mi, że "skąd", "przecież wszyscy wiemy o co chodzi". na szczęście jeszcze nic nikomu poważnego się nie stało ale znam co najmniej kilka przypadków zawodników psioczących na organizatorów, że to ich wina że sobie auto poobijali bo za trudne bramki poustawiali. I mimo to, że się zawsze powtarza na odprawie, że każdy ma swój rozum i jeśli stwierdzisz, że pokonanie bramki naraża ciebie lub twój samochód na niebezpieczeństwo to nie jedź, ale w ferworze walki wszyscy o tym zapominają dopiero jak ochłoną to jest płacz "po kiego grzyba tam jechałem?". To gdzie jest gwarancja, że organizator nie beknie jak ktoś sobie kulasy połamie. I tu dochodzimy do sedna jednej z ważniejszych różnic pomiędzy klasą "S" i "M".
Jeżeli ingerencja w budowę samochody posunie się za daleko to badania techniczne za flaszkę można sobie w d...e wsadzić i równocześnie ubezpieczenie OC AC i NW też bo jest ono wykupione na konkretny model samochodu, a nie to coś pospawane z rurek. Jeśli będzie dochodzenie bo (odpukać w niemalowane) są ofiary to jestem ciekaw jak długa będzie lista oskarżonych.
Natomiast jeśli ktoś zrobi sobie krzywdę zmotą nie zarejestrowaną ale z ubezpieczeniem dla niej na takie zawody to chyba sytuacja będzie nieco inna.
Dlatego nie pieprzcie mi, że nic do tego organizatorowi kto i jaki przegląd ma.
Organizator ponosi odpowiedzialność i on i tylko on podejmuje decyzję kogo i na jakich zasadach dopuścić do udziału w imprezie i obojętne co jest napisane w regulaminie. Jeśli na BT osoba lub pojazd się nie spodoba to nie dopuszcza się i wcale nie trzeba się tłumaczyć, że wyglądasz na naćpanego albo twoje auto stwarza zagrożenie. Co może jeszcze narkotesty i stacje diagnostyczną na BT trzeba ściągnąć żeby udowodnić komuś coś.
Regulamin jak sama nazwa wskazuje jest ramowy
Samurai - seria :wink: - na serio :)25

Pacierza i piwa nie odmawiam!

AdAm

Post autor: AdAm » wt sie 03, 2010 10:26 pm

To może warto się zastanowić co jest dla orga. najważniejsze. Ubezpieczenie samochodu (czyt. dupochron) czy skonstruowanie odpowiednich warunków techniczych jakie ma spełniać samochód aby wyrównać konkurencję w danej klasie, bo każdy z tych postulatów da się spełnić ale nie tekstami "nie wpuszczę Cię bo tak mi się podoba" tylko przejżystymi zapisami w regulaminie.
oblesnik pisze: Organizator ponosi odpowiedzialność i on i tylko on podejmuje decyzję kogo i na jakich zasadach dopuścić do udziału w imprezie i obojętne co jest napisane w regulaminie. Jeśli na BT osoba lub pojazd się nie spodoba to nie dopuszcza się i wcale nie trzeba się tłumaczyć, że wyglądasz na naćpanego albo twoje auto stwarza zagrożenie.
Aleś poleciał.... Jeśli takie byłoby podejście organizatorów do sportu (wszelakiego) to wiesz... ten co ma więcej pieniędzy/kontaktów itp. zawsze by wygrywał a reszta miałaby kompletnie w d..pie startowanie gdziekolwiek. Zrobiłoby się normalne "kolesiostwo" i sytuacje kiedy na jednej rundzie kogoś wpuszczą a na drugiej będą inni ludzie na BT i ten sam samochód odwalą bo takie będą mieli widzimisie.
Poczytaj regulamin np. z Dakaru i zastanów się dlaczego jest tak rozbudowany.

ps
Zastanawiam się po co tu stukam w te klawisze bo ani w trialach nie startuje, ani nie zamierzam, ale może to pozwala mi spojrzeć z boku na ten problem bo nie stoję po żadnej ze stron a widzę że niektóre osoby mają typową cechę "nie, bo nie i h.j" :)21 I nie piszę tu o nikim konkretnie, więc bez obrazy i oburzenia wielkiego proszę :D

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » śr sie 04, 2010 5:59 pm

AdAm pisze:skonstruowanie odpowiednich warunków techniczych jakie ma spełniać samochód aby wyrównać konkurencję w danej klasie
Oczywiście, że precyzyjne opisanie warunków technicznych i tu bijemy się w piersi nasza wina, że jest nieprecyzyjnie nawet bardzo. Właściwie to błąd zasadniczy polega na tym, że w warunkach jest napisane czego nie wolno i żeby wyeliminować wszystkie możliwości to 100 stron byłoby mało i np w klasie "O" czyli aut seryjnych wynika, że można złożyć na koła łańcuchy jakie się używa do zrywania drewna w górach bo to nie jest zabronione, można zamontować śmigło od helikoptera bo to nie jest zabronione, można dodatkowe silniki odrzutowe przy pomocy których będziesz się unosił w powietrzu bo to nie jest zabronione itd itp, a powinno być jak w regulaminie Eurotrialu napisane co wolno w samochodzie zmienić.
AdAm pisze: Aleś poleciał.... Jeśli takie byłoby podejście organizatorów do sportu (wszelakiego)sytuacje kiedy na jednej rundzie kogoś wpuszczą a na drugiej będą inni ludzie na BT i ten sam samochód odwalą bo takie będą mieli widzimisie
Problem leży w tym, że trial przynajmniej w Jaworznie organizuje kilka osób, które poświęca swój czas i pieniądze całkowicie bezinteresownie. Założeniem było to żeby zorganizować imprezę na której będzie można się spotkać i pobawić tak jak to dzieje się gdy kilku kolegów spotka się poupalać. Ale gdy pojawiły się punkty i nagrody to pojawiły się problemy.
Trial jest organizowany przez Ostrawę Jaworzno i Wisłę i nie możesz zmusić do tego Chłopaków z Wisły aby nadstawili dupy i dopuścili samochód bez hamulców do trialu w Wiśle bo w Ostrawie dopuścili. Problem leży w tym, że niektórzy z zawodników przeginają z interpretacją regulaminu.
AdAm pisze: widzę że niektóre osoby mają typową cechę "nie, bo nie i h.j"
Jeśli stanąłbyś na BT w Jaworznie, które trwa dla 50 aut 3 godziny i tak jest robione po łebkach bo cała procedura z papierkami kupę czasu zajmuje to zrozumiałbyś, że organizator nie ma czasu na cackanie się i dyskusje. Więc jeśli przyjechałeś pobawić się w naszej piaskownicy to stosuj się do reguł pisanych i niepisanych jakie w niej obowiązują, jeśli się nie podobają reguły to poszukaj innej piaskownicy, a nie udowadniaj, że przecież jak zacząłem budować zamek z piasku to nic nie mówiliście, że nie wolno sypać piaskiem po oczach no to mi wolno. Nie wolno wszystkie dzieci grzecznie się bawią i wiedzą, że nie wolno, a ty jeden udowadniasz, że regulamin piaskownicy jest nieprecyzyjny i dalej będzie sypał.

Jeśli kiedyś zorganizujemy imprezę klasy DAKAR to gwarantuje ci, że z twojego wpisowego będzie nas stać wynająć ludzi, którzy napiszą regulamin, który będzie nie do podważenia. Samochód na BT podstawisz tydzień wcześniej zrobimy profi przegląd zaplombujemy kilka rzeczy i samochód odbierzesz sobie z parku w dniu startu. A po całej imprezie jeszcze nam zostanie kasy na nowe Q7 i miesiąc na Seszelach dla każdego organizatora. Wtedy będziesz mógł sobie swoich praw dochodzić nawet w sądzie bo płacisz i wymagasz. Na razie wpisowe to zrzutka na sędziów, wyżerkę, koszulki i opłaty.

AdAm pisze: więc bez obrazy i oburzenia wielkiego proszę :D
Z mojej strony ani obraz ani oburzenia nie ma i mam nadzieję, że z twoje też.

A teraz właśnie robię i zbieram cięgi za friko za prawnika i rzecznika prasowego imprezy i jeszcze ...j wie kogo, a mógłbym czytać to forum i śmiać się z tego jak się inni kłócą.

Awatar użytkownika
romski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: romski » śr sie 04, 2010 6:26 pm

Słuchajcie no kolego Zun, jak masz patent na zgobienie wtrysku podtlenku do silnika z 25kg butli gazowej kuchenki, to proszę ujawnij szczegóły!!!! :)21 A tak naprawdę, to obrażasz troszkę inteligencję moją i całej reszty organizatorów pisząc takie bzdury.... Ja odbieram to jako specyficzne poczucie humoru i się nie obrażam ale nie wiem co sądzą inni :-? Moje zdanie jest następujące: pieczątki w dowodzie brak - nie spełniasz regulaminu S! Proste, i jakiekolwiek tłumaczenie że to nie LPG a nadtlenek dwutlenku wodorotlenku, nie ma znaczenia. Regulaminu nie spełniasz :P
Organizujemy zawodowo imprezy masowe i kwestie zapezpieczeń, ubezpieczeń i wszelkich dupochronów nie są nam obce. Tym razem bazowalismy na schematach opracowanych przez organizatorów poprzednich edycji. Ale możecie mieć pewność, że do nowego regulaminu dorzucimy nasze 3 grosze... W imię dobrej zabawy wszyscy chcą żeby przymykać oko i luźno podchodzić do tematu, natomiast w przypadku wypadku, poszkodowani zwykle nie są skorzy do podobnych zachowań i szukaja winnych. A ci są zawsze jedni: organizatorzy! najlepiej, żeby obie strony poważnie i z wyrozumiałością podchodzili do tematu. I nieważne czy to jest Puchar Śląska , Rajd Polski czy Rain Forest Challenge.... Bawmy się dobrze, bezpiecznie i fair play :)2

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » śr sie 04, 2010 11:10 pm

Gdzie napisałem o wtrysku podtlenku ? Ja tam widzę tylko informacje o propanie - dopowiedziałeś coś sobie i teraz najlepiej od razu napisać , że cię obrażam - dla mnie bomba , coraz lepiej ;)
Co ma fairplay do instalacji gazowej ?
A czemu to oblesniku od kilku postów akcentujesz sprawy związane z bezpieczeństwem ? Domyślam się , że pijesz do mnie , ale nie domyślam się szczegółów . Śmierdzi mi jednak to hipokryzją. Stwarzając regulamin , szczególnie dla klasy M , gdzie mnogość przeróbek jest dozwolona nie jesteś w stanie zapanować nad bezpieczeństwem. Mało tego BT musiałoby być przeprowadzane przez świetnych fachowców , żeby ograniczyć ryzyko wypadku spowodowanego przez źle zaprojektowany pojazd. A i tak nie ograniczysz tego ryzyka do zera. Przykładem są zawody MonsterJam gdzie dwa lata temu doszło do wypadku , w którym zginął tragicznie sześcioletni chłopczyk na widowni - oddalonej kilkadziesiąt metrów od startującego pojazdu. Zgadnij kogo obwiniali. A uwierz mi , że poziom zabezpieczeń w tych zawodach to majstersztyk.
Czepiacie się mnie jak rzep psiego ogona , a dla ludzi stojących z boku jesteście odbierani jako krzykacze coraz skuteczniej psujący charakter imprezy , mi coraz bardziej odechciewa się również jeździć. Zaczęliście mieć takie ciśnienie na wygrywanie jakby to co najmniej były mistrzostwa Europy. Czy ja się kiedykolwiek z którymś z was pokłóciłem ? Przyjeżdżam na imprezę , startuje , daleko mi do wygrywania co jednak nie przeszkadza innym krzyczeć o tym jaki to ze mnie zawodnik nie fairplay , jak to psuje imprezę. Czym psuje ? Tym ze staramy się bawić , że dajemy raz na jakiś czas uciechę dla kibiców ? O co wam ludzie chodzi ? Poprzewracało się wam w głowach ? Oblesniku kreujesz się na reprezentanta organizatorów , ale odbierany jesteś jako godny reprezentant zawodników z niezdrowym ciśnieniem , którzy chcąc dać upust swoim chorym ambicją produkują smród niszcząc imprezę . Odwracacie kota ogonem próbując udowodnić reszcie , że ten smród pochodzi ode mnie - a prawda jest taka , iż jak przestane startować to znajdzie się inny powód aby sobie pokrzyczeć - bo tacy już są i tyle.
Świszcząca Suka Stage I

protetyk

Post autor: protetyk » czw sie 05, 2010 5:47 am

Ty Zun, ale przestań już dupcyć o jakimś psuciu i upadaniu imprezy.
To że w tym temacie paru gości się spiera, nie znaczy że coś z imprezą się dzieje.
Podejrzewam że większość uczestnikóew nawet na forum nie zagląda.

Awatar użytkownika
romski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: romski » czw sie 05, 2010 8:17 am

Zun pisze:Gdzie napisałem o wtrysku podtlenku ? Ja tam widzę tylko informacje o propanie - dopowiedziałeś coś sobie i teraz najlepiej od razu napisać , że cię obrażam - dla mnie bomba , coraz lepiej ;)
...przenośnia taka, równie abstrakcyjna jak Twoje tłumaczenie sprawy LPG w aucie :)21
Zun pisze:Co ma fairplay do instalacji gazowej ?

...ano nic, natomiast brak przeglądu w stosunku do tych, którzy takowy robią i instalacje LPG wbijają w dowód, a potem jeszcze płacą więcej za przegląd na stacji diagnostycznej, już coś z fair play ma no nie?? :wink:
Przecież jesteś kumatym gościem, więc rozumiesz nie?
Ja się nie obrażam, ani Ty mnie nie obrażasz, tylko dyskutujmy w oparciu o racjonalne argumenty a nie opowiadając głupoty i na siłę tłumacząc że 2+2 jest 5,5 !!
Wniosek jest jeden: REGULAMIN TRZEBA DOPRACOWAĆ! ...i tyle. Zgadzasz się? :wink:

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » czw sie 05, 2010 9:13 am

Zgadzam się.
Przydałoby się trochę więcej zdrowego podejścia do sprawy zgadzasz się ?
Przestańcie dupcyć o przeglądach - auta startujące w trialu , które mogą wjechać na stację i wyjechać z podbitym legal przeglądem w dowodzie można policzyć na palcach jednej ręki . Czepiasz się mojego LPG a ja się czepie twoich kółek i zderzaków. Powiesz ze zakladasz to tylko do zawodow i nie poruszasz sie po drogach z tym i na przeglad wjezdzasz autem zgodnym z przepisami - zupelnie jak ja ;) Gadka jest zupelnie bezsensu i jeśli mamy się szanować to wszyscy nawzajem.
Świszcząca Suka Stage I

Awatar użytkownika
marhuda_
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marhuda_ » czw sie 05, 2010 12:25 pm

W innym dziale było ale chyba się nadaje:
JarekK pisze:Dekalog PiS

1. Gdybysmy przyjeli zalozenia czysto moralne, to bysmy nigdy niczego nie mieli.
2. My stoimy tu gdzie kiedys, a oni tam gdzie stalo ZOMO.
3. Nasza jest Polska tylko! Tylko my – Polacy! Jest tylko jedna racja! I ja! My ja mamy!
4. Nasza jest tylko racja i to swieta racja. Bo nawet jak jest twoja, to nasza jest mojsza niz twojsza. Ze wlasnie nasza racja jest racja najmojsza!
5. I zadne krzyki i placze nas nie przekonaja, ze biale jest biale, a czarne jest czarne.
6. Jesli fakty przecza tezie, to tym gorzej dla faktow.
7. Dajcie mi czlowieka, a paragraf sie znajdzie.
8. Klamstwo powtorzone sto razy staje sie prawda.
9. Ciemny narod wszystko kupi.
10. Spieprzaj dziadu!
Jeżeli coś może się zepsuć-zepsuje się na pewno-prawda ale
Always look on the bright side of life

