Zezwolenie
Moderator: Pasza
Zezwolenie
Jaka jest możliwość otrzymania pozwolenia na wjazd do Lasów Państowych?
Re: Zezwolenie
Stałego zezwolenia, to raczej nie wielka.A dokładnie bardzo mała.
chyba, że jestes inwalidą .
chyba, że jestes inwalidą .
idziesz do LP z mapą z trasą gdzie chcesz przejechać...
...sprawdzają czy nie ma tam czegoś chronionego...
...sprawdzają czy nie ma tam np nowej drogi Pożarowej...
...sprawdzają coś tam jeszcze...
wydają zgodę lub nie
wszystko zależy od nastawienia nadleśnictwa
to wszystko zależy jak zagadasz i kim jesteś??
Jak robiłem imprezę to nadleśnictwo zażądało od nas ubezpieczania "od szkód leśnych"
na szczęście sobie dali wperspadować to. Najśmieszniejsze jest to że jako szkodę leśną nie liczyli połamanych drzew i itp tylko zniszczone drogi 
jak to jednorazowy wjazd dla 2-3 aut to już prościej się dogadać z leśniczym który odpowiada za las w tym regionie
...sprawdzają czy nie ma tam czegoś chronionego...
...sprawdzają czy nie ma tam np nowej drogi Pożarowej...

...sprawdzają coś tam jeszcze...
wydają zgodę lub nie

to wszystko zależy jak zagadasz i kim jesteś??
Jak robiłem imprezę to nadleśnictwo zażądało od nas ubezpieczania "od szkód leśnych"

jak to jednorazowy wjazd dla 2-3 aut to już prościej się dogadać z leśniczym który odpowiada za las w tym regionie
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
My organizując imprezę odpowiednio wcześniej wybraliśmy się na rozmowę z nadleśniczym. Oczywiście termin musiałbyć uzgodniony wcześniej (często jest w terenie). W rozmowie brał też udział szef straży leśnej. Przedstawiliśmy wstępny plan trasy i ilość pojazdów. Dużo w tym momencie zależy od indywidualnego podejścia nadleśnictwa. Muszą po prostu nabrać przynajmniej częściowego zaufania, że nie wjedzie do lasu banda, która wszystko będzie miała w d... Też mnie zdziwiło, że najwięcej obaw wzbudziła troska o stan leśnych dróg, a nie drzewostanu, zwierzyny i etc. Sprawa jest prosta, gdyż największe koszta nadleśnictwa pochłania utrzymywanie leśnych duktów. W drugim etapie był objazd trasy wraz ze strażnikami leśnymi. Ogólnie muszę przyznać, że wszystko poszło sprawnie w bardzo miłej atmosferze
. Obyło się też bez zbędnej papierologii 

Re: Zezwolenie
ja wędkuję i był ,problem z zezwoleniem stałym mimo to że akt prawny mówi o wolnym dostępię do wód PZW i rzek państwowych ,klod pisze:Jaka jest możliwość otrzymania pozwolenia na wjazd do Lasów Państowych?

Jeep Cherokee 2,5td 99r
juz jest 2"
juz jest 2"