TRIAL 4X4 SEZON 2011

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
stopiw

Re: TRIAL 4X4 SEZON 2011

Post autor: stopiw » pt wrz 16, 2011 5:58 am

Daniel wypowiem sie nie jako organizator choc miałem swój wkład w prace ale jako uczestnik ja i sporo moich znajomych z miłą chęcią bedziemy uczestniczyć w trialu ale bez Honzy i spojżyj ile było zadymy z powodu jednej osoby i jak ograniczyło to liczbe uczestników .A co ciekawe robie jutro imprezę turystyczno przeprawową i zobacz na liste ilu mamy uczestników powinno dac wam do do myslenia że nie tylko impreza ale i kto ją firmuje swoim Imieniem się liczy
WJ 2004 special edition 4,0 QD,Lift +6"+przeł 3,91
Klub KAJMAN

Awatar użytkownika
Big Daddy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Big Daddy » pt wrz 16, 2011 7:21 am

piotr bobowiec pisze:Ja to pokojowy jestem :wink:
Można usiąść spowrotem w miedzynarodowym gronie zainteresowanych i jescze raz ustalić co i jak z 2012.
Jestem całkowicie za takim pomysłem , porozmawiajmy wspólnie wszyscy zainteresowani , niech się spotkają reprezentanci klubów organizujących SP oraz strona Czeska .
Dajmy sobie na luz , niech niepotrzebnie wywołane emocje opadną a do głosu niech dojdzie rozum.

Awatar użytkownika
mareksilesiajeans
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mareksilesiajeans » pt wrz 16, 2011 7:39 am

danielZ pisze:Tak w dużym skrócie, na naszym podwórku już wszystko wyjaśnione i posprzątane, nie było żadnych wykluczeń z klubu za to, że ktoś pojechał na Lędziny, więcej było niedopowiedzeń, plotek, podpierania się forami, z których stworzył się kwas i ubita została piana. Więcej było emocji, nakręcania się jeden przez drugiego i stwarzania sytuacji, których w rzeczywistości nie było.
Nikt z naszych nie zgłaszał protestu na swoich kolegów z klubu na rundzie w Ostrawie, fakt, zostało powiedziane jedno zdanie w emocjach i nerwach, które potem wycięte z całokształtu rozmowy i puszczeniu w obieg zmieniło całkowicie swoje znaczenie no i troszkę bałaganu narobiło. Nauczka dla nas i dla innych jest taka, że jednak ten regulamin istnieje i nikt nie zna dnia i godziny kiedy zostanie on respektowany, ożył on może w nieodpowiedniej chwili, ale stało się i już.
Może naszym przykładem wszystkie zainteresowane strony usiadły by wspólnie razem, wyrzuciły z siebie to co mają sobie do zarzucenia, a potem ustaliły coś konkretnego na następny sezon bo naprawdę szkoda tego typu imprezy, żeby nie miała możliwości dalej się rozwijac. Zrobiła się z tego duża kupa, ale myślę, że wspólnymi siłami damy radę ją uprzątnąc :D
nie ważne co było ma być zgoda :lol: -wszyscy uczą się na błędach :P-a emocje i nerwy niedobre
Ostatnio zmieniony pt wrz 16, 2011 7:40 am przez mareksilesiajeans, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » pt wrz 16, 2011 7:39 am

na spotkanie kazdy moze przyniesc widly albo kosisko na sztorc
:)21
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
smadny
Kontaktowanie:

Post autor: smadny » pt wrz 16, 2011 8:20 am

czy inny tasak.

nie bylo by kwasu i piany, gdyby nie fakt próby zmiany terminu, bo to tylko o to poszło, w Naszym przypadku, jeśli mówi się ludziom ze runda w Lędzinach jest w ostatni weekend sierpnia (27-28.08.2011r.) to jest, i koniec bez zmian, podkopywania dolkow, obrabiania pleców i intryg. Bo przeciez jako organizator mamy pewne zobowiązania, i nie tylko co do sponsorów, co próbował zarzucic Honza, ale przeciez w media poszly daty, na plakatach promujących pojawiły sie daty, a potem jeden kaprys i odręcać to wszystko ??
Powtarzam, poszło tylko o to ! A to, co potem dorobila reszta, samo poszlo, My nie chcielismy kwasu, kwas narobil ten kto rządał zmiany terminu...

No i teraz, załóżmy ze usiadziemy do stołu, dogadamy sie, ustalimy terminy, i w sezonie 2012, zorganizujemy kolejna runde SP (oczywiscie czysto teoretycznie), to jaka mamy gwarancje ze nie powtorzy sie scenariusz z sezonu 2011 ??

Wypowiadam sie jako org, bez konsultacji z resztą zarzadu klubu, i jest to moje zdanie, a ze jestem osoba ktora zawsze chce sie dogadac i umie osiagac kompromisy, zobaczymy co bedzie dalej.
Vitara & Disco 300

Klub KAJMAN

Awatar użytkownika
Big Daddy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Big Daddy » pt wrz 16, 2011 8:39 am

Sposób jest bardzo prosty , trzeba wyłonić z klubów organizujących SP przedstawicieli i powołać komitet zarządzający SP , tak aby wszelkie ważne decyzje zapadały po uzgodnieniu stanowisk i przegłosowaniu większością głosów.

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » pt wrz 16, 2011 9:07 am

Big Daddy pisze:Sposób jest bardzo prosty , trzeba wyłonić z klubów organizujących SP przedstawicieli i powołać komitet zarządzający SP , tak aby wszelkie ważne decyzje zapadały po uzgodnieniu stanowisk i przegłosowaniu większością głosów.
przeczytaj jeszcze raz regulamin.
pierwsza strona - punkt 5 ty
Automobilklub JAWOR

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » pt wrz 16, 2011 9:08 am

danielZ pisze: Nikt z naszych nie zgłaszał protestu na swoich kolegów z klubu na rundzie w Ostrawie,
no to ja już nic nie rozumiem.
to kto wkońcu zgłosił protest ? sami na siebie ? Honza ?
Automobilklub JAWOR

danielZ

Post autor: danielZ » pt wrz 16, 2011 9:46 am

Bartek odpowiedział w nerwach, że to on złożył protest na Dawida, czego tak na prawdę nie zrobił, za co przepraszał wczoraj, a że dopiero wczoraj była okazja siąść i powiedzieć co komu leży na duszy, to przez tych kilka dni zrobił się niezły syf i ogólnie była sytuacja bardzo napięta. Tak to jest jak się od razu nie usiądzie i nie wyjaśni wszystkiego. Faktem jest to, że to całe zamieszanie jest przez chęć zmiany terminu, gdyby nie to to nie byłoby całej tej sytuacji.
Nie wiem jaki sposób były ustalane założenia i terminy na ten sezon, czy na tzw "gębe" czy było spisane coś w formie umowy, jeżeli nie, to jest nauczka, żeby wszystko ująć w takim dokumencie i niech zainteresowane strony złożą podpisy, w razie jakiejś chęci zmiany terminu, czy formuły zawodów w trakcie sezonu rzucić komuś taką umowę na tzw. "pysk" i zapytać się co "łosiu" podpisywałeś, takie jest moje zdanie.
znany jako SIWY1313

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » pt wrz 16, 2011 10:50 am

pytałem tylko dlatego, że nie było mnie w Ostrawie.
Dobra, koniec tematu.
Automobilklub JAWOR

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » pt wrz 16, 2011 12:32 pm

danielZ pisze:Bartek odpowiedział w nerwach, że to on złożył protest na Dawida, czego tak na prawdę nie zrobił, za co przepraszał wczoraj.
Nie będę pisał tego co wiem. Zadam tylko krótkie pytanie:

Czy Dawid jest jeszcze w Kojotach?
Samurai - seria :wink: - na serio :)25

Pacierza i piwa nie odmawiam!

milas

Post autor: milas » pt wrz 16, 2011 8:48 pm

:roll:
VITARA 1,8 140 KM na 30' /9,5 simex sztywny most
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
michał-z

Post autor: michał-z » pt wrz 16, 2011 10:00 pm

Z perspektywy dalszej...Jeśli nie dogadacie się z Honzą to wg mnie dacie radę zrobić coś swojego w Polsce na podobną skalę...
Tam u Was na południu to "chwyta" niesamowicie i są chętni do Trialu.Macie tereny i doświadczoną już załogę sedziów i organiozatorów...
Na pólnocy to to trudne..ale u Was?
Trzymam kciuki za to żeby kluby się dogadały :)2
LT Sven Hedin prawie terenówka.

Awatar użytkownika
mareksilesiajeans
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mareksilesiajeans » sob wrz 17, 2011 9:09 pm

a gdzie klasyfikacja ogólna ? :(
jak ma być jeszcze jedna runda to fajnie było by ją znać :(

milas

Post autor: milas » ndz wrz 18, 2011 9:33 am

klasyfikacje robi zawsze Oblesnik
a Honza sie naniego obrazil i ............ :)21
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » ndz wrz 18, 2011 9:58 am

mareksilesiajeans pisze:a gdzie klasyfikacja ogólna ? :(
jak ma być jeszcze jedna runda to fajnie było by ją znać :(
Oto jest pytanie :)21

Taki wyciąg z regulaminu czytajcie szczególnie fragmenty podkreślone.

Definicja pucharu Silesian Puchar
Zawody pucharu Silesian Puchar są popularnymi imprezami samochodowymi, o charakterze otwartym.

Ustalenia ogólne
1. Cykl zawodów Silesian Puchar (zwany dalej SPu) jest własnością Śląskiego Pucharu (zwanego dalej SP).
2. Poszczególne rundy SPu są własnością organizatora danej rundy, który ma prawo do nazwania rundy i jest właścicielem tej nazwy.
3. Organizator rundy ma prawo do wycofania swojej rundy z cyklu zawodów SPu i rozegrania jej pod własnym szyldem jednocześnie traci prawo do posługiwania się szyldem SPu i ustępują wszelkie zobowiązania między SP a organizatorem.
4. Organizator danej rundy SPu może zorganizować imprezy towarzyszące, celem uatrakcyjnienia zawodów. Imprezy te nie muszą być zgłaszane do GKSPu i przez nią akceptowane.
5. Nadzór nad przebiegiem SPu sprawują osoby wyznaczone przez SP, zwane Główną Komisją Silesian Puchar, przy czym w skład GKSPu wchodzi co najmniej jedna osoba od każdego organizatora rundy.
6. Regulamin cyklu SPu będzie opublikowany jeden miesiąc przed pierwszą rundą zawodów SPu i być niezmienny podczas rozgrywania wszystkich zawodów w danym roku cyklu SPu.
7. Niniejszy Regulamin jest uzupełniony regulaminem uzupełniającym poszczególnych rund, który powinien być opublikowany nie później niż dwa tygodnie przed rundą, której dotyczy.
8. SP rozgrywany jest w oparciu o niniejszy regulamin Silesian Puchar wraz z załącznikami.

Kalendarz imprez
1. Do SPu będą zaliczane rundy określone w oficjalnym kalendarzu SPu na rok 2011 zwane dalej zawodami lub rundami.

Osoby oficjalne na rundzie SPu, ich prawa i obowiązki.
1. GKSPu:
prowadzi klasyfikację poszczególnych rund SPu i pucharu SPu;

W świetle tych zapisów to nie kolega Honza jest najważniejszą osobą w SP tylko Główna Komisja. Do SP-u będą zaliczane rundy określone w oficjalnym kalendarzu imprez, a więc w świetle prawa to tylko Ostrawa, Jaworzno, Łazy-Wysoka, Lędziny, Ostrawa. Cykl Pucharu już się zakończył, nagrody i puchary za sezon 2011 jak domniemam "główny organizator " wręczył i do zobaczenia w przyszłym sezonie.

Chyba, że jesteśmy w MATRIXIE :)21 :)21 :)21 i to co widzimy i słyszymy wcale nie jest tym czym nam się wydaje :o :o :o .

A teraz na serio to chyba trzeba będzie zorganizować jeszcze jedną imprezę nie wliczaną do SP gdzie przy ognisku spotkają się wszyscy organizatorzy i zawodnicy, nagrodzimy zwycięzców, przy okazji może rozegramy jakieś zawody, podamy sobie łapki, pogadamy o sezonie 2012.
Tylko czy wszystkich będzie stać na taki gest.

PS. Jak dostanę wyniki z Ostrawy to opublikuję wyniki za sezon 2011

Awatar użytkownika
chainz

Post autor: chainz » ndz wrz 18, 2011 11:15 am

"piłka" po stronie głównego organizatora :)
w zakresie publikacji wyników również....

runda w Jaworznie się zakończyła i w zasadzie AK Jawor zrobił już "swoje". W tym sezonie ponieważ jest dużo więcej rund i impreza jest już mocno "rozpropagowana" jako klub dużo mniej angażujemy się w organizację całego SP i dając się "wykazać" Honzie i organizatorom innych rund.

Do tego sezonu rozumiałem rolę AK Jawor jako głównego "podmiotu" biorącego na siebie promocję i organizację trialu w Polsce, pełniącego również rolę pośrednika między Honzą a polskimi zawodnikami.
Automobilklub JAWOR

milas

Post autor: milas » ndz wrz 18, 2011 12:59 pm

czczyli eg, tego zapisu .zeczywiscie runda Lwdziny sie nieliczy ( brak Honzy )
ale tymsamym runda w Osttrawie sie nieliczy ( brak Pawła i Szweda )
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » ndz wrz 18, 2011 4:33 pm

milas pisze:czczyli eg, tego zapisu .zeczywiscie runda Lwdziny sie nieliczy ( brak Honzy )
ale tymsamym runda w Osttrawie sie nieliczy ( brak Pawła i Szweda )
Myślę, że wyciągasz zbyt daleko idące wnioski.

szwed

Kontaktowanie:

Post autor: szwed » ndz wrz 18, 2011 8:01 pm

Nawiązując do wypowiedzi Chainza - klub Kajman też już zrobił swoje, zgodnie z ustaleniami i regulaminem, wykazał się na polu organizacji zawodów, i co z tego wynika ?? Gdzie jest klasyfikacja uwzględniająca naszą rundę ??

Chętnie spotkamy się z innymi organizatorami całego cyklu, tylko po co ??

Nasze stanowiska są jasne, każdy już się określił i twardo stoi przy swoim.
Janek konkretnie nam napisał, że "dopóki on rządzi w cyklu SP to będzie tak jak on uzna za słuszne" i tyle w temacie. Jak to się ma do regulaminu, cytowanego tutaj przez Obleśnika, niech każdy odpowie sobie sam.

O czym tu więcej dyskutować ??

O przyszłym sezonie ??

Nie wiem, czy w obecnej konfiguracji będzie możliwe wspólne organizowanie czegokolwiek. Wybaczcie, ale za dużo zostało powiedziane i zrobione, a poziom zaufania do współorganizatorów spadł do zera.
Jak mamy zając się organizacją jakiejkolwiek imprezy nie mogąc liczyć na udział w niej innych klubów współorganizujących cykl ??

Umowy, kontrakty, z jakimi obostrzeniami ??
Jak zagwarantujecie ilość uczestników na każdej rundzie ??
Kary finansowe, jeśli tak to za co ??

Sorry ale jakoś tego nie widzę i nie sądzę żeby to się udało.
Pozdrawiam

piotr bobowiec

Post autor: piotr bobowiec » pn wrz 26, 2011 8:10 pm

Wyniki z OSTRAWY ( tylko takie coś dostałem)

kategorie O
111 435
105 521
101 558
108 5905
109 6284
117 1255
238 1270 je to kategorie O bylo mu pridelano cisl oze spatne rady

kat S
213 874 .1.
226 2486 .2. 2 a 3 místo ste vyhlasili psatne
207 1391 .3.
104 2693 je to kategorie S bylo mu pridelano cisl oze spatne rady
221 5446
216 5579
202 5785

kat M 313 3110
301 3119
315 4070
300 6462
304 5030
314 4199
316 5702

milas

Post autor: milas » pn wrz 26, 2011 8:41 pm

noo i kazdy wszystko wie :)21 :)11 :lol:
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

piotr bobowiec

Post autor: piotr bobowiec » pn wrz 26, 2011 8:50 pm

No tak bez Nazwisk i tylko numery startowe oraz punkty karne.
Musiał by to ktoś dopasować z numerami edycji w Polsce.

Awatar użytkownika
oblesnik

Post autor: oblesnik » śr wrz 28, 2011 3:43 pm

piotr bobowiec pisze:No tak bez Nazwisk i tylko numery startowe oraz punkty karne.
Musiał by to ktoś dopasować z numerami edycji w Polsce.
To bardziej przypomina kartkę z książki szyfrów Hansa Klossa :)21

no i co miały by znaczyć te dopiski :o

Nawet Google tłumacz nie dał rady :)3

Niech "główny organizator" sobie liczy taka jego rola :)21 .

milas

Post autor: milas » śr wrz 28, 2011 8:50 pm

"spetne rady" :)21

tzn podpierdolo..y szpetnie przez kolegów :)21 :)11
Mysłowice gg 4789697
www.slask4x4.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”