taaa.... ulani na koniach kontra arabi na wielbladachlbl78 pisze:a najgorsze jest to że w takich miejscach jak Afgan to by się sprawdziłolesio jeep pisze: kawaleria i ulani do misji Nato
Lekki czołg Anders
Moderator: Mroczny
- czarny bielsko
-

- Kontaktowanie:
Re: Lekki czołg Anders
New idea in progress...
Navara D40 - była
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Navara D40 - była
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
No za III Sobieskiego dalimy radę to i teraz może by się udało
Tylko skrzydła do siodel potrzebne by były 
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)
-
EDEK:):):):)

Albert gdzie do miasta czołgi
?/
chyba że z osłoną piechoty inaczej śmierć pod pancerzem.Miasta zdobywają grupy szturmowe ze wsparciem. 
Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
wiec o tym wlasnie mowie, jesli do dyspozycji nie masz dobrych wozow bojowych - bo umowmy sie, sila ognia BWP to smiech na sali - i puscisz czolgi, nawet i z oslona, to mogila gwarantowana. Tym uzasadnialem zastosowanie lekkiego, ale silnie uzbrojonego i mobilnego wozu, ktory tez przeciez sie by poruszal z desantem lub innym miesem armatnim na oslonie 
grupa szturmowa to se moze zdobyc mala dzielnice willowa, a nie duze miasto z oporem w umocnionych punktach ogniowych
grupa szturmowa to se moze zdobyc mala dzielnice willowa, a nie duze miasto z oporem w umocnionych punktach ogniowych
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
A jakież to duże miasta mamy zdobywać, za pomocą tych czołgów, coś przegapiłem ?
BWP ma małą siłę ognia? Zobacz najnowszą ruską wieżę z działem 100mm
Wg mnie tędy droga.
Będziemy opracowywać super czołg przez20 lat, a potem i tak armia kupi tylko 3 szt pa próbę, bo na więcej nie mamy kasy i potrzeb.
BWP ma małą siłę ognia? Zobacz najnowszą ruską wieżę z działem 100mm
Będziemy opracowywać super czołg przez20 lat, a potem i tak armia kupi tylko 3 szt pa próbę, bo na więcej nie mamy kasy i potrzeb.
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Piotrul ale "nowe" ruskie BMP to nam nie grozi raczej
A co do zdobywania miast to jedynie takie jak nam wskażą sojusznicy z NATo gdzies na bliżej nie określonym końcu świata 
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo
)
No właśnie do tego pije. Nie mamy sprzętu, nie jedziemy. Nie mamy lekkich czołgów do operacji w miastach, nie pchamy się- koniec, kropka. Litwini nie mają właściwie lotnictwa, więc NATO ich chroni (także my, a oni w podzięce nam pod górę robią
), nie mają praktycznie marynarki więc nie muszą pływać ( i bulić kasy) w konwojach atlantyckich itd, itd. Po ch. my się musimy zawsze i wszędzie pchać, za przysłowiowe dziękuje ?
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
Jak to kiedyś powiedział ponoć dziennikarzon w Brukseli jakiś nasz polityk: "Panowie piszcie o Polsce cokolwiek, byle byście pisali..."
Tak samo z nami im o nas więcej tym lepiej
Ale z drugiej strony, skoro w takiej Tunezji wybucha o mało co wojna domowa to kto wie co jeszcze przed nami w Europie?
Moze warto było trochę poćwiczyć w Irkau i Afganie 
)
- lesio jeep
-

zadna wojna domowa tylko normalnie pogonili skorumpowana klike od koryta
uzytnosci czolgu lekkiego czolgu do takich celow lub odwrotnych (obrony koryta)
tesz jakos nie specialna
ps
nasz elyty jusz robia pod siebie ze po drugiej Japoni i Irlandi przyjdzie druga Tunezja
uzytnosci czolgu lekkiego czolgu do takich celow lub odwrotnych (obrony koryta)
tesz jakos nie specialna
ps
nasz elyty jusz robia pod siebie ze po drugiej Japoni i Irlandi przyjdzie druga Tunezja
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych