Poland Trophy - Konkurencja dla pucharu ?
Moderator: Pasza
Poland Trophy - Konkurencja dla pucharu ?
jakby ktoś nie zauważył to :
Najbardziej prestiżowy i ekstremalny rajd przeprawowy w Europie zaczyna się od przyszłego sezonu:
http://www.rajdy4x4.pl/terminy/index/10 ... ,1089,1091
http://www.polandtrophy.pl/
... najbardziej prestiżowy ekstremalny raj przeprawowy w Europie...
Naszą celem jest stworzenie cyklicznego ekstremalnego rajdu
przeprawowego z udziałem międzynarodowych załóg, który na stałe
wpisze się w kalendarz najlepszych imprez OFF-Road w Europie.
Chcemy również ukształtować w świadomości uczestników oraz
widzów chęć udziału w tego typu imprezach.
Misja jaką chcemy osiągnąć to stworzenie najbardziej prestiżowego ekstremalnego Radju
przeprawowego. Przygotujemy najcięższe i najbardziej widowiskowe trasy.
Dla widzów gwarantujemy stworzenie wyjątkowego widowiska sportowego
oraz niezapomniane wrażenia.
Adrenalina, stres i pot. Tego na pewno nie zabraknie.
Najbardziej prestiżowy i ekstremalny rajd przeprawowy w Europie zaczyna się od przyszłego sezonu:
http://www.rajdy4x4.pl/terminy/index/10 ... ,1089,1091
http://www.polandtrophy.pl/
... najbardziej prestiżowy ekstremalny raj przeprawowy w Europie...
Naszą celem jest stworzenie cyklicznego ekstremalnego rajdu
przeprawowego z udziałem międzynarodowych załóg, który na stałe
wpisze się w kalendarz najlepszych imprez OFF-Road w Europie.
Chcemy również ukształtować w świadomości uczestników oraz
widzów chęć udziału w tego typu imprezach.
Misja jaką chcemy osiągnąć to stworzenie najbardziej prestiżowego ekstremalnego Radju
przeprawowego. Przygotujemy najcięższe i najbardziej widowiskowe trasy.
Dla widzów gwarantujemy stworzenie wyjątkowego widowiska sportowego
oraz niezapomniane wrażenia.
Adrenalina, stres i pot. Tego na pewno nie zabraknie.
Komandor rajdu - Arek Pawełek.
Miałem kiedyś przyjemność poznać osobiście tego człowieka - byłem wtedy gówniarz a Arek z Anką organizowali obozy survivalowe. Pamiętam, że robił na nas olbrzymie wrażenie - potrafił np. skoczyć z mostu nad przełęczą głową w dół (oczywiście w uprzęży - ale mimo wszystko robiło wrażenie).
Miałem kiedyś przyjemność poznać osobiście tego człowieka - byłem wtedy gówniarz a Arek z Anką organizowali obozy survivalowe. Pamiętam, że robił na nas olbrzymie wrażenie - potrafił np. skoczyć z mostu nad przełęczą głową w dół (oczywiście w uprzęży - ale mimo wszystko robiło wrażenie).

Life's Too Short For A Full Time Job
A wybiera się ktoś? Może ma ktoś więcej info niż jest na stronie, albo " z pewnego żródła" , co tam szykują naprawdę?
spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
Ostatnimi czasy sporo imprez nosi w nazwie lub opisie EXTREMALNE, niestety wg organizatorow/ukladaczy trasy - extremalne to znaczy:
- wyje...y że zęby wypadaja
- woda tak z 1,5 m glebokosci
- przeciagniecie sie przez lagier dlugosci min 100 metrow
- jakis podjazd że bez windy nie ma szans wjechać na góre
- do tego wszystkiego bardzo wąskie otaśmowane odcinki na ktorych nie ma szans na wyprzedzenie innej załogi (to rzeczywiscie extremalnie podnosi cisnienie załodze)
Aby dobrze ulozyc ciekawa trase dla grupy Extremalnej trzeba miec sporo ciekawego terenu, tego niestety w poblizu Zawiercia raczej chyba nie ma. Byla tam calkiem niedaleko ostatnia runda Pucharu 2006. Ci co byli to wiedza jak wygladala trasa Extremy...
Oby nie wygladala tak samo na tym EXTREMALNIE trudnym rajdzie bo jak zawodnicy z zagranicy przyjada to kolejny wstyd bedzie.
W pierwszej rundzie pewnie wystartujemy, bo blisko. Wtedy sie okaze jaki poziom bedzie miala impreza, ale jak widze na stronce jak organizator wypisuje ze "najbardziej prestizowy extremalny rajd PRZEPRAWOWY w Europie" (koło Zawiercia
) kiedy jeszcze zadna runda sie nie odbyla to czuje sie jakbym czytal opisy na Aledrogo oferujace super-hiper-ultra magnetyzer ktory podniesie mi moc mojego auta o 200 KM 
- wyje...y że zęby wypadaja
- woda tak z 1,5 m glebokosci
- przeciagniecie sie przez lagier dlugosci min 100 metrow
- jakis podjazd że bez windy nie ma szans wjechać na góre
- do tego wszystkiego bardzo wąskie otaśmowane odcinki na ktorych nie ma szans na wyprzedzenie innej załogi (to rzeczywiscie extremalnie podnosi cisnienie załodze)
Aby dobrze ulozyc ciekawa trase dla grupy Extremalnej trzeba miec sporo ciekawego terenu, tego niestety w poblizu Zawiercia raczej chyba nie ma. Byla tam calkiem niedaleko ostatnia runda Pucharu 2006. Ci co byli to wiedza jak wygladala trasa Extremy...
Oby nie wygladala tak samo na tym EXTREMALNIE trudnym rajdzie bo jak zawodnicy z zagranicy przyjada to kolejny wstyd bedzie.
W pierwszej rundzie pewnie wystartujemy, bo blisko. Wtedy sie okaze jaki poziom bedzie miala impreza, ale jak widze na stronce jak organizator wypisuje ze "najbardziej prestizowy extremalny rajd PRZEPRAWOWY w Europie" (koło Zawiercia

organizator
http://www.euroforum.com.pl/
czyli stad ta oprawa rodem z inter caru . Troche jest to niepokojnace jak komercyjne firmy zajmuja sie czyms takim.
Fajne te zdjecia w tle , babcia mojej dziewczyny jest z zawiercia i ni chuja nie widzialem tam takich gor
Arek Pawelek pilotowal pana Jacka Zaleskiego ( jezdzil w pucharze 160 na mostach volvo- chyba jako pierwsi mieli w kraju te mosty zalozone)
http://www.euroforum.com.pl/
czyli stad ta oprawa rodem z inter caru . Troche jest to niepokojnace jak komercyjne firmy zajmuja sie czyms takim.
Fajne te zdjecia w tle , babcia mojej dziewczyny jest z zawiercia i ni chuja nie widzialem tam takich gor

Arek Pawelek pilotowal pana Jacka Zaleskiego ( jezdzil w pucharze 160 na mostach volvo- chyba jako pierwsi mieli w kraju te mosty zalozone)
Wiesz zawsze możesz pojechać disciem III w turystyku, nawet bez mechanika 

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
Na krytykę przyjdzie czas
dajmy szanę i cieszmy się że są jeszcze tacy ktorym się chce coś zrobic .
dobrych , ciężkich przeprawowek jest niewiele .
Franca zmota, tez była nieznana i mało załóg zdecydowało się zaryzykować .Okazało się że dał radę i fajna impreza ma już trzecią edycję za sobą .
Spokojnie pojeździmy zobaczymy i coś wtedy będziemy mogli o tej imprezie powiedzieć
.Faktem jest że takie napisy w stlu najwieksze , najcieższe , najlepsze to tylko słowa .Dopóki organizatorzy swoją ciezką pracą nie zasłużą na takie opisy z naszych ust .Dopóty pozostaną puste .

dajmy szanę i cieszmy się że są jeszcze tacy ktorym się chce coś zrobic .
dobrych , ciężkich przeprawowek jest niewiele .
Franca zmota, tez była nieznana i mało załóg zdecydowało się zaryzykować .Okazało się że dał radę i fajna impreza ma już trzecią edycję za sobą .

Spokojnie pojeździmy zobaczymy i coś wtedy będziemy mogli o tej imprezie powiedzieć
.Faktem jest że takie napisy w stlu najwieksze , najcieższe , najlepsze to tylko słowa .Dopóki organizatorzy swoją ciezką pracą nie zasłużą na takie opisy z naszych ust .Dopóty pozostaną puste .
FIGHT NO MORE
To nie prawda co Ci mówiła mama, że przemoc nie rozwiązuje problemów.
www.pitbull4x4.pl
To nie prawda co Ci mówiła mama, że przemoc nie rozwiązuje problemów.
www.pitbull4x4.pl
W tej właśnie sprawie naszrajbowałem maila z czystej ciekawości, oto odpowiedź:skorek pisze:ciekawe co jeszcze tam bedzie naj.![]()
pewnie wpisowe![]()
![]()
Witam,
Koszty orientacyjnego wpisowego:
Klasa Tourist : 300 zł
Klasa Adventure: 600 zł
Klasa No limit: 900 zł
Więc nie mało.....
Szalony Iwan EVO (kto by zliczył!)

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
zasadniczo to kazdy park krajobrazowy ma zapisane "w papierach" ize nie wolno ani w nim ani w otulinie rajdow organizowac motorowych nikakich...darkman pisze:no ba...! ale robił w konkretnym warsztacie;
ciekawostka przyrodnicza, bo te tereny to wsio otulina parku krajobrazowego, to i dyrekcja JPK musi dać piernacz. hm.. jedyne miejsce to tor koło olsztyna, ale gdzie rzym, a gdzie krym ?
ale PL to taki kraj gdzie prestiz telewizorni i "meskich miesiecznikow" nie jednego burmistrza czy dyrektora parku moze zlamac...
a swoja droga, jak cos co sie jeszcze nie odbylo moze byc okrzykniete "najextremalniejszym rajdem europy" - rozumialbym jak by napisali, ze maja takie ambicje, plan, zamiar chcec czy tp
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania