Landkreuzer P1000
Moderator: Mroczny
Z innej dziedziny dowod na gigantomanie III Rzeszy to projekty kolei na Wschod o rozstawie szyn 3 lub 5 m (mamy okolo 1,4 m teraz) ktora jezdzic mialy lokomotywy o 24 osiach napednych (dzis jest 4-8 najczesciej). Tez niezla ciekawostka, oni faktycznie musieli miec dostep do najlepszego towaru
. normalnie by tego nikt nie wymyslil.
SJ 413 '87 mota sie co nieco 
Re: Landkreuzer P1000
fajnie by to jezdziło, ale do pierwszego mostu 
Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
Ja to widzę tak:
PzKpfw V sztuk 6: dwie Pantery z przodu formacji, po jednej na bokach i dwie z tyłu,
Sd. Kfz. 186 Panzerjäger Tiger sztuk trzy: jeden z przodu i po jednym z boków i w środku to "coś"
Takie przełożenie pływającej formacji Pancernik/Lotniskowiec plus oslona na ląd
Była by to idelana machina oblężnicza ale niestety tak ze 500 lat wcześniej
PzKpfw V sztuk 6: dwie Pantery z przodu formacji, po jednej na bokach i dwie z tyłu,
Sd. Kfz. 186 Panzerjäger Tiger sztuk trzy: jeden z przodu i po jednym z boków i w środku to "coś"
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)
I Sturmtiger z przodu do niszczenia umocnionych pozycji.Nahen pisze:Ja to widzę tak:
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
tyle, że taka formacje piechur by wyprzedził 
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life
Czołgi bez piechoty... pierwsza wojna czeczeńska pokazała co to znaczy.
atam wsio zależy od specyfiki teatru działań... armia czerwona, a zwłaszcza jej czołgiści zawsze w dupę dostawali...
domyśl się dlaczego sowiecka historiografia milczy w sprawie strat przy zdobywaniu berlina?
a czołgiści dostali tam najbardziej
domyśl się dlaczego sowiecka historiografia milczy w sprawie strat przy zdobywaniu berlina?
a czołgiści dostali tam najbardziej
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
Ci to zawsze dostawali a i tak wygrywali... prawie zawsze. Z takim zapleczem mięsa armatniego...Wąż pisze:armia czerwona, a zwłaszcza jej czołgiści zawsze w dupę dostawali...
Wszystko zależy jak, gdzie i kiedy
Pod Grunwaldem taki wynalazek dałby radę na 100%, w Jugosławii, Czeczenii itp wcale ale np na pustyniach Iraku juz byloby lapiej, i można by spore ilości jajecznicy na pancerzu produkować
Problem z czerwonoarmiejnymi tankami polegal na tym, że do wprowadzenia T-34 piechota dawąła radę z czołgami a kiedy weszły T-34 to sięo kazało, że tawariścz Stalin kazął zamiast normalnego "pedału gazu" wstawić przełącznik: "stop"/"Berlin" i żaden piechur od tego momentu nie mógł osłaniać czołgów
Problem z czerwonoarmiejnymi tankami polegal na tym, że do wprowadzenia T-34 piechota dawąła radę z czołgami a kiedy weszły T-34 to sięo kazało, że tawariścz Stalin kazął zamiast normalnego "pedału gazu" wstawić przełącznik: "stop"/"Berlin" i żaden piechur od tego momentu nie mógł osłaniać czołgów
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)