defilada w Moskwie
Moderator: Mroczny
defilada w Moskwie
Dzisiaj rano pokazywali defiladę z dnia zwycięstwa w Moskwie.
w części samochodowej najpierw pojawił się poczciwy UAZ a za nim szpaler hummeropodobnych pojazdów. Co to za auto? jaki ma motor? ile kosztuje ? gdzie je robią.. itd może ktoś ma jakieś fotki tego cuda?
w części samochodowej najpierw pojawił się poczciwy UAZ a za nim szpaler hummeropodobnych pojazdów. Co to za auto? jaki ma motor? ile kosztuje ? gdzie je robią.. itd może ktoś ma jakieś fotki tego cuda?
długi może więcej
- Jachuu
- jestem tu nowy...

- Kontaktowanie:
Re: defilada w Moskwie
"Po raz pierwszy publicznie zaprezentowano samochody opancerzone zwiadu GAZ-233014 Tygrys"pancziki pisze: w części samochodowej najpierw pojawił się poczciwy UAZ a za nim szpaler hummeropodobnych pojazdów. Co to za auto? jaki ma motor? ile kosztuje ? gdzie je robią.. itd może ktoś ma jakieś fotki tego cuda?
za gazeta.pl
Szukałem, ale strasznie mało informacji w necie
Pozdrowienia
Jachu
Jachu
- chiquito83

- czarny bielsko
-

- Kontaktowanie:
pewnie sporoPepek pisze:Na Mnie największe wrażenie zrobili weterani obwieszeni medalami. Jeden miał cały przód w medalach. Jestem ciekaw ile ważyła jego marynarka
New idea in progress...
Navara D40 - była
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Navara D40 - była
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
sporo fotek i text po czesku:
http://autocccp.blog.cz/0607/gaz-2975-tygr
http://autocccp.blog.cz/0607/gaz-2975-tygr
"Chcesz być zdrowy i bogaty, nie pij wódy-idź do chaty" - Dzieci Kapitana Klossa
Niestety nie widziałem defilady więc się tylko domyślam.pancziki pisze:(...)szpaler hummeropodobnych pojazdów. Co to za auto? (...)
Ten Hummeropodobny to może być BARHAN
Żadna nowość, w armii od 2004 roku

Ostatnio zmieniony sob maja 10, 2008 2:19 am przez JA'JACEK, łącznie zmieniany 1 raz.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- thenat
- jestem tu nowy...

tiger w ruchu http://youtube.com/watch?v=uCbM5K9qQnc
a tu wersja cywilna http://youtube.com/watch?v=a_dOOmlmGlM
a tu wersja cywilna http://youtube.com/watch?v=a_dOOmlmGlM
Ford MAVERICK 2.7
Napewno duzo mniej niz kilkanascie milionow poleglych zolnierzy ACPepek pisze:Na Mnie największe wrażenie zrobili weterani obwieszeni medalami. Jeden miał cały przód w medalach. Jestem ciekaw ile ważyła jego marynarka
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czarny bielsko
-

- Kontaktowanie:
- czarny bielsko
-

- Kontaktowanie:
-
leon zawodowiec
Miało zapewne udawać (i udawało kiepsko) ZiS-a-5. Kiepskie repliki zrobione najprawdopodobniej na ZiŁ-ach-130 (skrzynia ładunkowa bez wątpienia taka sama).
Zob.:

pzdr.
Zob.:

pzdr.
Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
A znalazłem coś na ten temat
Pomysł dobry, wykonanie jak zwykle
Uroczyste obchody 60-tej rocznicy zakończenia II Wojny Światowej, odbyły się 9 maja na Placu Czerwonym w Moskwie. Mimo iż od upadku Związku Radzieckiego w rocznicowych defiladach nie biorą już udziału czołgi ani ciężki sprzęt bojowy, to zawsze znajdzie się na nich coś interesującego dla miłośników motoryzacji.
Tym razem organizatorzy przygotowali dla widzów i uczestników nie lada niespodziankę. Dla potrzeb rocznicowej defilady wykonano 130 szt. replik wojskowych ciężarówek ZIS-5. Te niezwykle tanie w produkcji i proste technicznie samochody, stanowiły główny środek transportu Armii Radzieckiej. Słaby silnik oraz symboliczne wręcz hamulce mechaniczne powodowały, iż ciężarówki te pogardliwie opisywano hasłem: ăZIS piać (5) - z góry jechać, pod górę pchaćÓ. Współczesne repliki zbudowane zostały na bazie produkowanych w Moskwie ciężarówek AMO-ZIL 4329. Na skrzyniach ładunkowych umieszczono 20 foteli, na których podczas parady zasiedli wyróżnieni kombatanci wojenni. Niestety, ciekawy pomysł został zepsuty przez zmianę, w stosunku do oryginału, umieszczenia osi przedniej przedniej. O ile w starym ZIS-ie koła wystawały przed maskę silnika, to w replikach znalazły się one sporo za nią. Szkoda, że twórcy replik nie pokusili się o przesunięcie osi do przodu, podobnie jak robią tą polscy producenci retro-furgonów. Nowe ciężarówki są też sporo większe od oryginałów z przed lat. Auta bardziej przypominają niemiecką ciężarówkę Vomag z 1928 roku niż ZISa. Te mankamenty powodują, że nowe ZISy-5 nie nadają się do niczego innego niż ta parada. Auta po jej zakończeniu wrócą do fabryki, gdzie zostaną przezbrojone na zwykłe ZIŁy. Kilka egzemplaży fabryka pragnie sprzedać ewentualnym zainteresowanym nabywcom.
Pomysł dobry, wykonanie jak zwykle
Uroczyste obchody 60-tej rocznicy zakończenia II Wojny Światowej, odbyły się 9 maja na Placu Czerwonym w Moskwie. Mimo iż od upadku Związku Radzieckiego w rocznicowych defiladach nie biorą już udziału czołgi ani ciężki sprzęt bojowy, to zawsze znajdzie się na nich coś interesującego dla miłośników motoryzacji.
Tym razem organizatorzy przygotowali dla widzów i uczestników nie lada niespodziankę. Dla potrzeb rocznicowej defilady wykonano 130 szt. replik wojskowych ciężarówek ZIS-5. Te niezwykle tanie w produkcji i proste technicznie samochody, stanowiły główny środek transportu Armii Radzieckiej. Słaby silnik oraz symboliczne wręcz hamulce mechaniczne powodowały, iż ciężarówki te pogardliwie opisywano hasłem: ăZIS piać (5) - z góry jechać, pod górę pchaćÓ. Współczesne repliki zbudowane zostały na bazie produkowanych w Moskwie ciężarówek AMO-ZIL 4329. Na skrzyniach ładunkowych umieszczono 20 foteli, na których podczas parady zasiedli wyróżnieni kombatanci wojenni. Niestety, ciekawy pomysł został zepsuty przez zmianę, w stosunku do oryginału, umieszczenia osi przedniej przedniej. O ile w starym ZIS-ie koła wystawały przed maskę silnika, to w replikach znalazły się one sporo za nią. Szkoda, że twórcy replik nie pokusili się o przesunięcie osi do przodu, podobnie jak robią tą polscy producenci retro-furgonów. Nowe ciężarówki są też sporo większe od oryginałów z przed lat. Auta bardziej przypominają niemiecką ciężarówkę Vomag z 1928 roku niż ZISa. Te mankamenty powodują, że nowe ZISy-5 nie nadają się do niczego innego niż ta parada. Auta po jej zakończeniu wrócą do fabryki, gdzie zostaną przezbrojone na zwykłe ZIŁy. Kilka egzemplaży fabryka pragnie sprzedać ewentualnym zainteresowanym nabywcom.