Orlentrophy 2 runda Ostróda

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Orlentrophy 2 runda Ostróda

Post autor: Pit-Bull » ndz sie 13, 2006 5:37 pm

Witam wszystkich amatorów błota po klamki !

Jak Wasze wrażenia po imprezie ?

Ja jestem bardzo zadowolony z trasy . :D

z organizacji trochę mniej :oops: . a z postawy sędziów najmniej. :)3

Cieszy mnie tylko to , że zabawa w błocie błocie była SUPER!!! :)2

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Post autor: Marcin-Kraków » ndz sie 13, 2006 5:58 pm

Pit-Bull zapodaj na jakis serwerek foty, bo pewnie masz 8)
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Post autor: Pit-Bull » ndz sie 13, 2006 7:53 pm

:lol: Mam , ale niewiele i to bardzij z parku maszyn niż z trasy . Jest też krotki filmik z prologu .Chyba rzucę to Chermolowi .

AdAm

Re: Orlentrophy 2 runda Ostróda

Post autor: AdAm » pn sie 14, 2006 9:23 am

Pit-Bull pisze:Witam wszystkich amatorów błota po klamki !

Jak Wasze wrażenia po imprezie ?

Ja jestem bardzo zadowolony z trasy . :D

z organizacji trochę mniej :oops: . a z postawy sędziów najmniej. :)3

Cieszy mnie tylko to , że zabawa w błocie błocie była SUPER!!! :)2
Napisz co Ci sie nie podobalo.

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Post autor: Pit-Bull » pn sie 14, 2006 7:27 pm

Jedna , ale bardzo dla mnie ważna sytuacja .Podjechaliśmy na metę po pokonaniu odcinka o nazwie "cmentarzysko" . Sędzia zapytał czemu z innej strony . Odpowiedźieliśmy , że mało czasu zostało na następne próby, a i auto nie najlepiej się czuje .Wobec tego mamy obawy przed jakąś ciężką próbą .Sdzia zdjął naszą kartę i tyle .Staneliśmy z boku by obserwować przyjazd następnych załóg .Po chwili nadjechał Tom Cat .Sedzia zamiast zdjąć im kartę tak jak nam , udzielił im wskazówek jak dojechać do najbliższej pieczątki i wjechać na metę od dobrej strony . Świadkami było kilkanaście osób , w tym Ciepły . I to on zwrócił moją uwagę na to dziwne zachowanie Sędziego . Następna załoga podjechał czerwonym Wranglerem . i w jej przypadku Sędzia zachował się tak samo wskazując im możliwość zaliczenia jeszcze jednej próby .Gdy się zwróciłem do Sędziego z pytaniem czemu nam nie wskazal takiej możliwości , stwierdził ,że mówił . Ja na to że nie mówił , on że tak . Był jeszcze czas żeby pojechać i zaliczyć tą pieczątkę .Mógł nam oddać kartę lub zrobić coś byśmy mieli takie same szanse jak te zalogi którymdopomógł. Sędzia nie wykazał jednak żadnej dobrej woli ,pomimo moich protestów na fawryzowanie niektorych załóg .Następna załoga w żółtym Wranglerze też otrzymała taką szansę i wskazówki od sędziego . To ostatecznie utwierdziło mnie w przkonaniu że będąc z Warszawy nie mogę liczyć na uczciwość Sędziego .Próbowaliśmy wyjaśniać tę sytuację później w bazie .Zaproponowano nam byśmy złożyli protest .Stwierdziłem że i tak wzięli nie małą kasę za wpisowe (1100 zł.)to jeszcz chcą od nas następne 200 zł. Widząc że nie wykazują zrozumienia dla zaistniałej sytuacji odpuściliśmy .I dla tego jestem W......ny