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » czw sie 05, 2010 12:46 pm

Zun pisze: dla ludzi stojących z boku jesteście odbierani jako krzykacze coraz skuteczniej psujący charakter imprezy , jaki to ze mnie zawodnik nie fairplay , jak to psuje imprezę. Czym psuje ?
No to skoro nie kumasz to ci jak chłopu wytłumaczę:
Po jednej stronie stoisz TY ze swoim samochodem największy krzykacz na forum (ja przynajmniej nie znam większego), a po drugiej kilka lub kilkanaście załóg, które nie są krzykaczami ( w przeciwieństwie do Ciebie i pewnie mnie) i po cichu wyrażają swoje niezadowolenie z Twojego postępowania i jeszcze wielu innych rzeczy ale teraz mówimy o Tobie. Te głosy kierują do organizatorów i tych z ciśnieniem i tych bez ciśnienia i co oni maja zrobić? Tłumaczyć wszystkim po kolei odpuście nie róbcie dymu dajcie ZUN-owi się dobrze bawić, no widzimy, że jest nie fair niech sobie chłopak jeździ, a za plecami lub wprost w oczy słyszeć"ta je pier...e taką imprezę", "Więcej tu nie przyjadę", "Ta ja też mogłem jechać w S" itd ?? ?? ??

No to kto powinien ustąpić?
W interesie organizatorów i całej imprezy jest żeby niezadowolony był jeden zawodnik czy kilkunastu
Zun pisze: Oblesniku kreujesz się na reprezentanta organizatorów , ale odbierany jesteś jako godny reprezentant zawodników z niezdrowym ciśnieniem , którzy chcąc dać upust swoim chorym ambicją produkują smród niszcząc imprezę . Odwracacie kota ogonem próbując udowodnić reszcie , że ten smród pochodzi ode mnie - a prawda jest taka , iż jak przestane startować to znajdzie się inny powód aby sobie pokrzyczeć - bo tacy już są i tyle.
?

Chorych ambicji nie mam i poważnie zastanawiam się nad startem w kolejnych edycjach.

Sytuacja ze smrodem wygląda tak, że ktoś puścił bąka część ludzi udaje że nie śmierdzi, część ma problemy z węchem i faktycznie nie czuje, część siedzi w innym pomieszczeniu i im to wisi, część czuje i rozgląda się kto jest sprawcą, kilkunastu za plecami pokazuje na sprawcę, a sprawca udaje Niemca.

Nikt nie chce żebyś przestał startować. Serdecznie zapraszam Ciebie i innych na kolejne zawody. Każdy ma jakieś wady ale to nie powód do tego żeby kogoś wyautować poza nawias.
Twoje uszczypliwości pod moim adresem przyjąłem. Teraz pakuję walizki i jadę odreagować. Nie mam więcej ochoty wkur...ć się w tym temacie.

Awatar użytkownika
marhuda_
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: marhuda_ » czw sie 05, 2010 1:07 pm

Zun Twoje argumenty opierają na:
1) regulamin tego nie zabrania .....
2) możliwe że jest w niezgodzie z regulaminem ale czepiacie się / to słaby argument ....

zalatuje nudą

Ktoś kiedyś powiedział (dawno temu jak nikt o trialu tu nie słyszał) po twojej wypowiedzi ze uprawiasz ZUNIZM
Teraz wiem na czym polega tylko nie wiem czy to partia czy religia

Teraz fakty:
odbyły się 3 eliminacje - wyniki są oficjalne więc każdy kto chce to wie
maja się odbyć jeszcze 2 eliminacje - więc przed nami jeszcze kupa zabawy, możliwości sprawdzenia (siebie i samochodu)
startuje każdy kto chce ( oczywiści zgodnie z wymogami orga) nic na siłę
skupmy się na koszach
Jeżeli coś może się zepsuć-zepsuje się na pewno-prawda ale
Always look on the bright side of life

Awatar użytkownika
Laska

Post autor: Laska » czw sie 05, 2010 1:07 pm

czy Wam się chopy to nie znudziło? Spotaklibyście się na jakieś ustawce powybijali zęby i byłoby po sprawie :)21 tylko dalibyście znać innym gdzie i kiedy co by widowisko można było pooglądać :)21

Awatar użytkownika
JeepFan

Post autor: JeepFan » czw sie 05, 2010 2:44 pm

Laska pisze:czy Wam się chopy to nie znudziło? Spotaklibyście się na jakieś ustawce powybijali zęby i byłoby po sprawie :)21 tylko dalibyście znać innym gdzie i kiedy co by widowisko można było pooglądać :)21

:)2 :)2 :)2 :)2 :)2

Jedna rozsądna.

