UMM Alter opinie

Moderator: Mroczny

Lewandoszczak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

UMM Alter opinie

Post autor: Lewandoszczak » pn wrz 05, 2011 3:12 pm

Na początku witam wszytskich, i odrazu chciałbym przejść do pytania zawartego w temacie , znalazłem na forum jeden temat o umm-ie ale osoba nie kupiła tego sprzętu. Tak więc chciałem sie spytać cos na temat tego samochodziku, chciałem zacząc swoja przygode na poczatku w lekkim terenie i cos miec na wieksze sniegi , znalazłem na allegro taki oto egzemplazr jedyny na allegro:D http://otomoto.pl/nissan-patrol-umm-4x4-C19930664.html
cena jest podobna jak samuraja tyle ze mi sie osobiscie umm podoba :) ale boje sie ze jak kupie to nie bede mógł części do tego dokupić, jak ktoś cos wie bede wdzieczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam

klucz13

Kontaktowanie:

Re: UMM Alter opinie

Post autor: klucz13 » pn wrz 05, 2011 7:37 pm

Lewandoszczak pisze:Na początku witam wszytskich, i odrazu chciałbym przejść do pytania zawartego w temacie , znalazłem na forum jeden temat o umm-ie ale osoba nie kupiła tego sprzętu. Tak więc chciałem sie spytać cos na temat tego samochodziku, chciałem zacząc swoja przygode na poczatku w lekkim terenie i cos miec na wieksze sniegi , znalazłem na allegro taki oto egzemplazr jedyny na allegro:D http://otomoto.pl/nissan-patrol-umm-4x4-C19930664.html
cena jest podobna jak samuraja tyle ze mi sie osobiscie umm podoba :) ale boje sie ze jak kupie to nie bede mógł części do tego dokupić, jak ktoś cos wie bede wdzieczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam
W portugali ledwo co już występuje
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Lewandoszczak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lewandoszczak » wt wrz 06, 2011 12:49 pm

czyli lepiej nie zawracac sobie tym głowy i zmienic swój obiekt zainteresowania na np. samuraja albo uaza 469b?:D

Awatar użytkownika
Misiek Cypr

Post autor: Misiek Cypr » wt wrz 06, 2011 2:49 pm

Auto bardzo popularne w Portugalii, ale nigdzie indziej. To tak jakby typ w Portugalii sobie Honkera sprawil :)21

U nas, raczej bys byl jedyny. Fajne auto, ale dla milosnikow marki.

Jak ma byc tanio, to nie tedy droga.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044

Lewandoszczak
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Lewandoszczak » wt wrz 06, 2011 3:12 pm

dzieki za info i za wybicie mi z głowy tego sprzeciak:D bede musiał pomyslec o czyms innym

Awatar użytkownika
Korbamoto

Post autor: Korbamoto » czw lis 17, 2011 12:09 am

UMM jest świetnym sprzętem, ale dla hobbysty/kolekcjonera. Niepospolity u nas chyba jak żaden. Bylem poważnie zainteresowany. Oglądałem jednego. Alter II. Ciut mniej militarny niż Alter I, bardziej cywilizowany. Jest nadal na Allegro/otomoto od conajmniej pól roku. Kosztuje juz 5 tysi tylko, co jest mniej niż połową jego ceny startowej. Na youtubie UMMy wyprawiają niesamowite rzeczy na blocie czy wertepach :)9
Ten co oglądałem, lekko nadgryziony przez rdzę, ale bez tragedii. Same proste blachy, do podłatania. Nie wiem jak rama, za mało wnikałem. Pióra i sztywne mosty ma sie rozumieć. Skrzynia biegów mu się sypie, a nikt z ludzi gadających ludzkim językiem nie wie co to jest za skrzynia. Wiedzą gadający po portugalsku i hiszpańsku, na http://www.forumm.cośtam
Silnik to starożytny diesel Peugeot 2,5. Do silnika graty pewnie do zdobycia. Nigdzie nie znalazłem informacji na temat napędów, mostów i jakichkolwiek szczegółów. Części dostepne w necie, to ''aż'' klocki hamulcowe i paski klinowe. Portugalczycy może wiedza więcej skąd co brać, ale ja nicht fersztejen po ichniemu.
Samochodzik milusi, poręczny, wielkość w sam raz i ładny nawet z tą swoją smutną miną, cena kusząca, ale odpuściłem. Nie potrzebna mi nieruchomość czy puzzle do ukladania i ściąganie miesiącami byle duperela z drugiego końca Europy.
Poszedłem w Patrola K260.
K260 '91
P.A.T.R.O.L. Pojazd Akrobacyjno Turystyczno Rolniczy Oraz Latający

Piotrul

Post autor: Piotrul » czw lis 17, 2011 12:36 pm

Pewnie oglądałeś tego pod Gdańskiem?
A to z innego forum:
Skrzynia biegów od peugota 505 , 605 , mosty dana, elemenety zawieszenia sprzedawali w Anglii dostawcy częsci do Land Rovera.
W świetle tego możliwe, że można by temat ogarnąć bez większej rzeźby.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pojazdy militarne”