BOrajd-dla każdego!!

czyli rajdy ze ściganiem i próbami przejazdu

Moderator: Pasza

OS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

BOrajd-dla każdego!!

Post autor: OS » pn gru 21, 2009 8:41 pm

czy ktoś z forumowiczów wybiera sie na tą impreze???
http://borajd.pl

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Re: BOrajd-dla każdego!!

Post autor: czaya » pn gru 21, 2009 9:15 pm

Aurora Run brzmi fajnie :)2

Awatar użytkownika
GM

Post autor: GM » wt gru 22, 2009 1:59 am

czaya pisze:Aurora Run brzmi fajnie :)2

Tak, tzn? :)21
www.rallycamp.pl
Sru do ....fiata!

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » wt gru 22, 2009 9:47 am

tzn. że fajna nazwa, termin i kierunek 8)

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » wt gru 22, 2009 9:49 am

Cos jak ..... Nieustający Rajd .......tyle że tu są trasy dowolne ... do wyznaczonych pointów..... super... tylko..... jak wjedziesz tam gdzie nie powinieneś org umywa łapki a ty się tłumaczysz. :)15 ... bo przecież dojazd jest obok asfaltem.........
Ale idea wspaniała..... na piątke. :)2
bądz twardy ........ i odpuść sobie!!!!!

Awatar użytkownika
czaya
Kontaktowanie:

Post autor: czaya » wt gru 22, 2009 10:05 am

idea Mongol Rally przeniesiona na "nasz" grunt. :wink:

podanie waypointów a stworzenie roadbooka wyraźnie kierującego an nieuzgodnione czy zamknięte dla aut drogi to raczej nieporównywalny temat.

poza tym za wcześnie by oceniać - można tak ułożyć "trasę" by uniknąć kłopotów.

dla mnie fajny pomysł, w jakiejś części tez charytatywny więc będę kibicował, a Aurora Run wpisuję do kalendarza :)21

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » wt gru 22, 2009 10:09 am

Zgadza się..... tyle że u nas jest wieksze zaludnienie..... a tubylcy mniej przyjazni..... :)21

OS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: OS » śr gru 23, 2009 10:56 pm

z tymi naszymi TUBYLCAMI to masz troche racji!
jednak każdy z nas zjeżdża z asfaltu-każdy z nas ma swoje skróty!
a że rajd będzie wiódł przez najciekawsze miejsca w całym kraju to szanse są wyrównane!
jak będzie-zobaczymy

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » czw gru 24, 2009 9:00 am

Nie no spoko.... trzymam kciuki za powodzenie.......ale
Każdy ma swoje skróty.. i tak jak kilka razy sie przejedzie to okay... ale jak bez zapowiedzi pyknie nimi np. 100 załóg olewając wszystko to już nie okay..... jak i dla tubylców co sobie tam skracali ... jak i dla tubylców co ich wkurw weźmie ... jak i dla orga co opiernicz może dostać od wkoorwionych tubylców... :)21... bo rajd to rajd... i org za wszystko bierze odpowiedzialność...... :( .... ale jak to pisze i mówi mój kolega.... zawsze są dwa uda.. uda sie albo nie uda..... :)2

APJ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: APJ » sob gru 26, 2009 1:56 pm

jezus pisze:Nie no spoko.... trzymam kciuki za powodzenie.......ale
Każdy ma swoje skróty.. i tak jak kilka razy sie przejedzie to okay... ale jak bez zapowiedzi pyknie nimi np. 100 załóg olewając wszystko to już nie okay..... jak i dla tubylców co sobie tam skracali ... jak i dla tubylców co ich wkurw weźmie ... jak i dla orga co opiernicz może dostać od wkoorwionych tubylców... :)21... bo rajd to rajd... i org za wszystko bierze odpowiedzialność...... :( .... ale jak to pisze i mówi mój kolega.... zawsze są dwa uda.. uda sie albo nie uda..... :)2
Jak pojada ogonkiem jeden za drugim to moze i przejedzie 100 zalog, ale nie widze tego, zeby ta sama trasa pojechaly samochody 2WD jak i 4 WD. Nawet jak beda 4WD, to czy kazdy pojedzie ta sama trasa? Przeciez nawet jak sa rajdy z wytyczona trasa i roadbookiem, to polowa i tak objezdza bokiem... Niewazne z jakich powodow ;-)
I nie ma co opowiadac, ze jest inaczej, bo kazdy wie ze jest tak, jak pisze... Zawsze bylo tak, ze za to co zmalowali uczestnicy martwic sie musial organizator. Moze pora wziac odpowiedzialnosc na siebie, za to co sie zrobi w terenie?

Awatar użytkownika
GM

Post autor: GM » sob gru 26, 2009 2:29 pm

E tam Arek, tym się nie przejmuj - musi być selekcja wpisowa i tyle.

Na calym swiecie ten typ "adventure rallies" dziala, wiec i u nas czas zacząć.
www.rallycamp.pl
Sru do ....fiata!

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » sob gru 26, 2009 8:36 pm

Czym większe wpisowe tym wieksze oszołomy sie zlatują...... :)21
Odpowiedzialnośc..... oczywiscie że jak wjade tam gdzie niepowinienem ( aczkolwiek nie wszystkie takie miejsca są oznakowane ) to ja dostane od tubylca , leśnego , czy policji ....ale to onanizator zostanie pociągnięty za tak fatalną organizacją że ludziska latają jak dzikusy po miejscach NIEUZGODNIONYCH z właścicielami.... a o pozwoleniach władz na przyszłość może juz tylko pomysleć.....
Nie bym się czepiał...... jak wpisowe nie zabije zwykłago zjadacza chleba to sam bym polatał w takim rajdziku...... :)2

APJ
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: APJ » sob gru 26, 2009 9:14 pm

jezus pisze:Czym większe wpisowe tym wieksze oszołomy sie zlatują...... :)21
Odpowiedzialnośc..... oczywiscie że jak wjade tam gdzie niepowinienem ( aczkolwiek nie wszystkie takie miejsca są oznakowane ) to ja dostane od tubylca , leśnego , czy policji ....ale to onanizator zostanie pociągnięty za tak fatalną organizacją że ludziska latają jak dzikusy po miejscach NIEUZGODNIONYCH z właścicielami.... a o pozwoleniach władz na przyszłość może juz tylko pomysleć.....
Nie bym się czepiał...... jak wpisowe nie zabije zwykłago zjadacza chleba to sam bym polatał w takim rajdziku...... :)2
Zapewniam Cie, ze wszystkie miejsca obowiazkowe znajda sie w miejscach, gdzie nie bedzie problemu z wjazdem - czy zabroniony jest wjazd np. na parking? ;-) Od ciebie zalezy, ktoredy do tego parkingu dojedziesz... Przez rezerwat, szutrem, czy asfaltem... Proste zasady :-)
Jak chcesz polatac, to co cie powstrzymuje przed zapisaniem sie? ;-) bo chyba nie wpisowe...

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » sob gru 26, 2009 9:47 pm

pisze tylko bo mniej więcej znam nasze realia...
NP. jadę sobie do miejsca zwanego parking ... mam do niego ... 30 km. patrzę na gps-a..... staję na drodze i mam rozwidlenie dróg.... jedno... szeroki piekny asfalt (droga krajowa ) drugi to droga gruntowa wchodzaca z czasem do lasu..... co robie .......
1... dryndam do orga z zapytanie którędy...
2... wskakuje na krajowa... bo tedy napewno mogę...
3... jade lasem bo mnie tak gps prowadzi jako najkrótsza droga a że to rajd terenowy to pewnie wolno... ( nie ma szlabanów i nie widziałem tablicy REZERWAT )... a przy napotkanych leśnikach mówie że jadę do cotki na imieniny , płace mandat i jade dalej...nie mówie nic o rajdzie.......ale po kilku załogach tędy jadących leśnicy sami się kulną za autami by poznać tą ciotką...... ( sam to przeżyłem ).

Uważam że idea rajdu fajna i ciekawa....ale nie ten kraj , przepisy i TUBYLCY......... nie po to orgi tyle załatwiają , skaczą , piszą , molestują ...właścicieli (miasto , las ,prywatka ).... by sobie z nimi pogadać......
Ale............. to tylko takie moje gdybanie...
PS. co do wpisowego ...jak nie tajemnica... bo naprawde nie mogę wylukac na stronie.... :(

Awatar użytkownika
okino

Post autor: okino » sob gru 26, 2009 11:09 pm

jezus pisze: PS. co do wpisowego ...jak nie tajemnica... bo naprawde nie mogę wylukac na stronie.... :(
http://borajd.pl/bo-rajd/oplaty/wpisowe
Samurai 89 1.3 nie motany Sahara 205/70/15

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » sob gru 26, 2009 11:28 pm

okino pisze:
jezus pisze: PS. co do wpisowego ...jak nie tajemnica... bo naprawde nie mogę wylukac na stronie.... :(
http://borajd.pl/bo-rajd/oplaty/wpisowe
Albo mnie na oczy padło albo jest napisane słowo ... WPISOWE..... no ale ile........

