Magirus-Deutz 170C FA
Moderator: Mroczny
Re: Magirus-Deutz 170C FA
Sprzedający jak na razie milczy, jutro zaatakuje go telefonem...
ale...
oglądałem to na YT takiego jadącego w terenie, i faktycznie tak jak Piroman pisał, rama wiotka jak cholera ( zresztą na focie też to widać) a mnie się marzy "sterówka" połączona z zabudową mieszkalną...
w tym aucie raczej się nie uda
ten z powyższej foty to na balonach jest, tamten na sprzedaż na bliźniakach w zadku, to kwestia samych felg, czy piasty są inne albo i most ?
ale...
oglądałem to na YT takiego jadącego w terenie, i faktycznie tak jak Piroman pisał, rama wiotka jak cholera ( zresztą na focie też to widać) a mnie się marzy "sterówka" połączona z zabudową mieszkalną...
w tym aucie raczej się nie uda
ten z powyższej foty to na balonach jest, tamten na sprzedaż na bliźniakach w zadku, to kwestia samych felg, czy piasty są inne albo i most ?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
a moze scania? SBA 311.
tak mi przyszlo do glowy, bo jak kupowalem c303 jakis rok temu we szwecyji, to staly tam wlasnie te scanie powojskowe.
cena byla podobna jak c303.
zobacz na http://www.volvoc303.se
jak by co to gosc swobodnie angielskim operuje, uczciwy, mozna na nim polegac.
tak mi przyszlo do glowy, bo jak kupowalem c303 jakis rok temu we szwecyji, to staly tam wlasnie te scanie powojskowe.
cena byla podobna jak c303.
zobacz na http://www.volvoc303.se
jak by co to gosc swobodnie angielskim operuje, uczciwy, mozna na nim polegac.
Mistrzow uprasza sie o spokoj
ale to same skrzyniowce są z tego co widzę...
nie wiem, bo ciężarówkowo od czasu gdy star poszedł; spodem pod koparkę a górą na magazyn ogrodowy - nie mam żadnych ciężarówkowych doświadczeń (przepisy itp) ale wydaje mi się, że furgon powinien być albo "dobelkabinowy" żeby to na specjala od razu rejestrować.
Z takich skrzyniówek typowych to chyba Bedforda bym wolał, mniejszy trochę i jakiś taki bardziej pokrrracznie brzyćki
nie wiem, bo ciężarówkowo od czasu gdy star poszedł; spodem pod koparkę a górą na magazyn ogrodowy - nie mam żadnych ciężarówkowych doświadczeń (przepisy itp) ale wydaje mi się, że furgon powinien być albo "dobelkabinowy" żeby to na specjala od razu rejestrować.
Z takich skrzyniówek typowych to chyba Bedforda bym wolał, mniejszy trochę i jakiś taki bardziej pokrrracznie brzyćki
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- czesław&jarząbek
-

- Kontaktowanie:
rama musi się skręcać.
bo jak nie to się rozdupcy.
przejście z kabiny do kontenera trzeba zrobić takim "akordeonem" z gumy albo plandeki jak w tramwaju czy autobusie przegubowym.
a tak baj de łej...całkiem niegłupie te scanie. moc większa, komplet szper, automatyczna skrzynia która będzie dużą zaletą w turystycznej jezdzie...poziom wypasu w kabinie widzę podobny...warto zgłębić zagadnienie chyba...
bo jak nie to się rozdupcy.
przejście z kabiny do kontenera trzeba zrobić takim "akordeonem" z gumy albo plandeki jak w tramwaju czy autobusie przegubowym.
a tak baj de łej...całkiem niegłupie te scanie. moc większa, komplet szper, automatyczna skrzynia która będzie dużą zaletą w turystycznej jezdzie...poziom wypasu w kabinie widzę podobny...warto zgłębić zagadnienie chyba...
#noichuj
Kupuj, jak za wiotkie będize, to Szarbia zaprojektuje kratownice w ramę, a Stary patrol wykona z rur co z pobliskiego złomu. Jutro będę polował na ikarusa przegubowego to akordełon zajumam w ramach wspierania rozwoju turystyki ciężkiej
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
e a w tym magirusie to engine chłodzony luftem ? czy to już nowsza wersja?
Bo z taką kabiną kiedyś jeździłem, ale na tyle biegły w modelach nie jestem żeby potwierdzić. W każdym razie te powietrzne dość słabe były w kwestii mocy, wersje szosowe w porównaniu ze starszym Mercem 1313 wyglądały blado i tak też jechały.
Ja bym za podobną kwotę obstawiał tą Scanię, u nas to chyba też większy egzotyk i ciekawsze będzie. A trakcyjnie znacznie lepsze.
Bo z taką kabiną kiedyś jeździłem, ale na tyle biegły w modelach nie jestem żeby potwierdzić. W każdym razie te powietrzne dość słabe były w kwestii mocy, wersje szosowe w porównaniu ze starszym Mercem 1313 wyglądały blado i tak też jechały.
Ja bym za podobną kwotę obstawiał tą Scanię, u nas to chyba też większy egzotyk i ciekawsze będzie. A trakcyjnie znacznie lepsze.
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
- czesław&jarząbek
-

- Kontaktowanie:
no to się przewiozłem takim - nie tamtym z ogłoszenia - ale takim samym. Z takiego samego źródła pochodzenia i o zbliżonym przebiegu.
Dupa, strasznie to mułowate i niestety nie wyobrażam sobie sensowej jazdy tym w górach.
Trochę prze-trzeźwiałem z tym zakupem, ale czy całkiem...
poza tą słabizna całkiem,
całkiem fajny klamot
Dupa, strasznie to mułowate i niestety nie wyobrażam sobie sensowej jazdy tym w górach.
Trochę prze-trzeźwiałem z tym zakupem, ale czy całkiem...
poza tą słabizna całkiem,
całkiem fajny klamot
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
- czesław&jarząbek
-

- Kontaktowanie:
ta scania co bąsiu wynalazł u polodowcowych lepiej bedzie jechać bo przy podobnym gabarycie ma więcej mocy a automat zadba o to żeby sie siofer niewprawny z wajhą nie szarpał i inercji nie tracił przy każdej zmiane.
#noichuj
"odświrze"
te scanie to może i fajne ale skrzyniowce, potrzebuję coś co będzie biegało za specjalnego i te 8 - 10 osób miało w dowodzie. Coś co będzie już zarejestrowane i łazi mi po łbie 744 (wiem wiem, Czesław zaraz powie, że ścierwo i pewnie będzie miał jakąś rację) ale jak nie 744 to co?
te scanie to może i fajne ale skrzyniowce, potrzebuję coś co będzie biegało za specjalnego i te 8 - 10 osób miało w dowodzie. Coś co będzie już zarejestrowane i łazi mi po łbie 744 (wiem wiem, Czesław zaraz powie, że ścierwo i pewnie będzie miał jakąś rację) ale jak nie 744 to co?
- czesław&jarząbek
-

- Kontaktowanie:
kiedy mówiłem, że 744 to scierwo?
fajne były w enionie na przetargu. mówiły do mnie...kup mnie kup opierdolisz bertowi z zyskiem

gdybym w grudniu głosu wewnętrznego posłuchał to bym cie teraz złupił zamiast durne defędery licytować i przerżnąć z hurtownikami...
fajne były w enionie na przetargu. mówiły do mnie...kup mnie kup opierdolisz bertowi z zyskiem
gdybym w grudniu głosu wewnętrznego posłuchał to bym cie teraz złupił zamiast durne defędery licytować i przerżnąć z hurtownikami...
#noichuj
że 744 to nie, ale, że star to...czesław&jarząbek pisze:kiedy mówiłem, że 744 to scierwo?
to nawet całą historię
słuchać było jak mówiły... słuchać, pewnie rozsądek podpowiedział, żem centuś z urodzenia i pochodzenia, i z zyskiem może nie wyjść tak jak byś sobie chciał
ale zawsze kilka zetów do przodka by było
- czesław&jarząbek
-

- Kontaktowanie:
paczyłem...
nima teraz nic ciekawego. sprintery, vito, jakiś żip stary, 1142, lubliny.
jak co trafie dam znać.
jak co trafie dam znać.
#noichuj
OKiczesław&jarząbek pisze:paczyłem...
jak co trafie dam znać.