Puchar Śląska w trialu - ed. 2010
Moderator: Pasza
Re: Puchar Śląska w trialu - ed. 2010
Wyniki w kolejności od I do III miejca
runda Lędziny
O - Obzina, Borek, Zbransky
S - Pekar, Tylawski, Zun
M - Dvorak, Chochół, Gierek
SILESIAN PUCHAR 2010
S - Pekar, Tylawski, Zun
M - Dvorak, Chochół, Pękala
Zwycięzcom gratulujemy !
runda Lędziny
S - Pekar, Tylawski, Zun
M - Dvorak, Chochół, Gierek
SILESIAN PUCHAR 2010
S - Pekar, Tylawski, Zun
M - Dvorak, Chochół, Pękala
Zwycięzcom gratulujemy !
Ostatnio zmieniony pn paź 25, 2010 11:26 am przez chainz, łącznie zmieniany 1 raz.
Automobilklub JAWOR
Jedyne co mi nie pasuje w regulaminie (przynajmniej w klasie M) to punktacja za cofanie.chainz pisze: musimy popracować nad regulaminem i terminarzem na przyszły sezon.
Dla każdego powinna być taka sama.
2 a 6 pkt robi sporą różnicę jak się popatrzy na wyniki.
Witam
Klub Kajman dziękuje przede wszystkim zawodnikom, bez Was nie było by Trialu. To Wasza pasja pozwala nam organizować imprezy a Wasz upór zachęca nas do jeszcze większego uatrakcyjnienia tych zawodów.
Wielkie podziękowania należą się Automobilklubowi Jawor i jego Klubowiczom. To dzięki ich pomocy i pracy udało się cokolwiek zorganizować. Trudno tu pisać komu najbardziej ale dwie osoby musze wymienić. Są to jak pewnie wszyscy wiedzą Jurek zwany Dziadkiem i Paweł Górski. Wielkie dzięki za wszystko.
Podziękowania należą się również Burmistrzowi Miasta Lędziny Panu Wiesławowi Stambrowskiemu za udzieloną pomoc i umożliwienie realizacji tej imprezy.
Dziękuje również naszym sponsorom Firmie Magazyn 4x4 ESCAPE z Wadowic która od wielu lat jest znana i lubiana głównie dzięki Zibi`emu i SSM Katowice
Klub Kajman dziękuje wszystkim którzy współpracowali i pomagali przy organizacji tej imprezy. Swoim Klubowiczom i ich reprezentantom
, sędziom i innym osobom które bezinteresownie pracowały na wspólny sukces. Wszystkich na pewno wymienimy na naszej stronie http://www.kajman.org.pl
Koszy podobno było dosyć ale widzę że jest ciśnienie że ma być więcej to będzie więcej. Kosze umieścimy też na sekcjach dla zawodników
Gratuluje zwycięzcom poszczególnych rund i całego Pucharu. Świetna robota.
I Gratuluje wygrania niedzielnej imprezy Podkowa Czelendż o Puchar Burmistrza Dawidowi ADHD Chochół z Pilotem Sławkiem Szykuła „oko”. Piękna widowiskowa ,skuteczna i pełna emocji jazda. Z tego co wiem Dawid w końcu był pierwszy więc tylko tak trzymać.
Dokładne wyniki umieścimy lada chwila na naszej stronie.
Klub Kajman dziękuje przede wszystkim zawodnikom, bez Was nie było by Trialu. To Wasza pasja pozwala nam organizować imprezy a Wasz upór zachęca nas do jeszcze większego uatrakcyjnienia tych zawodów.
Wielkie podziękowania należą się Automobilklubowi Jawor i jego Klubowiczom. To dzięki ich pomocy i pracy udało się cokolwiek zorganizować. Trudno tu pisać komu najbardziej ale dwie osoby musze wymienić. Są to jak pewnie wszyscy wiedzą Jurek zwany Dziadkiem i Paweł Górski. Wielkie dzięki za wszystko.
Podziękowania należą się również Burmistrzowi Miasta Lędziny Panu Wiesławowi Stambrowskiemu za udzieloną pomoc i umożliwienie realizacji tej imprezy.
Dziękuje również naszym sponsorom Firmie Magazyn 4x4 ESCAPE z Wadowic która od wielu lat jest znana i lubiana głównie dzięki Zibi`emu i SSM Katowice
Klub Kajman dziękuje wszystkim którzy współpracowali i pomagali przy organizacji tej imprezy. Swoim Klubowiczom i ich reprezentantom

Koszy podobno było dosyć ale widzę że jest ciśnienie że ma być więcej to będzie więcej. Kosze umieścimy też na sekcjach dla zawodników

Gratuluje zwycięzcom poszczególnych rund i całego Pucharu. Świetna robota.