Moja propozycja jest taka:
1.Przestańcie już pie......lić.
2.Ten sezon zostanie dokończony tak jak się rozpoczął. Nie zmieniamy regulaminu w trakcie.
3.Na przyszły rok trzeba opracować nowe warunki techniczne dla poszczególnych klas.

Ten wątek poza wzajemnym obrzucaniu sie gównem nic nie wnosi do sprawy.
No moze poza tym że skutecznie może zniechęcić do udziału w Trialu.

pozdrawiam Dziadek Jurek

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » czw sie 05, 2010 3:46 pm

oblesnik pisze:
Zun pisze: dla ludzi stojących z boku jesteście odbierani jako krzykacze coraz skuteczniej psujący charakter imprezy , jaki to ze mnie zawodnik nie fairplay , jak to psuje imprezę. Czym psuje ?
No to skoro nie kumasz to ci jak chłopu wytłumaczę:
Po jednej stronie stoisz TY ze swoim samochodem największy krzykacz na forum (ja przynajmniej nie znam większego), a po drugiej kilka lub kilkanaście załóg, które nie są krzykaczami ( w przeciwieństwie do Ciebie i pewnie mnie) i po cichu wyrażają swoje niezadowolenie z Twojego postępowania i jeszcze wielu innych rzeczy ale teraz mówimy o Tobie. Te głosy kierują do organizatorów i tych z ciśnieniem i tych bez ciśnienia i co oni maja zrobić? Tłumaczyć wszystkim po kolei odpuście nie róbcie dymu dajcie ZUN-owi się dobrze bawić, no widzimy, że jest nie fair niech sobie chłopak jeździ, a za plecami lub wprost w oczy słyszeć"ta je pier...e taką imprezę", "Więcej tu nie przyjadę", "Ta ja też mogłem jechać w S" itd ?? ?? ??

No to kto powinien ustąpić?
W interesie organizatorów i całej imprezy jest żeby niezadowolony był jeden zawodnik czy kilkunastu
Skoro jest tak jak mówisz i jestem przyczyną całego zła to zachowaj się jak na organizatora przystało i usuń mnie z imprezy. Wole nie startować niż być przyczyną zepsucia imprezy . To będzie lepsze rozwiązanie od rżnięcia z siebie głupa tu na forum. A skoro nie znasz większego krzykacza na forum to spójrz w lustro. Jak dalej nie widzisz to poproś kogoś , żeby przeczytał ten wątek to może zrozumiesz , charakter swych wypowiedzi.
Świszcząca Suka Stage I

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw sie 05, 2010 3:51 pm

Zun pisze: Skoro jest tak jak mówisz i jestem przyczyną całego zła to zachowaj się jak na organizatora przystało i usuń mnie z imprezy. Wole nie startować niż być przyczyną zepsucia imprezy .
Jeśli Ty też wolisz nie startować .. to sam się możesz usunąć. nie potrzebujesz do tego orga :)21
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » czw sie 05, 2010 4:06 pm

GAZFAN pisze:
Zun pisze: Skoro jest tak jak mówisz i jestem przyczyną całego zła to zachowaj się jak na organizatora przystało i usuń mnie z imprezy. Wole nie startować niż być przyczyną zepsucia imprezy .
Jeśli Ty też wolisz nie startować .. to sam się możesz usunąć. nie potrzebujesz do tego orga :)21
Ale gdyby jednak naszła mnie chęć , żeby przyjechać - a naszła mnie po wypowiedzi oblesnika , to przyjadę choćby po to by doświadczyć właśnie takiego usunięcia :)21 Mówić , obrażać słownie , tworzyć historię potrafi każdy. Organizator w osobie obleśnika obraża mnie w tym wątku , maluje mnie w negatywnych barwach , kreuje mnie na osobę mającą negatywny wpływ na imprezę , przed chwilą się dowiedziałem , że wręcz odstraszam zawodników . Niech tenże organizator przejdzie od prostych słów do czynów. Krzyczy i krzyczy , niech działa.
Świszcząca Suka Stage I

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw sie 05, 2010 4:37 pm

Ja to już nawet boję się pisac w tym temacie.. jeszcze mnie obrzydzisz przez net :)21
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”