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » ndz gru 27, 2009 12:18 am

masz coś nie ten teges z przeglądarką

"Wpisowe

Opłata składa się z dwóch części:
I - Opłata za pojazd - 150 zł/pojazd
II - Opłata uczestnika - 300 zł/osobę
IIA – Opata uczestnika poniżej 16 lat (w dniu rozp. Rajdu) – 200 zł/osobę
LIMIT ZAŁÓG W KLASIE: 50

Przykładowa opłata za załogę 3 osobową w klasie 4WD wynosi 150 zł (pojazd) + 900 zł (załoga) = 1050 zł.
Przykładowa opłata za załogę 2 osobową w klasie 2WD wynosi 150 zł (pojazd) + 600 zł (załoga) = 750 zł
Przykładowa opłata za załogę 2 osobową w klasie QUAD wynosi 150 zł (pojazd) + 600 zł (załoga) = 750 zł
Przykładowa opłata za załogę 1 osobową w klasie MOTO wynosi 150 zł (pojazd) + 300 zł (załoga) = 450 zł
Przykładowa opłata za załogę 1 osobową w klasie MOTO oraz serwis (samochód + 2 osoby) wynosi 150 zł (pojazd) + 300 zł (załoga) + 150 zł samochód serwisu) + 600 zł (serwisanci) = 450 zł + 750 zł = 1200 zł."

:)21
LJ 70

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » ndz gru 27, 2009 10:16 am

dziękuje.......

Awatar użytkownika
Pit-Bull

Post autor: Pit-Bull » śr gru 30, 2009 12:49 pm

Idea fajna :)2
Oby uczestnicy nie zamordowali imprezy , tak jak to potrafią :)3
FIGHT NO MORE
To nie prawda co Ci mówiła mama, że przemoc nie rozwiązuje problemów.

www.pitbull4x4.pl

B2PL
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: B2PL » sob sty 02, 2010 1:52 am

Pit-Bull pisze:Idea fajna :)2
Oby uczestnicy nie zamordowali imprezy , tak jak to potrafią :)3
Każda impreza zależna jest od jej uczestników. Są tacy, którzy nigdy nie wezmą wniej udziału, ale są "uczestnikami" internetowymi - zawsze najlepiej wiedzą co to za impreza, jakie są lub były trasy, jakie błędy popełnił organizator...
A to właśnie ci "internetowi" w wielkim stopniu przyczyniają się do mordowania imprez.

Na BO!Rajd są dodane nowe imprezy :-) Imprezy dla tych, którzy cenią sobie przede wszystkim zabawę, ale też i dla tych, którzy cenią sobie przede wszystkimprzygodę: FAMILY RACE - http://borajd.pl/family-race i CHERNOBYL RACE - http://borajd.pl/chernobyl-race. Jest też OFF-ROADOWY FESTIWAL FILMOWY - OFF :-) http://borajd.pl/off-movie

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » sob sty 02, 2010 4:00 pm

Każda impreza zależna jest od jej uczestników. Są tacy, którzy nigdy nie wezmą wniej udziału, ale są "uczestnikami" internetowymi - zawsze najlepiej wiedzą co to za impreza, jakie są lub były trasy, jakie błędy popełnił organizator...
A to właśnie ci "internetowi" w wielkim stopniu przyczyniają się do mordowania imprez.
mądre słowa..............ale nie zapominajmy do czego służy forum.....

PS.....jak mozna mordować przez internet.....oczywiście nie licząc maili pisanych do władz opisujących szkodliwe działanie takiej imprezy na środowisko...i inne ble ble ble.... :)21

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » sob sty 02, 2010 5:59 pm

polecam odwiedziny czarnobylu... na ukrainie......
Mozna sie przekonac jak ukraińcy wykozystują mit "skazonego miasta" do trzaskania kasiorki....... :)3
Jak juz tam sie jest ....jedyne co warto zobaczyc to tzw. "Oko Moskwy" ....... reszta to lipa.
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

OS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: OS » śr sty 06, 2010 2:44 pm

Jezus! daj więcej fotek słynnego OKA MOSKWY i napisz co i gdzie trza załatwić by go zwiedzić!
oglądałem go tylko z 16ki w PRIPIAT

Awatar użytkownika
jezus

Post autor: jezus » śr sty 06, 2010 10:39 pm

Żeby go zobaczyc z bliska......
Trzeba wjechać na zamkniety teren byłej elektrowni w Czarnobylu.....
Nastepnie trafić na pijanego lub pijaną przewodniczke....... dać w łapke kierowcy autobusu ze 100$ i na jedną minutkę popatrzysz sobie z bliska na oko moskwy.....oczywiście wpierw przetniesz tz. czerwony las (najbardziej skarzony ) :)21 ...nie dłużej bo po obydwu stronach drogi wzdłuz oczka są wartownie.... a z nich lubią strzelać....

OS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: OS » śr sty 06, 2010 11:47 pm

:) nieee nooo pytam całkiem poważnie!
byłem 2x i i i probowałem! ale to podobno problem!
zamknięty teren elektrowni-jedłem obiad w stołówce elektrowni wraz z pracownikami ale OKO MOSKWY!
jeśli można!!! to wybiore sie raz jeszcze :)
http://www.youtube.com/watch?v=DiIOBB1UNYg
http://www.youtube.com/watch?v=4r2k8yay ... re=related

ODPOWIEDZ

Wróć do „Turystyczno-sportowe”