I Gratuluje wygrania niedzielnej imprezy Podkowa Czelendż o Puchar Burmistrza Dawidowi ADHD Chochół z Pilotem Sławkiem Szykuła „oko”. Piękna widowiskowa ,skuteczna i pełna emocji jazda. Z tego co wiem Dawid w końcu był pierwszy więc tylko tak trzymać.
Dokładne wyniki umieścimy lada chwila na naszej stronie.

co do zwyciazcy podkowy to wielkie zaslugi miał Pilot i osoba ktora pilotowi naprostowała spojrzenie
taki zarcik

taki zarcik

No nie ma za cochainz pisze:Paulina, Maciek, Tomek, Arek - za to, że zawsze Wam się chce pomóc. I za to, że czasem mnie opieprzacie, że nie zadzwoniłem a byście pomogli. dziękuję.

a jak nie będziesz dzwonił

Paulina i Maciek (od wczoraj to chyba "wiskomen")
Palinca:)
-
A czy można podać całościową liste wyników
Pracujemy pełną parą daj nam troszke czasu Piotrze
Biesiadna była mocna i sam rozumiesz
Biesiadna była mocna i sam rozumiesz

- shrek4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
A czy ktoś coś wie więcej na temat Babskiego Trialu? , bo jakoś przez moją nieuwagę nie załapałem sie na żadne informacje będąc w Lędzinach.
Uaz Handmade Evo 150, Samurai pomotany, ShrekAwóz.
Poczytaj tu: http://www.4x4trial.eu/shrek4x4 pisze:A czy ktoś coś wie więcej na temat Babskiego Trialu? , bo jakoś przez moją nieuwagę nie załapałem sie na żadne informacje będąc w Lędzinach.
Samurai - seria
- na serio 
Pacierza i piwa nie odmawiam!

- shrek4x4
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Tutaj zdecydowanie poczytałem, informacje są dość ogóne. Może Honza coś w Lędzinach mówił i ktos wie coś wiecejoblesnik pisze:Poczytaj tu: http://www.4x4trial.eu/shrek4x4 pisze:A czy ktoś coś wie więcej na temat Babskiego Trialu? , bo jakoś przez moją nieuwagę nie załapałem sie na żadne informacje będąc w Lędzinach.

Uaz Handmade Evo 150, Samurai pomotany, ShrekAwóz.
Popytaj Honze na "dyskusji" u nich na stronie(takie ichniejsze forum)
Jestem na odwyku!
Mam jedną uwagę , z którą wielu zawodników się zgadza . Termin publikacji części regulaminu określającego wymagania stawiane pojazdowi pod kątem przynależności do danej klasy. Zgodzi się ze mną na pewno większość zawodników , że powinien zostać ustalony jak najszybciej. Przygotowanie auta do sezonu wymaga dużo czasu , im więcej mamy czasu na realizacje swoich pomysłów tym lepszym sprzętem możemy się pobawić. Jednocześnie cała impreza na tym zyskuje. Gdyby w tym sezonie regulamin został opublikowany znacznie wcześniej to na pewno pojawiły by się maszyny ze skrętnymi tylnymi osiami - i tu by się zaczęła na prawdę efektowna rywalizacjachainz pisze:
piszcie, co Wam się podobało, a co nie. Wszystkich głosów wysłuchamy, niekoniecznie uwzględnimy.
W razie czego maila i telefon do mnie znacie. Zapraszam też do profilu Autobmobilklubu Jawor na Facebooku
chyba tyle, nie będę się rozpisywał
Paweł
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

Zaczyna się chyba mam dejavuZun pisze: Gdyby w tym sezonie regulamin został opublikowany znacznie wcześniej to na pewno pojawiły by się maszyny ze skrętnymi tylnymi osiami - i tu by się zaczęła na prawdę efektowna rywalizacja

Napisane: Pn lis 09, 2009 10:02 pm
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... &start=175
Poczytaj regulamin eurotrialu, przetłumacz, przyślij nam tłumaczenie, przyjedź ze skrzynką bronka to może zmobilizują się orgi bo na razie nie wiedzę chęci w narodzie do organizowania czegokolwiek.

Już nie wspomnę o tym, że decyzje powinny zapaść po uzgodnieniach z Honzą, Abstraktiv i Kajmanami.
Samurai - seria
- na serio 

Na Ciebie zawsze można liczyćoblesnik pisze:Zaczyna się chyba mam dejavuZun pisze: Gdyby w tym sezonie regulamin został opublikowany znacznie wcześniej to na pewno pojawiły by się maszyny ze skrętnymi tylnymi osiami - i tu by się zaczęła na prawdę efektowna rywalizacja![]()
Napisane: Pn lis 09, 2009 10:02 pm
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... &start=175
Poczytaj regulamin eurotrialu, przetłumacz, przyślij nam tłumaczenie, przyjedź ze skrzynką bronka to może zmobilizują się orgi bo na razie nie wiedzę chęci w narodzie do organizowania czegokolwiek.![]()
![]()
Już nie wspomnę o tym, że decyzje powinny zapaść po uzgodnieniach z Honzą, Abstraktiv i Kajmanami.

Świszcząca Suka Stage I

Nie mam nic przeciwko temuZun pisze: A jak mamy się opierać na regulaminie z eurotrialu to startujemy w przyszlym roku razem w klasie M![]()

W związku z dymem jaki był w tym roku, a dotyczącym zasad podziału na klasy jednym z pomysłów na nowy podział jest przyjęcie zasad obowiązujących w Eurotrialu. Są takiego rozwiązania plusy dodatnie i plusy ujemne

Drugie rozwiązanie to przyjęcie ogólnych ram z Eurotrialu ale zastosowanie pewnych modyfikacji (np nie 5 klas tylko max 3 i np klasa O i S z Eurotrialu była by u nas jedna klasą). Poza tym problem stanowią Czesi u których modyfikacje samochodów są praktycznie niedopuszczalne ( w świetle ich prawa o ruchu drogowym).
Trzecie rozwiązanie to modyfikacja istniejących zasad.
PS ta sugestia dotycząca przetłumaczenia podziału na klasy Eurotrialu nie była żartem. Ja po anglijsku nie łapię. Przepuszczenie przez google translator daje jakieś 70% jasności więc może włożysz trochę pracy myślowej i podrzucisz temat do rozważań w jesienne wieczory?
Jedno jest pewne w zasadach tych będzie określone jakie modyfikacje są dozwolone a nie jak było do tej pory (przynajmniej w klasie O i S bo dla obecnej "M" pozostanie wolna amerykanka no może poza gąsienicami itp)
Samurai - seria
- na serio 

http://www.eurotrial.org/downloads/index.html
część III - załącznik techniczny. Polecam np. zdjęcia klatek.
chętni w pomocy w tłumaczeniu mile widziani.
część III - załącznik techniczny. Polecam np. zdjęcia klatek.
chętni w pomocy w tłumaczeniu mile widziani.
Automobilklub JAWOR
- RóżowaIwona
-
powiem to krótko szkoda,że 99% nagród wyjechało do Czech
,a stanowili 1/4 załóg startujących,no ale cóż musimy się przyznać,że mamy trialowców

nissan zmota rozłożony na części pierwsze
ZMOTA 4x4 KATOWICE
ZMOTA 4x4 KATOWICE
To nie prawda.RóżowaIwona pisze:powiem to krótko szkoda,że 99% nagród wyjechało do Czech,a stanowili 1/4 załóg startujących,no ale cóż musimy się przyznać,że mamy trialowców
Do Czech pojechało 4/9 nagród, a w Polsce zostało 5/9