Świstak

Post autor: Świstak » wt sie 15, 2006 3:08 pm

Pit-Bull, nie martw sie mnie spotkało to samo i jeszcze na odcinku nocnym trasa extremy pokrywała sie z trasą adventure, przy samym wyjeździe z próby wkleił sie samochód z turystyka po klamki,było tak wąsko,że nie mozna było objechać go bokiem,sędzia nie pozwolił nam wyjechac bokiem żeby go wyciagnąć,a na naszą prosbę żeby skontaktował sie z sędzia głównym odpowiedział że nie ma telefonu do niego wiec kwitliśmy godzinke az sie wyciągnął na elektryku i oczywiscie spóźnienie na metę i taryfka.W dzień parę samochodów (na oczach sędziego) wyjechało przez tasmy na suche i zero konsekwencji.Zreszta po wyjeździe z próby którą robilismy razem(trawersy) podjechalismy na nastepną próbę i okazało się że zrobiło ją juz 12 aut.Chyba nad nami przefrunęli.Ale twardym trza być :)2
Szał jego nie z głowy,lecz z serca pochodził

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Post autor: Pit-Bull » wt sie 15, 2006 5:35 pm

Nie martwię się !
Tylko mnie to w.ur.wia !!!
Goście którzy normalnie są naszymi kumplami off road-owymi nagle po otrzymaniu tyułu Sędziego już nie są tymi samymi , może ten szmal Orlenu tak ich zmienia .[/img]

Świstak

Post autor: Świstak » wt sie 15, 2006 6:38 pm

Takie życie

Awatar użytkownika
Gorg
Kontaktowanie:

Post autor: Gorg » wt sie 15, 2006 8:03 pm

Panowie
I co się złścicie? Orlentrophy dorównuje poprostu naszemu zarządaniu Państwa. Tu układzik, tam układzik. Trzeba jeżdzić na imprezy bez układów - tylko z błotem (byle bez warszawki - nie mówię o Was). Tam tych bydlaków nie znajdziecie.
Suzuki Grand Vitara / Suzuki Jimny
http://magia-modelarstwa.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Toroo

Kontaktowanie:

Post autor: Toroo » wt sie 15, 2006 8:09 pm

Świstak pisze:Takie życie
Ty to Masz kurna szczęście do sędziów i sędziowania :)3
Pozdrowienia.

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » wt sie 15, 2006 8:11 pm

Jak dla mnie to ogólnie rajd byl spoko, a i wynik nie najgorszy jak na pierwszy orlen. A co do tego zjazdu to sie nie wypowiadam, bo zdaliśmy karte 57 wiec czasu by tak czy inaczej nei styknelo... Tylko Polowiec mądrze trawers objechał i potem rezte zrobił i nas wyciął, ale nie mammy sie co poszukiwać, każdy chyba moglm tak zrobic... Ale za to walka w tym błotku ui na trawersie byla przednia, wiec nie żałuje, bo przecież nie tylko dla mniejsca sie jesdzie... Znaczy fajnie bon na paliwo dostać, ale bez przesady. Jednego tylko nie rozumiem-dużo osob strasznie jedzie po Darku L. że on ham i wogole. Wiec jak go poznalem to sie milo zdziwilem - pytamy czy nei mam magika od metromierza bo sie zepsul przed startem, a on na to ż magika nie ma ale może nam pomoc bo ma zapasowy metromierz... Naprawde taki :)2 Koleś:)

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Post autor: Pit-Bull » wt sie 15, 2006 8:41 pm

Z tymi Sędziami to prawda . Niemal na każdym rajdzie jakaś zamaracha .
Ale zawsze to były błędy przy liczeniu , a nie hamskie numery . Jeszcze jedna ciekawa sprawa jak to jest że załoga Mająca łączny czas przejazdu 20godzin i20 minut są na trzecim miejscu , a my mając łączny cza 19 godzin i 11 minut jesteśmy na czwartym . :oops:

Awatar użytkownika
Paweł Cybulski

Post autor: Paweł Cybulski » wt sie 15, 2006 8:56 pm

Też sie nad tym zastanawiałem i z tego co sie po wynikachzorientowałem to oni nie mieli zjazdu, a ci bez zjazdu byli ptrzed tymi z jednym zjazdem, a ci z dwoma za tymi z jednym.

Awatar użytkownika
Toroo

Kontaktowanie:

Post autor: Toroo » wt sie 15, 2006 9:13 pm

Nie byłem nie widziałem.
Lecz zastanawia mnie jedno.
Czy to sport czy matematyka ??
Jeżeli matematyka to dlaczego 2x2 nie jest 4 ??

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Post autor: Pit-Bull » wt sie 15, 2006 9:21 pm

Z tym ZJAZDEM to jakaś kolejna ściema !!
Byliśmy u organizatorów prosząc żeby pokazali nam regulaminie temat zjazdu . W odpowiedzi usłyszeliśmy że regulamin jest nie doskonały i wymaga jeszcze wielu poprawek .Natomiast na pytanie dla czego te pozostałe trzy zalogi nie miały dopisanego zjazdu i doliczonych minut karnych .Sędzia odpowiedział " ZA ZJAZD NIE SĄ DOLICZANE ' ??

Awatar użytkownika
charlie70

Post autor: charlie70 » wt sie 15, 2006 9:39 pm

Paweł Cybulski pisze:Też sie nad tym zastanawiałem i z tego co sie po wynikachzorientowałem to oni nie mieli zjazdu, a ci bez zjazdu byli ptrzed tymi z jednym zjazdem, a ci z dwoma za tymi z jednym.
Masz racje tak to było liczone - pytałem sędziego. I myśle, że tak jest oki. Ja co prawda mam 6 miejsce w adventure z czasem 19 coś tam a chłopaki z czasem 21 coś tam piąte, ale naprawde to oni więcej walczyli i to bez wincha na samym tirforku. Nie mam pretensji zasłużyli.

Świstak

Post autor: Świstak » wt sie 15, 2006 9:46 pm

Ciekawe czy Polowiec tez dostał zjazd?
Wyjechał z trasy przed trawersem na cmentarzysku

Awatar użytkownika
charlie70

Post autor: charlie70 » wt sie 15, 2006 9:49 pm

Zjazd chyba był liczony tylko za ominiecie całego oesa lub kilku i udanie się bezpośrednio na mete

Świstak

Post autor: Świstak » wt sie 15, 2006 10:15 pm

Czyli wyjazd z Oesu przez taśmy po zrobieniu pieczątki nie był karany?

Awatar użytkownika
charlie70

Post autor: charlie70 » wt sie 15, 2006 10:17 pm

Był ale to kosztowało po prostu 50 minut

AM Patrol

Post autor: AM Patrol » wt sie 15, 2006 10:18 pm

sciema i tyle !! regulamin mowi o zerwaniu tasmy i wyjechaniu poza nie nawet na odprawie gosc mowil ze swiadomy wyjazd poza tasmy itd... a tu panowie ofroldowcy wjezdzaja na odcinek otasmowany robia jedna pieczate i na legalu przejezdzaja przez tasmy aby ominac czasochlonna pieczatke i wjezdzaja spowrotem na otasmowany odcinek za np 350m i jada dalej !! czegos tu kur...... nie rozumiem :evil:
Asia

Świstak

Post autor: Świstak » wt sie 15, 2006 10:38 pm

Ponoć w tym rajdzie nie chodzi o jazdę tylko o taktykę.
-Cytat z biura rajdu

AM Patrol

Post autor: AM Patrol » wt sie 15, 2006 10:50 pm

Świstak pisze:Ponoć w tym rajdzie nie chodzi o jazdę tylko o taktykę.
-Cytat z biura rajdu
a może praktykę??
Asia

Awatar użytkownika
suzus

Post autor: suzus » wt sie 15, 2006 11:12 pm

regulamin jest do bani od dawna
od początku jadąc
1 strtuje o 21 ostatni o 23 czas zdania kart jest o 3 dla wszystkich przy takiej trasie to coś nie tak

na odcinku dziennym Gołąb rozrywa taśme wyjeżdza wjeżdza z powrotem na oczach sędziego i co i nic

ale co tam jest jeszcze jedna runda trzeba próbować

AM Patrol

Post autor: AM Patrol » wt sie 15, 2006 11:29 pm

suzus pisze:regulamin jest do bani od dawna
od początku jadąc
1 strtuje o 21 ostatni o 23 czas zdania kart jest o 3 dla wszystkich przy takiej trasie to coś nie tak

na odcinku dziennym Gołąb rozrywa taśme wyjeżdza wjeżdza z powrotem na oczach sędziego i co i nic

ale co tam jest jeszcze jedna runda trzeba próbować
trzeba ich wszystkich zabrac jacek na gasy i im otasmowac rowek :D a ty bedziesz sedzia :D
Asia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”