Samurai - seria
- na serio 

Znaczna większość nagród została w Polsce. Mało tego np. na ostatniej Ostravie w klasie S 2 i 3 miejsce zajęli Polacy (2 Grzesiek , 3 my) co też jest dużym sukcesem. Na przedostatniej Ostravie to samo . Z sezonu na sezon jest coraz lepiej , a startujemy w trialu jakby nie było dopiero na poważnie drugi rok. A Pekar , dla nie wtajemniczonych ten co wyjmuje regularnie 1 miejsce w trialu jest mistrzem europy w Eurotrialu i startuje w tej dyscyplinie od 10 czy tez 11 lat , wiec przegrać z nim to naprawdę nie jest żadną ujma. Reszta czeskich zawodników też w trialu startuje od wielu lat i to w wielu imprezach (Puchar Czech to z tego co pamiętam 8 imprez w roku , do tego dochodzi jeszcze Eurotrial , Shockcup i chyba jeszcze jedna impreza której nazwy nie pamiętam) . Myślę , że możemy być dumni z sukcesów.RóżowaIwona pisze:powiem to krótko szkoda,że 99% nagród wyjechało do Czech,a stanowili 1/4 załóg startujących,no ale cóż musimy się przyznać,że mamy trialowców
Porównaj sobie jak nam szło w zeszłym roku

Co do regulaminu i mojego wkładu - nie chciałem się wtrącać bo miałem wrażenie , że nie jest to mile widziane. Jestem zaszczycony (nie żartuję) , że mogę wam pomóc i macie jak w banku to , iż zrobię to na tyle na ile mi pozwolicie. Mając zielone światło na tłumaczenie regulaminu możecie za niedługo się spodziewać efektów. Bardzo chętnie wesprę was w tworzeniu regulaminu na przyszły rok , jeżeli mogę pomóc w jakikolwiek inny sposób to możecie również na mnie liczyć. Liczę tylko , że nikt tego nie odbierze jako "kumoterstwa"oblesnik pisze:Nie mam nic przeciwko temuZun pisze: A jak mamy się opierać na regulaminie z eurotrialu to startujemy w przyszlym roku razem w klasie M![]()
![]()
W związku z dymem jaki był w tym roku, a dotyczącym zasad podziału na klasy jednym z pomysłów na nowy podział jest przyjęcie zasad obowiązujących w Eurotrialu. Są takiego rozwiązania plusy dodatnie i plusy ujemne![]()
Drugie rozwiązanie to przyjęcie ogólnych ram z Eurotrialu ale zastosowanie pewnych modyfikacji (np nie 5 klas tylko max 3 i np klasa O i S z Eurotrialu była by u nas jedna klasą). Poza tym problem stanowią Czesi u których modyfikacje samochodów są praktycznie niedopuszczalne ( w świetle ich prawa o ruchu drogowym).
Trzecie rozwiązanie to modyfikacja istniejących zasad.
PS ta sugestia dotycząca przetłumaczenia podziału na klasy Eurotrialu nie była żartem. Ja po anglijsku nie łapię. Przepuszczenie przez google translator daje jakieś 70% jasności więc może włożysz trochę pracy myślowej i podrzucisz temat do rozważań w jesienne wieczory?
Jedno jest pewne w zasadach tych będzie określone jakie modyfikacje są dozwolone a nie jak było do tej pory (przynajmniej w klasie O i S bo dla obecnej "M" pozostanie wolna amerykanka no może poza gąsienicami itp)

Świszcząca Suka Stage I

I to się chwali.Zun pisze: Mając zielone światło na tłumaczenie regulaminu możecie za niedługo się spodziewać efektów. Bardzo chętnie wesprę was w tworzeniu regulaminu na przyszły rok , jeżeli mogę pomóc w jakikolwiek inny sposób to możecie również na mnie liczyć.

Jeśli ktoś ma jakieś sugestie, ale przemyślane i rzeczowe ( z uzasadnieniem) to chętnie się z nimi zapoznamy.
Co do samego procesu budowy regulaminu to wiadomo, że musi powstać w wąskim gronie bo im więcej osób tym więcej zdań, ale nie oznacza to, że do dyskusji poza forum nie poprosimy kogoś z zawodników.
Samurai - seria
- na serio 

Witam 
Po imprezie zostały mi 2 rzeczy znalezione.
Proszę o kontakt jeśli ktoś coś zgubił na trialu.
mail: szwed_0@poczta.onet.pl
tel.: 604553273
pozdrawiam

pozdrawiam
Ja zgubiłem pilota nie znalazłeśszwed pisze:Witam
pozdrawiam

Samurai - seria
- na serio 

Poniżej klasyfikacja generalna za sezon 2010 ( bo nie wiadomo kiedy na stronie trialu się pojawi)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Samurai - seria
- na serio